مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه سس انبه

طرز تهیه سس انبه

نمی‌دانیم که آیا تا به حال فلافل خورده‌اید یا نه؟ اما چه نوش جان کرده باشید و چه نه، اگر یک وقت هوس کردید که به شهر آبادان سفر کنید و یک فلافل اصل آن‌جا را تهیه کنید، یا حتی اگر به یک فلافلی آبادانی اصل در شهر خودتان مراجعه کردید، مبادا از فروشنده فلافل درخواست سس کچاپ، مایونز یا فرانسوی کنید! زیرا این حرف برای یک آبادانی فلافل‌خور اصیل، حکم یک توهین نابخشودنی را دارد! شاید بپرسید مگر می‌شود ساندویچ آن هم ساندویچ خشک فلافل را بدون سس خورد؟ اما ما هم نگفتیم که بدون سس نوش جان کنید. بلکه باید در انتخاب آن دقت کنید و از فروشنده، سس انبه درخواست کنید تا گل از گلش بشکفد و با رویی خوش به شما سس انبه اصل را تعارف کند!

جدای از شوخی، سس انبه، همان سس رقیق و زردرنگی است که در فلافلی‌ها معمولا آن را داخل بطری‌های بی‌‌رنگ سس می‌ریزند و احتمالا آن‌ها را دیده باشید. البته تاکید ما بر روی فلافل به این معنا نیست که سس انبه صرفا مختص فلافل است. البته خیلی‌ها این سس را با نام سس فلافل بازاری می‌شناسند که به دلیل استفاده از آن در کنار فلافل‌های بازاری است.

اما سس انبه سسی خوشمزه، خوشبو، خوش‌خوراک و پرخاصیت است. سسی که می‌توانید از آن در انواع ساندویچ‌های گرم، ساندویچ‌های سرد و حتی سالادهای مختلف به عنوان سس و شاید هم با نان یا چیپس به عنوان دیپ استفاده کنید. بنابراین بهتر است که طرز تهیه سس انبه را بلد باشید. زیرا ممکن است ساندویچ‌فروشی خیلی حرفه‌ای نباشد و طرز درست کردن سس انبه را نداند، یا به خاطر بی‌سلیقگی، گران درآمدن هزینه پخت و تهیه و یا حتی حوصله نداشتن آن را تهیه نکرده باشد.

اگر موافقید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید که قرار است دو طرز تهیه سس انبه اصلی را برایتان به خوبی و سادگی شرح دهیم.

دستور تهیه سس انبه به روش‌های مختلف

به دو شیوه می‌توانید طرز تهیه سس انبه را یاد بگیرید. نوع اول طرز تهیه سس انبه با انبه تازه است که بیشتر به سس انبه خانگی مشهور است. این سس طعم و تازگی بیشتری دارد و دلچسب‌تر است. اما طبعا در فصل انبه می‌توان آن را تهیه کرد و ضمنا کمی هم از نظر هزینه مواد اولیه گران‌تر درخواهد آمد. البته زمان نگهداری آن نیز پایین‌تر خواهد بود. نوع دوم مشهور به سس انبه بازاری است. در این سس هم از انبه استفاده می‌شود. اما نه انبه تازه، بلکه انبه پودر شده یا پودر انبه که می‌توانید آن را از انواع عطاری‌ها یا فروشگاه‌های مواد غذایی معتبر تهیه کنید. ما هر دو روش تهیه را ادامه برایتان توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

ضمنا اگر دوست دارید تا کنار این سس خوشمزه، خود فلافل آبادانی را هم به صورت خانگی تهیه کنید، مطلب قدیمی ما تحت عنوان طرز تهیه فلافل آبادانی را مطالعه کنید.

طرز تهیه سس انبه با انبه تازه

مقادیر لازم برای تهیه سس انبه با انبه تازه

میوه انبه تازه: 2 عدد متوسط

آب جوشیده شده سرد: 1/2 لیوان فرانسوی

شکر قهوه‌ای یا عسل: 3 قاشق غذاخوری

نمک: 1/2 قاشق غذاخوری

پاپریکا: 1 قاشق غذاخوری

روغن زیتون: 1/4 لیوان فرانسوی

سرکه سفید: 2 قاشق غذاخوری

فلفل سیاه، پودر سیر و پودر تخم گشنیز: 1/2 قاشق چای‌خوری

دانه خردل آسیاب شده و پودر شنبلیله: 1 قاشق چای‌خوری

زردچوبه: 1/2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه سس انبه

مراحل تهیه سس انبه خانگی

ابتدا به امر، با استفاده از چاقو، یک شیار دور تا دور انبه ایجاد کنید. فرض کنید که می‌خواهید هندوانه را نصف کنید. حالا دو قسمت انبه را با دو دست خود بگیرید و در جهات مختلف بچرخانید. با انجام این کار، یک طرف انبه از هسته‌اش جدا خواهد شد. نیمه انبه را کناری بگذارید و این دفعه با یک دست هسته و با دست دیگر انبه را در جهات متضاد بچرخانید تا هسته کاملا جدا شود.

حالا با استفاده از یک قاشق، به حالتی که طالبی را آب‌تراش می‌کنید، تمام گوشت انبه را از داخل پوست در بیاورید و داخل یک ظرف بریزید. تکه‌های انبه را با چاقو به اندازه ریز خرد کنید و تمام قسمت‌های آن را به نمک آغشته کنید. پس از انجام این کار، بایستی انبه‌ها را داخل ظرفی دربسته بریزید و به مدت 5 روز جلوی نور خورشید بگذارید.

بعد از 5 روز که انبه کاملا آب انداخت، گوشت‌های آن را جدا کنید. قطعات انبه را روی یک پارچه تمیز بگذارید تا کاملا خشک شوند.

حالا یک تابه کوچک بردارید و روغن را داخلش به جوش بیاورید. تمام ادویه‌ها غیر از پودر سیر را داخل روغن بریزید و این‌قدر تفت دهید که بوی ادویه بلند شود. سپس پودر سیر و شکر یا عسل را هم اضافه کرده و دو الی سه دقیقه تفت دهید. حالا آب، آب انبه، سرکه و تکه‌های انبه را هم اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. سپس باید حرارت را خاموش کنید.

حالا بعد از اندکی زمان برای اینکه مواد سرد شوند، می‌توانید مخلوط را در میکسر بریزید تا خوب پوره و کاملا یکدست شود. سس را بعد از میکس دوباره بچشید و اگر نمک یا فلفل نیاز داشت به آن بزنید. حالا دیگر می‌توانید سس را در یک ظرف دردار بریزید و به مدت نهایتا یک هفته در یخچال نگهداری کنید. نوش جان.

ضمنا زمان تهیه سس انبه خانگی، غیر از 5 روزی که برای آماده‌سازی میوه انبه نیاز داریم، نهایتا کمتر از یک ساعت خواهد بود.

طرز تهیه سس انبه با پودر انبه

این روش، روشی بازاری‌تر و ساده‌تر است. ضمنا زمانی که می‌توانید این سس را بعد از آماده شدن نگهداری کنید هم بیشتر خواهد بود.

مواد لازم به شرح زیر هستند:

سرکه سفید: 2/3 لیوان فرانسوی

پودر انبه: 1 قاشق غذاخوری

آب: 1/2 لیوان فرانسوی

نمک: به مقدار لازم

فلفل قرمز: بسیار کم

طرز تهیه سس انبه بازاری به این شکل است که ابتدا باید پودر انبه را از عطاری بخرید. دلیل این ترجیح این است که پودر انبه عطاری خودش حاوی ادویه است. پس نیازی به اضافه کردن ادویه نخواهید داشت. درصورت استفاده از پودر انبه بدون ادویه، باید تمام ادویه‌هایی که در روش قبلی نام بردیم را به همان مقدار اضافه کنید.

حالا در اولین کار سرکه سفید و آب را داخل یک ظرف کوچک، مانند شیرجوش بریزید. حالا پودر انبه را داخل این مایع بریزید و آن‌قدر با ویسک یا چنگال هم بزنید تا کاملا یکدست شود. حالا نمک و فلفل را اضافه کرده و حرارت را روشن کنید تا سس به غلظت مناسبی برسد. غلظت نهایی سس باید در حد ماست رقیق یا دوغاب باشد.

این سس را بعد از تهیه می‌توانید نهایتا 2 ماه در شیشه دربسته و یخچال نگه دارید.

نکات مهم در تهیه سس انبه

دقت داشته باشید که پس از خاموش کردن و پس از سرد شدن، سس شما غلیظ‌تر خواهد شد. خصوصا در روشی که در حالت اول گفتیم. پس کمی رقیق‌تر از آن غلظتی نیاز دارید زیر سس را خاموش کنید.

در روش دوم تهیه سس انبه، پیش از آن که مواد را روی گاز بگذارید، باید مطمئن شوید که پودر انبه در سرکه حل شده است. زیرا در غیر این صورت و بعد از حرارت دیدن، پودر به صورت گلوله گلوله باقی خواهد ماند.

اگر پودر را حل کردید، سریعا باید آن را روی حرارت بگذارید و گرنه پودر ته‌نشین خواهد شد و دوباره نیاز به حل کردن خواهد داشت.

طرز تهیه سس انبه

کاربرد سس انبه

انبه بسیار خوشمزه است. بنابراین سس انبه هم مانند سس انبه خوش‌خوراک خواهد شد. پس می‌توانید اگر با ذائقه‌تان سازگار است، از آن در انواع غذاها استفاده کنید و نمی‌شود به طور مشخص عنوان کرد که چه غذایی را با سس انبه نوش جان کنید.

اگر سوالتان این است که به طور مشخص در کنار چه غذاهایی استفاده می‌شود؟ همان‌طور که گفتیم، می‌توانید در غذاهایی مختلف از ساندویچ و سالاد و دیپ استفاده کنید. برای مثال روی فلافل، ساندویچ بندری، کتلت، مرغ سوخاری و قارچ سوخاری، انواع اسنک‌ها، سیب‌زمینی سرخ کرده، فینگرفودها و… می‌توانید از سس انبه استفاده کنید.

خواص انبه

انبه میوه‌ای بسیار پرخاصیت و خوش‌خوراک است که اصالتا متعلق به کشورهای جنوب شرق آسیا، همچون بنگلادش، هند، تایلند و پاکستان است. این میوه سرشار از ویتامین‌های مختلف است. انبه خیلی مقوی است و خاصیت‌های مختلفی دارد. برای مثال نیروی جنسی را تقویت کرده، یبوست را از بین می‌برد، برای رفع اسهال مفید است و باعث تمیز شدن خون و خوشبو شدن دهان خواهد شد. ضمنا بیماری‌هایی مانند تنگی نفس، سرفه و بواسیر را از بین می‌برد.

البته غیر از سسی که توضیحش دادیم، می‌توانید با انبه خیلی غذاها و دسرهای متنوعی درست کنید. یکی از این دسرها، فرنی انبه است که پیشاپیش دستور پخت آن را در مطلب طرز تهیه فرنی انبه برایتان آموزش داده‌ایم.

کلام آخر

امیدواریم که مطلب حاضر برایتان مفید واقع شود و اگر دلتان خواست حتما از سس انبه خانگی یا سس انبه بازاری برای طعم‌دهی به انواع غذاها استفاده کنید. نوش جان.

سوالات متداول:

آیا سس انبه همان سس خردل است؟­­

خیر، فرق سس انبه و خردل فراوان است. شاید تنها در ظاهر است که این دو سس به همدیگر شباهت‌هایی را دارند. به خصوص سس خردل به سس انبه بازاری از نظر شکل و قیافه شباهت‌هایی را دارد. اما از نظر طعم، بو و مزه تفاوت بین این دو خیلی زیاد است و درواقع دو نوع سس کاملا مجزا از هم به شمار می‌آیند.

آیا سس انبه همان سس اصلی فلافل است؟

خیر، البته بستگی دارد منظورتان فلافل ایرانی آبادانی باشد یا اصل فلافل که مختص کشورهای عربی است. زیرا در کشورهای عربی معمولا از سس ترکیب مایونز و ماست و تاهینی (ارده) برای سس فلافل استفاده می‌شود.

اگر میکسر نداشته باشیم چطور می‌شود سس انبه درست کنیم؟

اگر میکسر و غذاساز ندارید، یک گزینه دیگر استفاده از همزن برقی است. از همزن دستی و گوشتکوب یا ویسک هم می‌توانید برای له کردن و پوره کردن سس استفاده کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید