مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه سیب‌زمینی در فر

طرز تهیه سیب‌زمینی در فر

یکی از پرطرفدارترین مواد غذایی که بعد از برنج، گندم و ذرت در جایگاه چهارم قرار می‌گیرد، سیب‌زمینی است. این ماده غذایی دارای 4000 گونه مختلف بوده که در سراسر جهان پرورش داده می‌شود. سیب‌زمینی پخته شده در نوع تنوری و سرخ شده دارای محبوبیت بسیار زیادی در بین اقشار و سنین مختلف است.

به همین دلیل ما این قسمت از مجله آشپزی تبرک را به طرز تهیه سیب‌زمینی در فر اختصاص داده‌ایم تا شما با هر نوع رژیم غذایی بتوانید از این خوراک لذیذ، لذت ببرید. اگر طرفدار دستور تهیه‌های سالم یا رژیمی هستید، تا انتهای این مقاله همراه ما بمانید. چراکه 4 طرز تهیه سیب‌زمینی در فر و بدون فر را با تمامی نکات مهم را در اختیارتان قرار داده‌ایم.

فواید سیب زمینی

یکی از اصلی‌ترین مواد مغذی موجود در سیب‌زمینی نشاسته و بتاکاروتن بوده که منبع خوبی از انرژی را در اختیار بدنتان قرار می‌دهد. کربوهیدرات، کلسیم، پروتئین، ویتامین ب کمپلکس، نیاسین، ویتامین سی، منیزیم و زینک موجود در سیب‌زمینی منجر می‌شود تا بدن شما در برابر برخی اختلالات و بیماری‌ها در امان بماند، مانند:

  • بیماری‌های گوارشی
  • تقویت سیستم ایمنی
  • آسم
  • رفع تیرگی زیر چشم
  • کندشدن روند پیری
  • خاصیت ضدچروک بودن
  • ضدالتهاب
  • مفید برای مفاصل و استخوان‌ها
  • ازبین‌برنده اشتهای کاذب
  • ازبین‌برنده لک‌های تیره در بدن
  • روشن‌کننده پوست
  • رفع خشکی پوست
  • مفید برای آفتاب‌سوختگی
  • پاک‌سازی روده
  • کنترل فشارخون
  • مفید برای برونشیت
  • تقویت قلب و عروق
  • درمان سرطان پستان
  • ضد ریزش مو

به‌کارگیری سیب‌زمینی پخته شده در انواع مختلف می‌تواند به شما کمک کند تا از مواد مغذی و مواد معدنی این ماده غذایی بهره‌مند شوید. مجله تبرک دستور تهیه‌های فراوانی از سیب‌زمینی را در اختیار شما قرار داده است. از طرز تهیه گراتن سیب‌زمینی گرفته تا کوکو آن را می‌توانید با تمامی نکات ریز و مهم در مقالات مختلف مطالعه کنید.

طرز تهیه سیب‌زمینی در فر

طرز تهیه سیب‌زمینی تنوری در فر

برای داشتن یک ظرف متوسط سیب‌زمینی تنوری که مناسب 2 نفر باشد باید مطابق فهرست زیر مواد را آماده و طبق دستور پیش بروید:

مواد لازم برای تهیه سیب زمینی تنوری عبارتند از:

سیب‌زمینی متوسط: 4 عدد

روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری

روغن‌مایع: 2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به میزان لازم

زردچوبه: 1/4 قاشق چای‌خوری

پاپریکا: 1/4 قاشق چای‌خوری

پودر سیر: 1/4 قاشق چای‌خوری

پودر آویشن: 1/4 قاشق چای‌خوری

پودر جعفری: 1/4 قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه سیب‌زمینی تنوری در فر

اول سیب‌زمینی‌ها پوست بگیرید و به‌صورت خلال‌های درشت و ضخیم خرد کنید. سیب‌زمینی‌های خرد شده را در ظرفی ریخته و خوب بشویید تا مواد اضافی روی آن باقی نماند. حالا باید خلال‌ها را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن‌ها کشیده شود.

پارچه نخی را روی سطحی پهن کنید تا آب اضافی سیب‌زمینی‌ها گرفته شود. دقت داشته باشید که نیازی به خشک‌شدن کامل خلال‌ها نیست. زیرا قرار نیست شما سیب‌زمینی‌ها را در روغن سرخ کنید.

کاسه بزرگی بردارید تا بتوانید سیب‌زمینی و ادویه‌های را با هم مخلوط کنید. ابتدا تمامی ادویه‌ها مانند: نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر و باقی مواد را داخل کاسه ریخته و خوب هم بزنید.

خلال سیب‌زمینی، روغن‌مایع و روغن زیتون را به مواد درون کاسه اضافه کنید. حالا نوبت به آن رسیده که با دست یا قاشق همه مواد را ترکیب کنید تا سیب‌زمینی‌ها با ادویه‌ و سبزیجات مزه‌دار شوند.

روی کاسه را بپوشانید و 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا مواد طعم‌دار شوند.

فر را با دمای 180 درجه و مدت زمان 30 دقیقه روشن کنید. در طی این مدت سینی فر را با کمی کره و فرچه چرب کنید یا کاغذروغنی کف آن بیندازید.

سیب‌زمینی‌ها را روی سینی بچینید. به‌طوری‌که روی هم قرار نگیرند تا همه جای خلال‌ها برشته شود. سینی را داخل فر بگذارید و 25 دقیقه صبر کنید. در فر را با گذشت این زمان باز کنید و با یک چنگال آزمایش پخت را انجام دهید. اگر سیب‌زمینی تنوری آماده بود، منو گریل را فعال کنید تا روی آن طلایی و برشته شود.

اکنون کار شما به اتمام رسیده و کافی است صبر کنید تا سیب‌زمینی‌ها خنک شود. کمی سس گوجه در کنار سیب‌زمینی تنوری بسیار دلچسب خواهد شد.

طرز تهیه سیب‌زمینی در فر

طرز تهیه سیب‌زمینی ساده در فر

در این دستور تهیه شما نیاز چندانی به ادویه‌های مخصوص ندارید، کافی است مقدار کمی نمک و فلفل در اختیار داشته باشید. برای تهیه سیب‌زمینی تنوری ساده با پوست در فر برای دو نفر کافی است مطابق دستور پیش بروید:

مواد لازم برای تهیه سیب زمینی ساده در فر عبارتند از:

سیب‌زمینی درشت: 2 عدد

روغن‌مایع: 2 قاشق غذاخوری

زردچوبه: 1/4 قاشق چای‌خوری

نمک و فلفل: به مقدار لازم

مراحل تهیه سیب‌زمینی ساده در فر

ابتدا سیب‌زمینی‌ها را خوب با اسکاچ می‌شوییم تا هیچ گونه آلودگی روی پوست آن قرار نداشته باشد. حالا وقت آن رسیده تا سیب‌زمینی‌ها را خلال درشت و ضخیم بزنیم.

کاسه را با مقداری آب سرد پر کنید. نمک و زردچوبه را داخل کاسه بریزید و خوب هم بزنید تا دانه‌های نمک در آب حل شوند.

خلال‌ها را به مدت 10 دقیقه داخل کاسه رها می‌کنیم تا خوب مزه‌دار و خوش‌رنگ شوند. الان باید سیب‌زمینی‌ها را آبکشی کنیم تا برای مراحل بعدی آماده شوند.

سیب‌زمینی‌ها را مجدداً داخل کاسه برگردانید و مقداری فلفل روی آن بپاشید. این مرحله کاملاً به سلیقه بوده و به ذائقه شما بر می‌گردد. روغن را روی خلال‌ها ریخته و خوب هم بزنید تا همه خلال‌ها کمی چرب شوند.

مطابق دستور قبلی فر را روشن کنید و سیب‌زمینی‌ها را روی سینی بچینید. مدت زمان 25 تا 30 دقیقه برای پخت این نوع سیب‌زمینی کافی است. نوش جان.

طرز تهیه سیب‌زمینی با قارچ و پنیر در فر

معمولاً افراد زیادی از طعم سیب‌زمینی تنوری در کنار قارچ و پنیر لذت می‌برند. شما برای طبخ سیب‌زمینی با قارچ و پنیر در فر به مواد زیر نیاز دارید. این حجم از مواد برای 2 تا 3 نفر کافی خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه سیب زمینی با قارچ و پنیر در فر عبارتند از:

سیب‌زمینی درشت: 2 عدد

روغن‌مایع یا روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری

زردچوبه: 1/4 قاشق چای‌خوری

پودر سیر: 1/4 قاشق چای‌خوری

پودر آویشن: 14 قاشق چای‌خوری

آب لیموترش: 1 قاشق غذاخوری

قارچ خرد شده: 1 فنجان

پنیر پیتزا: 1 فنجان

نمک و فلفل: به مقدار لازم

مراحل تهیه سیب‌زمینی با قارچ و پنیر در فر

در گام نخست شما باید طبق سلیقه سیب‌زمینی‌ها را با پوست یا بدون پوست خردکرده و بشویید. مانند دستورهای قبلی خلال‌ها را با ادویه‌ها و روغن مزه‌دار کنید و 5 دقیقه صبر کنید تا مواد خوب هم مزه شوند.

در طی این فرصت در صورت دلخواه می‌توانید قارچ‌های خرد شده را با آب لیموترش کمی در تابه تفت دهید تا سبک شوند. اگر این مرحله را حذف کردید، می‌توانید برای داشتن قارچی سفید و خوش‌طعم کمی آب‌لیمو را روی قارچ‌ها بریزید و هم بزنید.

فر را به مدت 30 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی‌گراد روشن کنید. داخل سینی فر کاغذروغنی بیندازید یا مواد را در ظرفی نشکن بریزید.

ابتدا سیب‌زمینی‌ها را داخل ظرف بچینید و به مدت 10 دقیقه در فر بگذارید. با گذشت این زمان سیب‌زمینی را از فر خارج کرده و روی آن را با قارچ و پنیر پر کنید. در آخر کمی پودر آویشن اضافه کنید و مجدداً به فر برگردانید.

با گذشت 25 تا 30 دقیقه بعد غذای شما آماده است؛ اما برای داشتن ظاهری بهتر گریل فر را برای 3 تا 5 دقیقه روشن کنید تا سطح خوراک شما برشته و طلایی شود.

طرز تهیه سیب‌زمینی تنوری بدون فر

اگر شما به فر دسترسی ندارید، نگران نباشید. می‌توانید این غذای خوش‌مزه را در قابلمه و با رعایت چند نکته مهم تهیه کنید.

مراحل تهیه سیب‌زمینی تنوری بدون فر

ابتدا بسته به مواد در دسترس یا ذائقه‌تان سیب‌زمینی‌ها را آماده کنید. در این دستور ما به مقدار زیادی نمک یا قلوه‌سنگ‌های کوچک نیاز داریم.

اگر از سنگ برای پخت سیب‌زمینی تنوری استفاده می‌کنید باید قبل از هر کاری آن‌ها را خوب بشویید. توجه داشته باشید که در این نوع طرز تهیه به هیچ عنوان پوست سیب‌زمینی‌ها را نکنید.

قابلمه یا تابه گودی را انتخاب کنید و کف آن را با نمک فراوان (به‌طوری‌که حداقل یک سانتی‌متر از دیواره ظرف را بپوشاند) پر کنید. اگر از قلوه‌سنگ استفاده می‌کنید هم به همین شکل پیش بروید. کف ظرف را با 1 یا 2 لایه قلوه‌سنگ پر کنید.

اجاق را با حرارت ملایم روشن کرده و روی آن شعله پخش‌کن بگذارید. ظرف را روی حرارت بگذارید تا گرم شود. با گذشت 5 دقیقه ظرف گرم خواهد شد. بااحتیاط سیب‌زمینی‌ها را داخل ظرف چیده و در آن که با دم‌کنی پوشانده شده است را روی آن بگذارید.

پس از 45 دقیقه تا یک ساعت سیب‌زمینی‌ها می‌پزند. در صورت کامل‌نشدن پخت، 10 دقیقه دیگر هم زمان دهید. نوش جان.

