مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی مجلسی

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی مجلسی

قورمه سبزی نماد آشپزی ایرانی است؛ ترکیب بی‌نظیری از گوشت قورمه شده و سبزی معطر که ریشه در تاریخ و فرهنگ کشورمان دارند. قدمت طبخ خورشت قورمه سبزی به 2000 تا 5000 سال قبل باز می‌گردد و غذای ملی ایران زمین محسوب می‌شود.

تمام هنر و ظرافت غذاهای سنتی کشورمان را می‌توان در این غذا مشاهد کرد. خورشت قورمه سبزی تقریبا بی‌رقیب است؛ به‌خصوص اینکه برعکس انواع کباب، این غذا از کشورهای اطراف الهام گرفته نشده و اصالت کاملا ایرانی دارد.

به جرات می‌توان گفت که طعم قورمه سبزی مادر و مادربزرگ‌ها را در هیچ رستورانی نمی‌توان چشید. یک قورمه سبزی واقعی کاملا جا افتاده است و ظاهر آن نشان می‌دهد که دست کم 3 ساعت برای طبخ آن، زمان صرف شده ‌است.

اگر هوس قورمه سبزی اصیل کردید، هر چه زودتر دست به کار شوید. ما در این مقاله تمام فوت‌وفن قورمه سبزی مجلسی را با شما در میان می‌گذاریم.

طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی با گوشت گوسفندی

طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی با گوشت گوسفندی

قورمه سبزی تقریبا در تمام شهرهای ایران طرفدار دارد و روش پخت آن یکسان است. برخی ادعا می‌کنند که این غذا اصالت تهرانی دارد و عده دیگری آن را مربوط به شمال کشور می‌دانند.

مواد لازم:

  • گوشت گوسفندی: 300 گرم
  • لوبیا قرمز: 150 گرم
  • پیاز بزرگ: 2 عدد
  • سبزی قورمه: 1 کیلوگرم
  • لیمو عمانی: 3 عدد
  • زردچوبه: 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
  • روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی اصیل تهرانی

در مرحله اول پیازها را به‌صورت نگینی خرد کنید. خورشت قورمه سبزی باید لعاب‌دار باشد. اگر پیاز را رنده کنید، لعاب بیشتری به خورشت می‌دهد.

برای درست کردن یک خورشت جا افتاده و لذیذ، بهتر است لوبیا قرمز را از شب قبل بشویید و داخل یک پیمانه آب خیس کنید. این کار باعث می‌شود زمان پخت آنها کوتاه‌تر شود و باعث ایجاد نفخ و مشکلات گوارشی نمی‌شود.

لوبیا‌های خیس را آبکش کنید و در قابلمه‌ای کوچک به همراه یک پیمانه آب روی حرارت بگذارید تا بپزند. قابلمه دیگری انتخاب کنید، تقریبا 2 قاشق غذاخوری روغن مایع داخل آن بریزید. پیازها را در روغن تفت دهید. بعد از اینکه پیازها طلایی شدند، گوشت‌ گوسفندی را اضافه کنید.

گوشت گوسفندی مرغوب را خوب بشویید و ریز کنید. ماهیچه گوسفندی، قورمه سبزی شما را بسیار خوشمزه‌تر می‌کند، اما از قسمت‌های دیگر هم می‌توانید استفاده کنید.

گوشت را حداقل 10 دقیقه با پیاز تفت دهید، سپس زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید. در یک تابه نچسب، مقداری روغن مایع بریزید و سبزی‌های خرد شده را در آن تفت دهید.

سبزی قورمه باید کاملا سرخ شود و تغییر رنگ دهد. مراقب باشید سبزی نسوزد، هر چقدر رنگ آن تیره شود، خورشت شما خوش‌رنگ و لعاب‌تر خواهد شد.

سبزی قورمه سبزی شامل تره، جعفری و شنبلیله می‌شود. برای یک کیلوگرم سبزی قورمه باید 450 گرم تره، 450 گرم جعفری و 100 گرم شنبلیله در نظر بگیرید. مقدار شنبلیله نباید بیشتر باشد، زیرا خورشت شما تلخ می‌شود.

سبزی تفت داده را به قابلمه پیاز و گوشت اضافه کنید. در این مدت لوبیاها کمی نیم‌پز می‌شوند، آنها را هم آبکش کرده و به قابلمه خورشت اضافه کنید.

حالا زمان اضافه کردن آب به غذا است. 4 پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله از آب سرد استفاده نکنید و به خورشت نمک نزنید تا گوشت شما سفت نشود.

حدود 2 ساعت زمان لازم است تا قورمه سبزی شما بپزد. بعد از پخت، نوبت اضافه کردن نمک و لیمو عمانی است. لیمو‌ها را نیم ساعت قبل داخل آب سرد خیس کنید تا تلخی آنها گرفته شود. بهتر است لیموها را بشکنید و دانه‌ها را هم خارج کنید.

