حتی شنیدن اسم پیتزا یا چیزبرگر هم میتواند دل خیلیها را آب بیندازد. مطمئنا پنیر فستفودها را خوشمزهتر میکند. پنیر یکی از پر طرفدارترین مواد غذایی سراسر جهان است. انواع پنیر برای فست فود و بسیاری از غذاهایی که این روزها ایرانیها به آن علاقه نشان میدهند، وجود دارد. همین طور انواع پنیر در شیرینیپزی استفاده میشود یا حتی به تنهایی مورد استفاده قرار میگیرد. در این مطلب میخواهیم ابتدا توضیحی کلی درباره انواع پنیر برای فست فود بدهیم و بعد انواع پنیر فست فودی را به شما معرفی کنیم و در انتها سوالاتی که درباره انواع پنیر فست فود وجود دارد پاسخ بدهیم. با ما همراه باشید:
پنیرها چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
هزاران نوع پنیر در سراسر جهان درست میشود که بر اساس فرهنگ هر منطقه، محیط جغرافیایی و سلیقه مردم آنجا از نظرات مختلف با هم متفاوتند. بافت، عطر و بو و طعم هر پنیری مختص خودش است. عوامل مختلفی وجود دارد که باعث میشود پنیر طعم و بافت متفاوتی به خود بگیرند. از شیری که پنیر را با آن تهیه میکنند گرفته، تا نحوه فرآوری و طعمدهی. همین طور مدت زمانی که پنیر مانده و کهنه شده است و روشی که برای کهنه کردن پنیر استفاده میکنند. نام بعضی از انواع پنیر را پیشتر شنیدهایم اما بعضی انواع پنیر برای فست فود هم هستند که دربارهشان کمتر میدانیم.
چه پنیرهایی در فستفودها بیشتر استفاده میشود؟
قطعا نان و پنیر اولین و قدیمیترین فستفود جهان است. یک غذای کامل خوشمزه که در اکثر فرهنگها هم از زمانهای قدیم وجود داشته است. اما منظور ما از فستفود، انواع برگر، ساندویچ و پیتزاست. همانی که در فرهنگ خودمان به عنوان فستفود جا افتاده است و درواقع تقلیدی است از ایده غذاهای سریع امریکایی. پس یک جورهایی میتوانیم بگوییم که فستفودها غذاهایی امریکایی هستند. گرچه منشاء اصلی پیتزا ایتالیاست اما همه میدانیم پیتزای امریکایی با پیتزای ایتالیایی متفاوت است و ایرانیها بیشتر از پیتزای امریکایی خوششان میآید. بیشترین پنیر در منوی رستورانهای امریکایی چدار و سپس پارمسان است. پنیر چدار ریشهای انگلیسی دارد و پنیر پارمسان در اصل ایتالیایی است. پنیر موزارلا را بیشتر برای پیتزا استفاده میکنند. همین طور برای برگرها علاوه بر چدار از بلوچیز هم استفاده میشود. پنیر فتا، گودا، گورگونزولا، پروولون، پنیر آمریکایی، فونتینا، ریکوتا، گرویر و… هم در فست فودها و رستورانهای مختلف امریکایی برای غذاهای متفاوت استفاده میشود. در ادامه به معرفی هر یک از این پنیرها و موارد استفادهاش در فستفودهای مختلف میپردازیم:
اگر به غذاهای ایتالیایی علاقه دارید، مطلب طرز تهیه لازانیا را ببینید.
گروگونزولا، یکی از بهترین پنیرهای آبی برای فستفود
پنیر گروگونزولا یکی از انواع پنیرهای آبی یا بلوچیز است که اصالتی ایتالیایی دارد. پنیرهای آبی را به خاطر رگههای مایل به آبی که در آنها وجود دارد، که ناشی از نوعی کپک است، به این نام میخوانند. گروگونزولا از شیر گاو نپخته تهیه میشود و طعمی تند و بافتی نرم و خامهای دارد. گروگونزولا را به نام پنیر دسر میشناسند. این پنیر در کنار انواع مختلف سالادها، سبزیجات خام و پخته، میوهها و همین طور با انواع ماستاردها و مرباها بسیار خوشمزه است. در درست کردن انواع سس هم به کار میرود. در امریکا بسیاری از فستفودها از پنیر گروگونزولا برای طعم دادن و خوشمزهتر کردن انواع پیتزا و پاستا استفاده میکنند.
موزارلا یکی از بهترین انواع پنیر برای فست فود
خیلیهایمان اسم پنیر موزارلا را شنیدهایم. پنیر موزارلا با رطوبت بالا، از انواع پنیرهای تازه است که به هیچ وجه فرآیند پیری ندارد و بهتر است آن را در همان موقعی که تولید میشود مصرف کنند. این پنیر اصالتی ایتالیایی دارد. در ایتالیا پنیر موزارلا را با شیر بوفالو تهیه میکنند اما در کشورهای دیگر از شیر گاو برای تهیهاش استفاده میشود. پنیر موزارلا بافتی خامهای و کشسان دارد و طعمی ملایم و شیری. کشسانی پنیر موزارلا آن را به یکی از اولین انتخابها برای فستفودهایی مثل پیتزا تبدیل میکند. در لازانیا و سالادهای مختلف هم ترکیب معرکهای میسازد. برای تهیه برگرها و ساندویچهای گرم هم انتخاب خوبی است.
برای تهیه پیتزا هم میتوان از موزارلای رطوبت بالای تازه استفاده کرد یا موزارلا رطوبت پایین که طعمی غنیتر دارد و بافتی متراکمتر. کشش و ذوب شدن موزارلای رطوبت پایین برای پخت پیتزا مناسبتر است. انتخاب شماره یک پنیر پیتزا همین پنیر موزارلا است.
پنیر فتا، طعمی بهشتی
پنیر فتا یکی دیگر از پنیرهای محبوب ایرانی است. با اینکه فتای ایرانی در دنیا معروف است اما اصالت پنیر فتا یونانی است. این پنیر از شیر بز یا گوسفند تهیه میشود و در دسته پنیرهای تازه قرار میگیرد. فتا را ابتدا درست میکنند و بعد به شکل بلوکهایی در آب نمک ترشی قرار میدهند تا کاملا شور و تند شود. فتای ایرانی کمتر از فتای یونانی شور است و طعم کرهایتری دارد. بافت پنیر فتا خشک و دانهدار است و علاوه بر اینکه با خیار، گوجه، پیاز و انواع میوه دانهدار مثل انگور، ترکیبات بسیار خوشطعمی میسازد، اما یکی از انواع پنیر برای فستفود است که بسیار کارایی دارد. برای تزئین انواع پیتزا و طعمدهی عالی به سسهای مخصوص فست فود میتوان از پنیر فتا استفاده کرد.
ریکوتا، شیرین و ملایم
یکی از پنیرهای نرم و خامهای که خاصیتی پخششونده دارد، پنیر ریکوتا سات. پنیری با اصالت ایتالیایی که آن را از آب پنیرهای باقیمانده تهیه میکنند. ریکوتا طعمی ملایم و کمی شیرین دارد و از شیر گاو، گوسفند، بز یا گاومیش تهیه میشود. ریکوتا یکی از انواع پنیر برای فست فود است که میتواند ترکیبات مختلف و خوشمزهای تولید کند. ریکوتا را میتوان روی پیتزا، انواع پاستا و لازانیا و نانهای مختلف استفاده کرد. همینطور در انواع دسرها و کنار انواع میوههای شیرین نظیر توت فرنگی ترکیب فوقالعادهای میسازد.
پنیر خامهای، همه کاره
پنیر خامهای با افزودن مقدار بیشتری خامه به نوعی پنیر فرانسوی درست میشود. پنیر خامهای از شیر گاو تهیه میشود و بسیار غنی، ملایم و همگن است و به راحتی پخش میشود. همه این خصوصیات پنیر خامهای را به یکی از انواع پنیر برای فست فود تبدیل میکند که برای ساندویچهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. همین طور برای درست کردن سسهای مختلف که در فستفود کاربرد دارند، از پنیر خامهای استفاده میشود. پنیر خامهای برای درست کردن انواعی از شرینی و دسر هم به کار میرود. همین طور ترکیبش با سبزیجات معطر و میوههایی مثل انواع توت بسیار خوشمزه است.
پنیر کوتیج، سالم و مقوی
یکی از سالمترین و مقویترین پنیرها، پنیر کوتیج است. این پنیر از شیر گاو تهیه میشود و با پروتئین بسیار بالا و چربی کم، برای همه گروههای سنی غذایی فوقالعاده است. طعمی ملایم و شیری دارد و بافتی غلیظ و برای صبحانه با انواع میوهها مورد استفاده قرار میگیرد. همین طور یکی از انواع پنیر فست فود است که در تهیه دیپهای خوشمزه ساندویچها کاربرد زیادی دارد.
پنیر بز، برای طعمی پیچیده تر و غنیتر
یکی دیگر از انواع پنیر فست فودی پنیر بز است. پنیر بز که اصالت آن را به منطقه خاورمیانه یا دریای مدیترانه نسبت میدهند، پنیری فوقالعاده کرمی و قابل پخش است که طعمی تند دارد و با هر جور غذایی از شیرین تا شور جور میشود. پنیر بز را برای پیتزا، پاستا یا انواع ساندویچ استفاده میکنند تا طعمی غنیتر به وعده غذایی بدهند. حتی مک دونالد هم جدیدا نوعی برگر پنیر بز در منوی خود قرار داده است
پنیر دانابلو، برای برگرهایی رویایی
پنیر آبی دانمارکی یا دانابلو، یکی از ملایمترین و خوشمزهترین پنیرهای آبی است. طعم تند و بافت شکنندهای دارد و از شیر گاو تهیه میشود. پنیر دانابلو را میتوان در انواع سوپ، سس سالاد، یا پاستا استفاده کرد. همین طور استفاده آن در همبرگر و دیپ ساندویچ باعث میشود غذایتان بسیار لذیذتر شود.
پنیر هاوارتی، پنیر پیتزاهای خاص
از میان انواع پنیر فست فودی میتوان به هاوارتی اشاره کرد. پنیر هاوارتی، به خاطر ذوب عالی که دارد برای انواع پیتزا، ساندویچ، همبرگر و… استفاده میشود. منشا پنیر هاوارتی دانمارک است و از شیر گاو تهیه میشود. پنیر هاوارتی از انواع پنیر نیمه نرم است که طعمی شیرین و تند و بافتی لطیف، خامهای و الاستیک دارد.
پروولون، دومین انتخاب سرآشپزها برای پیتزا
پروولون یکی از دیگر انواع پنیر فست فود است که در طبقهبندی پنیر نیمه نرم قرار میگیرد. پنیری با اصالت ایتالیایی و بافتی الاستیک و طعمی تیز و کرهای که از شیر گاو تهیه میشود. پروولون به خاطر کیفیت ذوب عالی، پنیری درجه یک برای انواع برگرها، سرخکردنیها، پیتزاها و ساندویچهاست.
پنیر آمریکایی، یکی از انتخابهای اصلی سرآشپزها
وقتی حرف مک دونالد میشود، پای پنیر آمریکایی هم وسط میآید. پنیری درجه یک برای روی همبرگر و یا کباب کردن. پنیر آمریکایی از فرآوری خامه و آب پنیر تولید میشود و بافتی همگن و خامهای دارد. طعم شور پنیر آمریکایی در کنار پنیرهای دیگری مثل هاوارتی و پروولون بسیار دلچسبتر میشود. پنیر آمریکایی را برای صبحانه، در کنار گوشت گاو یا بیکن هم نوش جان میکنند.
تالیجو، ایتالیایی اصیل
تالیجو پنیر ایتالیایی دیگری است که برای پیتزا به کار میرود. پنیر تالیجو از نوع پنیرهای نیمه نرم و لاستیکی است که اگر در دمای اتاق قرار بگیرد، خامهای و قابل پخش میشود. تالیجو طعمی تند و تیز و غنی دارد و از شیر گاو تهیه میشود. در درست کردن انواع سالاد، تهیه پیتزا و روزیتو میتوان از تالیجو استفاده کرد.
پنیر پارمسان، خوشمزه و مقوی
یکی از معروفترین انواع پنیر برای فست فود در ایران، پنیر پارمسان است. پارمسان طعمی لطیف و کمی شیرین و بافتی خشک دارد. این پنیر ایتالیایی که این روزها در کشورهای مختلف تولید میشود، با درصد بالای پروتئین یکی از پنیرهای مفید برای سلامتی محسوب میشود. در انواع پاستا و سالاد و برای انواع دیپساندویچها ازپنیر پارمسان استفاده می شود. همین طور طعم دهندهای عالی برای روی پیتزاست.
پنیر کشکاوال، هدیهای از اروپای شرقی
پنیر کشکاوال یکی دیگر از انواع پنیر برای فست فود است که اصالت آن به کشورهای اروپای شرقی باز میگردد. پنیری نیمه سخت که میشود آن را برش داد یا رنده کرد و در تهیه غذا به کار برد. کشکاوال طعمی تند و شور دارد و بافتی خامهای و سفت. پنیر کشکاوال از شیر گاو یا گوسفند تهیه میشود و در انواع سالاد و پیتزا استفاده میشود. طعم کشکاوال با زیتون، پیازچه و خشکبار جور میشود.
چدار، رویای انگلیسی
پنیر چدار یکی از معروفترین انواع پنیر برای فست فود در میان ایرانیان است. چدار طعمی غنی و پیچیده دارد و کمی تند است. بافتی نرم و در عین حال شکننده دارد و از انواع پنیر نیمه سخت محسوب میشود. پنیر چدار دومین پنیر مورد علاقه آمریکاییها و محبوبترین پنیر در میان انگلیسیهاست. اصالت پنیر چدار هم به روستای چدار در انگلستان میرسد. برای درست کردن انواع ساندویچ، پنینی و سیبزمینی از چدار استفاده میکنند.
پنیر ایمنتال، پنیر پیتزا به سبک سوئیسی
ایمنتال نوعی از پنیر سوئیسی است که طعمی فوقالعاده و پیچیده دارد و بافتی متراکم و مخملی با سوراخهای متعددی که در فرآیند تخمیر این نوع پنیر ایجاد میشود. یک پنیر نیمه سخت که از شیر گاو تهیه میشود و ذوبشونده است. به خاطر همین هم، این روزها بسیاری از رستورانها، پنیر ایمنتال را هم برای روی پیتزا استفاده میکنند. پنیر ایمنتال در دستور پخت سوفله و گراتن هم به کار میرود و در کنار بیکن و سیبزمینی یا میوههایی مثل هلو و انگور خوردنیتر است.
پنیر گودا، برای طعمی پیچیده و غنی در فستفود
پنیر گودا اصالتی هلندی دارد و یکی از معروفترین انواع پنیر فست فودی است. گودا که از شیر گاو تهیه میشود، طعمی ملایم و غنی دارد. به خاطر طعم فوقالعاده و خاصیت ذوب شوندگی، از پنیر گودا برای روی پیتزا، انواع ساندویچ، سالاد و املت استفاده میکنند.
پنیر گرویر، برای انواع پیتزا و ساندویچ
گرویر نوع دیگری از پنیر سوئیسی است که در انواع ساندویچ و پیتزا میتوان استفاده کرد. گرویر را از شیر گاو تهیه میکنند و پنیری نیمه سخت است. طعمی شیرین و شور و آجیلی و بافتی دانه دانه و متراکم دارد و به خاطر خاصیت ذوبشوندگی، انتخابی خوب برای پیتزاهای مختلف است.
به مطلب انواع پنیر پیتزا سر بزنید.
پنیر گرانا-پادانو، برای انواع غذای ایتالیایی
گرانا-پادانو یکی از انواع پنیر سخت است که از شمال ایتالیا به دست مردم جهان رسیده. بافت دانهدار و تردی دارد و از شیر گاو تهیه میشود. طعم گرانا-پادانو غنی است و با ماهی، سیبزمینی و بادمجان جور میشود. همین طور میتوان گرانا-پادانو را روی انواع پیتزا، پاستا و سوپ رنده کرد و در سسهای مختلف به کار برد.
پارمیجانو-رجیانو، خاص و خوشمزه
پارمیجانو-رجیانو یک جورهایی همان پنیر پارمسان است با این تفاوت که فقط در منطقه پارما، مودنا و رجیو امیلیای ایتالیا و چند منطقه دیگر تولید میشود. در واقع پارمسان جایگزین ارزانتر و کمکیفیتتر این نوع پنیر است. پامیجانو-رجیانو، تند و شور است و بافتی خشک و شکننده دارد. این پنیر لاکچری را روی سالاد، پاستا، پیتزا و… رنده میکنند و از طعم بینظیرش لذت میبرند.
پنیر میمولت، یک پنیر اصیل فرانسوی
پنیر میمولت پنیری فرانسوی است شبیه پنیرهای گرد هلندی با رنگی نارنجی و زیبا. طعم میمولت شیرین و کرهای است و بافتی متراکم دارد. میمولت را میتوان روی انواع خوراکیهای گرم که گوشت یا ماهی دارند، رنده کرد یا با سالاد خورد. همین طور تاپینگ ایدهآلی برای پیتزاست.
پنیر فونتینا، دیکی از خاصترین انواع پنیر فست فودی
یکی دیگر از انواع دلپذیر پنیر ایتالیایی، فونتینا است. پنیر فونتینا به علت اینکه به خوبی ذوب میشود، برای انواع پیتزا، پاستا و برگر مناسب است. پنیر فونتینا طعم شیرین و آجیلی دارد و از شیر گاو تهیه میشود.
پنیر امنتالر، برای برگری ایدهآل
پنیر امنتالر، پنیری است سوئیسی با طعم آجیلی و کرهای که کمی هم اسیدی است و خاصیت ذوب شوندگی خوبی دارد. زرد و نیمه سخت است و یکی از انواع پنیر فست فود است که برای برگرها و غذاهای ساندویچی به کار میرود.
کلام آخر
در این مطلب تعداد زیادی از انواع پنیر فست فودی را به شما معرفی کردیم. آشپزی هنری خلاقانه است و مطمئنا هر روز سرآشپزهای زیادی در سراسر دنیا، طعمها و ترکیبات متفاوتی را امتحان و به جهان معرفی میکنند. شما از ترکیب کدام پنیر در فستفودها خوشتان میآید؟ یک چیزبرگر خوشمزه با پنیر چدار را میپسندید یا از پیتزایی با موزارلای زیاد لذت میبرید؟
سوالات متداول
بهترین پنیر برای برگرها چیست؟
بسیاری از سرآشپزهای فست فودهای خارجی، روی پنیر آمریکایی به عنوان بهترین نوع پنیر برای برگرها توافق دارند. مک دونالد یکی از مهمترین فستفودهای جهان، از پنیر آمریکایی برای برگرهای خود استفاده میکند. اما در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر پنیر چدار را برای برگرها انتخاب میکنند. طعم تند و اومامی پنیر چدار، خوشمزگی گوشت موجود در برگرها را تقویت و برگر را بسیار لذیذتر میکند.
بهترین پنیر برای تاپینگ پیتزا کدام است؟
انتخاب پنیر برای پیتزا کار سختی نیست. از بین گزینههای زیادی که وجود دارد، موزارلا، پروولون، گروگونزولا و گرویر برای خاصیت ذوبشوندگی و کششی که دارند بیشتر انتخاب میشوند. اما بعضی از پنیرها را هم به پنیر پیتزا اضافه میکنند تا طعمی غنیتر و دلنشینتر ایجاد کنند. پنیرهایی مثل گودا، چدار، ریکوتا و پارمسان از این دستهاند. پس انتخاب پنیر پیتزا بیشتر از اینکه پیروی از یک قانون باشد، ماجراجویی است. پنیرها با طعمها و بافتهای مختلف را در کنار انواع مختلف مواد روی پیتزا بریزید و طعم جدیدی را تجربه کنید.
انواع پنیر برای فست فود را بر چه اساسی طبقهبندی میکنند؟
انواع پنیر را بر اساس سفتی به 6 دسته: پنیر آبی، تازه، نرم، نیمه نرم، نیمه سفت و سفت طبقهبندی میکنند.
شبکه های اجتماعی