مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه خاگینه

طرز تهیه خاگینه

به دنبال یک صبحانه یا وعده غذایی جذاب و متفاوت و درعین‌حال ساده هستید؟ خاگینه یک پیشنهاد عالی برای شماست. در کشور ایران خاگینه در هر منطقه‌ای به روش خاص مردم محلی همان منطقه تهیه می‌شود. خاگینه از ریشه خاگ به معنی تخم‌مرغ گرفته شده است. خاگینه بسته به موادی که در تهیه آن استفاده می‌شود می‌تواند مزه‌های متفاوتی داشته باشد. در حالت کلی خاگینه جایگزین بسیار مناسب برای تخم‌مرغ ساده است.

طرز تهیه خاگینه ساده

این خاگینه را می‌توان ساده‌ترین نوع خاگینه دانست. پس از پخت این خاگینه معمولاً روی آن شربت ریخته می‌شود که ما دستور تهیه آن را برای شما قرار داده‌ایم؛ اما می‌توانید در صورت دلخواه آن را حذف کنید. مواد لازم برای تهیه این خاگینه برای 2 نفر قرار داده شده است که می‌توانید برای تعداد افراد بیشتر مواد اولیه آن را به نسبت اضافه کنید.

در ادامه مواد لازم برای تهیه این خاگینه برای 2 نفر قرار داده می‌شود.

تخم‌مرغ: 3 عدد

آرد: 3 قاشق غذاخوری

ماست: 2 قاشق غذاخوری

شکر: 1 پیمانه

روغن‌مایع: به مقدار لازم

زعفران: به مقدار لازم

بیکینگ‌پودر: 1 قاشق چای‌خوری سرخالی

نمک: به مقدار لازم

مراحل تهیه خاگینه ساده

برای تهیه خاگینه ابتدا لازم است در ظرفی تخم‌مرغ‌ها را شکسته و خوب هم بزنید. حالا به آن ماست، آرد و بیکینگ‌پودر را اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا کاملاً یکدست شود. مقداری نمک هم در این مرحله به آن اضافه کنید. حالا در یک ماهیتابه مقداری روغن ریخته و آن را روی اجاق بگذارید تا خوب داغ شود. سپس شعله را بسیار کم کرده و مواد را داخل آن بریزید و حدود 15 دقیقه اجازه دهید کاملاً سرخ شود. بهتر است از شعله‌پخش‌کن استفاده کنید. پس از گذشت این زمان آن را برگردانید و اجازه دهید طرف دیگر آن هم سرخ شود. حالا در ظرف دیگری مقداری آب، زعفران و شکر بریزید و آن را روی شعله قرار دهید تا بجوشد و غلیظ شود. پس از سرخ‌شدن دو طرف خاگینه، آن را از ماهیتابه خارج کرده و به اندازه دلخواه برش بزنید. پس از خنک‌شدن خاگینه، روی آن شربت نسبتاً داغ ریخته و نوش جان کنید.

طرز تهیه خاگینه

طرز تهیه خاگینه کیکی

خاگینه کیکی را می‌توان جذاب‌ترین و متفاوت‌ترین خاگینه دانست. این خاگینه مغزدار است و انتخاب جذابی برای صبحانه یا شام کودکانی است که در انتخاب غذا مشکل‌پسند هستند. همچنین وجود مغز در این خاگینه و ترکیب آن با تخم‌مرغ خواص این خاگینه را بیشتر کرده است. افرادی که بیماری کلیوی دارند بهتر است بدانند خاگینه برای بیماری‌های کلیوی مفید بوده و افرادی که دچار این بیماری‌ها هستند می‌توانند خاگینه را در سبد غذایی خود بگنجانند. دراین‌ رابطه می‌توانید مقاله غذاهای مفید برای بیماران کلیوی را بخوانید.

در ادامه مواد لازم برای تهیه خاگینه کیکی برای 2 نفر قرار داده می‌شود.

تخم‌مرغ: 3 عدد

آرد: 3 قاشق غذاخوری

ماست چکیده: 2 قاشق غذاخوری

شکر: 1 پیمانه

روغن‌مایع: به مقدار لازم

زعفران: به مقدار لازم

بیکینگ‌پودر: 1 قاشق چای‌خوری سرخالی

نمک: به مقدار لازم

گلاب: 1 قاشق غذاخوری

وانیل: 1 قاشق چای‌خوری سرخالی (در صورت دلخواه)

مواد لازم برای لایه میانی خاگینه کیکی عبارتند از:

پودر دارچین: 1 قاشق چای‌خوری

گردوی خرد شده: 50 گرم

پودر گل محمدی: 1 قاشق غذاخوری

مراحل تهیه خاگینه کیکی

برای تهیه این خاگینه ابتدا ماست و بیکینگ‌پودر را با هم مخلوط کنید. حالا تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی دیگر شکسته و به آن مقدار خیلی کم نمک اضافه کرده و خوب هم بزنید. ماست و بیکینگ‌پودر را هم به تخم‌مرغ‌ها اضافه کرده و هم بزنید. حالا آرد را هم به مواد اضافه کنید. در یک قابلمه مقداری آب را با گلاب و زعفران و شکر مخلوط کرده و روی شعله قرار دهید تا بجوشد و غلیظ شود. در یک ماهیتابه مناسب لبه‌دار مقداری روغن ریخته و اجازه دهید خوب داغ شود. حالا نصف مواد خاگینه را داخل آن بریزید. اجازه دهید کمی خود را بگیرد. در این مرحله باید شعله گاز کم باشد. پس از این که لایه اول کمی خود را گرفت، مواد میانی که شامل گردوی خرد‌شده، پودر گل محمدی و پودر دارچین است را اضافه کرده و باقی‌مانده مواد خاگینه را هم روی آن بریزید. اجازه دهید هر دولایه پخته شوند و سپس آن را برگردانید تا طرف دیگر خاگینه هم خوب سرخ شود. حالا آن را از ماهی‌ تابه خارج کرده و پس از خنک‌شدن برش بزنید. شهد که آماده شد آن را روی خاگینه ریخته و نوش جان کنید.

یکی دیگر از غذاهای ساده و پرطرفدار، اوملت فرانسوی است که در مقاله طرز تهیه اوملت فرانسوی روش تهیه آن را آوردیم.

طرز تهیه خاگینه

طرز تهیه خاگینه با شیره انگور

اگر دوست ندارید از شهد و بالطبع شکر در تهیه این غذا استفاده کنید یا رژیم غذایی لاغری یا سالم خوری دارید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که از دستور پخت خاگینه با شیره انگور استفاده کنید. این روش سالم‌تر از سایر روش‌ها بوده و شیرینی خاگینه از شیره انگور تأمین می‌شود که خود خواص بسیار زیادی دارد. این دستور را می‌توان به عنوان خاگینه رژیمی هم شناخت. درصورتی‌که می‌خواهید کالری این غذا کمتر هم بشود می‌توانید آن را در قالب فر یا سرخ‌کن ریخته و روغن کمتری در تهیه آن استفاده کنید. در ادامه مواد لازم مورد نیاز برای 2 نفر قرار داده می‌شود. اگر شما قصد دارید این دستور را برای تعداد افراد بیشتری تهیه کنید می‌توانید مواد آن را به نسبت افزایش دهید.

تخم‌مرغ: 3 عدد

آرد: 3 قاشق غذاخوری

ماست: 2 قاشق غذاخوری

روغن‌مایع: به مقدار لازم

گردو: 80 گرم

بیکینگ‌پودر: 1 قاشق چای‌خوری سرخالی

نمک: به مقدار لازم

مراحل تهیه خاگینه با شیره انگور

برای تهیه خاگینه با شیره انگور بر خلاف 2 روش قبلی نیازی به شکر و تهیه شهد نیست. ابتدا تخم‌مرغ‌ها را داخل یک‌ کاسه ریخته و به‌خوبی مخلوط می‌کنیم تا کاملاً یکدست شوند. حالا به آن‌ها آرد و بیکینگ‌پودر را اضافه کرده و دوباره هم می‌زنیم. پس از اینکه تخم‌مرغ‌ها و آرد به‌خوبی ترکیب شدند، ماست را اضافه می‌کنیم. گردو‌ها را  گردو را کمی خرد می‌کنیم. گردو نباید بیش از حد پودر شود. حالا گردو‌ها را هم به باقی مواد اضافه می‌کنیم. در صورت دلخواه برای عطر بهتر خاگینه کمی گلاب یا دارچین هم می‌توانیم اضافه کنیم. حالا باید یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهیم، سپس مقداری روغن اضافه کرده و می‌کنیم تا روغن به‌خوبی داغ شود، توجه داشته باشید که حرارت زیر تابه باید ملایم باشد. سپس مواد خاگینه را اضافه کرده و مانند 2 روش قبلی خاگینه را سرخ‌کرده و برش می‌دهیم. در این روش به‌جای شهد، روی خاگینه پس از خنک‌شدن کمی شیره انگور ریخته و اجازه می‌دهیم تا کاملاً جذب شود. خاگینه با شیره انگور شما آماده است. نوش جان!

کلام آخر

اگر کودک شما نیمرو نمی‌خورد، بهتر است یکبار برای او خاگینه تهیه کنید. می‌توانید از میان خاگینه‌هایی که به شما آموزش دادیم یکی را که بیشتر با ذائقه کودکتان همخوانی دارد را انتخاب کرده و به او بدهید. حتماً این کار باعث افزایش میل او به غذا خواهد شد. خاگینه نه فقط برای کودکان بلکه برای بزرگسالان هم یک غذای عالی است. در این مقاله به شما طرز تهیه 3 نوع خاگینه ساده و مغزدار را آموزش دادیم.

سؤالات متداول

آیا می‌توان در خاگینه ادویه ریخت؟

خاگینه باتوجه‌به اینکه شهد دارد، بهتر است ساده تهیه شود. حتی در برخی دستورهای تهیه خاگینه نمک هم اضافه نمی‌شود، زیرا طعم اصلی غذا شیرین است. پس نباید در خاگینه ادویه ریخت. شاید فکر کنید بدون ادویه تخم‌مرغ ممکن است بوی زهم دهد؛ اما با وجود شهدی که دارد این اتفاق نمی‌افتد و در کل خاگینه غذای بدبویی نیست.

خاگینه برای چه وعده غذایی مناسب است؟

خاگینه را می‌توان برای تمام وعده‌های غذایی استفاده کرد؛ اما برای صبحانه می‌تواند یک گزینه عالی باشد. حتی اگر آن را قالبی تهیه کنید می‌تواند به‌عنوان میان‌وعده هم خوب باشد.

آیا می‌توان در خاگینه انواع مغزها را استفاده کرد؟

انتخاب نوع مغز مورداستفاده در خاگینه می‌تواند به ذائقه شما باشد؛ اما مغز گردو و مغز تخمه آفتاب‌گردان از نظر مزه همخوانی بیشتری با خاگینه دارد. مغز پسته هم می‌تواند انتخاب خوبی باشد.

آیا خاگینه برای کم‌خونی مناسب است؟

بله، خاگینه با شیره انگور می‌تواند یک گزینه مناسب برای افرادی باشد که کم‌خونی دارند؛ زیرا شیره انگور از غذاهایی است که برای کم‌خونی بسیار مفید است.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید