مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه پاچه گاو

طرز تهیه پاچه گاو

قلم گاو، آب قلم و پاچه گاو، از نظر ارزش غذایی، بسیار پرکالری و چرب بوده و ویژگی اصلی آنها، پروتئین بالا و اسیدهای آمینه غنی در این مواد غذایی است. ترکیبات موجود در پاچه گاو در ترمیم و ساخت سلول­ها، نقش بسیار مهمی را برعهده دارند. پروتئین اصلی در پاچه گاو، ژلاتین است. ژلاتین به کاهش درد مفاصل، جوان­سازی پوست، ناخن و مو کمک می­کند. وجود مقادیر قابل‌توجهی از روی و منیزیم در پاچه گاو، باعث شده که این غذا به‌عنوان غذای مقوی در مراقبت‌های هنگام بیماری شناخته شود. پاچه گاو سرشار از فسفر بوده که به‌سلامتی استخوان­ها و دندان‌ها کمک می­کند. همچنین آب قلم گاو، غنی از کلسیم بوده و به تقویت استخوان‌­ها کمک می­‌کند.

نکته قابل‌توجه در مورد این غذا، ریشه و فرهنگ آن است که از کشور افغانستان تا برزیل را شامل می­شود و دستورهای غذایی مختلفی برای طبخ پاچه گاو وجود دارد. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه پاچه گاو را به شما آموزش دهیم.

روش تهیه پاچه گاو

مواد لازم برای تهیه پاچه گاو:

پاچه گاو: 1 عدد

روغن: 2 قاشق غذاخوری

پیاز: 2 عدد نگینی خرد­شده

کرفس: 1/2 پیمانه خرد­شده

هویج: 1/2 پیمانه خرد­شده

نمک: 1 قاشق چای­‌خوری

سیر: 6 حبه

برگ‌بو: 2 عدد

روغن را در زودپز ریخته، پیاز، کرفس و هویج را در آن تفت می‌دهیم. سپس نمک و سیر را اضافه می­کنیم، می‌توانید از ادویه­ها مانند زردچوبه، تخم گشنیز و زیره جهت طعم بهتر استفاده کنید. پاچه گاو را اضافه کرده و کمی تفت می­دهیم. سپس مقداری آب به ترکیبات فوق اضافه کرده، برگ‌بو را داخل زودپز انداخته و اجازه می­دهیم حداقل 40 دقیقه بپزد. می­توانید برای طعم بهتر، هنگام سرو از آب لیموترش و آب نارنج استفاده کنید.

طرز تهیه پاچه گاو

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش شله قلمکار

روش تهیه پاچه گاو و اسفناج

مواد لازم برای تهیه پاچه گاو و اسفناج

پاچه گاو: 1 کیلوگرم

سرکه سفید: 4 پیمانه جهت شستشو پاچه گاو

سیب­زمینی: 3 عدد

پیاز: 1 عدد

اسفناج: 1 پیمانه

سیر: 4 حبه

نمک و فلفل به مقدار دلخواه

ابتدا پاچه گاو را به مدت 15 دقیقه در سرکه غوطه ور می­کنیم، سپس آبکشی کرده و در قابلمه می­گذاریم. حالا به قابلمه، پیاز، سیر، آب و نمک اضافه می­کنیم و اجازه می­دهیم تا خوب بپزد. در صورتیکه از زودپز استفاده کنید، یک ساعت کافی است و اگر از قابلمه استفاده می­کنید احتمالا 3 تا 4 ساعت زمان می­برد. نیم ساعت قبل از سرو، اسفناج، فلفل و سیب­زمینی ها را اضافه کرده و با شعله کم می­گذاریم تا جا بیوفتد. سپس به صورت گرم سرو می­‌کنیم.

جالب است بدانید از نظر طب سنتی، پاچه طبع گرمی دارد و مصرف آن می­تواند از غلبه سردی بر بدن جلوگیری کند. اگر تمایل به مطالعه در خصوص سردی و گرمی دارید، مقاله غذاهای طبع گرم را بخوانید.

طرز تهیه پاچه گاو

فوت‌وفن‌های طرز تهیه پاچه گاو

  • استفاده از سرکه، به حذف بوی بد از پاچه گاو کمک می­کند.
  • اگر پاچه به­خوبی اصلاح نشده باشد، لازم است قبل از پخت آن را از موها تمیز کنید. اگر موها خیلی ریز بودند از کز دادن برای حذف آنها استفاده کنید.
  • می­توانید پاچه گاو را با انواع حبوبات مانند نخود، لوبیا و عدس بپزید.

کلام آخر

پاچه گاو یک غذای مقوی و پرانرژی است که از گذشته تا به امروز، طرف‌داران خودش را داشته است. این غذا در کشورهایی مانند افغانستان، برزیل و جامائیکا محبوبیت خاصی دارد. در کشور ما پاچه گوسفند به شکل کله­پاچه و پاچه پلو بیشتر تهیه و مصرف می­‌شود. می‌­توانید پاچه گاو را با روش­های فوق در منزل طبخ کنید و از خواص و طعم آن لذت ببرید.

سؤالات متداول

آیا می‌توان در خوراک پاچه گاو، از رب گوجه استفاده کرد؟

بله، در صورت تمایل می­توانید از رب گوجه یا پوره گوجه استفاده کنید.

آیا خوراک پاچه گاو، یک غذای افغانی است؟

بله، خوراک پاچه گاو در افغانستان و سایر کشور­ها تهیه می­­شود و نام افغانی آن، شوربا پاچه است.

آیا پاچه گاو ضرر دارد؟

خیر، پاچه گاو حاوی کلاژن و ژلاتین است که برای بدن بسیار مفید است. در بسیاری از فرهنگ­های غذایی، از پاچه گاو هنگام بیماری استفاده می­شود و به بهبودی بدن کمک می­کند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید