بادمجان همیشه در سفره غذایی ما ایرانیها پیدا میشود. خورش بادمجان و خورش قیمه و بادمجان از محبوبترین غذاهای ایرانی هستند که با برنج سفید و فرداعلای ایرانی سرو میشوند. علاوه بر این دلمه بادمجان و انواع غذاهای فانتزی مثل موساکا و راتاتویی هم از فرهنگهای دیگر راهشان را به سفره غذای ایرانی بازکرده و حالا طرفدارانی دارند.
امروز قرار است در این مقاله از مجله آشپزی تبرک طرز تهیه کوکو بادمجان را آموزش دهیم که ممکن است بعضی از شما دوستان ندانسته یا تا امروز امتحانش نکرده باشید، پس فوراً دستبهکار شده و برای امروز یک کوکوی خیلی سریع، فوری و خوشمزه را همراه با ما آماده کنید، در ضمن حالا که قرار است عطر و بوی بادمجان در خانه بپیچد، بد نیست که برای آموزشهای بیشتر نگاهی هم به مقاله طرز تهیه ترشی لیته بادمجان داشته باشید.
خواص بادمجان چیست؟
بادمجان یکی از آن خوراکهایی است که ما ایرانیها یا خیلی دوستش داریم یا اصلاً مورد علاقهمان نیست. عاشقان طعم و مزه بادمجان قبل از آشنایی با طرز تهیه کوکو بادمجون بهتر است که کمی هم درباره خواص مقوی بادمجان بخوانند.
بادمجان سرشار از فیبر است، پس برای طولانیمدت شما را سیر نگه داشته و به بهبود عملکرد سیستم گوارشیتان کمک میکند. این ماده خوراکی سرشار از آنتیاکسیدان است و برای پیشگیری از سرطان توصیه میشود، علاوه بر این بادمجان به دلیل مواد معدنی آهن و مس برای کسانی که دچار کمخونی و کبد چرب هستند نیز توصیه میشود. حالا که میدانید بادمجان یکی از پرخاصیتترین محصولات صیفی است، بد نیست که علاوه بر غذاهای همیشگی چند دستور پخت جدید با بادمجان را هم یاد بگیرید که در مقاله طرز تهیه بادمجان شکم پر در فر برایتان آوردیم.
مواد اولیه برای کوکوی بادمجان
در طرز تهیه کوکو بادمجون برای 4 نفر باید بادمجان تازه و قلمی داشته باشید، باقی مواد اولیه در هر آشپزخانه ایرانی پیدا میشود. برای پخت کوکوی لذیذ و خوشمزه اصلاً سراغ بادمجان فریز شده نروید و حتماً از بادمجان تازه استفاده کنید. در ضمن بادمجانهای تپل و کوتاه برای ترشی و دلمه مناسب هستند و همانطوری که گفتیم باید بادمجان قلمی تهیه کنید، بعد از خرید بادمجان مواد اولیه زیر یعنی:
بادمجان تازه: 2 تا 3 عدد
تخممرغ: 3 عدد
سیر: 1 حبه کوچک به دلخواه
نمک و فلفل: به میزان لازم
پیاز متوسط سفید یا زرد: 1 عدد
روغن مایع سرخکردنی یا روغن زیتون و روغن کنجد مخصوص سرخکردن برای افرادی که رژیم دارند
را آماده کرده و برای مرحله بعدی آماده شوید. در ضمن حالا که قرار است بادمجان تازه خریده و سرخ کنید، نگاهی هم به مقاله طرز تهیه تهچین گوشت و بادمجان داشته باشید.
دستور پخت کوکو بادمجان در نیم ساعت
حالا که مواد اولیه طرز تهیه کوکو بادمجان را آماده کردید، نوبت پختوپز رسیده است. اول از همه بادمجانهای قلمی را خوب شسته و سرش را بزنید. بادمجان را پوست کنده و در مقداری آب و نمک بخوابانید تا موقع سرخ کردن روغن زیادی مصرف نکند.
بادمجانها را خوب خشک کرده و در روغن داغ و در ظرف روحی یا تفلون هر دو طرفش را سرخ کنید. بادمجانهای سرخ شده را در میکسر ریخته و له کنید، اگر هم میکسر ندارید یا گوشتکوب یا ساطور خوب ساطوری و له کنید، در ضمن بهتر است که تخمهای بادمجان را هم جدا کنید.
تخممرغهایی را که نیم ساعت زودتر بیرون یخچال گذاشتید تا به دمای محیط برسد، در یک ظرف گود ریخته و با مخلوط بادمجانهای له شده آنقدر هم بزنید که حسابی مخلوط شود. یک عدد پیاز متوسط رنده شده را به این ترکیب نهایی اضافه کرده و اگر دلتان خواست، یک حبه سیر بسیار کوچک را هم رنده کنید، حالا نوبت اضافه کردن ادویه به میزان دلخواه است.
ظرف روحی یا تفلون را برای سرخ کردن کوکو انتخاب کرده و بگذارید تا روغن حسابی داغ شود. مایع کوکو را داخل ماهیتابه ریخته و شعله را بسیار کم کنید. در ماهیتابه را گذاشته و 10 دقیقه بعد کوکو را زیر و رو کنید تا در مدت نیم ساعت کوکویی بسیار خوشمزه و لذیذ داشته باشید.
اگر بهعنوان پیش خوراک یا برای پذیرایی مهمان قصد پخت کوکو را دارید، از شابلونهای آماده و طرحدار استفاده کنید. اگر هم کالری غذا برایتان مهم است و نمیخواهید غذای سرخ کرده نوش جان کنید، همین کوکو را در ایرفرایر و با اسپری کردن چند قطره روغن آماده کنید، نوش جان!
کلام آخر
در این مقاله طرز تهیه کوکو بادمجان به روش خانگی و خوشمزه را برایتان آوردیم. بادمجان یکی از آن صیفیجات بسیار خوشمزه است که یک عده بینهایت دوستش دارند و یک عده اصلاً علاقهای به آن ندارند.
اگر از طرفداران بادمجان هستید و به مصرف این ماده خوراکی آلرژی و حساسیت ندارید، پیشنهاد میکنم بهعنوان شام سبک یا پیش خوراک حتماً این کوکو را با بادمجان تازه امتحان کرده و با نان سنگک، سبزی خوردن، خیارشور و سالاد فصل نوش جان کنید. اگر هم در مورد طرز تهیه کوکو بادمجون فوت کوزهگری و ایدههای دیگری دارید که به آن اشاره نکردیم، خوشحال میشویم در قسمت نظرات با ما و دوستانمان در مجله تبرک در میان بگذارید.
سؤالات متداول
برای پخت کوکو میتوان از بادمجان خام هم استفاده کرد؟
دستور پخت این مدل کوکو با بادمجان سرخ شده است. اگر رژیم تناسباندام دارید و نمیخواهید بادمجان سرخ کرده استفاده کنید، بادمجان را بهصورت ورقههای نازک برش داده، در ایرفرایر و بدون روغن گریل کنید
کوکوی بادمجان در کنار چه پیش خوراکهایی سرو میشود؟
کوکوی بادمجان را میتوانید با خیارشور، زیتون سبز، سبزی خوردن و سالاد فصل سرو کنید.
آیا میتوان به کوکوی بادمجان قارچ هم اضافه کرد؟
دستور پخت کوکوی بادمجان قارچ ندارد؛ ولی اگر دوست داشتید، یکمرتبه با قارچ روی سطح کوکو را تزیین کنید و اگر مزه خوبی داشت، این روش پخت را ادامه دهید.
شبکه های اجتماعی