مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه فلافل بندری

طرز تهیه فلافل بندری

فلافل از آن غذاهایی است که اگر دست کم یک بار آن را امتحان کرده باشید، بی‌شک طرفدار آن شدید. فلافل غذای ساده و خوشمزه‌ای است که قیمت مناسبی دارد و در دکه‌های کوچکی در سطح شهر به فروش می‌رسد.

فلافل را بیشتر در شهرهای جنوبی ایران درست می‌کنند، فلافل آبادانی، فلافل بندرعباس و اهواز هر کدام به روش‌های خاصی درست می‌شوند. البته اصالت فلافل مربوط به کشورهای عربی مثل لبنان، سوریه و عراق هم می‌شود.

درست کردن فلافل به ظاهر ساده به‌نظر می‌رسد، اما برای اینکه طعم فلافل بازاری را به آشپزخانه خود بیاورید، باید نکات مهمی را رعایت کنید. تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا راز خوشمزگی فلافل ترد و خوش‌عطر را با شما در میان بگذاریم.

طرز تهیه فلافل بندری اصیل

طرز تهیه فلافل بندری اصیل

فلافل از ترکیب نخود و ادویه‌های مختلف درست می‌شود و در عین سادگی بسیار خوشمزه است. ادویه اصلی فلافل بندری فلفل است. بندری‌ها فلافل را تند و آتشین دوست دارند و دست‌ودل بازانه ادویه‌ها را به این غذا اضافه می‌کنند.

مواد لازم:

  • نخود: 450 گرم
  • سیر: 4 حبه
  • پیاز: 1 عدد
  • پودر نخودچی: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک: 2 قاشق چای‌خوری
  • جعفری تازه و خرد شده: نصف فنجان
  • زیره سبز: 1 قاشق مرباخوری
  • پودر تخم گشنیز: 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه: 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل قرمز: نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر هل: نصف قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع مخصوص سرخ‌کردنی: به مقدار لازم

طرز تهیه فلافل بندرعباس

ابتدا لازم است نخودها را حداقل یک شب قبل، در آب خیس کنید تا زمان پخت آنها کوتاه‌تر شود. برای اینکه نخودها بعد از پخت، خام نمانند و شما دچار نفخ و دل‌پیچه نشوید، آنها را از چند شب قبل خیس کنید و در این مدت، آب آنها را مرتب عوض کنید.

برای درست کردن فلافل، لازم نیست نخودها را بپزید. نخود خام را داخل دستگاه غذاساز یا چرخ‌گوشت بریزید و سه مرتبه آنها را خوب چرخ کنید. بعد از اینکه نخودها کاملا له شدند، پیازها را رنده ریز کنید و آب اضافی آنها را کامل بگیرید.

پیاز و نخود را با هم مخلوط کنید. در ادامه پودر نخودچی را به همراه تمام ادویه‌ها به مواد اضافه کنید. سیرها را هم رنده کرده و با مواد به‌خوبی مخلوط کنید.

در آخر جعفری خرد شده را هم داخل مواد فلافل بریزید و آنها را خوب با هم ورز دهید. مواد فلافل را داخل یک کاسه ریخته، بر روی آن سلفون بکشید و آن را حداقل 2 ساعت داخل یخچال بگذارید.

یک تابه گود انتخاب کنید و مقداری روغن سرخ‌کردنی داخل آن بریزید. مقدار روغن باید طوری باشد که فلافل‌ها به‌طور کامل داخل روغن غوطه‌ور شوند. روغن باید به دمای بین 360 تا 375 درجه سانتی‌گراد برسد.

با استفاده از یک قاشق کوچک یا قالب مخصوص فلافل، توپک‌های کوچکی از مواد را داخل روغن داغ بیندازید. هر طرف از فلافل‌ها باید 6 دقیقه داخل روغن بمانند تا خوب مغزپخت شوند.

فلافل‌های سرخ شده که رنگ آنها متمایل به قهوه‌ای شده را بر روی توری مناسب بگذارید تا روغن اضافی آنها خارج شود. فلافل بندری را با نان تافتون یا لواش ساندویج کنید و در کنار آن حتما از پیاز، کاهو، خیار شور، جعفری تازه و گوجه‌فرنگی هم استفاده کنید.

بهترین روغن برای سرخ کردن فلافل، روغن مخصوص سرخ‌کردنی است. این روغن‌ها نقطه دود بالایی دارند و برای سرخ کردن به مدت طولانی مناسب هستند.

پیشنهاد ما روغن سرخ‌کردنی تبرک است. این روغن طعم غذاها را از بین نمی‌برد و با حرارت بالا تغییر بوی نامطبوعی ایجاد نمی‌کند.

طرز تهیه فلافل بندری با سوسیس

طرز تهیه فلافل بندری با سوسیس

فلافل بندری و سوسیس بندری هر دو از غذاهای خیابانی و محلی در شهرهای بندرعباس و آبادان هستند. شما به روش خلاقانه‌ای می‌توانید فلافلی درست کنید که ترکیب هر دو این غذاهای پرطرفدار باشد.

مواد لازم:

  • نخود: 500 گرم
  • سوسیس: 150 گرم
  • سیر: 3 حبه
  • پودر سوخاری: 2 قاشق غذاخوری
  • فلفل قرمز: نصف قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه: نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر زیره سیاه: 1 قاشق چای‌خوری
  • پودر تخم گشنیز: 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک: به مقدار دلخواه
  • روغن سرخ‌کردنی: به مقدار لازم

طرز تهیه فلافل بندری خوشمزه

در مرحله اول باید نخودها را دست کم یک شب در آب خیس کنید تا خوب نرم شوند. شما می‌توانید پوسته نخودها را جدا کنید تا نفخ نکنید. نخودها و سوسیس را حداقل سه مرتبه با هم

چرخ کنید تا خوب نرم شوند.

سیرها را رنده کنید و به همراه پودر سوخاری، ادویه و نمک به مواد فلافل اضافه کنید. نمک را هم به مقدار دلخواه بریزید و مواد را 2 تا 3 ساعت داخل یخچال بگذارید.

روغن را داخل تابه گودی بریزید، توپک‌های کوچک فلافل را با قاشق یا قالب مخصوص آماده کنید. اجازه دهید روغن خوب داغ شود، سپس فلافل‌ها را به مدت 5 تا 6 دقیقه سرخ کنید.

استفاده از پودر سوخاری باعث می‌شود فلافل‌های شما موقع سرخ کردن باز نشود. پودر سوخاری همچنین به ترد و برشته شدن این غذا کمک می‌کند. حتما به مقاله طرز تهیه پودر سوخاری سر بزنید و با روش درست کردن آن در خانه آشنا شوید.

طرز تهیه فلافل بندری تند

طرز تهیه فلافل بندری تند

فلافل بندری با سیب‌زمینی را در بندرعباس بسیار تند درست می‌کنند، اضافه کردن سیب‌زمینی باعث می‌شود فلافل پوک شود و موقع سرخ کردن باز نشود. این روش پخت بسیار ساده است، حتما آن را امتحان کنید.

مواد لازم:

  • نخود: 1 فنجان
  • تخم‌مرغ: 1 عدد
  • سیب‌زمینی: 1 عدد
  • فلفل قرمز: 2 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه: نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک: به مقدار لازم
  • روغن سرخ‌کردنی: به مقدار لازم

طرز تهیه فلافل بندری دو نفره

اگر می‌خواهید برای 2 نفر فلافل درست کنید، این دستور پخت مناسب شما است. نخودها را از 2 شب قبل در آب خیس کنید و در این مدت مدام آب آنها را عوض کنید تا لیز نشوند. سیب‌زمینی را پوست بگیرید و به همراه نخود‌ها چرخ کنید.

خمیر به دست آماده را با اضافه کردن فلفل‌ها، نمک و تخم‌مرغ کامل کنید. مواد فلافل را با دست خوب ورز دهید و به مدت 2 ساعت داخل یخچال قرار دهید.

برای سرخ کردن فلافل‌ها از یک تابه گود استفاده کنید و به مقدار لازم روغن بریزید. اجازه دهید روغن خوب داغ شود، سپس فلافل‌ها قالب بزنید و به مدت 5 تا 6 دقیقه سرخ کنید.

برای اینکه فلافل‌ها باز نشوند، نخودها را زیاد چرخ نکنید و به آن تخم‌مرغ یا پودر سوخاری اضافه کنید. پودر نخودچی یا پودر نان خشک شده هم از باز شدن فلافل جلوگیری می‌کند.

غذاهای فست‌فودی را می‌توانید به روشی سالم در خانه درست کنید. در همین زمینه، به مقاله طرز تهیه همبرگر خانگی سری بزنید و با روش تهیه آن هم آشنا شوید.

کلام آخر

فلافل یکی از غذاهای معروف خاورمیانه است که علاوه بر شهرهای جنوبی ایران، در کشورهایی مثل عراق، سوریه و لبنان هم درست می‌شود. شما می‌توانید در شهرهایی مثل آبادان، بندرعباس، اهواز و بوشهر آن را به عنوان غذای خیابانی و ارزان قیمت تهیه کنید.

ما در این مقاله سعی داشتیم تمام نکات مربوط به درست کردن فلافل بندری و پرطرفدار را برای شما بیاوریم. آن را در خانه به روشی سالم درست کنید و لذت ببرید.

سوالات متداول:

چه‌ کنیم تا فلافل وا نرود؟

برای اینکه فلافل‌ها موقع سرخ کردن باز نشوند، نباید نخودها را زیاد چرخ کنید. شما می‌توانید به مواد فلافل مقداری آرد نخودچی، پودر سوخاری یا پودر نان خشک شده اضافه کنید.

چرا وسط فلافل‌ها خام می‌ماند؟

برای اینکه فلافل‌ها مغز پخت شوند، باید روغن را از قبل گرم کنید و به دمای 360 تا 375 درجه برسانید. البته استفاده از نخود خیس هم، زمان پخت فلافل را کوتاه‌تر می‌کند.

فلافل‌ها را چه مدت سرخ کنیم تا مغزپخت شوند؟

فلافل‌ها را باید در اندازه‌های کوچک گرد کنید. هر طرف از آنها را به مدت 5 تا 6 دقیقه در روغن داغ سرخ کنید تا کامل بپزند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید