قاطیپلوها غذاهای ساده و راحتی هستند که معمولا برای وعده ناهار یا شام خودمانی درست میشوند. پلو درهم که ترکیبی از برنج، گوشت ریز و انواع سبزیجات است، از غذاهای مورد علاقه بیشتر مردم محسوب میشوند. درست مثل عدس پلو، ماش پلو، پلو قاطی با مرغ، استانبولی و …
لوبیا پلو از جمله غذاهای مخلوط با برنج است که اگر آن را خوشمزه و مجلسی درست کنید، میتواند برای میهمانی شام رسمی سرو شود. لوبیا پلو را میتوانید با گوشت تکهای، گوشت چرخکرده و حتی مرغ درست کنید. ما در این مقاله به سراغ دستور پخت مادران ایرانی رفتیم و راز خوشمزه شدن لوبیا پلو را برای شما آوردیم.
طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخکرده رستورانی
حتما تابهحال در رستورانهای سنتی، طعم لوبیا پلو را چشیدهاید. اگر دوست دارید با روش پخت سرآشپزهای ایرانی آشنا شوید، این دستور پخت مخصوص شما است.
مواد لازم:
- برنج ایرانی: 3 پیمانه
- لوبیا سبز خرد شده: 2 پیمانه
- گوشت چرخکرده: 300 گرم
- پیاز: 2 عدد
- سیبزمینی: 2 عدد
- رب گوجهفرنگی: 3 قاشق غذاخوری
- زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
- پودر زیره: 1 قاشق چایخوری
- پودر دارچین: 1 قاشق چایخوری
- زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
- روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی
برنج ایرانی را بهتر است تقریبا یک ساعت قبل از پخت بهخوبی بشویید و روی آن یک پیمانه آب و مقداری نمک بریزید و کنار بگذارید. لوبیا سبز را به همراه نصف پیمانه آب روی حرارت بگذارید و اجازه دهید حدود 15 دقیقه بپزند.
برای درست کردن سس لوبیا پلو یک تابه مناسب انتخاب کنید، مقداری روغن مایع در آن بریزید و اجازه دهید کمی گرم شود.
پیازها را نگینی خرد کنید و داخل روغن کمی تفت دهید. بعد از اینکه پیازها سبک و طلایی شدند، زردچوبه و کمی فلفل به آنها اضافه کنید. گوشت چرخکرده را بلافاصله بعد از ادویه داخل تابه بریزید و خوب تفت دهید.
بعد از اینکه گوشت تغییر رنگ داد، آنها را کنار بزنید و لوبیا سبز را داخل روغن بریزید. در این مرحله باید لوبیاها را خوب سرخ کنید تا بوی زهم آنها از بین برود.
اگر تابه شما به اندازه کافی بزرگ نیست، بهتر است لوبیا را در تابه دیگری با روغن کمی سرخ کرده، سپس به گوشت اضافه کنید. رب گوجهفرنگی را در همین مرحله بریزید و خوب تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
در مرحله آخر نمک، پودر دارچین و زیره را اضافه کرده، سپس یک فنجان آب جوش داخل سس لوبیا پلو بریزید. درب تابه را ببندید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا سس شما جا بیفتد و خوب روغن پس بدهد.
یک قابلمه مناسب بردارید، آن را تا نیمه از آب پرکنید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. برنج را از آب خارج کنید و به قابلمه در حال جوش اضافه کنید. تقریبا 10 دقیقه زمان لازم است تا برنج بپزد.
توجه کنید که دانههای برنج نباید کاملا له شوند و برنج باید زیر دندان کمی سفت باشد. به اصطلاح سرآشپزها، برنج شما باید کمی زنده آبکش شود تا موقع دم کشیدن خمیر نشود.
برنج را آبکش کنید، قابلمه بزرگتری بردارید و کف آن یک قاشق غذاخوری روغن و کمی زعفران بریزید. سیبزمینیها را شسته و ورقهای برش دهید. ورقههای سیبزمینی را ته قابلمه بچینید و کمی حرارت را زیاد کنید.
به اندازه 2 کفگیر از برنج روی سیبزمینیها ریخته، سپس کمی زعفران بپاشید و در آخر 3 قاشق غذاخوری از سس گوشت را روی برنج بریزید. لایهها را به همین ترتیب تکرار کنید و درب قابلمه را به همراه یک دمکنی مناسب ببندید.
تقریبا 45 دقیقه زمان لازم است تا لوبیا پلو خوشمزه و مجلسی شما آماده شود. برای اینکه این غذا خوشرنگ شود، میتوانید مقدار رب گوجهفرنگی را مطابق سلیقه خودتان بیشتر کنید.
استفاده از رب گوجهفرنگی باکیفیت، طعم این غذا را متفاوت میکند. این بار لوبیا پلو مجلسی خود را با رب گوجهفرنگی تبرک امتحان کنید. این رب در شرایط کاملا بهداشتی و سالم درست میشود و شما از انتخاب آن پشیمان نخواهید بود.
طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخکرده و هویج
لوبیا پلو را در بعضی شهرهای ایران متفاوت درست میکنند و در مواد اولیه آن از هویج استفاده میکنند. هویج رنگ و ظاهر این غذا بسیار دلپذیر میکند. لوبیا پلو با هویج طعم شیرین و دلچسبی دارد.
مواد لازم:
- برنج: 2 پیمانه
- گوشت چرخکرده: 300 گرم
- لوبیا سبز خرد شده: 1 فنجان
- هویج خرد شده: نصف فنجان
- پیاز بزرگ: 1 عدد
- رب گوجهفرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
- پودر دارچین: 1 قاشق چایخوری
- سیبزمینی: 2 عدد
- نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
- روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخکرده دو نفره
این مقدار از مواد اولیه برای دو نفر در نظر گرفته شده است. در مرحله اول باید لوبیاها و هویجها را با مقداری آب و نمک در یک قابلمه ریخته و اجازه دهید 15 دقیقه بپزند. بهتر است هویج و لوبیا را در اندازههای یک شکل برش دهید تا ظاهر جذابی داشته باشند.
پیاز را بهصورت نگینی خرد کنید، داخل یک تابه نچسب مقدار کمی روغن مایع مخصوص پخت و پز بریزید و صبر کنید تا کمی گرم شود. پیازها را در روغن تفت دهید و بعد از اینکه طلایی شدند، گوشت چرخکرده را اضافه کنید.
گوشت را به همراه پیاز بهخوبی تفت دهید، سپس هویج و لوبیا را آبکش کنید و داخل تابه بریزید. همه مواد را با هم تفت دهید، زردچوبه و فلفل را هم به آنها اضافه کنید.
مواد را کنار بزنید، وسط تابه یک حوض کوچک از روغن ایجاد میشود، رب را داخل آن تفت دهید تا خوشرنگ شود. در مرحله آخر دارچین و نمک را به آن اضافه کنید. یک فنجان آب روی مواد گوشتی بریزید. حرارت را کم کنید، درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا خوب جا بیفتد.
در این مدت برنج را در یک قابلمه آب جوش به مدت 10 دقیقه بپزید. اطراف دانههای برنج باید نرم شود و وسط آنها کمی سفت باشد. برنج را آبکش کنید.
یک قابلمه بزرگ بردارید، ته آن کمی روغن و چند قطره آب بریزید. سیبزمینیها را ورقهای برش دهید و ته قابلمه بچینید. روی آن کمی برنج بریزید، سپس برنج را با لایهای از سس لوبیا پلو بپوشانید. لایهها را به همین ترتیب تا بالا تکرار کنید و بعد از 45 دقیقه غذای خود را در ظرف مناسب سرو کنید.
برای درست کردن غذاهایی مثل برنج، کته و خورشت بهتر است از روغن مایع مخصوص پخت و پز استفاده کنید. مصرف روغن جامد را به حداقل برسانید و روغن مایع گیاهی را جایگزین کنید.
روغن مایع مخلوط تبرک انتخاب هوشمندانهای برای رژیم غذایی سالم و کمکالری خواهد بود. روغنهای گیاهی چربی اشباع کمی دارند و دوستدار سلامت شما هستند.
طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت قلقلی
لوبیا پلو با گوشت قلقلی ظاهر بسیار جذابی دارد و یک غذای مجلسی برای میهمانیهای شما خواهد بود. لوبیا پلو با گوشت تکهای و بهصورت قلقلی بسیار راحت است.
مواد لازم:
- برنج: 3 پیمانه
- لوبیا سبز: 2 پیمانه
- گوشتچرخکرده: 400 گرم
- پیاز: 2 عدد
- رب گوجهفرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
- نان لواش: به مقدار لازم
- روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه پلو مخلوط با گوشت قلقلی
در مرحله اول برنج را بشویید و آن را داخل یک پیمانه آب و نمک خیس کنید. لوبیا سبزها را هم به همراه کمی آب و نمک روی حرارت بگذارید و 15 دقیقه زمان دهید تا خوب بپزند.
پیازها را رنده کنید، آب آنها را کاملا جدا کرده و با گوشت ورز دهید. نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و آن را در اندازههای کوچک قلقلی کنید.
یک تابه مناسب بردارید، مقداری روغن ریخته و گوشتهای قلقلی شده را در آن سرخ کنید. توجه داشته باشید که حرارت باید ملایم باشد تا گوشتها بهخوبی مغزپخت شوند.
گوشتهای پخته شده را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید. لوبیا سبزها را آبکش کنید و داخل همان تابه کمی تفت دهید. رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید.
یک فنجان آب داخل تابه بریزد و درب تابه را ببندید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید سس لوبیا کاملا جا بیفتد. بعد از اینکه سس شما بهخوبی روغن پس داد، زعفران را به آن اضافه کنید.
برنج را در یک قابلمه آب جوش به مدت 10 دقیقه بپزید و آبکش کنید. در قابلمه بزرگتری کم روغن و نمک بریزید. برای تهدیگ این لوبیا پلو از نان لواش نازک استفاده کنید، نان را گرد برش دهید و ته قابلمه بیندازید.
برنج را روی تهدیگ نان بریزید، سپس سس لوبیا را لابهلای آن بریزید. قابلمه را لایه لایه با برنج و سس لوبیا پر کنید، درب آن را ببندید و 45 دقیقه زمان بدهید تا خوب دم بکشد.
لوبیا پلو آماده شده را در یک سینی بزرگ بکشید، اطراف و روی آن گوشتهای قلقلی را بچینید. تهدیگ خوشرنگ و برشته را هم اطراف سینی بگذارید تا ظاهر زیبایی داشته باشد.
شما همچنین میتوانید به مقاله طرز تهیه انواع پلو مخلوط با مرغ سر بزنید و با دستور پخت خوشمزهترین قاطی پلوها آشنا شوید.
کلام آخر
لوبیا پلو یکی از اصیلترین غذاهای ایرانی است و در بیشتر شهرها بهخصوص شیراز، اصفهان و تهران آن را به روشهای متنوعی میپزند. این غذا علاوه بر طعم و ظاهر فوقالعاده، خواص زیادی برای شما دارد و یک وعده غذای کامل و سالم به حساب میآید.
در این مقاله سعی داشتیم راز خوشمزگی لوبیا پلو را با شما در میان بگذاریم. امیدواریم این غذا را درست کنید و در کنار خانواده و دوستان از آن لذت ببرید.
سوالات متداول:
برنج لوبیا پلو را چطور بپزیم تا خمیر نشود؟
برنج لوبیا پلو باید به اصطلاح کمی زنده آبکش شود تا موقع دم کشیدن خمیر نشود. اطراف دانههای برنج باید نرم و داخل آنها کمی سفت باشد.
چرا لوبیا پلو بوی زهم میگیرد؟
لوبیا سبز و رب گوجه را باید در روغن کمی تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود. گوشت را هم با پیاز فراوان بپزید تا بوی زهم ندهد.
چطور با گوشت چرخکرده، لوبیا پلو مجلسی درست کنیم؟
شما میتوانید گوشت چرخکرده را به صورت قلقلی و جداگانه بپزید و در پایان آنها را روی برنج بریزید. در روش پخت لوبیا پلو مجلسی حتما از دارچین، زیره و زعفران استفاده کنید.
شبکه های اجتماعی