میتوانید پیتزا را بدون پنیر تصور کنید؟ به نظر خیلیها که امکانپذیر نیست. افراد زیادی هم هستند که میگویند اصلیترین ماده غذایی که پیتزا را به محبوب دلها تبدیل کرده، پنیرش است. محتویات پیتزا هر چه باشد، وقتی پنیر، خوشمزه و به اندازه است، پیتزای خوبی خواهیم داشت. چیزی که شاید ندانید این است که انواع پنیر پیتزا بسیار زیاد است. شاید بشود گفت به تعداد پنیرهای موجود در دنیا. چند نوع پنیر در دنیا داریم؟ بیش از هزار نوع. پنیر یکی از آن مواد غذایی ویژه است که مردم سراسر دنیا با توجه به فرهنگ، شرایط جغرافیایی و سلیقه خود، به آن عطر و طعم متفاوتی بخشیدهاند و انواع بیشماری از آن را تولید کردهاند. هر کدام از پنیرها میتواند برای خوشمزهتر کردن یک پیتزای خوب به کار برود. اما برای اینکه پیتزایی ایدهآل داشته باشیم، پنیر پیتزا باید ویژگیهای خاصی هم داشته باشد. در ادامه مطلب ابتدا به ویژگیهای انواع پنیر پیتزا میپردازیم، سپس انواع پنیر کشدار را نام میبریم و انواع پنیر پیتزا که میتواند پیتزایتان را دلپذیرتر کند را نام میبریم و سپس سوالات مختلفی که درباره پنیر پیتزا متداول است، بررسی میکنیم. با ما همراه باشید:
انواع پنیر پیتزا چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
پنیری که برای پیتزا انتخاب میکنیم باید ویژگیهای مختلفی داشته باشد. قابلیت ذوب شوندگی، چربی و رطوبت کم، کشش و قابلیت طلایی شدن چند تا از مهمترین المانهایی است که باید پنیر مورد استفاده در پیتزا داشته باشد. پنیر پیتزا باید به خوبی ذوب شود و سطح پیتزا را بپوشاند اما انقدر آب نشود که مناسب نباشد. از طرفی باید رطوبت کم و چربی کمی داشته باشد تا خوب کش بیاید و آن صحنه زیبای کشیده شدن پنیرِ پیتزا را ایجاد کند. از طرفی هم باید این قابلیت را داشته باشد که در حرارت بالای فر، خیلی سریع نسوزد و به آرامی طلایی شود. چند تا از بهترین پنیرهایی که این قابلیت را دارند پنیر موزارلا، پروولون، گروگونزولا و… است.
اما ما همه پنیرها را برای کش آمدن پیتزا استفاده نمیکنیم. گاهی انواع پنیر پیتزا را استفاده میکنیم که طعمی ویژه به پیتزایمان بدهد یا بافت پیتزا را متفاوت کند؛ همینطور برای به تعادل رسیدن موادی که در پیتزا به کار بردهایم یا به عنوان یک چاشنی. در ادامه انواع پنیر پیتزا کشدار و عادی را معرفی و ویژگیهایشان را بررسی میکنیم:
بهترین انواع پنیر پیتزا
پنیر پیتزا موزارلا، یکی از معروفترین انواع پنیر پیتزا
وقتی حرف از پنیر پیتزا میشود، اولین اسمی که به ذهن خیلی از ما میرسد، پنیر موزارلا است. پنیر موزارلا یکی از بهترین انواع پنیر پیتزا ست که طعمی ملایم و کرمی دارد و با خاصیت ذوبشوندگی عالی به خوبی روی پیتزا مینشیند. پنیر موزارلا اصالتی ایتالیایی دارد و از شیر بوفالو یا گاو تهیه میشود. دو نوع پنیر موزرلا وجود دارد. پنیر تازه موزارلا با رطوبت زیاد که طعمی خامهایتر دارد و بسیار خوشمزه است و موزارلا با رطوبت پایینتر، طعم غنیتر و قوام بیشتر. هر دو نوع موزارلا را میتوانید برای تاپینگ پیتزا استفاده کنید، به تنهایی یا به همراه پنیرهای دیگر.
موزارلای رطوبت بالا را بیشتر در پیتزای یونانی یا نپلی استفاده میکنند تا طعم تازه پنیر با مواد اولیه جور شود در حالی که موزارلای کم رطوبت برای پیتزای مارگاریتا مناسبتر است. موزارلا پنیر شماره یک پیتزاست و در ترکیب با پروولون میتواند پیتزای پپرونی را بسیار خوشمزهتر کند. موادی مانند پپرونی، ریحان، گوجه فرنگی، زیتون، سوسیس، فلفل قرمز و… جفت خوبی برای موزارلاست.
پروولون، انتخابی شاهکار برای پیتزای شما
پنیر پروولون، پنیری ایتالیایی است که به معنای واقعی با پیتزا جور است. در میان انواع پنیر پیتزا ، پروولون با طعم خامهای، شیرین و کمی تند و بافت الاستیکش، که به خوبی ذوب میشود، یکی از بهترینهاست. پروولون را با موزارلا و پارمیجانو-رجیانو ترکیب میکنند یا به تنهایی روی پیتزا میریزند. ترکیب طعم پروولون با ریحان و گوجه فرنگی یک دنیا خوشمزگیاست.
پروولون میتواند تازه یا کهنه باشد. پروولون تازهتر بافتی خامهایتر و طعمی ملایمتر دارد و اگر پروولون کهنهتر را استفاده کنید طعم تندتر و بافت خشکتری خواهید داشت. پروولون دومین انتخاب پیتزاپزها برای تاپینگ پیتزاست و با پنیرهای دیگر خیلی خوب جور میشود اما پیتزای یونانی و سنت لوئیس دو تا از بهترین انتخابها برای این پنیر است. پنیر پروولون را با موادی مثل اسفناج، گوجه فرنگی، جوجه، سس پستو، ریحان، فلفل قرمز، کلم بروکلی، پیاز، سوسیس و… جفت کنید و یک پیتزای خوشمزه بسازید.
پنیر چدار، هدیه عطر و طعمی ویژه به پیتزا
یکی از شاهکارهای انگلیسی، پنیر چدار است. دومین پنیر مورد علاقه آمریکاییها که به هر فست فودی میآید. پنیر چدار طعمی تند و بافتی شکننده دارد و با انواع مواد غذایی از طعم ملایم تا طعم تند ترکیب شود. طعم تند این پنیر و اینکه زود قهوهای میشود، باعث میشود چدار را به تنهایی برای پنیر پیتزا استفاده نکنیم اما همین طعم تند و غنی، چدار را به یکی از پاهای ثابت مخلوط پنیرها برای پیتزا تبدیل میکند. چدار را با پپرونی، ژامبون، بیکن، جوجه، پیاز کاراملی، کلم بروکلی و… جور میکنند.
هاوارتی، متفاوت و خاص
پنیر هاوارتی یکی دیگر از پنیرهایی است که پیتزای شما را بسیار خوشمزه و در عین حال متفاوت میکند. طعم شیرین و در عین حال تند پنیر هاواراتی با بافت خامهای که خاصیت ذوب خوبی هم دارد، باعث میشود پیتزایی درجه یک درست کنید. این پنیر دانمارکی شیر گاو را میتوانید در ترکیب با انواع پنیرهای دیگر روی تاپینگ پیتزا استفاده کنید.
گورگونزولا، یکی از بهترین انتخابها از بین انواع پنیر پیتزا کشدار
یک پنیر ایتالیایی دیگر به شما معرفی میکنم که با پیتزای ایتالیایی هوش از سرتان میپراند. گروگونزولا از شیر گاو تهیه میشود و طعمی ملایم دارد که با گذشت زمان تندتر میشود. خوش عطر و طعم و تند و تیز است و با خاصیت ذوب خوبی که دارد روی پیتزا به خوبی پخش میشود.
پارمیجانو-رجیانو، لاکچری و حرفهای
پارمیجانو-رجیانو، نوع مرغوبتری از پنیر پارمسان است که فقط در منطقهای خاص از ایتالیا، در نزدیکی رودخانه پو، تولید میشود. این پنیر فوقالعاده، طعمی شور و پیچیده دارد و از انواع پنیر سخت محسوب میشود. میتوانید پنیر پارمیجانو-رجیانو را روی هر پیتزایی رنده کنید و به طعم پیتزای خود عمق بیشتری بدهید.
پنیر بز، برای طعمی غنیتر
پنیر بز که اصالت آن به خاورمیانه و دریای مدیترانه بازمیگردد، یکی از تند و تیزترین و در عین حال خوشمزهترین پنیرهایی است که میتوانید بخورید. پنیر بز بافتی خامهای دارد و پنیر نرمی است که میتوانید روی انواع پیتزا استفاده کنید. نه از این جهت که خوب ذوب میشود، بلکه در کنار پنیرهای دیگر برای اینکه طعمی غنی و خاص به پیتزایتان بدهد. برای پیتزاهای فوکاچیا و مدیترانهای پنیر بز را از قلم نیندازید که طعمی عالی نسیبتان میکند. پنیر بز با موادی مثل فلفل، ریحان، قارچ، پیاز کاراملی و سبزیجات معطر غوغا میکند.
پکورینو-رومانو، برای ماجراجوها
پکورینو-رومانو، همان طور که از نامش پیداست، شبیه پارمیجیانو-رجیانو است. ایتالیایی است و طعمی شبیه به پارمیجیانو-رجیانو دارد، تند، قوی و پیچیده. پنیر سفتی که کریستالهای نمک، بافت و طعمی ویژه به آن میدهد. برای اینکه تنوع ایجاد شود و ترکیب جدیدی از طعمها را در پیتزا احساس کنید، پکورینو-رومانو عالی است.
ایمنتال، خاص و خوشمزه در میان انواع پنیر پیتزا کشدار
پنیر ایمنتال نوعی پنیر سوئیسی است که بافتی مخملی و متراکم و طعمی تیز و پیچیده دارد. ایمنتال هم مثل باقی پنیرهای سوئیسی، انتخابی فوقالعاده برای تاپینگ پیتزاست که میتواند هم طعم پیتزا را دگرگون کند و هم به خوبی ذوب شود و روی پیتزا بنشیند.
پنیر پارمسان، برای خوشمزگی بیشتر
پنیر پارمسال یکی از دیگر از پنیرهای معروف برای پیتزاست. طعم این پنیر در تلفیق با پنیرهای دیگر، چاشنی فوقالعادهای است. اصالتی ایتالیایی دارد و طعمی لطیف. اما زود قهوهای میشود و تمایل به سوختگی دارد پس نباید تنها روی پیتزا بریزیدش. اصلا بهتر این است که بعد از پخت به پیتزا اضافهاش کنید. پارمسان با موزارلا و پروولون ترکیب میشود و در کنار بیکن، کلم بروکلی یا آرگولا بینظیر است.
پنیر گودا، یکی از انتخابهای ایرانیان
پنیر گودا اصالتی هلندی دارد و از شیر گاو تهیه میشود. یکی از خوشمزهترین پنیرها که بین ایرانیان هم جایگاه ویژهای دارد. پنیر گودا طعمی غنی و کرهای دارد و با اینکه به تنهایی برای پنیر پیتزا کافی نیست و کشش و ذوب شوندگی مناسب را ندارد، به عنوان یک طعم دهنده قوی، فوقالعاده عمل میکند. اگر پیتزایتان مرغ کبابی، قارچ، اسفناج، سوسیس، زیتون، سیر یا پیاز قرمز دارد، پنیر گودا طعم خودش را بیشتر به رخ میکشد.
گراویر، یکی از بهترین انواع پنیر پیتزا کشدار
یکی از انواع پنیر پیتزا که در کشورهای اروپایی برای پختن پیتزا استفاده میشود، گراویر است. گراویر طعمی غنی و پیچیده دارد که از شیرینی شروع میشود و با آجیلی و خاکی ختم میشود. این پنیر ذوب نسبتا یکنواخت و کشش خوبی دارد و خیلی زود قهوهای نمیشود. به خاطر همین هم برای انواع پیتزاهای سنتی به کار میرود. این پنیر سوئیسی که جفت خوبی برای سسهای قرمز و سفید پیتزاست، با موادی مانند فلفل، پیاز کاراملی، سیبزمینی، سوسیس، اسفناج، پیاز قزمز و سس پستو به خوبی جفت میشود و طعمی بینظیر میسازد.
فونتینا، خوشمزه و دلپذیر
یکی دیگر از پنیرهای ایتالیایی ذوب عالی که برای همه جور غذای ایتالیایی فوقالعاده است پنیر فونتینا است. این پنیر از شیر گاو تهیه میشود و طعمی نسبتا شیرین و آجیلی دارد. ترکیب فونتینا با گرویر یا پروولون برای انواع پیتزا رویایی همیشه بنده است.
اینجا دستور پخت لازانیای ایتالیایی را ببینید.
ریکوتا، برای طعم خامهای لذیذ
پنیر ریکوتا هیچ کدام از اصلیترین مشخصات یک پنیر خوب برای پیتزا را ندارد. قابلیت ذوب و کشش ندارد و رطوبتش هم بسیار بالاست. بافتی غنی و خامهای دارد و طعمی نسبتا شیرین. پس چرا به عنوان یکی از انواع پنیر پیتزا مطرح میشود؟ چون حالتی خامهای به ترکیب پنیرپیتزا میدهد و پیتزا را لذیذتر میکند. همین طور مکمل خوبی برای پیتزاهایی که سبزیجات زیاد یا مواد غذایی دریایی دارند خواهد بود. برای به دست آوردن پنیر پیتزایی با پایه خامهای، پنیر ایتالیایی ریکوتا را با پنیرهای دیگر از جمله موزارلا، گرگونزولا یا گراویر مخلوط میکنند. در کنار پنیر ریکوتا از پیاز ذغالی، کلم بروکلی، اسفناج، سیر کباب شده، میگو، ریحان، جوجه و گوجهفرنگی استفاده کنید.
میمولت، رنگ و بوی تازه برای پیتزا
میمولت پنیری فرانسوی با رنگ نارنجی و به شکل گرد پنیرهای هلندی است. میمولت با طعم غنی و شیرین خود، میتواند یکی از ترکیبات مخلوط پنیر پیتزا باشد، مخصوصا اگر در پیتزا از انواع گوشت یا ماهی استفاده شود.
تالیجو، پاسنی تند و تیز پیتزا
پنیر ایتالیایی دیگری که میتواند به پیتزا اضافه شود، تالیجو است. تالیجو طعمی تند و غنی دارد و در ترکیب با انواع غذاهای ایتالیایی به خوبی عمل میکند.
مطلب انواع پنیر برای فست فود را ببینید.
کشکاول، پنیر خاص اروپای شرقی
برعکس باقی پنیرها، پنیر کشکاول با بافتی خامهای و طعمی شور و تند، اصالتی مربوط به اروپای شرقی دارد. مردم این مناطق از پنیر کشکاول استفادههای زیادی میکنند و یکی هم استفاده در پیتزاست. کشکاول به زیتون و پیازچه میآید و انقدر خوشمزه است که با نان به عنوان یک جور پیش غذا سرو میشود.
کلام آخر
اگر روی بستهبندی انواع پنیر پیتزا در بازار را دیده باشید، نوشته تاپینگ پیتزا، یا پنیر پیتزای مخلوط. این همان موضوعی است که دربارهاش میگوییم. بهترین طعم وقتی به دست میآید که با توحه به مواد اولیه پیتزایتان، انواع متفاوت پنیر را با هم مخلوط کنید تا بهترین پیتزا به دست بیاید. پنیرهایی که معمولا با هم مخلوط میشود موزارلا، چدار، پروولون و… است. همه پنیرهایی که معرفی کردیم میتوانند در پیتزاهای مختلف با هم ترکیب شوند. شما تا به حال از کدام یک از انواع پنیر پیتزا استفاده کردهاید؟ پنیر پیتزای مورد علاقهتان کدام است؟
سوالات متداول
بهترین پنیرها با ذوب عالی برای پیتزا کداماند؟
بهترین پنیرها با قابلیت ذوب عالی، پنیر موزارلا، پروولون، پنیر سوئیسی، چدار، فونتینا و گودا است. اما برای انتخاب از بین انواع پنیر پیتزا کشدار بودن و قابلیت ذوب فقط یکی از المانهاست. بعضی از پنیرها را برای تاپینگ پیتزا انتخاب میکنیم چون طعمی غنی به پیتزایمان میدهد و در ترکیب با پنیرهای دیگر خوشمزه است.
به جز استفاده در پیتزا، پنیر پیتزا چه کاربردی دارد؟
بسیاری از پنیرها که در پیتزا استفاده میشود، میتوانند در انواع فست فودها یا غذاهای دیگر نیز به کار بروند. بسیاری از غذاهای ایتالیایی مثل لازانیا یا انواع پاستا پنیر دارند. حتی تعدادی از غذاهای ایرانی هم هستند که در آنها از پنیر استفاده میشود. در کل بسته به اینکه از کدامیک از انواع پنیر پیتزا استفاده میکنید، کاربرد آن متفاوت است.
بهترین مارک پنیر پیتزا کدام است؟
در ایران تعدادی از برندها اقدام به تولید پنیر پیتزا میکنند. یکی از بهترین برندهایی که پنیر پیتزایی عالی برای یک پیتزای حرفه ای به شما هدیه میدهد تبرک است. پنیر پیتزای تبرک از پنیر، خامه، نمک و سیترات تهیه میشود و با 20 درصد پروتئین و خاصیت کشسانی زیاد، هم سلامتی و هم لذت خوردن پیتزا را همزمان تقدیمتان میکند.
شبکه های اجتماعی