همبرگر از خوشمزهترین غذاهای فستفودی در سرتاسر دنیاست. از پیر گرفته تا جوان، از زن گرفته تا مرد، همه بیبروبرگرد عاشق همبرگر هستند و با جانودل آن را دوست دارند. هرچند که خوردن همبرگر گاهی میتواند سخت و زننده باشد، اما حقیقت این است که اصلاً مزه و لذتش به همین است! همبرگر انواع مختلفی دارد و همبرگر با مرغ چرخ کرده، یکی از انواع این غذاست که مورد کملطفی و بیتوجهی قرار گرفته است.
در این مقاله، میخواهیم طرز تهیه همبرگر مرغ چرخ کرده را به شما آموزش دهیم. این غذای خوشمزه و سریع، میتواند انتخابی مناسب برای شبهایی باشد که هیچ غذایی به ذهنتان نمیرسد و کاسه چه کنم چه کنم به دست گرفتهاید! با ما همراه باشید.
روش تهیه همبرگر مرغ چرخ کرده
هر چیزی که برای تهیه همبرگر معمولی به آن نیاز دارید را آماده کنید؛ حال گوشت را دوباره داخل فریزر برگردانید و بهجایش مرغ بیاورید! تمام شد و رفت. مواد لازم در طرز تهیه همبرگر مرغ چرخ کرده، بدون احتساب مرغش، هیچ فرقی با همبرگر معمولی ندارد و همین باعث شده که تهیه آن بسیار ساده باشد. حال که حرف از همبرگر معمولی شده، پیشنهاد میکنیم که سری به مقاله طرز تهیه همبرگر خانگی هم بزنید.
از جمله مواد لازم در تهیه همبرگر مرغ چرخ کرده،میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
سینه مرغ بدون استخوان: 500 گرم
آرد سوخاری: 1/2 پیمانه
مایونز: 2 قاشق غذاخوری
پیاز نگینی: 3 قاشق غذاخوری
جعفری خردشده: 1 قاشق غذاخوری
سیر تازه: 2 حبه
پاپریکا: 1/2 قاشق چایخوری
نمک: 1/2 قاشق چایخوری
فلفل سیاه: 1/2 قاشق چایخوری
نان همبرگر: به میزان لازم
کاهو، گوجه، پیاز سرخ و خیارشور: به میزان لازم
تمامی مواد لازمی که اکنون برای طرز تهیه همبرگر مرغ چرخ کرده ذکر شده، برای تهیه 4 عدد همبرگر کافی بودند. برخی از مواد را میتوانید را بهدلخواه کم یا زیاد کنید؛ مثلاً مقدار پیاز یا سیر، اما یادتان باشد، اگر دوست دارید که مقدار همبرگر بیشتری برای میهمانیهای بزرگتر تهیه کنید، میتوانید کل مواد اولیه را به نسبت مساوی، افزایش دهید.
مراحل تهیه همبرگر مرغ چرخ کرده
این غذای خوشمزه که به لطف آمریکاییها امروز در کل دنیا محبوب است، بسیار ساده و سریع آماده میشود. اصلاً میتوانید مواد اولیه این غذا را از قبل آماده کنید و هر موقع که خواستید، سرخ کرده و نوش جان کنید. بدیهی است که تازهتازه خوردن، لذت بیشتری خواهد داشت. در این زمینه، فلافل را هم میتوان چنین دانست. اگر دوست دارید روش پخت این غذای اصیل ایرانی را یاد بگیرید، مقاله طرز تهیه فلافل آبادانی را مطالعه کنید.
مدتزمان آمادهسازی در تهیه همبرگر مرغ، حدود 10 دقیقه و مدتزمان پخت آن نیز 10 دقیقه طول خواهد کشید. برای تهیه این غذا، باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:
ابتدا بهوسیله چرخ گوشت یا میکسر، مرغ را چرخ کنید. حواستان باشد که تمام استخوانها و غضروفهای مرغ را بهخوبی خارج کرده باشید. سپس مرغ را در یک کاسه بزرگ بریزید. اکنون زمان اضافهکردن باقی مواد اولیه است.
آرد سوخاری، مایونز، پیاز ریز شده، جعفری خردشده، سیر، پاپریکا، نمک و فلفل را داخل کاسه بریزید. حال باید تمام مواد را با هم مخلوط کنید. بهتر است برای این کار از دست خود استفاده کنید. تمامی مواد داخل کاسه را با هم ورز دهید. حواستان باشد که این کار را بیش از اندازه انجام ندهید، وگرنه گوشت شما لِه خواهد شد.
برای پخت همبرگر مرغ، شما به گریل احتیاج دارید. برای این کار میتوانید از تابه گریل و حتی تابه ساده نیز استفاده کنید. گریل را روی حرارت متوسط قرار دهید و کف آن را نیز روغن بمالید و بگذارید تا داغ شود.
حال مرغ چرخشده و مزهدار شده را به 4 تا 6 قسمت مساوی تقسیم کنید. آنها را بهصورت کروی درآورید. یکییکی هرکدام را کف دست بگیرید و با فشار ملایم انگشتان خود، مقداری فشارشان دهید و صافشان کنید. سپس آنها را داخل گریل قرار دهید. مجدداً با فشار کفگیر پهنشان کنید تا به شکل همبرگر درآیند.
اجازه دهید که همبرگرهای شما بهخوبی بپزند و مغزپخت شوند. حدود 10 دقیقه برای هر طرف از همبرگرها کافی است. زمانی که بهخوبی پختند، میتوانید آنها را از روی حرارت بردارید. اکنون نان همبرگر را از وسط برش بزنید، همبرگرها را داخل نان قرار دهید، گوجه و کاهو، پیاز و خیارشور نیز داخلشان قرار دهید و سرو کنید. نوش جان!
نکات مهم در تهیه همبرگر مرغ چرخ کرده
تمام تلاش ما بر آن بود که یک طرز تهیه کامل و بینقص در اختیار شما قرار دهیم. اما خب خودتان هم خوب میدانید که در آشپزی، همیشه میتوان بهتر و خوشمزهتر بود. برای همین، بد نیست که در طرز تهیه همبرگر مرغ چرخ کرده، این نکات را به یاد داشته باشید:
- میتوانید برای مزه بهتر گوشت، نصف فلفلدلمهای را نیز همراه با مرغ چرخ کنید.
- بهجای استفاده از مایونز، میتوانید از خامه ترش یا یک عدد تخممرغ استفاده کنید.
- بهجای استفاده از آرد سوخاری، میتوانید از آرد همهکاره استفاده کنید.
- میتوانید مخلوط گوشت و باقی مواد اولیه را به شکل همبرگر آماده درآورید و سپس آنها را در فریزر نگه دارید. گوشت تا 3 ماه تازه باقی خواهد ماند. برای پخت آن نیز میتوانید ابتدا بگذارید یک شب در یخچال بمانند و سپس سرخشان کنید.
ارزش غذایی همبرگر مرغ چرخ کرده
حال که طرز تهیه همبرگر مرغ چرخ کرده را یاد گرفتهایم، بد نیست نگاهی به ارزش غذایی آن نیز داشته باشیم. اگر شما هم جزو آن دسته افرادی هستید که به خورد و خوراکشان بسیار اهمیت میدهند و دوست دارند حساب کالری دریافتیشان را نگه دارند، این بخش مخصوص شماست.
در جدول زیر، میتوانید ارزش غذایی همبرگر مرغ چرخ کرده را برای هر پُرس، مشاهده کنید:
انرژی | 272 کالری |
کربوهیدرات | 11 گرم |
پروتئین | 22 گرم |
چربی | 15 گرم |
کلسترول | 101 میلیگرم |
سدیم | 605 میلیگرم |
پتاسیم | 627 میلیگرم |
فیبر | 1 گرم |
قند | 1 گرم |
ویتامین ث | 2 میلیگرم |
کلسیم | 34 میلیگرم |
آهن | 2 میلیگرم |
کلام آخر
در این مقاله به سراغ تهیه همبرگر مرغ چرخ کرده رفتیم. این غذای خوشمزه، دو مزیت دارد؛ اول اینکه بسیار سریع آماده میشود و دوم آنکه مواد اولیهاش اندک است. به همین دلیل باعث شده در بین خانوادههای ایرانی بسیار محبوب باشد. ما طرز تهیه این غذا را همراه با نکات مهمش به شما آموزش دادیم. امیدواریم که در اولین فرصت آن را تهیه کنید و در کنار عزیزان، از خوردنش لذت ببرید!
سؤالات متداول
آیا در تهیه همبرگر مرغ چرخ کرده، مرغ باید کاملاً له باشد؟
در تهیه این غذا، بهتر است که مرغ را کاملاً له نکنید و مقداری درشتتر از حد معمول در نظر بگیرید. استفاده از غذاساز برای این کار، میتواند گزینه خوبی باشد.
آیا در همبرگر مرغ چرخ کرده میتوان از پنیر هم استفاده کرد؟
بله، در انتهای پخت قبل از سرو، میتوانید یک عدد پنیر ورقهای روی هر یک از همبرگرها قرار دهید و سپس آنها را سرو کنید.
آیا میتوان در کنار همبرگر مرغ چرخ کرده، سیبزمینی نیز سرو کرد؟
بله، میتوانید در کنار این غذای خوشمزه، سیبزمینی سرخکرده نیز سرو کنید و لذت غذا را دوچندان کنید.
شبکه های اجتماعی