گیلاس یکی دیگر از میوههای خوشمزه و پر خاصیتی است که پزشکان مصرف آن را به دیابتیها، افرادی که کمخونی یا سردردهای میگرنی دارند، پیشنهاد میکنند. این میوه به علت دارا بودن فیبر بالا، پتاسیم، آنتیاکسیدان، ویتامینهای ث و آ یک عامل ضدسرطان و ضدباکتری است. گیلاس و فراوردههای آن را میتوان در انواع مختلفی در برنامه غذایی خود جای داد تا از خواص این میوه لذیذ بهرهمند شد. کمپوت گیلاس یکی از کنسروهای پر طرفداری است که پیر و جوان طالب چشیدن طعم آن هستند. ممکن است در نگاه اول طرز تهیه کمپوت گیلاس قدری سخت و چالش برانگیز باشد؛ اما ما در این مقاله از مجله تبرک سعی داریم تا آسانترین نوع کمپوت گیلاس را با تمامی فوت و فنهای آن را به شما آموزش دهید.
طرز تهیه کمپوت گیلاس خانگی ساده
اگر قصد تهیه دو شیشه یک لیتری کمپوت گیلاس را دارید به مواد زیر نیازمند هستید. برای آمادهسازی کمپوت گیلاس خانگی باید طبق مراحل زیر پیش بروید:
مواد لازم برای تهیه کمپوت گیلاس عبارتند از:
گیلاس: ۵۰۰ گرم
آب: ۱ لیتر
شکر: ۲۵۰ گرم
عرق هل یا گلاب: یک قاشق غذاخوری
مراحل تهیه کمپوت گیلاس خانگی
ابتدا گیلاسها را خوب بشویید و چوبه آنها را جدا کنید. گیلاسها را روی پارچه نخی پهن کنید تا آب اضافی آنها کشیده شود. این کار مانع از کپک زدن کمپوت خواهد شد. قابلمه مناسبی را بردارید و روی حرارت متوسط اجاق قرار دهید.
آب را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا به جوش بیاید. اکنون نوبت افزودن شکر خواهد بود. اجازه دهید شربت کمپوت شما به قوام دلخواه برسد. عرق هل یا گلاب را اضافه کنید و ۲ دقیقه زمان دهید.
حالا زیر اجاق را خاموش کرده و صبر کنید تا حرارت شربت کم شود. اگر بلافاصله گیلاسها را داخل شربت بریزید باعث شکسته شدن بافت گیلاس خواهد شد. پس از اینکه گیلاسها را اضافه کردید، ۱۰ دقیقه با حرارت بسیار کم با شربت کمپوت بجوشانید.
با خنک شدن کمپوت، مواد را داخل ظرفی در دار بریزید و در یخچال نگهداری کنید. این کمپوت را میتوانید پس از خنک شدن، بلافاصله نوشجان کرد.
طرز تهیه کمپوت گیلاس بازاری
در این سبک، قصد داریم تا طرز تهیه کمپوت گیلاس به روش بازاری را بررسی کنیم. مواد زیر را فراهم کنید و مرحلهبهمرحله پیش بروید.
مواد زیر برای تهیه کمپوت گیلاس لازم است.
گیلاس: ۵۰۰ گرم
آب: ۱ لیتر
پودر شربت گیلاس: ۱ قاشق غذاخوری
شکر: ۲۰۰ گرم
مراحل تهیه کمپوت گیلاس بازاری
پس از اینکه گیلاسها را شسته و پاک کردید، اجازه دهید تا کاملاً آب اضافی آن خشک شود. قابلمه مناسبی را انتخاب کنید و روی اجاق قرار دهید. آب را اضافه کنید تا به جوش بیاید. اکنون باید پودر شربت و شکر را اضافه کنید تا شربت کمپوت به غلظت مناسب برسد.
اجازه دهید شربت خنک شود به طوری که دست را نسوزاند. ظرفهای شیشهای که در فلزی دارند برای کنسرو گیلاس مناسب هستند. شیشهها را با گیلاس پر کنید و مقداری سر آن را خالی بگذارید تا با شربت پر شود.
شربت را اضافه کرده و درپوش شیشهها را خوب بندید. قابلمهای را با آب داغ پر کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. شیشهها را برعکس در قابلمه بچینید. ظرفهای کمپوت باید به طوری در آب قرار بگیرند که تا نیمه داخل آب باشند.
۲۰ دقیقه زمان لازم است تا شیشهها داخل آب داغ قرار بگیرند و خوب پلمب شوند. با گذشت این زمان کنسرو گیلاسها را از قابلمه خارج کنید تا خنک شوند. این کمپوت را میتوانید در محیطی خنک تا ۶ ماه نگهداری کنید. نوشجان.
نکات تکمیلی در تهیه کمپوت گیلاس
- گیلاسهای درشت و سفت بهترین انتخاب برای کنسرو هستند.
- میزان شکر را میتوان بسته به ذائقه کم یا زیاد کرد.
- داغ بودن شربت کمپوت یا زیاد جوشیدن گیلاسها در شربت، باعث ترک و نرم شدن بافت گیلاسها خواهد شد.
- افزودن عرق هل یا گلاب کاملاً اختیاری است؛ اما افزودن این مواد موجب عطروطعم بهتری خواهد شد.
- در روش طرز تهیه کمپوت گیلاس بازاری تا خنک شدن آب قابلمه صبر کنید. سپس شیشهها را از داخل قابلمه خارج کنید. اگر بلافاصله شیشهها را از داخل آب در بیاورید احتمال شکسته شدن آن وجود دارد.
- زمانی که ظرفها را از آب خارج کردید درپوش آن را مجدداً محکم کنید تا هوای اضافی آن گرفته شود.
- عسل یا شیرینکنندههای دیگر نیز میتواند جایگزین شکر شوند.
اگر به طعم گیلاس و فراوردههای آن علاقهمند هستید، پیشنهاد میکنیم حتماً به مقاله طرز تهیه مربای گیلاس سری بزنید.
کلام آخر
در این مقاله ما دو طرز تهیه کمپوت گیلاس به روش بازاری و روش تهیه کمپوت گیلاس خانگی را با تمامی نکات آن بررسی کردیم. با در نظر گرفتن تمامی موارد و نکات، بهراحتی میتوانید کمپوت گیلاس خانگی خوشطعمی را در منزل تهیه و نوشجان کنید. اگر ابهام یا تجربهای در رابطه با این طرز تهیهها دارید، برایمان پیام بگذارید. در صورتی که مطالب این مقاله برایتان جالبتوجه بود، لطفاً برای دوستان خود هم بفرستید.
سؤالات متداول
متخصصان مصرف گیلاس و کمپوت آن را به چه کسانی توصیه میکنند؟
افرادی که دچار دیابت، کمخونی و میگرن هستند، میتوانند برای کنترل بیماری خود از گیلاس یا کمپوت آن استفاده کنند.
علت ترک پوسته خارجی گیلاسها در زمان تهیه کمپوت چیست؟
داغ بودن یا بالا بودن درجه حرارت شربت کمپوت باعث ترک بافت خارجی گیلاسها خواهد شد؛ بنابراین باید صبر کرد تا شربت کمپوت از حرارت بیفتد.
چگونه میتوان کمپوت گیلاس را برای مدت زمان بیشتری نگهداری کرد؟
با پلمب کردن ظرفهای کنسرو گیلاس میتوان کمپوتها را به مدت ۶ ماه در محیطی خنک مانند: یخچال یا فضاهای خنک خانه نگهداری کرد.
شبکه های اجتماعی