مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه کیک گوشت

طرز تهیه کیک گوشت

نمی‌دانیم که آیا تا به حال نام طرز تهیه کیک گوشت به گوش شما خورده است یا نه؟ زیرا معمولا همه مردم با شنیدن نام کیک، اول ذهن‌شان می‌رود به سمت کیک‌های شیرین. خوراکی‌هایی که معمولا از ترکیب آرد با تخم مرغ و شیر و شکر تهیه می‌شود و برای صرف در صبحانه، چاشت یا عصرانه کاربرد دارند.

دسته کوچک‌تری از مردم هستند که می‌دانند برخی از خوراکی‌ها کیک نامیده می‌شوند، اما درواقع در بین کیک‌ها جای نمی‌گیرند. مانند کیک مرغ که تنها از نظر ظاهری به کیک شباهت دارد و در واقع یک دسر یا پیش‌غذای سرد، حاوی سالاد مرغ در نان تست است.

اما احتمالا خیلی افراد معدودی بدانند که یک دسته دیگر هم در خوراکی‌ها وجود دارد که کیک نامیده می‌شود. کیک شور! کیک گوشت یکی از این کیک‌های شور است که واقعا کیک محسوب می‌شود. نه مانند کیک مرغ که صرفا ظاهری شبیه به کیک دارد. البته که در تهیه کیک فعلی که آموزش خواهیم داد، می‌شود از مرغ هم جای گوشت استفاده کرد. در آن صورت شاید کیک مرغ واقعی هم داشته باشیم، اما به هرحال کیک مرغ بیشتر به مدل سردی که احتمالا دیده‌اید مشهور شده است.

فعلا از این بحث بگذریم و برگردیم سر کیک گوشت! آیا دوست دارید که اول خودتان سورپرایز شوید و دوم بتوانید خانواده یا دوستان خود را با کیک گوشت سورپرایز کنید؟ این خوراکی خوشمزه جدای از سورپرایز، واقعا هم یکی از خوشمزه‌ترین روش‌هایی است که می‌توانید روی گوشت اجرا کنید و طعم آبدار و لذیذی به شما خواهد داد. پس اگر موافقید، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید. قرار است که طرز تهیه کیک گوشت را با هم یاد بگیریم…

کیک شور چیست؟

کیک‌های شور دسته‌ای از قنادی هستند که امروزه دیگر خیلی از قنادی فاصله گرفته‌اند و به بخشی از صنعت آشپزی تبدیل شده‌اند. این کیک‌ها دقیقا همه اجزای کیک را دارند. یعنی آرد، بکینگ پودر، تخم مرغ، شیر و سایر اجزای معمولی که در کیک عادی استفاده می‌شود در تهیه کیک شور نیز به کار می‌رود. تنها چیزی که نسبت به کیک عادی حذف می‌شود، معمولا شکر (و شیرین‌کننده‌های دیگر) است و تنها چیزی که نسبت به کیک عادی اضافه می‌شود، مایه‌ای از گوشت و سبزیجات خواهد بود.

البته اگر نام نان شیرین یا خمیر شیرین را قبلا شنیده‌اید، دچار اشتباه نشوید. زیرا می‌شود در خمیر شیرین یا نان شیرین از گوشت استفاده کرد. برای مثال بسیاری از برگرفروشی‌ها (همچون برگرفروشی مشهور مک دونالد!) از نان شیرین برای تهیه برگر استفاده می‌کنند. اما منظور ما در این‌جا از حذف شکر، حذف مقدار شکر در حد کیک شیرین عادی است که طبعا دیگر با مزه گوشت سازگار نخواهد بود!

بنابراین می‌توانید حدس بزنید که قرار است چه کار کنیم؟ نه؟! بگذارید یک مثال دیگر بزنیم. احتمالا در دوران بچگی یا نوجوانی، از مغازه‌های کوچک محل‌تان پیراشکی خریده‌اید. همان‌طور که احتمالا دیده‌اید، دو نوع پیراشکی داشتیم. یک نوع، پیراشکی شیرین که مانند کیک عادی از انواع کرم یا شکلات و… برای طعم‌دهی داخلش استفاده می‌شد. و نوع دیگر پیراشکی گوشت بود که خمیر خیلی شیرینی نداشت و به جایش داخلش از انواع سوسیس، گوشت، مرغ و… استفاده شده بود.

ما قرار است همین بلای دومی که سر پیراشکی می‌آمد را سر کیک بیاوریم. اسمش هم در دنیا به کیک شور معروف است. پس پیش به سوی طرز تهیه کیک گوشت! راستی اگر دلتان برای پیراشکی‌های قدیمی تنگ شد، نگاهی به طرز تهیه پیراشکی پیتزایی بدون فر بیندازید. رسپی ما را می‌توانید خیلی ساده در خانه انجام دهید.

دستور تهیه کیک گوشت

برای تهیه لایه خمیری کیک گوشت به مواد اولیه زیر احتیاج خواهیم داشت:

آرد سفید: 2 پیمانه (لیوان دسته دار فرانسوی)

تخم مرغ متوسط: 4 عدد

روغن مایع: 1/2 پیمانه

ماست: 1 پیمانه

بکینگ پودر: 2 قاشق چای خوری

پودر سیر، پودر آویشن و پودر پاپریکا: از هرکدام 1/2 قاشق چای خوری

نمک و فلفل: به میزان دلخواه و بنا به ذائقه شما

جوز هندی: 1 عدد گردو کوچک

و اما برای مواد میانی (مایه گوشتی) کیک گوشت به مواد اولیه زیر احتیاج خواهیم داشت:

گوشت چرخ کرده: 100 گرم

فلفل دلمه: 1عدد متوسط

کنسرو ذرت پخته شیرین: 2 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی اعلا: 2 قاشق غذاخوری

قارچ متوسط: 4 عدد

پیاز: 1 عدد بزرگ

نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

پودر سیر و پودر آویشن: از هرکدام 1/2 قاشق چای خوری

پنیر پیتزا: به میزان دلخواه و طبق ذائقه شما

طرز تهیه کیک گوشت

مراحل تهیه کیک گوشت

مرحله اول: ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم. دقت کنید که یک اندازه بودن قطعات پیاز باعث بهتر شدن پیازداغ شما خواهد شد. یک تابه بزرگ برمی‌داریم و پیازها را داخلش می‌ریزیم. روی حرارت بالا قرار می‌دهیم و مدام هم می‌زنیم. وقتی که پیازها شروع به بخار کردن کردند و حالت شیشه‌ای پیدا کردند، روغن را به آن‌ها اضافه می‌کنیم تا سرخ شوند.

مرحله دوم: پیازها را مدام هم می‌زنیم و زمانی که نزدیک به طلایی شدن بودند، وقت اضافه کردن گوشت خواهد بود. دقت داشته باشید که قرار نیست قبل از اضافه کردن گوشت، پیازداغ کاملی داشته باشیم. زیرا در آن صورت هنگام پختن گوشت، پیاز خواهد سوخت. بایستی کاری که انجام می‌دهید، شبیه آماده‌سازی سس ماکارونی باشد. این کار را می‌توانید در مطلب طرز تهیه لازانیا بدون فر هم پیگیری کنید.

مرحله سوم: وقتی که گوشت‌ها را با پیاز مخلوط کرده و حرارت دادیم تا رنگ گوشت برگشت، باید تمام ادویه‌ها را اضافه کنید. همیشه در تهیه سس‌های گوشتی دقت کنید که ادویه‌ها را مستقیم به گوشت بزنید. زیرا پیاز و سبزیجات، خودشان طعم دارند و ما قرار است دراصل گوشت را مزه‌دار کنیم. ضمن اینکه گوشت ممکن است بوی زهم داشته باشد که ما باید آن را با ادویه متنوع خنثی سازی کنیم.

مرحله چهارم: گوشت‌ها را با یک قاشق بزرگ کاملا از هم باز می‌کنیم تا به گلوله‌های درشت تبدیل نشوند و بافت خاکه‌ای پیدا کنند. سپس قارچ‌ها را به صورت ورقه‌ای اضافه کرده و حرارت تابه را تا انتها افزایش می‌دهیم. این کار جهت این است که قارچ‌ها آب نیندازند. ضمنا اگر دوست دارید که رنگ قارچ شما سفید و خوب باقی بماند، می‌توانید کمی آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید. ضمنا این هم از نکاتی بود که در طرز تهیه پاستا آلفردو گفته بودیم.

مرحله پنجم: حالا بایستی هرچه ماده دیگر برای سس داشتیم، اعم از ذرت پخته و فلفل دلمه و سایر چیزهایی که ابتکاری انتخاب کرده‌اید را درون مایه بریزید و دو سه دقیقه تفت دهید.

مرحله ششم: همه مواد را به گوشه‌ای از تابه هل می‌دهیم. کمی روغن اضافه می‌کنیم و رب را داخلش تفت می‌دهیم. این تفت دادن باید دو سه دقیقه به تمام اطراف رب داده شود. زیرا بایستی رب از خامی دربیاید تا طعم خوبی در سس ایجاد کند. بعد از دو سه دقیقه رب را با سایر مواد هم مخلوط کرده و حرارت را پایین می‌کشیم تا چند دقیقه تفت ادامه داشته باشد و طعم مواد به خورد هم برود. بعد از این مدت حرارت را خاموش می‌کنیم و سراغ خمیر کیک گوشت خواهیم رفت.

نکته: اگر دوست دارید که مطمئن شوید همه مواد سس میانی پخته است، می‌توانید در مرحله آخر کمی آب اضافه کرده و در تابه را ببندید تا سس به آرامی بپزد. اما ما این کار را نکردیم. زیرا در طرز تهیه کیک گوشت، پخت دومی در فر هم انجام خواهد شد و آن‌جا مطمئنا تمام مواد به صورت کامل خواهند پخت.

مراحل تهیه خمیر کیک گوشت

مرحله اول: ابتدا مانند تهیه خمیر کیک عادی، تخم مرغ‌ها را از یخچال درمی‌آوریم تا به دمای محیط برسند. سپس آن‌ها را با نمک و فلفل مخلوط کرده و با همزن برقی کمی می‌زنیم تا حجم بگیرند و پف کنند. رنگ نهایی تخم مرغ‌ها باید کرم رنگ باشد و بافتی فوم دار و کشدار پیدا کرده باشند. ضمنا اگر همزن برقی ندارید، می‌توانید این کار را با همزن دستی (ویسک) یا چنگال هم انجام دهید. اما طبعا به وقت و انرژی بیشتری احتیاج خواهید داشت.

مرحله دوم: روغن مایع را به تخم مرغ‌ها اضافه می‌کنیم و دوباره با همزن برقی آن‌قدر می‌زنیم که حجم بیشتری گرفته و کاملا مخلوط یکدستی ایجاد شود. سپس با ماست هم به همین روش کار می‌کنیم. صرفا دقت داشته باشید که ماست شما نباید ترش باشد. همچنین نباید آب انداخته باشد. وگرنه شما می‌توانید از انواع ماست خامه‌ای، ماست یونانی یا ماست چکیده به انتخاب و ذائقه شخصی خود استفاده کنید.

مرحله سوم: حالا آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط می‌کنیم. آن‌ها را در یک کاسه بزرگ ریخته و کنار کاسه بزرگ دیگری قرار می‌دهیم. سپس دو سه بار الک می‌کنیم تا هوادهی شوند. این کار برای پف کردن خمیر و بافت مناسب کیک، ضروری خواهد بود. این تکنیک را در سایر مطالب کیک پزی ما، مانند طرز تهیه کیک هویج نیز بایستی اجرا کنید.

مرحله چهارم: حالا وقتش رسیده که مخلوط آردی را به مخلوط تخم مرغی اضافه کنیم. این کار را به صورت مرحله به مرحله انجام می‌دهیم. در هر مرحله با استفاده از لیسک، کاسه را کج کرده و به صورت دورانی هم می‌زنیم. در اواسط اضافه کردن آرد، تمام ادویه‌های مربوط به خمیر را هم اضافه کرده و کاملا مخلوط می‌کنیم. ضمنا اگر حوصله زیادی ندارید، به جای مخلوط کردن دستی، می‌توانید با مخلوط کن خمیرتان را هم بزنید. به شرط آن که درجه تندی را روی کندترین حالت ممکن چرخش بگذارید.

طرز تهیه کیک گوشت

مراحل نهایی طرز تهیه کیک گوشت

مرحله اول: یک قالب سیلیکونی یا فلزی برداشته و کف آن را به خوبی چرب و سپس آردپاشی می‌کنیم. سپس دقیقا نیمی از خمیر را چانه گرفته و کف قالب پهن می‌کنیم.

مرحله دوم: مواد گوشتی که آماده کرده بودیم را کاملا روی خمیر می‌ریزیم و با قاشق، پهن می‌کنیم. دقت می‌کنیم که مواد گوشتی به لبه خمیر نرسند و کمی از کناره‌ها فاصله خود را حفظ کنند تا به هیچ وجه نسوزند.

مرحله سوم: اگر تمایل دارید که در طرز تهیه کیک گوشت از پنیر پیتزا استفاده کنید، الان موقعش است. پنیر پیتزا را بدون هیچ فشاری روی مواد میانی ریخته و صرفا کمی پخششان کنید. ضمنا در استفاده از پنیر پیتزا افراط نکنید. استفاده از نوع پنیر پیتزا هم دست خودتان است. مطلب انواع پنیر پیتزا نیز می‌تواند برای شما کمک‌کننده باشد.

مرحله چهارم: حالا فر را روشن می‌کنیم تا چند دقیقه قبل از اتمام کارمان شروع به گرم شدن بکند. فر باید با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شود.

مرحله پنجم: باقی خمیر را روی مواد ریخته و لبه‌های خمیر زیرین و رویی را به همدیگر می‌چسبانیم. اگر دوست داشته باشید می‌توانید کیک گوشت را رومال کنید. یعنی یک تخم مرغ را در کاسه‌ای کوچک هم زده و کمی کنجد درونش بپاشید. سپس با استفاده از براش (قلم مو) روی خمیر بمالید تا طلایی و زیبا شود.

مرحله ششم: کیک گوشت را درون فر که الان به خوبی گرم شده است بگذارید. 45 دقیقه فرصت دهید تا کیک گوشت به خوبی بپزد.

مرحله هفتم: کیک گوشت را پس از پخته شدن از فر درمی‌آوریم و اول 5 دقیقه فرصت می‌دهیم تا استراحت کند. سپس از داخل قالب درمی‌آوریم. این کار را می‌توانید شبیه به برگرداندن برنج کته قالبی انجام دهید. این کیک گوشت می‌تواند برش خورده یا مستقیما سر سفره شما بیاید. در کنار آن هم می‌توانید هر سسی که دوست دارید را سرو کنید. مطلب سس‌های معروف دنیا احتمالا به شما کمک خواهند کرد. نوش جان!

نکات مهم در تهیه کیک گوشت

  • غیر از تخم مرغ که باید حتما هم‌دمای محیط شود، بهتر است که باقی مواد اولیه خمیر را هم از قبل روی میز کار بگذارید تا هم‌دمای محیط (و هم‌دمای همدیگر) شوند.
  • اگر درون خمیر از ادویه استفاده نکنید، یک لایه خمیری بی‌مزه و بد دور کیک گوشت شما تشکیل خواهد شد که غیر قابل خوردن است.
  • مواد میانی بنا به ذائقه شما می‌توانند تغییر کنند. برای مثال اگر به گوشت بیشتری علاقه دارید، می‌توانید صرفا از گوشت و پیاز و رب و ادویه استفاده کنید. و یا بالعکس، اگر وجترین هستید، گوشت را کاملا حذف کنید. البته ما پیشتر غذاهای جالبی برای گیاهخواران محترم آموزش داده‌ایم. همچون طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز!
  • اگر دوست دارید جای گوشت از مرغ استفاده کنید، مرغ را پیشاپیش بپزید و ریش ریش یا قطعه قطعه کنید.

کلام آخر

امیدواریم که از مطالعه مطلب حاضر لذت برده باشید. همان‌طور که دیدید، طرز تهیه کیک گوشت، واقعا یک جور کیک تحویل ما خواهد داد! البته یک جور کیک خلاقانه و واقعا بکر! این کیک گوشت را می‌توانید به عنوان یک غذای مجلسی و اصطلاحا یک غذای لاکچری به حساب بیاورید. آن را در مرکز سفره مهمانی بگذارید تا همه را سورپرایز کنید. پس پیشاپیش نوش جان شما و خانواده یا دوستان و مهمانان‌تان!

سوالات متداول

آیا می‌شود به جای گوشت از سوسیس استفاده کنیم؟

بله. در آن صورت کیک سوسیس پخته‌اید. البته استفاده از گوشت طبعا سالم‌تر است، اما اگر به سوسیس و کالباس علاقه دارید، صرفا در مصرف آن زیاده‌روی نکنید، زیرا ضررهای خاص خودشان را برایتان خواهند داشت.

آیا غذاهای مشابه دیگری مانند کیک گوشت وجود دارند؟

یکی از غذاهایی که شباهت‌های جالبی به کیک گوشت دارد، غذایی خارجی به نام میت لوف است که آموزش آن مفصل است.

کیک گوشت را باید چگونه خورد؟

بهترین راه این است که دقیقا مانند نوش جان کردن کیک، یا غذاهای دیگر این‌چنینی (همچون لازانیا) کیک گوشت را در بشقاب سرو کنید و با کارد و چنگال نوش جان کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید