مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر

طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر

صدها سال است که شیرینی نخودچی، پای ثابت سفره‌های نوروزی در منزل تمام ایرانیان است. این شیرینی اصیل ایرانی، از قدیمی‌ترین خوراکی‌های نوروزی به شمار می‌رود و اصلاً برای عده‌ای، تصور نوروز بدون آن، دشوار خواهد بود. دم‌دم‌های عید که فرامی‌رسد، بسیاری از خانواده‌های ایرانی نیز در تکاپوی تهیه این شیرینی خوشمزه می‌افتند.

امروز در این مقاله می‌خواهیم طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر را در کنار هم یاد بگیریم. این شیرینی به‌خودی‌خود بسیار ساده است، حال نوع بدون فر آن، بسیار ساده‌تر نیز خواهد بود. در این مقاله علاوه بر دستور پخت و نکات مهم طرز تهیه شیرینی نخودچی، نگاهی به ارزش غذایی آن نیز خواهیم داشت. با ما همراه باشید.

روش تهیه شیرینی نخودچی بدون فر

یکی از چیزهایی که باعث شده طرز تهیه شیرینی نخودچی بسیار ساده باشد، مواد اولیه آن است. این شیرینی اصیل ایرانی را می‌توانید با کمترین مواد اولیه حاضر کنید و صدالبته که هزینه تمام‌شده آن نیز برایتان بسیار اندک خواهد بود. اصولاً شیرینی‌های نوروزی ایرانی نیازی به مواد اولیه آن‌چنانی ندارند؛ از جمله همین شیرینی‌ها می‌توان به شیرینی مشهدی اشاره کرد که طرز تهیه‌اش پیش‌تر قرار داده است.

از مواد لازم در تهیه شیرینی نخودچی بدون فر می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

آرد نخودچی: 2 پیمانه

آرد سفید: 3 قاشق غذاخوری

پودر قند: 1 پیمانه

روغن جامد: 1/2 پیمانه

پودر هل:1 قاشق چای‌خوری

این مقدار از مواد اولیه که برای تهیه شیرینی نخودچی بدون فر مطرح شد، حدود 20 تا 30 عدد شیرینی به شما تحویل خواهد داد. اگر اولین‌بارتان است که می‌خواهید این شیرینی را تهیه کنید، می‌توانید میزان مواد اولیه را به نسبت مساوی کاهش دهید. اگر هم می‌خواهید برای کل عید شیرینی نخودچی داشته باشید، می‌توانید تمام مواد اولیه را به نسبت مساوی، 2 یا 3 برابر کنید. به همین راحتی!

مراحل تهیه شیرینی نخودچی بدون فر

مراحل تهیه شیرینی نخودچی بدون فر

شیرینی نخودچی هرچند که فوت‌وفن و تکنیک‌های بسیاری دارد، اما هیچ جای نگرانی برای شما وجود نخواهد داشت. با دستوری که در ادامه در اختیار شما قرار خواهیم داد، خیلی ساده می‌توانید این شیرینی را حاضر کنید و در کنار عزیزان خود، از نوش‌جان‌کردن آن لذت ببرید. از دیگر شیرینی‌های ساده ایرانی که به‌راحتی حاضر می‌شود، شیرینی کشمشی است. توصیه می‌کنیم که سری به طرز تهیه شیرینی کشمشی بزنید و دستور پخت آن را نیز یاد بگیرید.

گفتنی است که طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر حدود یک ساعت طول می‌کشد. حدود 30 دقیقه برای آماده‌سازی مواد و 30 دقیقه نیز برای پخت، اما چند ساعتی نیز باید در یخچال استراحت کند. برای تهیه این شیرینی باید مطابق با مراحل زیر عمل کنید:

ابتدا آرد نخودچی را در یک ظرف بریزید. 3 قاشق غذاخوری از آن جدا کنید و کنار بگذارید. حال به‌جای آن 3 قاشق غذاخوری، آرد سفید اضافه کنید. به کمک چنگال یا همزن دستی، دو آرد را خوب با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. حال آن را در ظرف دیگری الک کنید. آرد مخصوص شیرینی نخودچی بدون فر را باید حداقل 3 مرتبه الک کنید.

اکنون روغن جامد را در یک ظرف جداگانه بریزید و پودر قند و پودر هل را به آن اضافه کنید. حال باید روغن را آن‌قدر هم بزنید که رنگ آن تغییر کرده و سفید شود؛ بافت آن نیز باید غلیظ و خامه‌ای شود. برای انجام این کار بهتر است که از همزن برقی استفاده کنید؛ وگرنه مدت‌زمان آماده‌سازی شیرینی شما بسیار طولانی خواهد شد.

بعد از اینکه روغن به شکل گفته‌شده درآمد، باید آرد را به آن اضافه کنید. آرد را آرام‌آرام اضافه کنید و آن را با لیسه یا قاشق با روغن مخلوط کنید. حواستان باشد که نباید بیش از اندازه آرد و روغن را هم بزنید. بعد از اینکه تمام آرد را اضافه کنید، باید خمیری نرم و لطیف داشته باشید. اگر به این درجه نرسیدید، می‌توانید مجدداً مقداری آرد اضافه کنید.

حال باید مقدار کمی خمیر را ورز دهید. این کار را با نوک انگشت انجام دهید، به‌طوری‌که خمیر در وسط ظرفتان جمع شود. به یاد داشته باشید که نباید خمیر را بیش از حد ورز دهید، زیرا که ممکن است روغن بیندازد و شیرینی نخودچی شما را خراب کند. حال باید روی ظرف خود را با سلفون یا کیسه بپوشانید.

خمیر شما باید حدود 3 تا 5 ساعت در یخچال استراحت کند. بعدازاین مدت، باید خمیر را از ظرف خارج کنید و روی سطح کار خود پهن کنید. سطح کار را با کیسه بپوشانید، مقداری نیز آن را چرب کنید تا خمیر به آن نچسبد. روی خمیر را نیز مجدداً کیسه قرار دهید. خمیر را به کمک وردنه پهن کنید تا ضخامت آن به حدود یک سانتی‌متر برسد. اکنون باید شیرینی را به شکل دلخواه خود قالب بزنید.

اکنون یک شعله‌پخش‌کن روی شعله متوسط اجاق خود قرار دهید. یک قابلمه بزرگ نیز روی آن بگذارید. یک سینی استیل نیز انتخاب کنید و آن را داخل قابلمه بگذارید. توجه داشته باشید که سینی شما نباید کف قابلمه بچسبد، باید چیزی زیر آن قرار دهید که اندکی بالاتر از کف باشد. حال سینی را با کاغذروغنی بپوشانید. بعد از اینکه داخل قابلمه حسابی گرم شد، خمیرهای برش خورده را یکی‌یکی داخل سینی قرار دهید.

مقداری سیاه‌دانه، تخم خرفه یا کنجد روی خمیرها بریزید. روی در قابلمه، دم‌کنی قرار دهید و آن را ببندید. شعله شما باید ملایم باشد. بعد از حدود 30 تا 40 دقیقه، شیرینی نخودچی شما حاضر است. بعدازاین مدت، سینی را از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید؛ به شیرینی‌ها دست نزنید و اجازه دهید کاملاً خنک شوند. اکنون طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر به پایان رسیده و شیرینی‌های شما آماده است؛ نوش‌جان!

نکات مهم در تهیه شیرینی نخودچی بدون فر

نکات مهم در تهیه شیرینی نخودچی بدون فر

همان‌طور که همیشه هم گفته‌ایم، تمامی غذاها و خوراکی‌های ایرانی را می‌توان با چند نکته ساده، بهتر، خوشمزه‌تر و خوش‌عطرتر کرد. در طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر نیز نکات بسیاری وجود دارد که رعایت آن‌ها، می‌تواند شیرینی شما را باکیفیت‌تر و حرفه‌ای‌تر کند. از جمله این نکات مهم، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • برای اینکه بتوانید شیرینی حرفه‌ای‌تری داشته باشید، می‌توانید قبل از الک‌کردن آرد، آن را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کرده و بوی خامی آن گرفته شود.
  • به‌جای استفاده از روغن جامد، می‌توانید از روغن کرمانشاهی یا کره نیز استفاده کنید. برای این کار حدود یک پیمانه کره نیاز خواهید داشت.
  • هراندازه که خمیر شیرینی شما بیشتر استراحت کند، کیفیت و بافت نهایی آن بهتر خواهد شد.
  • اگر حس کردید که خمیر شیرینی نخودچی شما سفت شده است، می‌توانید مقداری روغن به آن اضافه کرده و با دست خیس ورزش دهید.
  • ورز دادن خمیر بسیار مهم است؛ اگر ورز دادن کم باشد، خمیر قوام پیدا نمی‌کند و پودر می‌شود. اگر هم بیش از حد ورز دهید، روغن خواهد انداخت.

ارزش غذایی شیرینی نخودچی بدون فر

حال که طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر را یاد گرفتیم، بد نیست که نگاهی به ارزش غذایی آن نیز داشته باشیم. اگر رژیم دارید و می‌خواهید کالری دریافتی را کنترل کنید، یا اینکه دوست دارید حواستان حسابی به خوردوخوراکتان باشد، این بخش مخصوص به شماست. در جدول زیر، می‌توانید ارزش غذایی شیرینی نخودچی بدون فر را مشاهده کنید.

مواد مغذی میزان در هر 100 گرم
انرژی 38 کیلوکالری
کربوهیدرات 3.5 گرم
چربی 9 گرم
پروتئین 9.5 گرم

کلام آخر

در این مقاله، طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر را در کنار هم یاد گرفتیم. این شیرینی یکی از اصیل‌ترین شیرینی‌های ایرانی است و طرز تهیه آن نیز بسیار راحت است. ما در این مقاله دستور تهیه این شیرینی را همراه با نکات مهم در تهیه آن، در اختیار شما قرار دادیم؛ به‌علاوه نگاهی به ارزش غذایی این خوراکی نیز داشتیم. امیدواریم که این مقاله به دل شما نشسته باشد و به‌اندازه کافی شما را برای تهیه این شیرینی، وسوسه کرده باشد!

سؤالات متداول

برای جلوگیری از ترک‌خوردن شیرینی نخودچی چه می‌توان کرد؟

برای جلوگیری از این مشکل، آرد باید به‌خوبی الک شود و دمای شعله نیز نباید زیاد باشد.

برای کاهش چسبندگی خمیر شیرینی نخودچی چه کتری باید کرد؟

برای اینکه خمیر ما بیش از حد چسبنده نباشد، لازم است که از استفاده بیش از حد از روغن یا کره پرهیز کنیم.

آیا می‌توان در شیرینی نخودچی بدون فر از زعفران استفاده کرد؟

بله، برای داشتن رنگ و عطر بهتر، می‌توانید مقداری زعفران نیز به مواد اولیه شیرینی نخودچی اضافه کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید