مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه ترشی لیته بادمجان   

طرز تهیه ترشی لیته بادمجان   

اگر از یک ایرانی بخواهید یک ترشی ایرانی را نام ببرد، قطعاً لیته بادمجان جزو اولین ترشی‌های است که به ذهن او می‌رسد. این موضوع به دلیل محبوبیت این ترشی در میان ایرانی‌هاست. ممکن است بسیاری از افراد فکر کنند تهیه این ترشی کار سخت و زمان‌بری است؛ اما این‌طور نیست. هم مواد اولیه این ترشی در تمام خانه‌های ایرانی یافت می‌شود و هم تهیه آن زمان زیادی از شما نمی‌گیرد. پس با ما همراه باشید تا یک ترشی لیته بادمجان عالی و خوشمزه را تهیه کنیم.

روش تهیه ترشی لیته بادمجان  

اگر شما هم بادمجان دوست دارید، حتماً این ترشی را تهیه کنید. می‌توانید آن را در کنار یک قیمه‌بادمجان خوشمزه برای اهالی منزل سرو کرده و از خوردن آن لذت ببرید. برای تهیه یک خورشت قیمه‌بادمجان مجلسی و خوشمزه پیشنهاد می‌کنیم مقاله طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان را مطالعه کنید. برای تهیه این ترشی خوشمزه کافی است دستور زیر را موبه‌مو اجرا کنید.

مواد اولیه موردنیاز برای تهیه ترشی لیته بادمجان عبارتند از:

بادمجان: 2 کیلوگرم

نمک: 3 قاشق‌چای‌خوری سرخالی

جعفری، نعنا و ترخون: 1 لیوان

فلفل‌دلمه‌ای: 2 عدد

هویج: 4 عدد متوسط

سرکه سفید: 2 لیوان

سیر: 1 بوته کامل

فلفل قرمز: 6 عدد خشک شده یا تازه

تخم گشنیز: 1 قاشق‌چای‌خوری

گلپر: 1 قاشق‌چای‌خوری

زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم

مراحل تهیه ترشی لیته بادمجان  

مراحل تهیه ترشی لیته بادمجان

برای تهیه این ترشی پس از شستن و خشک‌کردن بادمجان‌ها، پوست آن‌ها را بگیرید. حالا در یک قابلمه آب و سرکه بریزد و روی اجاق قرار دهید تا به جوش بیاید. پس از آن بادمجان‌ها را هم به آن‌ها اضافه کنید. اجازه دهید بادمجان‌ها کاملاً پخته شوند و آب آن‌ها هم کشیده شود. حالا هویج، سیر و فلفل‌دلمه‌ای را ریز خرد کنید. اگر از فلفل تند تازه استفاده می‌کنید آن را هم در این مرحله ریز خرد کنید. اگر فلفل شما خشک است، آن را همراه ادویه‌ها به مواد اضافه کنید. حالا باید بادمجان‌ها را هم ساطوری کرده و به بقیه مواد اضافه کنید. ادویه‌ها، نمک سبزی خشک، تخم گشنیز و گلپر را هم به آن اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید و در چند مرحله به آن سرکه اضافه کنید. حالا آن را داخل یک ظرف شیشه‌ای بریزید و در آن را محکم ببندید. ترشی شما پس از گذشت 2 روز آماده است. آن را در یخچال قرار داده و پس از اینکه کاملاً سرد شد نوش جان کنید.

نکات مهم در تهیه ترشی لیته بادمجان

  • در تهیه این ترشی حتماً سعی کنید مواد را به ریزترین شکل ممکن خرد کنید. این کار هم مزه و هم شکل ظاهری ترشی شما را بهتر خواهد کرد.
  • پس از اضافه‌کردن سرکه به ترشی، بهتر است روی آن را با شوید تازه پر کنید.
  • اگر مواد این ترشی را داخل خردکن خرد کنید بافت آن‌ها یکدست‌تر شده و مزه مواد بهتر به خورد یکدیگر می‌رود.

یکی دیگر از ترشی‌های خوشمزه، ترشی بندری است که روش تهیه آن را در مقاله طرز تهیه ترشی بندری آوردیم.

مراحل تهیه ترشی لیته بادمجان  

کلام آخر

وقتی اسم ترشی لیته به گوشمان می‌رسد، یک ترشی ریز و کاملاً خرد شده در نظرمان ظاهر می‌شود. ترشی لیته بادمجان هم مانند دیگر ترشی‌های لیته چنین بافتی دارد. اگر شما هم جزو افرادی هستید که بادمجان دوست دارید، به شما پیشنهاد می‌کنیم حتماً یکبار هم که شده این ترشی را تهیه کرده و نوش جان کنید. در این مقاله ما به شما ساده‌ترین روش برای تهیه ترشی لیته بادمجان را آموزش دادیم. امیدواریم پس از تهیه این ترشی، نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

سؤالات متداول

آیا برای تهیه ترشی لیته بادمجان، حتماً باید از بادمجان پوست‌کنده استفاده کرد؟

خیر، این موضوع سلیقه‌ای است. شما می‌توانید از بادمجان پوست‌کنده، یا با پوست استفاده کنید. حتی می‌توانید بادمجان را به‌صورت گورخری هم پوست بگیرید.

برای تهیه ترشی لیته بادمجان سرکه سفید بهتر است یا سرکه قرمز؟

بهتر است در تهیه این ترشی از سرکه سفید استفاده کنید. سرکه قرمز معمولاً در تهیه این ترشی استفاده نمی‌شود.

چرا ترشی لیته بادمجان کپک می‌زند؟

یکی از دلایل کپک‌زدن ترشی لیته بادمجان، واردشدن هوا داخل شیشه است. به همین دلیل بهتر است در شیشه را محکم ببندید.

انتشار دهید:

2 نظر

  • مریم
    ۳ شهریور ۱۴۰۲, ۱۸:۱۵

    سلام عالی بود ممنون از حمایت شما و دوستان

  • مرضیه
    ۱۲ شهریور ۱۴۰۲, ۰۷:۳۰

    از آموزشها و طرز تهیه های غذا یا ترشیجات که مورد استفاده خیلیها هست ممنونم و دستتون درد نکنه چون نکاتی که خودم هم نمیدونستم را یاد میگیرم 🙏

یک نظر بنویسید