یکی از غذاهای پرطرفداری که در هر سن و سالی علاقهمندان مخصوص به خود را دارد، پیتزا است. این غذای خوشمزه زمانی ایدهآل و دوستداشتنی خواهد بود که علاوه بر مواد اولیه باکیفیت، دارای یک نان خوش بافت و سبک هم باشد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که در این قسمت از مجله تبرک به طرز تهیه نان پیتزا بپردازیم تا هر زمان که اراده کردید، قادر باشید تا در منزل یک پیتزا خانگی و حرفهای داشته باشید. در مقاله پیش رو سه مدل از برترین طرز تهیههای نان پیتزا را با تمامی نکات طلایی آن بررسی کردهایم؛ بنابراین اگر در آمادهسازی نان پیتزا چندان تبحر ندارید، همراه ما بمانید.
طرز تهیه نان پیتزا ساده و خانگی
این روش یکی از سادهترین و متداولترین راههای موجود برای تهیه نان پیتزا در خانه است. ابتدا مواد اولیهای را که در فهرست زیر آورده شده را آماده کنید و مرحلهبهمرحله با دستورالعمل پیش بروید. این حجم از مواد برای ۴ پیتزا تکنفره کافی خواهد بود.
مواد لازم برای تهیه نان پیتزا ساده و خانگی عبارتند از:
آرد: ۳ پیمانه
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
خمیرمایه: ۱ قاشق غذاخوری
نمک: 1/2 قاشق چایخوری
آب ولرم: ۱ پیمانه
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه نان پیتزا ساده و خانگی
در کاسهای کوچک نصف آب را به همراه یک قاشق غذاخوری شکر و خمیرمایه خوب ترکیب کنید و اجازه دهید در محیطی تاریک حدود ۱۰ دقیقه استراحت کند تا مخمر فعال شود. در کاسهای دیگر آرد را الک کرده و نمک را به آن اضافه کنید.
اکنون باید مخلوط خمیرمایه را با باقیمانده آب و روغن ترکیب کرده و آرامآرام به آرد اضافه کنید. به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خمیر به دست آمده را خوب ورز داده و در کاسهای بزرگ قرار دهید.
روی کاسه را با پارچه بپوشانید و در محیط آشپزخانه به مدت یک ساعت استراحت دهید. زمانی که حجم خمیر دو برابر شد، میتوانید چانه بگیرید و وردنه کنید.
خمیر را به هنگام تهیه پیتزا در قالب پهن کنید یا قبل از قالب زدن روی ساج، تابه یا داخل فر نیمپز کنید. اگر خمیر را در فر میپزید ۱۰ دقیقه زمان در فری که با ۲۲۰ درجه سانتیگراد گرم شده برای پخت کامل خمیر، کافی خواهد بود.
اکنون که با طرز تهیه نان پیتزا خانگی آشنا شدهاید، پیشنهاد میکنیم از مقاله طرز تهیه پیتزا مخلوط خانگی بدون فر نیز دیدن کنید.
طرز تهیه نان پیتزا با خمیر جادویی
یکی از پرطرفدارترین نانهای پیتزا که پف زیادی دارند بهوسیله خمیر جادویی تهیه میشوند. برای آمادهسازی خمیر جادویی باید مواد زیر را تهیه و آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه نان پیتزا با خمیر جادویی عبارتند از:
آرد سفید: حدود 3 لیوان
شیر: 1/2 پیمانه
آب ولرم: 1/2 پیمانه
روغن: 1/4 پیمانه
تخممرغ: 1 عدد
شکر: 2 قاشق چایخوری
خمیرمایه: 1 قاشق غذاخوری
نمک: 1/2 قاشق غذاخوری
مراحل تهیه نان پیتزا با خمیر جادویی
ابتدا خمیرمایه را با یک شکر، آب ولرم و شیر خوب مخلوط کنید و درپوش آن را بگذارید.
۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان دهید تا خمیرمایه عمل بیاید. تخممرغ را در کاسهای متوسط بریزید و با چنگال خوب هم بزنید تا از لختگی در بیاید. مخلوط خمیرمایه را با تخممرغ قاتى کنید تا یکدست شود.
نمک را با آرد الک کنید و مواد تر (خیس) را بهآرامی به آرد اضافه کنید. سطح سینی یا میز را آرد بپاشید و خمیر را روی آن بگذارید. خمیر را به مدت ۱۵ دقیقه خوب ورز بدید تا منسجم شود. خمیر را به داخل کاسه انتقال دهید و روی آن را با پارچه بپوشانید.
یک ساعت زمان دهید تا خمیر حجیم شود. چانه بگیرید و وردنه کنید. خمیرها را روی سینی فر بگذارید. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و ۱۵ دقیقه زمان دهید تا نان پیتزا شما حاضر شود.
طرز تهیه نان پیتزا به روش ایتالیایی
یکی از خوش بافتترین نانهای پیتزا به روش ایتالیایی تهیه میشود. برای ساخت نان پیتزا ایتالیایی باید مواد زیر را اندازه بگیرید.
مواد زیر برای تهیه نان پیتزا به روش ایتالیایی لازم است.
آرد گندم: ۳ پیمانه
آب: ۱ پیمانه
نمک: ۱/۴ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
خمیرمایه: 1 قاشق غذاخوری
مراحل تهیه نان پیتزا به روش ایتالیایی
پودر خمیرمایه را به همراه آب و نمک خوب مخلوط کنید. آرد را 3 مرتبه الک کرده و نهایتاً روی میز کار یا سینی بریزید. وسط آرد را حفره ایجاد کنید تا بتوانید مواد تر (خیس) را داخل آن بریزید.
روغن زیتون و محتویات مایهخمیر را وسط آرد ریخته و آرامآرام آرد را به سمت وسط هدایت کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که خمیری نرم به دست آید. از اضافه کردن آرد زیاد خودداری کنید. چراکه باید رطوبت این خمیر بیشتر از خمیرهای معمولی باشد.
برای اینکه خمیر به دستتان نچسبد، کف دستهایتان را با روغن در دسترس چرب کنید و خمیر را به مدت حداقل ۱۰ دقیقه ورز دهید. خمیر را در کاسهای بگذارید و روی آن را با پارچه بپوشانید. پس از یک ساعت خمیر حجیم شده و آماده چانهگیری و باز کردن است.
خمیر را بهآرامی در کف سینی یا قالب مخصوص باز کنید و در فری با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید.
۱۵ تا ۲۰ دقیقه بعد نان پیتزا شما کاملاً آماده است.
فوت و فنهای تهیه نان پیتزا
- آرد گندم باکیفیت یا آرد نان فانتزی بهترین گزینه برای تهیه نان پیتزا است.
- شما زمانی میتوانید یک خمیر پیتزا باکیفیت داشته باشید که حداقل ده دقیقه آن را ورز داده باشید.
- استفاده از روغن زیتون در تهیه نان پیتزا انتخاب بهتری نسبت به سایر روغنهای گیاهی خواهد بود.
- برای پخت نان پیتزا آن را در طبقه وسط فر قرار دهید تا قسمت بالایی و پایینی نان به یک اندازه حرارت ببیند و پخت یکسان شود.
- اگر در 2 روش اول خمیر خیلی مرطوب بود، مقدار کمی آرد به آن اضافه کنید.
- اگر به خمیرمایه دسترسی نداشتید میتوانید از بیکینگپودر یا جوششیرین نیز استفاده کنید؛ اما کیفیت نان پیتزایی که با خمیرمایه تهیه میشود از هر دو این نمونهها بالاتر خواهد بود.
- برای افزودن آرد سعی کنید، کمی باحوصله عمل کنید و آرد را آرامآرام اضافه کنید تا خمیر شما سنگین و سفت نشود.
کلام آخر
با بررسی سه مدل طرز تهیه نان پیتزا به روش ساده، جادویی و ایتالیایی، این فرصت برایتان فراهم شده تا بهراحتی در منزل نان پیتزا باکیفیت و حرفهای تهیه کنید. از این مدل خمیر برای تهیه انواع پیتزا و پیراشکیهای گوشتی و سبزیجات نیز میتوان کمک گرفت. اگر شما نیز تجربهای در رابطه با تهیه نان پیتزا دارید، خوشحال میشویم با ما به اشتراک بگذارید. در صورتی که مطالب این مقاله برایتان جالبتوجه بود، لطفاً برای دوستان خود نیز ارسال کنید.
سؤالات متداول
بهترین روغن برای تهیه نان پیتزا کدام روغن است؟
روغن زیتون یکی از بهترین گزینههای برای تهیه نان پیتزا باکیفیت است.
از چه آردی برای تهیه نان پیتزا استفاده کنیم؟
آرد سفید باکیفیت یا آرد نان فانتزی بهترین انتخاب برای پخت نان پیتزا خواهد بود.
چه موادی را میتوان جایگزین خمیرمایه کرد؟
جوششیرین و بیکینگپودر میتوانند جایگزین خمیرمایه باشند؛ اما توصیه میکنیم که از خمیرمایه استفاده کنید تا بافت و طعم نان پیتزای شما ایدهآلتر شود.
شبکه های اجتماعی