پنیر پیتزا درست همان چیزی است که شما را عاشق پیتزا کرده است. صادقانه بگوییم، پیتزا شهرت جهانی خودش را مدیون پنیر پیتزا جادویی است. پنیر پیتزا به اندازهای محبوب شده که سر از غذاهای مختلف درآورده و این روزها در هر بشقابی رد پای آن دیده میشود.
پنیر پیتزا هم درست مثل خود پیتزا، شاهکار مردم ایتالیا است. آنها در قرن هفدهم برای اولین بار پنیر موزارلا را روی خمیر گذاشتند و پیتزا کشدار و خوشمزه را ابداع کردند. همانطور که میدانید این غذا در سراسر دنیا خیلی زود، در لیست پرطرفدارترینها قرار گرفت.
حتما تا به حال به این فکر کردید که پنیر پیتزا چه فواید و مضراتی برای شما دارد؟ برای آشنایی با ترکیبات پنیر پیتزا و تاثیرات آن بر بدن، تا پایان مقاله همراه ما باشید.
ترکیبات پنیر پیتزا چیست؟
امروزه پنیر پیتزا انواع مختلفی دارد. در گذشته، ایتالیاییها بوفالو آسیایی را به کشور خود برده بودند تا زمینها را شخم بزند. شیر بوفالو را برای تهیه پنیر استفاده کردند. مدتی بعد با تقاضای جهانی برای این محصول مواجه شدند.
بهتدریج شیر گاو را برای تولید پنیر پیتزا جایگزین کردند. پنیر پیتزا در ایران دو نوع است؛ پنیر پاستافیلا یا موزارلا و پنیر پروسس که هر دو بعد از حرارت آب میشوند. موزارلا بافت نرم و ابریشمی دارد و طعم آن شبیه به طعم شیر است.
اصیلترین پنیر پیتزا ایتالیایی، موزارلا است که برای تهیه آن شیر را با نوعی آب پنیر ترکیب میکنند. آب پنیر حاوی نوعی باکتری بهنام ترموفیلیک است، سپس مایه پنیر را به آن اضافه میکنند.
بعد از این فرآیند، دلمه پنیر داخل آب تشکیل میشود و در نهایت پنیر موزارلا را بهصورت رشتهای یا توپی در میآوردند. در فرآیند درست کردن پنیر موزارلا از شیر کامل و پرچرب استفاده میشود، بنابراین در مقایسه با انواع دیگر چربتر است.
پنیر موزارلا حاوی پروتئین بالا و اسیدهای چرب اشباع بوده و سرشار از کلسیم، فسفر، ویتامین ب و ویتامین دی و لاکتوز است. کلسیم بالای آن برای استحکام استخوانها و دندانها مفید بهنظر میرسد.
دومین پنیر پیتزای پرطرفدار در ایران، پنیر پیتزا پروسس است. پنیر پرورده یا پروسس بهصورت صنعتی تولید شده و از یک غذای سوئیسی برای تولید آن الهام گرفتند. پنیر پروسس را از ترکیب چند نوع پنیر مختلف درست میکنند.
پنیر پیتزا پروسس از 15 درصد چربی، 18 درصد پروتئین و یک درصد نمک تشکیل میشود. چربی آن در مقایسه با پنیر موزارلا کمتر بوده و برای درست کردن پیتزا سالمتر بهنظر میرسد. در فرآیند درست کردن پنیر پروسس از نمکهای امولسیونکننده استفاده میشود.
نمک باعث میشود پنیر پروسس ساختار همگنی داشته باشد و چربی و پروتئین آن بهخوبی مخلوط شوند. به همین دلیل پنیر پروسس در ایران طرفداران بیشتری دارد. این پنیر کاملا یکدست آب شده و چربی آن جدا نمیشود.
چربی شیر به همراه پروتئین آب پنیر و نمک امولسیون همزمان گرم و مخلوط میشوند. حرارت باعث پاستوریزه شدن این محصول میشود. البته عواملی مثل زمان و دمای پخت، میزان مخلوط کردن و سرعت سرد کردن در کیفیت محصول نهایی موثر هستند.
از آنجایی که طعم پیتزای شما به کیفیت پنیر بستگی دارد، موقع خرید به سراغ محصولات نام آشنا و معتبر بروید. این بار پنیر پیتزا پروسس تبرک را امتحان کنید، مطمئن باشید از انتخاب خود راضی خواهید بود.
فواید پنیر پیتزا در بدنسازی
تمرینات سخت ورزشی و رعایت رژیم غذایی سالم نیاز به برنامهریزی دقیق دارد. برخی افراد تصور میکنند که ورزشکارها و افراد بدنساز باید از خیر غذاهای خوشمزه مثل پیتزا و همبرگر بگذرند.
چطور میتوانید بعد از یک ساعت عرقریزی در باشگاه، یک پیتزا خوشمزه برای شام بخورید و دچار عذاب وجدان نشوید. خبر خوب این است که لازم نیست این غذا را کاملا حذف کنید، تنها کافی است تغییراتی در آن ایجاد شود.
در پیتزای شما اثری از سوسیس یا کالباس نخواهد بود، بهجای آن از گوشت گوساله استفاده کنید. سینه مرغ یا تن ماهی هم میتوانند منبع پروتئینی شما را بعد از ورزش تامین کنند. خمیر پیتزا معمولا از آرد سفید درست میشود که ارزش غذایی کمی دارد.
آرد چند غله، آرد جو یا گل کلم را جایگزین آرد سفید کنید. با این روش فیبر و کربوهیدرات سالم را در یک وعده غذایی خوشمزه دریافت میکنید. برای تهیه خمیر پیتزا با گل کلم، کافی است آن را چرخ کرده و با یک تخممرغ مخلوط کنید. خمیر پیتزا خود را به همین سادگی درست کنید.
پنیر پیتزا با وجود چربی بالا منبع پروتئین و کلسیم خوبی برای ورزشکاران است. شما میتوانید مقدار کمی از آن را روی پیتزا سالم و رژیمی خود بریزید. با این روش، مجموع کالری پیتزا کمتر خواهد بود و شما در عین حال از فواید آن بهرهمند میشوید.
افرادی که اضافه وزن دارند و رژیم غذایی خاصی دنبال میکنند، نباید در مصرف پنیر پیتزا زیادهروی کنند. مصرف مقدار متعادلی از آن برای شما بیخطر خواهد بود و جای نگرانی نیست.
برای آشنایی بیشتر با رژیم غذایی مناسب بدنسازان، سری به مقاله بهترین سبزیجات برای بدنسازی بزنید.
آیا پنیر پیتزا سرطانزا است؟
این روزها متخصصان تغذیه بیش از قبل، مردم را به داشتن سبک زندگی سالم ترغیب میکنند. مصرف بیش از حد غذاهای فستفودی مثل انواع پیتزا و ساندویج نگرانکننده است. همانطور که میدانید فستفودها غذاهای پرکالری و چربی هستند، بنابراین واضح است که زیادهروی در مصرف آنها خطرناک است.
پنیر پیتزا نوعی فرآورده لبنی است که چربی بالایی دارد و بخشی از این چربی، اشباعشده است. مصرف بیش از حد چربی اشباع، باعث بالا رفتن کلسترول بد خون شده و شما را در معرض بیماری قلبی و چاقی قرار میدهد.
افرادی که اضافه وزن جدی دارند، لازم است از خوردن فستفود دوری کنند. در کنار چربی بالا، پنیر پیتزا منبع خوبی از سلنیوم، فولات، فسفر، نیاسین و حتی فیبر است، بنابراین مصرف به اندازه آن، خطر جدی نخواهد داشت.
شما بیشتر غذاهای آماده و فستفودها را از رستورانها و بوفهها تهیه میکنید و در این غذاها از پنیر بیکیفیت و ارزان قیمت استفاده میشود. سوسیس و کالباس به مقدار زیادی در ساندویچها و پیتزاهای آماده دیده میشود.
سوسیس و کالباس حاوی مقدار زیادی نیتریت سدیم هستند که در سیستم گوارشی شما به مواد سمی و سرطانزا تبدیل میشوند. شما میتوانید پیتزا را خودتان در خانه درست کنید و بهجای گوشت فرآوری شده از سبزیجات سالم استفاده کنید.
اگر نگران مضرات پنیر پیتزا هستید، نوع کمچرب را امتحان کنید. با پیشرفت صنایع غذایی، انواع مختلفی از پنیر پیتزاهای کمچرب و سالم در بازار وجود دارند که مقدار کمی از آنها میتواند غذای شما را دلچسب کند. مصرف غذاهای سرشار از مواد نگهدارنده را کمتر کنید، رژیم غذایی متعادلی داشته باشید تا خطر بیماریهای قلبی و سرطان کاهش یابد.
اگر هوس پیتزا کردید، بهجای اینکه آن را تلفنی سفارش دهید، خودتان دست به کار شوید. مواد اولیه سالم و باکیفیت بخرید و از خوردن دستپختتان لذت ببرید. پیش از آن سری به مقاله طرز تهیه خمیر پیتزا سر بزنید.
پنیر پیتزا و معده درد
افرادی که بعد از خوردن غذاهای چرب و سنگین دچار درد معده میشوند، لازم است از خوردن این غذاها دوری کنند. غذاهای چرب باعث ترشح بیشتر اسید معده میشود و برخی افراد دچار رفلاکس میشوند.
دلایل رفلاکس معده متعدد است و لازم است توسط پزشک متخصص بررسی شود. آنهایی که زخم معده دارند یا با مشکلات سوءهاضمه دستوپنجه نرم میکنند، با خوردن سبزیجات خام هم ممکن است دچار مشکل شوند.
سندروم روده تحریک پذیر یکی از مشکلات شایع سیستم گوارشی است که با خوردن غذاهای سنگین، تشدید میشود. پیتزای پر از پنیر هم ممکن است شما را دچار دردسر کند پس مصرف آن را به حداقل برسانید.
پیتزا با پنیر کمتر که در تهیه آن بهجای گوشت از سبزیجات استفاده شده، سالمتر بهنظر میرسد. خوردن پیتزا یک بار در ماه، عوارض جدی نخواهد داشت، البته بهتر است نوع خانگی را امتحان کنید.
جالب است بدانید که ایتالیاییهای اصیل، پیتزا را با یک لایه سس کچاب، چند برش گوجه و ریحان درست میکنند. در پیتزاهای ایرانی از چند نوع تاپینگ مثل انواع گوشت، کالباس، سوسیس، قارچ و سایر سبزیجات استفاده میشود که آن را بسیار پرکالری و چرب میکند.
برای داشتن زندگی سالم، از غذاهای آماده دوری کنید. غذای مورد علاقه خود را با دقت و سلیقه در خانه درست کنید، غذای خانگی کیفیت بهتری دارد.
سس کچاب یکی از چاشنیهای پرطرفدار است که در کنار انواع پیتزا و ساندویچ استقبال میشود. ما به شما سس کچاب تبرک را پیشنهاد میکنیم که بسیار سالم و بهداشتی تهیه شده است.
کلام آخر
پنیر پیتزا در تهیه انواع غذاهای فرنگی و ایرانی استفاده میشود. راز خوشمزگی پیتزا و همبرگر به پنیر آن است، بنابراین بیشتر مردم دوست دارند درباره فواید و مضرات آن بیشتر بدانند.
پنیر پیتزا یک فرآورده لبنی سرشار از پروتئین و کلسیم است و در عین حال چربی بالایی دارد. مصرف بیش از اندازه آن ممکن است چربی خون را بالا ببرد. با این حال، اگر زیادهروی نکنید، غذای شما را هم خوشمزه میکند و هم فوایدی برای بدن خواهد داشت.
سوالات متداول:
پنیر پیتزا موزارلا و پروسس با هم چه فرقی دارند؟
پنیر موزارلا از شیر پرچرب و مایه پنیر درست میشود و چربتر است. پنیر پروسس از ترکیب چند پنیر تهیه شده و در آن چربی شیر با مایه پنیر و مقداری نمک امولسیون با گرما، مخلوط و پاستوریزه میشوند.
خوردن پنیر پیتزا ضرر دارد؟
پنیر پیتزا یک فرآورده لبنی سرشار از پروتئین و کلسیم است که چربی نسبتا زیادی دارد. زیادهروی در آن باعث چربی خون و اضافه وزن میشود، اما مصرف متعادل آن سرطانزا نخواهد بود.
پنیر پیتزا باعث معده درد میشود؟
افرادی که سوءهاضمه، زخم معده، سندروم روده تحریک پذیر و مشکلات گوارشی دارند با خوردن غذاهای چرب و سنگین ممکن است احساس ناراحتی کنند. این افراد بهتر است با پزشک مشورت کنند.
شبکه های اجتماعی