مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه آش ماش

طرز تهیه آش ماش

انواع آش از غذاهای موردعلاقه ایرانی‌هاست. در میان آش‌های متفاوتی که در فرهنگ غذایی ایرانی‌ها وجود دارد، آش ماش یکی از خوشمزه‌ترین و‌ سبک‌ترین آنهاست. بسیاری از افراد هنگام سرماخوردگی این آش را درست می‌کنند. در ماه مبارک رمضان بسیاری از روزه‌داران این غذا را برای باز کردن روزه خود انتخاب می‌کنند که یکی از دلایل این امر سبک بودن آن در کنار خوشمزگی و خواص زیادش است. در نقاط مختلف ایران این آش با دستورهای مختلفی تهیه می‌شود. در این مقاله اصلی‌ترین دستور پخت آش ماش برای شما عزیزان قرار داده می‌شود. همچنین درمورد خواص آن نیز صحبت خواهیم کرد.

روش تهیه آش ماش

اصلی‌ترین ماده غذایی برای تهیه این آش، همان‌طور که از اسم آن هم پیداست، ماش است. طرز تهیه این آش راحت است. در ادامه مواد موردنیاز برای تهیه این آش برای 4 نفر قرار داده می‌شود.

ماش: 2 پیمانه

برنج: 1 پیمانه

جو پرک: 1 پیمانه

سبزی آش: 2 پیمانه (شامل اسفناج، تره، گشنیز و جعفری)

آب گوشت: 2 لیوان

پیاز: 3 عدد بزرگ

رب گوجه‌فرنگی: 2 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار کافی

روغن: به مقدار کافی

نعنا خشک: به مقدار کافی

مراحل تهیه آش ماش

مراحل تهیه آش ماش

زمان حدودی برای تهیه آش ماش: 120 دقیقه

برای تهیه این آش ابتدا باید دو تا از پیازها را نگینی خرد کنید. حالا آن‌ها را داخل قابلمه ریخته و خوب تفت دهید. سپس ادویه‌ها را به آن اضافه کنید. در تهیه این ماش هیچ‌گاه فلفل را حذف نکنید؛ زیرا فلفل مصلح ماش بوده و طبع آن را متعادل‌ می‌کند. درصورتی‌که فلفل سیاه در دسترس شما نبود می‌توانید از فلفل قرمز استفاده کنید. ماش را پاک‌کرده و خوب بشویید.

سپس آن را به قابلمه اضافه کرده و آب جوش را همراه با آب گوشت به آن اضافه کرده و صبر کنید تا ماش نیم‌پز شود. در این مرحله برای جلوگیری از نفخ می‌توانید کف ماش را بگیرید. پس از نیم‌پز شدن ماش‌ها، به آن برنج شسته شده و جو پرک را اضافه کنید. حالا در قابلمه را بسته و اجازه دهید آش کامل بپزد.

در این زمان سبزی آش را خرد کنید. 20 دقیقه آخر پخت سبزی را هم به آش اضافه کنید. در این مرحله رب را داخل یک ماهیتابه تفت دهید تا رنگ آن باز شود و آن را هم به آش اضافه کنید. نمک آش را اندازه کرده و حالا باید اجازه دهید آش شما خوب جا بیفتد. حالا یک پیاز را خلالی کرده و آن را سرخ کنید. هنگامی‌که پیاز شما کاملاً سرخ شد، ماهیتابه را از روی اجاق برداشته و بلافاصله نعنا خشک را هم به آن اضافه کنید. این پیازداغ را هنگام سرو روی آش بریزید.

نکات مهم در تهیه آش ماش

  • نحوه خردکردن سبزی این آش با سبزی آش رشته متفاوت است. سبزی این آش باید بسیار بیشتر از سبزی آش رشته خرد شود. حتی اگر ساطوری شود بهتر است. این موضوع یکی از اصلی‌ترین نکاتی است که در تهیه این آش باید به آن دقت شود.
  • اگر در اواخر پخت آش ماش به آن کمی کره حیوانی اضافه شود طعم و بوی آن بسیار بیشتر می‌شود.
  • افرادی که روده نفاخ دارند بهتر است در مصرف این غذا زیاده‌روی نکنند.
  • اگر آب گوشت در دسترس شما نبود می‌توانید از عصاره گوشت هم در تهیه این غذا استفاده کنید.
  • در دستور اصلی تهیه این آش سیرداغ وجود ندارد؛ اما در صورت تمایل می‌توانید کمی سیر تفت‌داده شده را هم به آش اضافه کنید. این کار نفخ غذا را کمتر می‌کند.
  • طبع ماش سرد است؛ اما اگر پوست آن جدا شود طبعی متعادل دارد؛ ‌ بنابراین افرادی که مزاج سردی دارند بهتر است هنگام تهیه غذا با ماش، هنگام پخت کف روی ماش را بگیرند تا طبع آن متعادل شود.

خواص آش ماش

خواص آش ماش

در تهیه این غذا از ماش استفاده شده که خواص زیادی همچون کنترل دیابت، افزایش سطح ایمنی بدن و تقویت قلب دارد. ماش حاوی مقادیر بالای فیبر و پروتئین است که می‌تواند موجب کاهش قند‌ خون  شوند.

از دیگر خواص ماش این است که با داشتن مقادیر بالای پروتئین می‌تواند به افزایش عضله‌سازی کمک کند. دیگر ویژگی این است که به دلیل داشتن کلسیم و سدیم موجب تقویت سلامت دندان‌ها و لثه می‌شود و احتمال خونریزی، تورم، درد و قرمزی لثه را کاهش می‌دهد. همان‌طور که گفته شد ماش خواص بسیار زیادی دارد. به همین دلیل بهتر است در سبد غذایی شما گنجانده شود. در مجله تبرک دستور‌های غذایی زیادی با ماش قرار داده شده که یکی از آن‌ها طرز تهیه ماش پلو است. اگر به تهیه غذا با ماش علاقه دارید، خواندن این مقاله به شما پیشنهاد داده می‌شود.

زردچوبه و پیاز موجود در این غذا حاوی آنتی‌اکسیدان هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند. برنج موجود در این غذا حاوی ویتامین‌های گروه ب است. این ویتامین‌ها باعث تقویت پوست و مو می‌شوند.

همچنین ویتامین‌های گروه ب به بهبود عملکرد سیستم عصبی هم کمک می‌کنند. دانه‌های برنج دارای فیبر نامحلول هستند که این فیبر می‌تواند از بدن در برابر انواع سرطان‌ها محافظت کند. از طرفی این فیبر به بهبود تحرکات روده کمک کرده و برای تقویت روده بسیار مفید است.

کلام آخر

اگر چه ماش (Mung Bean) یکی از گیاهان بومی کشور هندوستان است؛ اما در ایران غذاهای متنوعی با آن تهیه می‌شود که آش ماش یکی از آن‌هاست. این آش یکی از انواع آش‌های ایرانی بوده که هم برای افراد عادی و هم برای افراد گیاه‌خوار یا افرادی که رژیم لاغری دارند مناسب است. این آش فیبر بالایی داشته و به همین خاطر از غذاهای محبوب افرادی است که رژیم لاغری دارند. در این مقاله طرز تهیه این آش خوشمزه و پرخاصیت را برای شما عزیزان قرار دادیم که امیدواریم از خواندن آن لذت برده باشید.

سؤالات متداول

آیا ماش مانند سایر حبوبات زمان پخت طولانی دارد؟

ماش در مقایسه با برخی حبوبات مانند نخود زمان پخت پایین‌تری دارد. بهتر است برای کاهش زمان پخت ماش در ابتدای پخت آش به آن نمک اضافه نکنید.

آیا ماش حاوی پروتئین است؟

بله، حدود 24 درصد از ماش را پروتئین تشکیل داده است. به همین دلیل انواع غذا با ماش می‌تواند یکی از انتخاب‌های خوب برای ورزشکاران یا کودکان باشد.

چه افرادی باید از خوردن آش ماش خودداری کنند؟

افرادی که نقرس دارند بهتر است این آش را مصرف نکنند؛ زیرا ممکن است باعث تشدید بیماری آن‌ها شود. البته این موضوع را نمی‌توان در حالت کلی به همه تعمیم داد. بلکه نظر پزشک دراین‌خصوص بسیار مهم است. افرادی که دچار بیماری صرع هستند یا افرادی که بیماری‌های روده دارند، بهتر است ماش را به‌صورت پوست‌کنده مصرف کنند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید