غوره شور یا غوره غوره از جمله چاشنیهای لذیذی است که در دستور پخت برخی غذاها از جمله قیمه، قورمه، دلمه، کوفته، خورشت بادمجان و چندین غذای سنتی یا محلی دیگری به کار گرفته میشود. در گذشتههای نهچندان دور مردم برای نگهداری از سبزیجات آنها را بهصورت خشک، شور یا ترشی فراوری میکردند. غوره شور نمونهای از همین مواد غذایی است که به علت طعم خوش آن، غوره را به ترشی یا شور تبدیل میکردند. چراکه مصرف آن علاوه بر طعمدهی مناسب موجب رفع بلغم هم میشود. به این ترتیب ما این قسمت از مجله تبرک را به 3 طرز تهیه غوره شور با تمامی فوت و فنهای مربوط به آن اختصاص دادهایم. برای داشتن غوره شور خانگی و آسان همراه ما باشید.
طرز تهیه غوره شور با سرکه
این دستور تهیه یکی از سادهترین راههای تهیه غوره شور در خانه است. برای داشتن یک ظرف یک کیلویی غوره شور باید مقدار مواد زیر را فراهم کنید.
مواد لازم
غوره عسگری: 1 کیلوگرم
نمک: 1/2 فنجان
سرکه: 1 فنجان
آب جوشیده شده: 4 لیوان
مراحل تهیه غوره شور با سرکه
ابتدا غورهها را خوب بشویید تا عاری از گردوخاک یا هر گونه آلودگی باشد. دانههای غوره را یکییکی دان کنید و داخل آبکش بریزید. پارچه نخی پهن کنید و غورههای دان شده را روی آن پخش کنید تا آب اضافی آنها کشیده شود.
بعد از 10دقیقه غورهها را در ظرف موردنظرتان بریزید و چندمرتبه کف ظرف را به زمین بکوبید تا فضاهای خالی پر شود. روی غورهها را با سرکه، نمک و آب جوشیده شده پر کنید. اگر ظرف شما با این مقدار آب پر نشد مجدداً آب بریزید تا تمام غورهها در آب غوطهور شوند. در ظرف را محکم کنید و در جایی تاریک و نسبتاً خنک نگهداری کنید تا غورهها کاملاً برسند. دقت داشته باشید که در روزهای اول غوره را در معرض هوای خیلی گرم یا نور مستقیم آفتاب قرار ندهید. چراکه ممکن است گاز در ظرف جمع شود یا چاشنی شما کپک بزند.
طرز تهیه غوره شور با آبغوره
یکی دیگر از راههای تهیه غوره غوره استفاده از آبغوره است. شما برای داشتن یک ظرف یک کیلوگرمی از این نوع غوره غوره به مواد زیر نیاز دارید. پس از تهیه مواد موردنیاز طبق دستور مرحلهبهمرحله پیش بروید.
مواد لازم
غوره عسگری: 1 کیلوگرم
نمک: 1/2 فنجان
آبغوره بدون نمک: 2 فنجان
آب جوشیده شده: 3 لیوان
مراحل تهیه غوره شور با آبغوره
در گام نخست باید مطابق دستور قبلی غورهها را برای شور انداختن آماده کنید. بهتر است که از آب جوشیده شده برای آبکشی مجدد غورهها استفاده کنید و اجازه دهید تا غورهها روی پارچه کمی خشک شود. یعنی آب اضافیشان کشیده شود.
غورهها را در ظرف موردنظر بریزید و با کوبیدن ظرف به میز کار خود فضاهای خالی را پر کنید. باقی مواد اعم از نمک، آبغوره و آب جوشیده شده را هم اضافه کنید و در ظرف را خوب ببندید تا هوا نکشد.
روش نگهداری این نوع غوره شور هم مانند نگهداری غوره شور با سرکه است. اگر به آبغوره بینمک دسترسی نداشتید میتوانید از آبغوره معمولی هم استفاده کنید؛ اما بهاندازه یک قاشق چایخوری از نمک بردارید.
طرز تهیه غوره شور با نمک
این نوع از غوره شور را نمیتوان مدت زمان زیادی نگهداری کرد یا در محیط آشپزخانه گذاشت. بهتر است پس از تهیه این نوع غوره شور آن را در یخچال بگذارید.
مواد لازم
غوره عسگری: 1 کیلوگرم
نمک: 1/2 فنجان
آب جوشیده شده: 4 لیوان
مراحل تهیه غوره شور با نمک
کار خود را با آمادهسازی غورهها آماده کنید. مانند طرز تهیه غوره شور با آبغوره، غورهها را آماده شور کردن کنید. ظرف را با غوره پر کنید و با چند ضربه فضاهای خالی را از بین ببرید.
روی غورهها را با نمک و آب جوشیده شده پر کرده و در آن را محکم کنید. بعد از ۴۸ ساعت غوره شور را به یخچال انتقال دهید تا خوب جا بیفتد. کار شما به اتمام رسید.
فوتوفن طرز تهیه غوره شور
- سرکه مورداستفاده در طرز تهیه غوره غوره بهتر است سرکه سفید باشد؛ اما در صورت در دسترس نبودن میتوانید از هر سرکهای استفاده کنید.
- مدت زمان نگهداری غوره غوره حدود یک سال است.
مجله آشپزی تبرک تعداد زیادی دستور تهیه شور و ترشی را در اختیار شما گذاشته است که میتوانید با مطالعه این طرز تهیهها به روش بازاری ترشی و شور تهیه کنید. بهعنوانمثال طرز تهیه ترشی هفتبیجار.
کلام آخر
با به پایان رسیدن این مقاله از مجله تبرک شما با 3 طرز تهیه غوره شور آشنا شدید. هر یک از این دستورهای تهیه نکات مهمی را در پی دارند که رعایت آنها موجب میشود تا شما یک چاشنی همهچیزتمام خانگی داشته باشید. آمادهسازی غوره شور بسیار آسان خواهد بود و شما میتوانید با سادهترین و در دسترسترین مواد ممکن این شور خانگی را تهیه و استفاده کنید. شما از غوره شور در چه غذاهایی استفاده میکنید؟
سؤالات متداول
چه مدت میتوان غوره شور را نگهداری کرد؟
اگر غوره شور را با کمک آبغوره یا سرکه تهیه میکنید به مدت یک سال و اگر از نمک تنها، برای تهیه غوره شور استفاده میکنید کمتر از یک سال میتوانید از غوره شور نگهداری کنید.
از چه نوع سرکهای میتوانیم برای تهیه غوره شور استفاده کنیم؟
سرکه سفید بهترین گزینه برای تهیه غوره شور است؛ اما از هر سرکه دیگری میتوانید برای غوره غوره استفاده کنید.
آبغورهای که برای تهیه غوره شور استفاده میکنیم باید چه ویژگی داشته باشد؟
بهتر است از آبغوره بدون نمک استفاده کنید؛ اما اگر در دسترستان نبود و از آبغوره معمولی استفاده کردید کمی از نمک کم کنید.
شبکه های اجتماعی