فوت و فن‌های تهیه سیب‌زمینی در فر

  1. اضافه‌کردن ادویه‌ها و سبزیجات کاملاً امری سلیقه‌ای است. در صورت عدم دسترسی به هر یک از آن‌ها می‌توانید جایگزینی مشابه برای آن پیدا کرده یا از لیست مواد اولیه حذف کنید.
  2. 5 دقیقه مزه‌دار شدن مواد در کاسه ضروری و واجب نیست؛ اما به کیفیت و طعم نهایی کمک می‌کند.
  3. اگر مواد را به هنگام پخت در ظروف نشکن می‌ریزید، دیگر نیازی به کاغذروغنی یا چرب کردن با کره نیست؛ اما به جهت کیفیت و حفظ ظاهر بهتر، کف ظرف را با اسپری روغن بپاشید.
  4. جعفری تازه می‌تواند جایگزین خوبی برای پودر آن باشد.
  5. در صورت تمایل می‌توانید مقداری کنجد روی سیب‌زمینی‌ها بپاشید.
  6. امکان افزودن ژامبون، سوسیس، ذرت شیرین، فلفل دلمه، گوشت قرمز یا برش‌های ریز مرغ به ترکیب سیب‌زمینی با قارچ و پنیر هم وجود دارد.
  7. در صورت دلخواه می‌توانید تنها پنیر پیتزا را به دستور تهیه سیب‌زمینی با قارچ و پنیر اضافه کنید.
  8. برای تهیه سیب‌زمینی تنوری بدون فر، به هیچ عنوان پوست سیب‌زمینی‌ها را جدا نکنید. زیرا ممکن است سیب‌زمینی‌ها شور شوند یا به قلوه‌سنگ‌ها بچسبند.

اگر از طعم سیب‌زمینی سرخ شده لذت می‌برید و در عین حال طرف‌دار دستورهای طبخ سالم هستید، توصیه می‌کنیم به مقاله بهترین روش برای تهیه سیب‌زمینی سرخ‌کرده سری بزنید.

کلام آخر

پخت سیب‌زمینی در فر که به‌اصطلاح به آن سیب‌زمینی تنوری هم گفته می‌شود از قدیم‌الایام طرف‌داران زیادی داشته است. پخت این ماده غذایی در فر به ما این امکان را می‌دهد تا بدون استفاده از زغال و روغن زیاد، از طعم سیب‌زمینی تنوری لذت ببریم. این غذا می‌تواند یک خوراک سالم برای افراد در هر سن و سالی با هر رژیم غذایی باشد. شما با مطالعه و بررسی 4 طرز تهیه سیب‌زمینی تنوری در فر و بدون فر، در این مقاله از مجله تبرک می‌توانید این غذا را به‌عنوان پیش‌غذا یا یک شام کامل تهیه کنید. در صورت مفیدبودن مطالب فوق پیشنهاد می‌کنیم، آن را برای دوستان خود ارسال کنید تا از طعم این خوراک سالم لذت ببرند.

سؤالات متداول

آیا امکان حذف روغن از طرز تهیه سیب‌زمینی در فر وجود دارد؟

برای داشتن طعم و ظاهری بهتری، ما توصیه می‌کنیم که همین مقدار روغن را حذف نکنید اما می‌توانید از جایگزین‌های گیاهی مانند روغن زیتون یا روغن کنجد استفاده کنید.

برای مزه‌دار کردن سیب‌زمینی‌ها از چه ادویه‌هایی می‌توان استفاده کرد؟

استفاده از ادویه و سبزیجات در دستور تهیه سیب‌زمینی در فر می‌توانید به‌صورت سلیقه‌ای عمل کنید. از نمک و فلفل گرفته تا پاپریکا، پودر سیر، زردچوبه، جعفری خرد شده و پودر آویشن را می‌توان در پخت این غذا به کار گرفت؛ اما به هیچ عنوان در مصرف این مواد زیاده‌روی نکنید. زیرا طعم نهایی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند.

از چه مواد غذایی دیگری می‌توان در طبخ سیب‌زمینی تنوری استفاده کرد؟

ذرت شیرین، گوشت مرغ یا گوشت قرمز، سوسیس، ژامبون، انواع پنیر، قارچ و فلفل‌دلمه‌ای را می‌توان در دستور طبخ سیب‌زمینی تنوری به کار گرفت.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید