قلم گاو، آب قلم و پاچه گاو، از نظر ارزش غذایی، بسیار پرکالری و چرب بوده و ویژگی اصلی آنها، پروتئین بالا و اسیدهای آمینه غنی در این مواد غذایی است. ترکیبات موجود در پاچه گاو در ترمیم و ساخت سلولها، نقش بسیار مهمی را برعهده دارند. پروتئین اصلی در پاچه گاو، ژلاتین است. ژلاتین به کاهش درد مفاصل، جوانسازی پوست، ناخن و مو کمک میکند. وجود مقادیر قابلتوجهی از روی و منیزیم در پاچه گاو، باعث شده که این غذا بهعنوان غذای مقوی در مراقبتهای هنگام بیماری شناخته شود. پاچه گاو سرشار از فسفر بوده که بهسلامتی استخوانها و دندانها کمک میکند. همچنین آب قلم گاو، غنی از کلسیم بوده و به تقویت استخوانها کمک میکند.
نکته قابلتوجه در مورد این غذا، ریشه و فرهنگ آن است که از کشور افغانستان تا برزیل را شامل میشود و دستورهای غذایی مختلفی برای طبخ پاچه گاو وجود دارد. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه پاچه گاو را به شما آموزش دهیم.
روش تهیه پاچه گاو
مواد لازم برای تهیه پاچه گاو:
پاچه گاو: 1 عدد
روغن: 2 قاشق غذاخوری
پیاز: 2 عدد نگینی خردشده
کرفس: 1/2 پیمانه خردشده
هویج: 1/2 پیمانه خردشده
نمک: 1 قاشق چایخوری
سیر: 6 حبه
برگبو: 2 عدد
روغن را در زودپز ریخته، پیاز، کرفس و هویج را در آن تفت میدهیم. سپس نمک و سیر را اضافه میکنیم، میتوانید از ادویهها مانند زردچوبه، تخم گشنیز و زیره جهت طعم بهتر استفاده کنید. پاچه گاو را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم. سپس مقداری آب به ترکیبات فوق اضافه کرده، برگبو را داخل زودپز انداخته و اجازه میدهیم حداقل 40 دقیقه بپزد. میتوانید برای طعم بهتر، هنگام سرو از آب لیموترش و آب نارنج استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش شله قلمکار
روش تهیه پاچه گاو و اسفناج
مواد لازم برای تهیه پاچه گاو و اسفناج
پاچه گاو: 1 کیلوگرم
سرکه سفید: 4 پیمانه جهت شستشو پاچه گاو
سیبزمینی: 3 عدد
پیاز: 1 عدد
اسفناج: 1 پیمانه
سیر: 4 حبه
نمک و فلفل به مقدار دلخواه
ابتدا پاچه گاو را به مدت 15 دقیقه در سرکه غوطه ور میکنیم، سپس آبکشی کرده و در قابلمه میگذاریم. حالا به قابلمه، پیاز، سیر، آب و نمک اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا خوب بپزد. در صورتیکه از زودپز استفاده کنید، یک ساعت کافی است و اگر از قابلمه استفاده میکنید احتمالا 3 تا 4 ساعت زمان میبرد. نیم ساعت قبل از سرو، اسفناج، فلفل و سیبزمینی ها را اضافه کرده و با شعله کم میگذاریم تا جا بیوفتد. سپس به صورت گرم سرو میکنیم.
جالب است بدانید از نظر طب سنتی، پاچه طبع گرمی دارد و مصرف آن میتواند از غلبه سردی بر بدن جلوگیری کند. اگر تمایل به مطالعه در خصوص سردی و گرمی دارید، مقاله غذاهای طبع گرم را بخوانید.
فوتوفنهای طرز تهیه پاچه گاو
- استفاده از سرکه، به حذف بوی بد از پاچه گاو کمک میکند.
- اگر پاچه بهخوبی اصلاح نشده باشد، لازم است قبل از پخت آن را از موها تمیز کنید. اگر موها خیلی ریز بودند از کز دادن برای حذف آنها استفاده کنید.
- میتوانید پاچه گاو را با انواع حبوبات مانند نخود، لوبیا و عدس بپزید.
کلام آخر
پاچه گاو یک غذای مقوی و پرانرژی است که از گذشته تا به امروز، طرفداران خودش را داشته است. این غذا در کشورهایی مانند افغانستان، برزیل و جامائیکا محبوبیت خاصی دارد. در کشور ما پاچه گوسفند به شکل کلهپاچه و پاچه پلو بیشتر تهیه و مصرف میشود. میتوانید پاچه گاو را با روشهای فوق در منزل طبخ کنید و از خواص و طعم آن لذت ببرید.
سؤالات متداول
آیا میتوان در خوراک پاچه گاو، از رب گوجه استفاده کرد؟
بله، در صورت تمایل میتوانید از رب گوجه یا پوره گوجه استفاده کنید.
آیا خوراک پاچه گاو، یک غذای افغانی است؟
بله، خوراک پاچه گاو در افغانستان و سایر کشورها تهیه میشود و نام افغانی آن، شوربا پاچه است.
آیا پاچه گاو ضرر دارد؟
خیر، پاچه گاو حاوی کلاژن و ژلاتین است که برای بدن بسیار مفید است. در بسیاری از فرهنگهای غذایی، از پاچه گاو هنگام بیماری استفاده میشود و به بهبودی بدن کمک میکند.
شبکه های اجتماعی