کوکی نوعی شیرینی است که نسبت به سایر شیرینیها سبکتر بوده و طرفداران خاص خود را در سراسر دنیا دارد. کوکی را میتوان با طعمهای مختلف تهیه کرد. یکی از سادهترین و بیسیکترین کوکیها، کوکی شکری ساده است. این کوکی برای میلکردن همراه با چای بهعنوان عصرانه یا میانوعده بسیار مناسب است. حتی میتواند یکی از شیرینیهای سفره عید شما باشد. باتوجهبه اینکه طرز تهیه این شیرینی ساده است، میتوانید آن را برای سفره عید تهیه کرده و بهجای شیرینیهای پر از قند بازاری مصرف کنید. در ادامه با طرز تهیه این کوکی آشنا خواهیم شد.
روش کوکی شکری ساده
کوکی شکری ساده نوعی شیرینی بسیار سبک با قند کم مانند شیرینی کشمشی است. اگر علاقمندید که با طرز تهیه شیرینی کشمشی آشنا شوید، مقاله مربوط به آن را بخوانید. برای تهیه این شیرینی مواد اولیه موردنیاز تقریباً مانند تمام شیرینیهای دیگر است. در ادامه میزان دقیق این مواد برای 4 نفر قرار داده میشود. شما میتوانید بسته به تعدادی که مدنظر دارید، به نسبت حجم مواد را بیشتر یا کمتر کنید.
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه کوکی شکری ساده عبارتند از:
آرد: ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم (بسته به نوع آرد مصرفی)
تخممرغ: ۲ عدد بزرگ یا ۳ عدد کوچک
بیکینگ پودر: ۱ قاشقچایخوری سرخالی
وانیل: ۱ قاشقچایخوری سرخالی
شکر: ۵۰ گرم
روغن: ۱ پیمانه
مراحل تهیه کوکی شکری ساده
مدتزمان حدودی برای تهیه کوکی شکری ساده: ۳۵ دقیقه
مراحل تهیه کوکی بسیار سادهتر از سایر شیرینیها است. برای تهیه این شیرینی ابتدا تخممرغها، شکر، روغن، وانیل و بیکینگپودر را در ظرفی ریخته و با همزن به مدت ۵ تا ۸ دقیقه هم میزنیم. پس از اینکه این مواد با هم یکدست شدند، کمکم آرد را اضافه میکنیم تا خمیر کوکی به دست آید. خمیر کوکی از سایر شیرینیها سفتتر است و اصلاً نباید به دست بچسبد. حالا فر را روشن کرده و اجازه میدهیم کمی گرم شود. در این مدت روی سینی فر را با کاغذروغنی میپوشانیم. بهاندازه یک گردو از خمیر را برمیداریم. آن را روی سطح کار قرار داده و کمی پهن میکنیم. تمام خمیر را به این شکل پهن میکنیم. حالا باید خمیرها را داخل شکر کمی غلت دهیم تا دانههای شکر را به خود بگیرد. کوکیها را با کمی فاصله داخل سینی فر قرار داده و اجازه میدهیم کوکیها مدت ۲۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه بپزند. پس از گذشت این زمان کوکی شما آماده است.
نکات مهم در تهیه کوکی شکری ساده
- بهتر است در تهیه این کوکی از آرد قنادی یا آرد سه صفر استفاده شود.
- دقت کنید که کوکیها داخل فر پهنتر شده و جای بیشتری اشغال میکنند؛ بنابراین حتماً کوکیها را بافاصله مناسبی از هم قرار دهید.
- بهتر است ابتدا تخممرغها را در یک ظرف جداگانه دانهدانه بشکنید تا از سلامت آنها اطمینان حاصل کنید؛ زیرا در صورت خراب بودن یک تخممرغ، تمام مواد خراب میشود.
- پس از پختهشدن کوکیها و خارجکردن آنها از فر، حتماً اجازه دهید که در دمای محیط خنک شوند تا کوکیهای شما خراب نشوند.
- میتوانید برای زیبایی بیشتر کار پس از پهن کردن کوکیها روی آنها را با هر وسیلهای که دارد مهر کنید تا شکل زیبایی به خود بگیرند.
- اگر بهجای روغنمایع از کره آبشده استفاده کنید خمیر شما بافت لطیفتر و بهتری به خود میگیرد.
کلام آخر
کوکی یکی از شیرینیهای پرطرفدار در بین مردم و بهخصوص کودکان است. این شیرینی مواد اولیه ساده و در دسترسی دارد و زمان پخت آن هم کوتاه است. از نظر سلامت و ارزش غذایی، کوکی را میتوان سالمتر از سایر شیرینیها دانست؛ زیرا از مواد پرچرب مانند خامه در تهیه آن استفاده نمیشود. در این مقاله با روش تهیه کوکی آشنا شدیم که امیدواریم برای شما مفید بوده باشد.
سؤالات متداول:
در تهیه کوکی بهتر است از چه نوع آردی استفاده شود؟
آرد قنادی یا آرد سه صفر بهترین آردها برای تهیه کوکی هستند.
کوکی را با چه موادی میتوان تزیین کرد؟
برای تزیین کوکی شکری ساده معمولاً از مقداری پودر قند استفاده میشود. چون این شیرینی بهخودیخود بیسیک و ساده است، بهتر است تزیین آن هم ساده باشد.
کوکی شکری را میتوان با شکر قهوهای هم تهیه کرد؟
بهتر است برای تهیه کوکی شکری از شکر سفید استفاده کنید. با این کار کیفیت کوکی شما بهتر خواهد شد، اما درصورتیکه شکر سفید در دسترس نداشتید میتوانید از شکر قهوهای هم استفاده کنید.
1 نظر
کمالیپور
۱۸ خرداد ۱۴۰۲, ۱۲:۰۴سلام لطف کنید دستور پخت نان سبزیجات وپخت غذاهارا بدید ممنون