بعد از اضافه کردن نمک و لیمو، اجازه دهید خورشت قورمه سبزی یک ساعت دیگر بر روی حرارت ملایم بماند تا کاملا جا بیفتد و روغن پس بدهد.

خورشت قورمه سبزی را به همراه برنج ایرانی یا کته میل کنید و لذت ببرید. در کنار آب می‌توانید از پیاز یا سالاد شیرازی تازه استفاده کنید.

مهم‌ترین نکته در درست کردن قورمه سبزی این است که سبزی‌ها به اندازه کافی سرخ شوند. بهتر است برای این کار از روغن سرخ‌کردنی استفاده کنید، روغن را کم کم به سبزی اضافه کنید تا زیادی چرب نشود.

روغن سرخ کردنی تبرک نقطه دود بالایی دارد و در حرارت مستقیم و طولانی مدت دود نمی‌شود. بنابراین انتخاب سالم‌تری خواهد بود و مصرف روغن شما را به حداقل می‌رساند.

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی مجلسی با گوشت قلقلی

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی مجلسی با گوشت قلقلی

قورمه سبزی را معمولا با استفاده از گوشت تکه‌ای درست می‌کنند، اما پیشنهاد می‌کنیم خورشت قورمه سبزی با گوشت چرخ‌کرده را هم امتحان کنید. در این روش گوشت را باید به‌صورت قلقلی در بیاورید تا طعم و ظاهر دلپذیری داشته باشد.

مواد لازم:

  • لوبیا چیتی: 150 گرم
  • پیاز: 2 عدد
  • سیر: 3 حبه
  • گوشت چرخ‌کرده: 250 گرم
  • لیمو عمانی: 2 عدد
  • سبزی قورمه: 1 کیلوگرم
  • زردچوبه: 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
  • روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی برای 6 نفر

شما با این مقدار از مواد اولیه می‌توانید برای 6 نفر خورشت قورمه سبزی مجلسی درست کنید. سبزی قورمه را ترکیبی از جعفری، تره، گشنیز و شنبلیله انتخاب کنید. گشنیز طعم فوق‌العاده‌ای به این غذا اضافه می‌کند.

لوبیا چیتی زمان پخت کوتاه‌تری دارد و در دستور پخت قورمه سبزی آذربایجان، معمولا از این لوبیا استفاده می‌شود. لوبیاها را حداقل 12 ساعت قبل از پخت، در آب سرد خیس کنید.

برای درست کردن این غذای خوشمزه، یک پیاز را رنده کنید و به گوشت چرخ‌کرده اضافه کنید. مقدار کمی نمک، فلفل و زردچوبه بریزید و گوشت را خوب ورز دهید. آن را داخل یک ظرف بگذارید، روی آن را با سلفون بپوشانید و داخل یخچال بگذارید.

در این مدت لوبیاها را با کمی آب داخل قابلمه کوچکی روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزند. پیاز دیگر را خرد کنید، آن را به همراه مقدار کمی روغن داخل قابلمه تفت دهید. بعد از اینکه پیازها طلایی شدند، سیر را رنده کرده و داخل قابلمه بریزید.

باقیمانده زردچوبه و فلفل را به پیاز اضافه کنید، سپس سبزی‌ها را داخل پیاز به‌خوبی سرخ کنید. لوبیاها در این مدت نیم‌پز شدند، آنها را به قابلمه پیاز و سبزی اضافه کنید. در این مرحله 2 پیمانه آب داخل قابلمه بریزید، حرارت را کم کنید تا به آرامی بپزند.

یک تابه نچسب انتخاب کنید، مقدار کمی روغن داخل آن بریزید. گوشت را از یخچال خارج کنید، آنها را در اندازه‌های کوچک قلقلی کنید و داخل تابه سرخ کنید.

گوشت‌های پخته شده را به‌آرامی به قابلمه خورشت اضافه کنید. اگر آب خورشت شما کم شده، می‌توانید یک پیمانه دیگر هم به آن اضافه کنید. تقریبا یک ساعت زمان بدهید تا خورشت شما بپزد.

لیمو عمانی‌ها را از نیم ساعت قبل داخل آب سرد خیس کنید. دانه‌های آنها را خارج کنید تا طعم تلخی به خورشت ندهند. در مرحله آخر نمک و لیمو عمانی را به خورشت اضافه کنید و 30 دقیقه بعد، آن را از روی حرارت بردارید.

قورمه سبزی با لوبیا چیتی و گوشت قلقلی خیلی زود آماده می‌شود و تقریبا یک ساعت و نیم زمان نیاز دارد تا جا بیفتد. این غذا ظاهر بسیار جذابی دارد و مخصوص میهمانی‌های کوچک شما خواهد بود.

برای درست کردن غذاهایی مثل خورشت و برنج بهتر است از روغن مایع مخصوص پخت‌وپز استفاده کنید. این روغن‌ها مناسب آشپزی با حرارت ملایم هستند و چربی اشباع کمتری دارند.

روغن مایع مخلوط تبرک انتخاب مناسبی برای درست کردن انواع خورشت، برنج، سالاد و سس‌های خوشمزه است. این روغن ترکیبی از چند روغن گیاهی سالم بوده و سرشار از مواد مغذی ضروری برای بدن است.

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با مرغ

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با مرغ

آشپزی ایرانی بسیار متنوع است و به‌خوبی می‌تواند باب سلیقه افراد مختلف تغییر کند. اگر به هر دلیلی نمی‌توانید از گوشت قرمز استفاده کنید، نگران نباشید. قورمه سبزی با گوشت مرغ هم سالم و خوشمزه است.

موادلازم:

  • سینه مرغ: 2 عدد
  • لوبیا چیتی: 100 گرم
  • پیاز: 2 عدد
  • سبزی قورمه: 800 گرم
  • لیمو عمانی: 2 عدد
  • آب‌لیمو: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
  • روغن مایع سرخ‌کردنی: به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی مجلسی برای 4 نفر

درست کردن قورمه سبزی با مرغ بسیار راحت است و شما می‌توانید آن را برای خانواده 4 نفره خود بپزید و در وعده ناهار یا شام استفاده کنید.

در مرحله اول، لوبیا چیتی‌ها را که از شب قبل خیس کردید، آبکش کرده و با یک پیمانه آب روی حرارت بگذارید تا نیم‌پز شوند. مرغ‌ها را به‌خوبی بشویید و ریز کنید.

پیازها را به‌صورت نگینی خرد کرده و داخل یک قابلمه مناسب با کمی روغن سرخ کنید. نمک و ادویه را به پیاز اضافه کنید، سپس مرغ‌ها را داخل قابلمه بریزید. مرغ‌ها را کاملا تفت دهید و منتظر بمانید تا تغییر رنگ بدهند.

بر روی مرغ‌ها 2 پیمانه آب جوش بریزید، حرارت را کم کنید تا بپزند. در این مدت سبزی‌های خرد شده را داخل یک تابه مناسب به همراه مقداری روغن سرخ‌کردنی به‌خوبی سرخ کنید. بهتر است روغن را کم‌کم اضافه کنید و تا زمانی که آب سبزی کشیده شده و کاملا تغییر رنگ می‌دهند، آنها را تفت دهید.

لوبیا نیم‌پز شده را آبکش کنید و به همراه سبزی سرخ شده به قابلمه مرغ‌ها اضافه کنید. در همین مرحله لیمو عمانی‌ها را هم بشکنید، دانه آنها را خارج کرده و داخل قابلمه بریزید.

اگر آب خورشت کم است، می‌توانید یک پیمانه دیگر آب جوش اضافه کنید. خورشت قورمه سبزی با مرغ تقریبا یک ساعت زمان نیاز دارد تا کاملا جا بیفتد.

این خورشت در مقایسه با انواع دیگر بسیار سالم و کم‌کالری است. مرغ و لوبیا چیتی هر دو پروتئین بالایی دارند، بنابراین این وعده غذایی برای افراد ورزشکار بسیار مناسب است.

پیشنهاد می‌کنیم در همین زمینه سری به مقاله خواص لوبیا چیتی بزنید و با فواید آن بیشتر آشنا شوید.

کلام آخر

کمتر کسی را می‌شناسید که دست رد به خورشت قورمه سبزی بزند. این غذا به‌عنوان پرطرفدارترین خورشت ایرانی شناخته شده ‌است. اگر میهمان خارجی دارید، این غذا انتخاب خوبی برای شناساندن فرهنگ آشپزی ایرانی خواهد بود.

ما در این مقاله سعی داشتیم روش پخت خاطره‌انگیزترین خورشت ایرانی را به شما آموزش دهیم. نوبت شماست تا راز خوشمزگی قورمه سبزی مخصوص به خودتان را با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول:

چرا خورشت قورمه سبزی تلخ می‌شود؟

مقدار شنبلیله خورشت شما نباید بیش از 100 گرم در یک کیلوگرم سبزی باشد. سبزی را زیاد تفت ندهید. لیمو عمانی را نیم ساعت قبل در آب سرد خیس کنید و دانه‌های آن را خارج کنید تا تلخی آن گرفته شود.

سبزی قورمه سبزی شامل چه چیزهایی می‌شود؟

ترکیب اصلی سبزی قورمه تره، جعفری و شنبلیله است، البته شما می‌توانید گشنیز هم به آنها اضافه کنید.

آیا می‌توان خورشت قورمه سبزی را با مرغ درست کرد؟

بله. خورشت قورمه سبزی با مرغ هم سالم و خوشمزه است و درست کردن آن زمان کمتری از شما می‌گیرد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید