یکی از غذاهایی که بهنوعی غذای خانگی محسوب شده و در اکثر خانههای دنیا طبخ میشود، ماکارونی است. ماکارونی نوعی از پاستای خشک و برگرفته از واژه ایتالیایی ammaccare است؛ معنای آن خمیر له شده و ورز داده شده است. ماکارونی دارای شکل، اندازه، طعم و رنگ مختلف است. این غذا را میتوان با تمام سلیقهها تطبیق داد و با انواع سسها و ادویهها تهیه کرد.
در این مقاله از مجله تبرک به سراغ طرز تهیه ماکارونی به شیوه مرسوم آن در ایران رفتهایم. همراه ما باشید.
طرز تهیه ماکارونی ساده
مواد لازم برای تهیه ماکارونی برای 6 نفر عبارتند از:
- ماکارونی: یک بسته 700 گرمی
- گوشت چرخشده: 500 گرم
- پیاز: 3 عدد متوسط
- سیبزمینی: 2 عدد بزرگ
- رب گوجهفرنگی: 4 قاشق غذاخوری پر
- سس کچاپ: 3 قاشق غذاخوری
- روغن: به میزان لازم
- کره یا روغن جامد: 2 قاشق غذاخوری
- آبلیمو: به میزان لازم
- آویشن: به میزان لازم
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان دلخواه
- پاپریکا و ادویه کاری: به میزان دلخواه
طرز تهیه پاستا خانگی، از دیگر رسپیهای خوشمزهای است که شهرت و محبوبیت زیادی دارد و مثل ماکارونی، لازانیا و پیتزا یک غذای اصیل ایتالیایی است و انواع مختلفی دارد.
طرز تهیه ماکارونی با گوشت چرخ کرده
برای تهیه ماکارونی ابتدا 3 عدد پیاز متوسط را پوست کنده و بعد از شستن، به ابعاد نه زیاد بزرگ و نه زیاد کوچک به شکل نگینی خرد کنید. سپس با مقداری روغن در داخل یک تابه بزرگ بریزد و با شعله متوسط شروع به سرخ کردن پیازهای نگینی کنید.
در این مرحله وقتی دیدید پیازهای نگینی مایل به رنگ طلایی شدند، نمک و فلفل سیاه و زردچوبه بهاندازه دلخواهتان به آن اضافه کنید و هم بزنید تا 2 دقیقه با آنها تفت بخورد.
اکنون گوشت چرخ شده را به پیازها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کامل مخلوط شوند. بگذارید گوشت چرخ شده 6 تا 8 دقیقه با پیازها سرخ و خوب پخته شود. یادتان باشد که هر 2 دقیقه گوشت و پیاز رو خوب هم بزنید تا از سرخ شدن بیش از اندازه و سوختن آنها جلوگیری کنید.
حالا نوبت رب گوجهفرنگی است. 4 قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی را به ترکیب داخل تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مایه یکدست شود. بگذارید مایه با رب گوجهفرنگی 4 دقیقه تفت بخورد. هر یک دقیقه آن را هم بزنید تا از ته گرفتن مایه جلوگیری کنید. رب یکی از اجزای جدانشدنی تهیه ماکارونی به روش ایرانی است. برای خوشمزهتر شدن غذایتان میتوانید از رب گوجه فرنگی تبرک استفاده کنید.
البته همانطور که میدانید این خوراکی خوشمزه یک غذای ایتالیایی است. اگر به فرهنگ غذایی این کشور علاقه دارید، مقاله رسپی غذاهای ایتالیایی را از دست ندهید.
در مرحله بعد کمی پاپریکا و ادویه کاری به مایه اضافه کنید. در دقیقه سوم تفت خوردن مایه با رب گوجهفرنگی نیز 3 قاشق غذاخوری سس کچاپ را نیز به مایه داخل تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط یکدست شود. مجدداً مایه ماکارونی را 2 تا 3 دقیقه بگذارید تا کمی خوب تفت بخورد.
توصیه میشود برای آنکه مایه ماکارونی رقیق و روان باشد، یک لیوان آب جوش به مایه اضافه کنید و بگذارید 5 تا 6 دقیقه بجوشد. یک تا دو دقیقه قبل از خاموشکردن زیر تابه، یک قاشق غذاخوری آبلیمو را به مایه ماکارونی اضافه و بعد شعله زیر تابه را خاموش کنید.
در این مرحله نوبت به ماکارونیها رسیده است. یک قابلمه بزرگ را روی شعله متوسط بگذارید و تا نیمه پر از آب کنید. 3 قاشق چایخوری نمک، 2 قاشق غذاخوری روغن و 2 قاشق غذاخوری آبلیمو به داخل آب اضافه کنید و بگذارید آب بجوشد. این کار برای بههم نچسبیدن و تیرهنشدن ماکارونیها است.
بعد از اینکه آب جوشید، ماکارونیها را داخل آن بریزید و به مدت 5 دقیقه بگذارید بجوشد تا ماکارونیها نیمپز شوند.
بعد از آنکه ماکارونیها نیمپز شدند، ماکارونیها را آبکش کنید و کمی آب روی آنها بگیرید.
حالا 2 عدد سیبزمینی را پوست کنید و پس از شستن برای تهدیگ حلقهحلقه کنید. دقت کنید حلقههای سیبزمینی تهدیگی قطرهای نزدیک به یک سانت داشته باشند. این قطر برای این است که یک روی سیبزمینیها سرخ شده و روی دیگر نرم شود.
قابلمه را پس از شستن، روی شعله بگذارید تا کمی گرم شود. 2 قاشق روغن کف قابلمه بریزید و سیبزمینیهای حلقهشده را کف آن بگذارید.
در این مرحله، یکلایه ماکارونی آبکش شده روی سیبزمینیها بریزید و بعد یکلایه از مایه ماکارونی روی ماکارونیها بریزید. همینطور لایهبهلایه ماکارونی و مایه ماکارونی بریزد تا تمام شوند.
حالا یک قاشق کره یا روغن جامد روی لایه آخر بریزید و بعد در قابلمه را با دستمال دمکنی روی آن بگذارید و شعله زیر قابلمه را خیلی کم کنید.
پس از ۳۰ تا ۴۵ دقیقه ماکارونی دم کشیده و آماده میشود. در حین سرو کردن ماکارونی به میزان دلخواهتان روی آن آویشن بپاشید.
در ادامه میتوانید سری به مقاله طرز تهیه سالاد ماکارونی بزنید و با روش تهیه این غذای خوشمزه با انواع افزودنیها آشنا شوید.
کلام آخر
در این مقاله طرز تهیه ماکارونی ایرانی را آموختیم. روش متداول طبخ ماکارونی در ایران، روش دمکردنی آن است. این غذا یکی از خوراکیهای محبوب کودکان است. اگر فرزند شما بدغذا است، با پختن ماکارونی پای او را به سفره باز کنید.
سوالات متداول:
چه کنیم که ماکارونیها به هم نچسبند؟
در آب در حال جوش حتما مقداری روغن و زردچوبه بریزید.
بهترین ته دیگ برای ماکارونی چیست؟
تهدیگ سیبزمینی از بهترین و محبوبترین گزینههاست. شما میتوانید کمی هم کنجد ته قابلمه بریزید.
طرز تهیه ماکارونی ایرانی چه تفاوتی با ایتالیایی دارد؟
در این روش ماکارونی به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دم میکشد، اما در روش ایتالیایی فقط مدت کوتاهی با سس مخلوط و تفت داده میشود.
شبکه های اجتماعی