شما فکر میکنید با برگ کرفس چه غذاهایی میتوان تهیه کرد؟ عمده مصرف سبزیها نه بهخاطر مزهشان بلکه بهخاطر خاصیتی است که در آنها وجود دارد. با وجود بیمزه بودن گیاه کرفس، به لحاظ خاصیت و ویتامین، این گیاه سلطان سبزیها نامیده شده است. مهمترین خواص کرفس برای بیماریهای داخلی و مشکلات پوستی است.
کسانی که بهطور حرفهای ورزش میکنند میدانند که برگ کرفس یا آب کرفس در کنار ورزش چقدر میتواند برای زیبایی و تناسباندام تأثیرگذار باشد. اگر به دانستن در مورد تغذیه ورزشی علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم مقاله تغذیه بعد از ورزش برای عضلهسازی را بخوانید.
خواص کرفس
ویتامینهای ب، آ، ث، کلسیم، پتاسیم، منگنز، منیزیم و فیبر غذایی از جمله خواصی است که در کرفس وجود دارد. با این همه فیبری که کرفس دارد بدیهی است کسانی که بهدنبال تناسباندام هستند، حتما کرفس را در برنامه غذایی خود دارند. طبیعتاً خوردن کرفس برای آنها بهتر از رژیمهای سختی است که معمولاً هم به درازمدت نمیانجامد و تأثیر ثابتی بر جای نمیگذارد. به همین دلیل است که کرفس را بیشتر پخته استفاده میکنند، چراکه شکل خام کرفس حتی با وجود این همه خاصیت خیلی چنگی به دل نمیزند. در نهایت حتی خاصیت آرامبخشی کرفس بهعنوان یک گیاه خوراکی ثابت شده است. کارکرد آن به این صورت است که از تولید هورمونهای استرس جلوگیری میکند و در نهایت میتواند فشار خون را هم در یک سطح متعادل نگهدارد.
اگر بخواهیم به خواص کرفس به شکل موردی اشاره کنیم، کرفس برای برطرف کردن بوی بد دهان، فشار خون بالا، مشکلات عصبی، یبوست، عفونتهای مجاری ادراری، آرتروز و رماتیسم توصیه شده است. همچنین ترکیبات ضد سرطانی کرفس باعث شده تا بیشتر از هر خاصیتی برای جلوگیری و یا درمان تومورها استفاده شود. کسانی که در معرض حملات قلبی و سکتههای مغزی قرار دارند نیز به خوردن کرفس توصیه میشوند.
غذا با برگ کرفس یا ساقه کرفس؟
با وجود این همه خاصیت که در این گیاه وجود دارد، باز هم به نسبت گیاه پرطرفداری نیست و خیلیها ترجیح میدهند حتی اگر قرار است کرفس را مصرف کنند، آن را به صورت طبخ شده و به شکل یک غذا مصرف کنند. از آن جایی که کرفس به شکل برگی، ریشهای، دمبرگی و آبی وجود دارد، ما میخواهیم غذا با برگ کرفس را معرفی کنیم و به آن دسته غذاهایی میپردازیم که میشود با برگ کرفس تهیه کرد.
اگر تابهحال کرفس دیدهاید خیلی نیازی به توضیح نیست، اما برای کسانی که به شکل کرفس زیاد دقت نکردهاند باید گفت که کرفس از یک ساقه بلند و کلفت با برگهای زیادی در نوک گیاه تشکیل شده است. هم از ساقه و هم از برگ کرفس، غذاهای مختلفی تهیه میکنند. سؤال ما این است که با برگ کرفس چه غذاهایی درست میشود؟ پس خیلی کاری با غذاهایی که صرفاً با ساقه کرفس درست میشوند، نداریم. اینها لیستی از غذاهایی است که اصطلاحاً با برگهای بدون استفاده کرفس درست میکنیم. در ضمن این منوی غذا با برگ کرفس گزینه ایدهآلی برای کسانی است که گیاهخوارند و با تعدادی از غذاهای این منو میتوانند تنوع غذایی قابلتوجهی به شکل رژیم خود بدهند. اگر خصوصیات گیاهان و خواص درمانی آنها تا اینجا برای شما جالب شده است، توصیه میکنیم مقاله طبع انواع سبزیها را بخوانید. حالا برویم سراغ غذاهایی که با برگ کرفس تهیه میشوند:
سوپ کرفس و خامه
برگهای خرد شدهی کرفس انتخاب خوبی برای پختن یک سوپ حسابی است. ترکیبات سوپ معمولاً متغیر است و در هر ترکیبی که یک ماده کم یا زیاد میشود مزهی سوپ به کلی تغییر میکند. اما با استفاده از ترکیب استاک و کرفس و خامه و سیبزمینی، میتوان یک سوپ لذیذ درست کرد.
کباب مرغ با کرفس
در بین غذاهایی که با برگ کرفس تهیه میشوند، این غذا یکی از بانمکترین غذاهاست. فکر میکنید چرا؟ در این کباب بهجای سیخهای گوشت کوبیده مرغ از ساقههای کرفس استفاده میشود. مواد کوبیده مرغ در ترکیب با برگ کرفس، مایه کوبیده را میسازد. البته این کوبیدهها را بهجای کباب کردن میتوانید در روغن سرخ کنید و شبیه کوبیده کرفسی نوش جان کنید. در ترکیب کباب کرفس، یعنی در مایه کوبیده آن علاوه بر ادویههای مختلف، هویج رندهشده و برگ کرفس خردشده اضافه میشود.
خورشت کرفس با مرغ
در این غذا بهصورت ترکیبی، هم از برگ و هم از ساقه کرفس استفاده میشود. در واقع تمام خورشتهایی که در ترکیب با مرغ و دیگر سبزیها تهیه میشوند، یک رسپی حدوداً نزدیک به هم دارند و جای کرفس هر بار میتواند با یک ماده دیگر پر شود و تغییر پیدا کند.
معمولاً خورشت ایرانی ترکیبی از ادویه و رب گوجه و لیمو و پیاز است. در خورشت کرفس با مرغ، از نعنا و جعفری تازه هم استفاده میشود. به این ترتیب که کرفس همراه با ادویهجات و ترکیبات خورشت سرخ میشود و مرغ هم به همین منوال. بعد با رب و آب با هم ترکیب میشوند برای جا افتادن و بعد هم نوش جان کردن.
البته چون در این خورشت مقداری هم ساقه کرفس استفاده میشود باید مراقب باشید که ساقه کرفس خودش آب میاندازد و حین طبخ آب زیادی وارد خورشت نشود. اگر طرفدار خورشتهای محلی هستید، پیشنهاد میکنیم مقاله خورشتهای محلی ایرانی را بخوانید.
کوکوی برگ کرفس
ترکیب برگ کرفس و سیبزمینی و تخممرغ و ادویههای کوکو میشود کوکوی برگ کرفس. این که برگها در این کوکو چقدر درشت باشند و به چشم بیایند، یا چقدر ریز باشند به این بستگی دارد که خودتان کدام را ترجیح بدهید. کوکوی برگ کرفس، بهسادگی همان کوکوی سیبزمینی معمولی است؛ مایه و بعد هم سرخ کردن. در نهایت اضافه کردن زرشک قرمز هم میتواند ترکیب رنگ خوبی بین سبزی کرفس و سیبزمینی ایجاد کند.
کلام آخر
با این همه خاصیتی که در کرفس هست، حتی اگر در طبخ غذاهایتان از کرفس استفاده نکردید، شده در تزیین بشقاب غذا از آن استفاده کنید. خوردن آب کرفس هم به نظر شما میتواند یک شوخی باشد، اما اینطور نیست. آنقدر که خاصیت در این گیاه نهفته است که میشود از بیمزه بودن یا حتی خنثی بودن مزه کرفس صرفنظر کرد. برگهای کرفس را دور نریزید و به یاد داشته باشید که هم ساقه کرفس و هم برگهای آن قابل خوردن است.
سؤالات متداول:
آیا میشود با برگ کرفس، غذا تهیه کرد؟
بله، بیشتر غذاها با ساقه کرفس تهیه میشوند، اما با برگ کرفس هم میتوان غذاهای زیادی تهیه کرد.
آیا کرفس خواص درمانی دارد؟
بله، خواص درمانی کرفس بسیار است. کرفس از بیماریهای عروقی و اعصاب و سکتههای قلبی جلوگیری میکند. همچنین خاصیت ضدسرطانی دارد.
آیا کرفس بر لاغری و کاهش وزن تأثیرگذار است؟
بله، فیبر زیادی که در کرفس وجود دارد باعث کاهش وزن شما میشود. همچنین بسیاری از ورزشکاران و کسانی که در جهت تناسباندام فعالیت دارند، از کرفس به میزان زیادی استفاده میکنند.
1 نظر
کیانا
۱۹ تیر ۱۴۰۲, ۲۲:۰۷ممنون از مطلبی که گذاشتین
من به برگ کرفس، جعفری و شوید خرد شده تخم مرغ اضافه میکنم و کوکوی خوشمزهای میشه