مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه هویج ‌پلو

طرز تهیه هویج ‌پلو

اگر دستور تهیه یک هویج‌پلوی خوشمزه و خوش‌عطر را بدانید، پایه ثابت مهمانی‌هایتان خواهد شد. به‌جای زرشک‌پلو با مرغ که در اکثر مهمانی‌ها درست می‌شود، این بار هویج‌ پلو تهیه کنید. شما می‌توانید این غذا را با گوشت قرمز هم تهیه کنید؛ اما هویج پلو با مرغ مزه بهتری خواهد داشت. در این مقاله به شما یک روش معرکه برای تهیه این غذای خوشمزه را آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه هویج ‌پلو

روش تهیه هویج پلو

برای تهیه هویج‌پلو به مواد زیر نیاز دارید. میزان این مواد برای ۴ نفر است و شما می‌توانید برای تعداد افراد بیشتر، به نسبت مواد اولیه را بیشتر کنید.

سینه مرغ: ۱ عدد

برنج: ۴ پیمانه

روغن: به مقدار لازم

هویج: ۶ عدد متوسط

کره: ۲۰۰ گرم

خلال پسته: ۲۵ گرم

خلال بادام: ۲۵ گرم

زرشک: به مقدار لازم

نمک: به مقدار لازم

پیاز: ۲ عدد متوسط

فلفل سیاه: ۱ قاشق چای‌خوری سرخالی

زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری

زعفران: به مقدار لازم

طرز تهیه هویج ‌پلو

مراحل تهیه هویج ‌پلو

برای تهیه هویج پلو ابتدا مرغ‌ها را در ابعاد کوچک و مربعی خرد می‌کنیم. اندازه برش مرغ‌ها باتوجه‌به ذائقه شما می‌تواند کوچک‌تر یا بزرگ‌تر باشد؛ اما بهتر است خیلی بزرگ نباشند. حالا هویج‌ها را رنده کنید. داخل ماهی تابه مقداری کره ریخته و هویج‌ها را با شعله ملایم تفت دهید. وقتی رنگ هویج عوض شد و کمی سبک شدند، آن‌ها را از ماهیتابه خارج کرده و مجدداً کمی کره اضافه کنید. خلال بادام و پسته را هم تفت دهید. حالا نوبت تفت‌دادن زرشک است. زرشک را خیلی کم تفت دهید. حالا دوباره به ماهیتابه کمی کره اضافه کرده و مرغ‌ها را به آن اضافه کنید. در این مرحله به مرغ مقداری زعفران اضافه کنید. ادویه‌ها و نمک را هم به مرغ بزنید. حالا پیاز‌هایی که از قبل نگینی ریز خرد کرده‌اید را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید تا سبک شوند. پس از پخت نسبی مرغ و سرخ‌شدن پیاز‌ها، باقی مواد تفت‌داده شده را به آن اضافه کرده و مجدداً کمی زعفران بریزید. در این مرحله شعله را خاموش کرده و برنج را آبکش کنید. پس از آبکش کردن برنج و قراردادن ته‌دیگ دلخواه خود، به‌صورت لایه‌ای برنج و بافی مواد را داخل قابلمه بریزید. می‌توانید بین لایه‌ها مقدار کمی دارچین هم بریزید تا عطر بهتری پیدا کند. سپس روی برنج زعفران ریخته و اجازه دهید به مدت ۴۰ دقیقه دم بکشد. پس از گذشت این زمان، هویج پلوی شما آماده است. نوش جان!

برخی افراد هویج‌پلو را با گوشت مرغ ریش شده هم تهیه می‌کنند؛ اگرچه این غذا به این روش هم خوشمزه خواهد شد؛ اما پیشنهاد می‌شود یک بار هویج پلو را به روش گفته شده تهیه کرده و از نتیجه شگفت‌زده شوید. تفت‌دادن مرغ همراه با کره و زعفران عطر و طعمی بی‌نظیر به آن خواهد داد. این غذا برای افرادی که کبد چرب دارند هم مناسب است؛ این امر به دلیل وجود مقدار زیادی هویج در این غذاست. می‌توانید با مصرف کره کمتر، این غذا را برای افرادی که کبد چرب دارند تهیه کنید. در این زمینه خواندن مقاله غذاهای مفید برای کبد چرب به شما پیشنهاد می‌شود.

کلام آخر

هویج پلو یکی از خوشمزه‌ترین و خوش‌عطرترین غذاهای ایرانی است. برای تهیه این غذا دستور‌ پخت‌های متفاوتی وجود دارد. بعضی افراد این غذا را با مزه زعفران و برخی با مزه دارچین دوست دارند. در این مقاله سعی شده روشی متفاوت و جدید برای تهیه این غذا به شما آموزش داده شود. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

سؤالات متداول

آیا می‌توان هویج پلو را با گوشت قرمز تهیه کرد؟

بله. اگرچه این غذا با گوشت مرغ مزه بهتری دارد؛ اما شما در صورت تمایل می‌توانید این غذا را با گوشت قرمز هم تهیه کنید. برای این کار باید گوشت را از قبل همراه یک پیاز و کمی ادویه بپزید و سپس باقی مراحل دستور پخت را طی کنید.

آیا می‌توان در تهیه هویج پلو غذا خلال بادام و پسته را حذف یا جایگزین کرد؟

بله. درصورتی‌که خلال بادام و پسته ندارید می‌توانید با مقداری پوست پرتقال که تلخی آن گرفته شده این دو را جایگزین کنید. حتی در صورت تمایل می‌توانید آن‌ها را کاملاً حذف کنید؛ اما وجود خلال بادام و پسته در هویج‌ پلو مزه آن را بسیار بهتر خواهد کرد.

چگونه می‌توان هویج‌ پلو رژیمی تهیه کرد؟

شما می‌توانید مرغ‌ها را مزه‌دار کرده و در فر یا سرخ‌کن قرار دهید تا طلایی شوند. در این صورت مصرف کره بسیار کاهش خواهد یافت. همین‌طور می‌توانید از تفت‌دادن خلال بادام و پسته و زرشک هم خودداری کنید. همچنین می‌توانید پس از تهیه مواد، بدون اضافه‌کردن روغن به برنج، آن را داخل فر و به‌صورت قالبی بپزید.

انتشار دهید:

1 نظر

  • زهرا
    ۱۹ آبان ۱۴۰۲, ۱۶:۱۰

    آیا رب بهش بزنیم خوب میشه

یک نظر بنویسید