مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه مربا انجیر

طرز تهیه مربا انجیر

مربا نوعی دسر شیرین و خوش‌مزه است که تنوع زیاد آن سبب شده تا دوستداران زیادی داشته باشد. پخت مربا یکی از راه‌های نگهداری میوه، گل یا فراورده‌های گیاهی در فصول مختلف سال است. به‌این‌ترتیب شما با پخت مربا نه‌تنها می‌توانید از طعم یک گیاه یا میوه در ایام مختلف بهره بگیرید؛ بلکه همواره فرصتی برای بهره‌مندی از خواص آن محصول را هم خواهید داشت.

مربا انجیر از آن دسته دسرهایی است که کمتر کسی دست رد به سینه‌اش می‌زند، زیرا طعم و بافت لطیف و لذیذ آن لذت وصف‌ناشدنی به مصرف‌کنندگان آن خواهد داد. در این میان پخت مربا انجیر در خانه برای همه آسان نیست و ممکن است مربا حین پخت له شود یا پس از چند روز کپک بزند.

به همین دلیل در این قسمت از مجله تبرک سعی داریم که صفر تا صد طرز تهیه مربا انجیر را به همراه تمامی نکات آن در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید بهترین نمونه از مربا انجیر را در خانه تهیه کنید.

خواص مربا انجیر

انجیر منبع غنی از زینک، مس، پتاسیم، منیزیم، منگنز، ویتامین آ، ث، کا، ویتامین‌های گروه ب و آهن است. ترکیبات و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این میوه سبب شده تا فواید زیادی برای آن ذکر شود. به همین دلیل فرقی نمی‌کند که شما کدامیک از فراورده‌های این میوه را مصرف می‌کنید. در هر صورتی شما از خواص انجیر بهره‌مند خواهید شد. برای مثال:

  • انجیر یک ملین و ضد یبوست است.
  • مصرف این میوه و فراورده‌های آن می‌تواند از ضعف عضلانی و بیماری‌های مربوط به استخوان نیز جلوگیری کند.
  • فشارخون با مصرف انجیر و محصولات آن کنترل خواهد شد.
  • انجیر و مربای آن خاصیت انرژی بخشی دارند.
  • از دیگر خواص انجیر و فراورده‌های آن جلوگیری از پیشرفت و رشد سلول‌های سرطانی است.
  • وجود امگا ۳ و امگا ۶ در این میوه و محصولات آن سبب می‌شود تا سلامت قلب و مغز را تأمین کنید.

انجیر و مربای آن از جمله غذاهای مفید برای گروه خونی o است.

طرز تهیه مربا انجیر

طرز تهیه مربا انجیر مجلسی

فرقی نمی‌کند شما از چه نوع انجیری برای ساخت این مربا استفاده می‌کنید، با درنظرداشتن این نکات می‌توانید هر نوع انجیری را برای پخت مربا آماده کنید؛ اما دقت داشته باشید که انجیر باکیفیت و یک اندازه را در پخت مربا به کار بگیرید.

مواد لازم:

انجیر: ۱ کیلوگرم

شکر: ۷۰۰ گرم

آب: ۲ لیوان

هل: ۱ عدد

زعفران دم‌کرده: ۱ قاشق غذاخوری

گلاب: ۱ قاشق غذاخوری

آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربا انجیر

مراحل تهیه مربا انجیر خوشمزه و خانگی

برای شروع انجیرها را بشویید و اجازه دهید تا آب اضافی‌شان کشیده شود. اگر انجیرها کوچک هستند به همان شکل اما اگر اندازه انجیرها بزرگ است آن‌ها را به دو نیم تقسیم کنید.

قابلمه‌ای را انتخاب کنید که بتوانید مربا را راحت در آن بپزید تا حین پخت انجیرها له نشود یا شربت مربا سر ریز نکند.

شکر و آب را داخل قابلمه بریزد و اجازه دهید کمی بجوشد. اکنون دانه هل و انجیرها را داخل شربت بریزید و اجازه دهید، رنگ انجیرها تغییر کند. عموماً این مرحله ۳۰ دقیقه زمان خواهد برد.

زمانی که مربا شروع به حباب زدن کرد، گلاب، زعفران دم‌کرده را اضافه کرده و به‌آرامی هم بزنید تا رنگ مربا شما تغییر کند.

در مرحله آخر اگر تمایل دارید که رنگ مربا تیره‌تر شود، درپوش قابلمه را به مدت ۵ دقیقه بگذارید تا به‌اصطلاح دم بیاید.

زمانی که مربا خنک شد آن را در ظرف درپوش‌دار بریزید و در محیط خنک نگهداری کنید. اگر مربا را در یخچال بگذارید برای ۶ تا ۸ ماه ماندگار خواهند بود. نوش جان.

مجله آشپزی تبرک منبع بسیار خوبی از طرز تهیه انواع مربا، شربت و ترشی است. به‌عنوان‌مثال شما می‌توانید با مطالعه مقاله طرز تهیه مربای قارچ با دستور پخت این دسر شگفت‌انگیز آشنا شوید.

فوت و فن‌های تهیه مربا انجیر

  • برای ساخت مربا انجیر از انجیرهای یک اندازه استفاده کنید تا هم‌زمان پخت‌شان کامل شود.
  • پوست انجیرها را نکنید؛ چون احتمال له‌شدن انجیرها وجود دارد.
  • حین پخت مربا سعی کنید، انجیرها را زیاد هم نزنید تا له نشوند.
  • برای هم‌زدن از قاشق چوبی استفاده کنید.
  • افزودن گلاب، هل و زعفران دم‌کرده کاملاً اختیاری است؛ اما برای بهترشدن طعم مربا توصیه می‌شود از آن‌ها استفاده کنید.
  • برای اطمینان از پخت یک قاشق غذاخوری شهد مربا را جدا کنید و اجازه دهید تا خنک شود. اگر شربت مربا غلیظ بود، وقت آن رسیده که پخت را متوقف کنید.

طرز تهیه مربا انجیر

کلام آخر

مواد مغذی و ترکیبات انجیر سبب شده تا از آن فراورده‌های مختلفی مانند مربا، مارمالاد، انجیر خشک، سرکه و انواع مختلفی از دسر و شیرینی را بسازند. مربا انجیر یکی از پرطرف‌دارترین محصولاتی است که از این میوه پر خاصیت به دست می‌آوردند. هر چند که پخت این دسر خود دارای فوت و فن‌های زیادی است که با رعایت آن‌ها می‌توانید یک مربای انجیر مجلسی خوش‌عطر و طعم را در خانه طبخ کنید.

آنچه در این مقاله از مجله تبرک بررسی شد به شما کمک می‌کند تا با درنظرداشتن چند نکته به سبک حرفه‌ای‌ها در خانه مربا انجیر را تهیه و نوش جان کنید.

سؤالات متداول

برای جلوگیری از له‌شدن مربا انجیر چه باید کرد؟

بهترین راهکار برای جلوگیری از له‌شدن مربا انجیر هم‌زدن مربا در حد اعتدال است. برای این کار بهتر است که از قاشق چوبی و به‌آرامی استفاده کرد. دومین عاملی که از له‌شدن مربا انجیر جلوگیری می‌کند یک اندازه بودن انجیرها است.

برای تغییر رنگ مربا انجیر و تیره شدن رنگ آن چه راهکاری مؤثر خواهد بود؟

افزودن زعفران دم‌کرده غلیظ و گذاشتن درپوش ظرف مربا در ۵ دقیقه انتهایی پخت باعث تغییر رنگ و خوش‌رنگ شدن مربا انجیر خواهد شد.

افزودن چه چاشنی و ادویه‌هایی باعث خوش‌عطر و طعم شدن مربا انجیر خواهد شد؟

دانه یا عرق هل، گلاب و زعفران دم‌کرده از جمله مواد افزودنی هستند که برای خوش‌عطر و طعم شدن مربا به کار گرفته می‌شوند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید