بدون شک یکی از خوشمزهترین خوراکیهای خیابانی که شاید نظیرش را فقط در ایران پیدا کنید، همین پیراشکی کرم دار خانگی باشد. این پیراشکی خوشمزه با بافت نرم و لطیفی که دارد، با آن کرم شیرین و لذتبخش داخلش، میتواند خستگی یک پیادهروی طولانی را از بین ببرد یا اینکه شور وشوق شما را برای گردش، دوچندان کند.
اما احتمالاً تعجب میکنید اگر بدانید که میتوانید این شیرینی بینظیر را در خانه نیز درست کنید! امروز ما در این مقاله قصد داریم طرز تهیه پیراشکی کرم دار خانگی را به شما آموزش دهیم. مواد لازم برای تهیه این پیراشکی در خانه هر ایرانی پیدا میشود و تنها چیزی که برای تهیهاش نیاز دارید، مقداری حوصله با چاشنی عشق است!
روش تهیه پیراشکی کرم دار خانگی
وقتی حرف از دستور تهیه خانگی به میان میآید، معمولاً به این معناست که اکثر مواد لازم آن خوراکی، باید در خانه موجود باشد. برای پیراشکی کرم دار خانگی نیز همین مسئله صدق میکند.
شیرینی کشمشی هم از جمله راحتترین شیرینیهای خانگی به شمار میرود. توصیه میکنیم که طرز تهیه شیرینی کشمشی را نیز مطالعه کنید.
مهمترین مواد لازم برای تهیه پیراشکی کرم دار خانگی، به شرح زیر است (ابتدا به سراغ مواد لازم برای خمیر پیراشکی خواهیم رفت):
آرد: 2 پیمانه
شکر: 1/3 پیمانه
تخممرغ: 1 عدد
کره: 30 گرم
نمک: نوک قاشق چایخوری
خمیرمایه: 1 قاشق غذاخوری
و مواد لازم برای کرم داخل پیراشکی نیز به شرح زیر است:
شیر: 250 میلیلیتر
زرده تخممرغ: 2 عدد
وانیل: 1 قاشق چایخوری
آرد: 1.5 قاشق غذاخوری
شکر: 1/3 پیمانه
فراموش نکنید که مواد لازم برای طرز تهیه پیراشکی کرم دار خانگی که اکنون مشاهده کردید، حدوداً برای تهیه 5 تا 6 عدد پیراشکی، کافی خواهد بود. اگر دوست دارید، میتوانید مواد اولیه را به نسبت مساوی افزایش دهید و مقدار پیراشکی بیشتری برای مجالس و میهمانیهای بزرگتر، تهیه کنید.
مراحل تهیه پیراشکی کرم دار خانگی
هرچقدر که مواد لازم برای تهیه این پیراشکی اندک و دردسترس بود، طرز تهیه آن نیز به همان اندازه، ساده و بیدردسر است. در طرز تهیه پیراشکی کرم دار خانگی اصلاً نیازی به مهارت آشپزهای حرفهای چندین و چندساله نخواهید داشت و میتوانید بهراحتی تهیهاش کرد. چنانکه در مقدمه نیز به آن اشاره کردیم، برای تهیه این پیراشکی تنها به صبر و حوصله نیاز خواهید داشت، زیرا که آمادهکردنش ممکن است حدود 2.5 ساعت طول بکشد.
از دیگر دسرهای ساده و خوشمزهای که میتوانید بهراحتی آن را در خانه تهیه کنید، میتوانیم به چیز کیک اشاره کنیم. چیز کیک انواع مختلفی دارد و نوع شکلاتی آن شاید از همه محبوبتر باشد. توصیه میکنیم که طرز تهیه چیز کیک شکلاتی را نیز مطالعه کنید، اما در طرز تهیه پیراشکی کرمدار خانگی، باید مطابق با مراحل زیر عمل کنید:
اول از همه، به سراغ تهیه خمیر پیراشکی خواهیم رفت. ابتدا خمیرمایه و شیر را در یک ظرف بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. در یک کاسه دیگر، آرد را 2 بار الک کنید. حال شکر و نمک و شیر را نیز به آن اضافه کنید.
کره را روی حرارت ذوب کنید و آن را نیز به آرد اضافه کنید. همه را خوب با هم مخلوط کنید. بعد از آن شروع کنید به ورز دادن خمیر؛ آنقدر که بافت لطیفی پیدا کند. سپس روی ظرف را با نایلون یا پارچه بپوشانید و اجازه دهید که برای 2 ساعت استراحت کند.
تا زمانی که خمیر آماده میشود، به سراغ تهیه کرم پیراشکی بروید. در یک کاسه دیگر، زرده تخممرغ را همراه با آرد، وانیل و شکر، بهخوبی مخلوط کنید. شیر را نیز به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مایعی یکدست داشته باشید. حال این مایع را در قابلمهای ریخته و روی حرارت قرار دهید.
محتویات داخل قابلمه را مدام هم بزنید تا از گلوله شدن و ته گرفتن آن جلوگیری کنید. اجازه دهید که مخلوط شما جوش بیاید. بعد از آن مقداری حرارت را کم کنید و باز هم بههمزدن ادامه دهید. این کار را تا زمانی که به غلظت مناسب برسید، ادامه دهید.
کرم پیراشکی را کنار بگذارید و سراغ خمیر بروید. خمیر را روی یک سینی بزرگ یا پیشخوان پهن کنید. حواستان باشد که خمیر شما، حدود یک سانتیمتر ضخامت داشته باشد. حال به کمک ته استکان، خمیر را برش بزنید.
یک تابه عمیق انتخاب کنید و در آن بهاندازه نیاز، روغن بریزید. آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس خمیرها را داخل آن سرخ کنید. زمانی که هر دو طرف خمیر طلایی شد، میتوانید آن را از تابه خارج کنید و روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافیاش گرفته شود.
بعد از اینکه خمیرها سرخ شدند و پیراشکی شما حاضر شد، آنها را به کمک یک سیخ چوبی یا دسته کفگیر، سوراخ کنید. کرم پیراشکی را در قیف و ماسوره بریزید. اگر در خانه قیف ندارید، میتوانید آن را در یک کیسه فریزر ریخته و گوشه آن را سوراخ کنید. حال پیراشکیها را با کرم پر کنید. اکنون مراحل تهیه پیراشکی کرم دار خانگی به پایان رسیده و آنها آماده سروکردن هستند. نوش جان!
یکی دیگر از دسرهای خوشمزه که روش تهیه آن ساده است، کیک خیس است. برای تهیه آن میتوانید به مقاله طرز تهیه کیک خیس مراجعه کنید.
نکات مهم در تهیه پیراشکی کرم دار خانگی
ما در این دستور تهیه، سعی کردیم تا تمام نکات لازم را برای تهیه پیراشکی کرم دار خانگی، به شما آموزش دهیم. اما اگر بگوییم که هنوز هم راهکارهایی برای بهتر کردن و خوشمزهتر کردن این پیراشکی وجود دارد، چندان بیراه نگفتهایم. در این بخش، میخواهیم نکاتی را به شما آموزش دهیم که به کمک آنها، میتوانید کیفیت پیراشکی خود را چندبرابر کنید:
- برای خوشمزهتر شدن پیراشکی، میتوانید آن را در مخلوط شکر و دارچین بغلتانید.
- برای پخت پیراشکی، حرارت باید ملایم باشد. روغن باید نیمه داغ باشد، وگرنه پیراشکیها قبل از آنکه بپزند، میسوزند.
- بهجای استفاده از کرم پیراشکی، میتوانید شکلات تختهای را ذوب کرده و پیراشکیهای خود را با آن پر کنید.
- برای تهیه خمیر پیراشکی، بهتر است که از شیر ولرم استفاده کنید.
- حواستان باشد که برای تهیه خمیر، بیش از اندازه آرد اضافه نکنید، زیرا باعث میشود که پیراشکی شما خشک و سفت شود.
- برای تزیین پیراشکیها میتوانید از سس شکلات، پودر پسته، پودر نارگیل یا ترافلهای رنگی استفاده کنید.
ارزش غذایی پیراشکی کرم دار خانگی
در آخر بد نیست که نگاهی به ارزش غذایی این پیراشکی خوشمزه نیز داشته باشیم. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به خوردوخوراک خود اهمیت میدهید و میزان کالری دریافتی در روز برایتان بسیار اهمیت دارد، این بخش میتواند حسابی ارزشمند باشد. مواد مغذی و ارزش غذایی پیراشکی کرم دار خانگی، به شرح زیر است:
انرژی | 670 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 85 گرم |
پروتئین | 12 گرم |
چربی | 32 گرم |
کلسترول | 184 میلیگرم |
سدیم | 705 میلیگرم |
پتاسیم | 197 میلیگرم |
فیبر | 2 گرم |
قند | 43 گرم |
ویتامین آ | 710 واحد |
کلسیم | 100 میلیگرم |
آهن | 2.8 میلیگرم |
کلام آخر
ما در این مقاله، طرز تهیه پیراشکی کرم دار خانگی را به شما آموزش دادیم. این پیراشکی یک انتخاب ساده، ارزانقیمت و البته سریع، برای مواقع ضروری به شمار میرود. امیدواریم که از تهیه این پیراشکی لذت ببرید و البته نظرات خود را با ما نیز در میان بگذارید!
سؤالات متداول
آیا در پیراشکی کرم دار خانگی میتوان از گلاب استفاده کرد؟
برای تهیه کرم این پیراشکی، بسته به سلیقه خود، میتوانید از مقداری گلاب نیز استفاده کنید.
برای کاهش کالری پیراشکی کرم دار خانگی چه راهکاری وجود دارد؟
میتوانید شکر را از مواد اولیه تهیه خمیر پیراشکی حذف کنید و مقدار شکر کرم داخل آن را نیز کمتر کنید.
بهترین بافت خمیر در طرز تهیه پیراشکی کرم دار خانگی چگونه است؟
بهترین بافت خمیر برای تهیه این پیراشکی، زمانی است که خمیر هنوز مقداری چسبندگی دارد. آرد بیشتر میتواند پیراشکی شما را سفت کند.
شبکه های اجتماعی