غذاهای چینی بخش مهمی از فرهنگ این کشور است. به دلیل پراکندگی فرهنگ چینی و قدرت تاریخی این کشور، غذاهای چینی با تغییراتی که برای سرو غذای محلی انجام شده است، بر بسیاری از غذاهای دیگر در آسیا و فراتر از آن تأثیر گذاشته است. مواد غذایی اصلی چینی مانند برنج، سس سویا، نودل، چای، روغن چیلی و توفو و ظروفی مانند چاپستیک و ووک را میتوان در سرتاسر جهان یافت.
اولویتها برای چاشنی و تکنیکهای پختوپز در استانهای چین به تفاوت در پیشینه تاریخی و گروههای قومی بستگی دارد. ویژگیهای جغرافیایی از جمله کوهها، رودخانهها، جنگلها و بیابانها نیز تأثیر زیادی بر مواد موجود محلی دارند. باتوجهبه اینکه آبوهوای چین از مناطق گرمسیری در جنوب تا زیر قطبی در شمال شرقی متفاوت است، اولویتهای غذایی سلطنتی و اشرافی، امپراتوری نیز در تغییر غذاهای چینی نقش دارد. به دلیل گسترش امپراتوری و تجارت چین، مواد اولیه و تکنیکهای آشپزی از فرهنگهای دیگر در طول زمان در غذاهای چینی ادغام شده است. رنگ، بو و مزه سه جنبه سنتی مورداستفاده برای توصیف غذای این کشور و همچنین معنی، ظاهر و سرو غذا هستند. پختوپز باید باتوجه به مواد مورداستفاده، استفاده از ابزار، زمان پختوپز و چاشنی ارزیابی شود. ما در این مقاله از مجله تبرک طرز تهیه چیکن تمپورا، یکی از غذاهای سنتی چینی را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
ارزش غذایی تمپورا
ارزش غذایی ۳ تکه تمپورا به این ترتیب است: ۱۳/۸ گرم کربوهیدرات کل، ۱۳ گرم کربوهیدرات خالص، ۱۱ گرم چربی، ۱۹ گرم پروتئین و ۲۲۶ کالری. در ادامه با دو روش تهیه این غذای خوشمزه آشنا میشوید.
خمیر تمپورا چیست؟
خمیر تمپورا با بقیه خمیرهای سرخشده کمی متفاوت است. تفاوت بزرگ خمیر تمپورا با سایر خمیرهای سرخ شده این است که برای درستکردن آن از مایعی بسیار گازدار مانند نوشابه یا آبجو استفاده میکند. این مایع گازدار باعث میشود خمیر بسیار سبک و ترد شود. خمیر تمپورا، خمیری نیست که بخواهید اجازه دهید طولانی مدت بماند، زیرا برخی از حبابهای خود را از دست میدهد.
برای آشنایی با غذاهای چینی میتوانید مقاله طرز تهیه غذای چینی را مطالعه کنید.
روش تهیه چیکن تمبورا
برای تهیه چیکن تمبورا به مواد زیر نیاز داریم:
- سینه مرغ نواری خرد شده: 300 گرم
- لیموترش: 1 عدد
- پودر سیر: 1 قاشق چایخوری
- نمک: به میزان لازم
- فلفل: به میزان لازم
- سفیده تخم مرغ: 2 عدد
- زرده تخم مرغ: 2 عدد
- نشاسته ذرت: 1 قاشق غذاخوری
- آرد: 3 قاشق غذاخوری
- ماءالشعیر: 50 میلیلیتر
- روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
- فلفل دلمه حلقه شده: به مقدار لازم
- پیاز حلقه شده: به مقدار لازم
ابتدا در یک ظرف سینه مرغ نواری خرد شده را بریزید و لیمو ترش را روی آن بفشارید. پودر سیر، نمک و فلفل را به سینه مرغ اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا سینه مرغ کاملا مزه بگیرد. در یک ظرف دیگر سفیدههای تخممرغ را بریزید و با مخلوطکن برقی آن را کاملا هم بزنید تا کاملا کف کنند. سپس زردههای تخم مرغ، نشاسته ذرت، آرد، فلفل، نمک و ماءالشعیر را به آن اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید تا بهحالت یکدست درآیند. سینه مرغ را در مواد آماده شده بغلتانید. همچنین پیاز و فلفل حلقه شده را در مواد بغلتانید. در نهایت در یک تابه روغن مناسب سرخ کردنی بریزید و بگذارید کمی داغ شود. سپس سینه مرغ و پیاز و فلفل غلتیده شده در مواد را در تابه سرخ کنید. برای تزیین آن میتوانید از گوجهفرنگی گیلاسی استفاده کنید. چیکن تمبورای شما آماده سرو است.
برای تهیه این غذای خوشمزه میتوانید از روغن سرخ کردنی تبرک استفاده کنید.
چگونه چیکن تمپورا درست کنیم؟
این روزها میتوانید خمیر تمپورا بستهبندی شده را از فروشگاه بخرید، اما برای درستکردن یک خمیر تمپورا خوب به هیچکدام از آنها نیاز ندارید. تنها چیزی که نیاز دارید چند ماده اصلی است.
مجموعاً برای تهیه چیکن تمپورا نیاز به مواد زیر دارید:
- سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
- تخممرغ: ۱ عدد
- نمک دانهدرشت: ۱ قاشق چایخوری
- نوشابه: ۱ فنجان
- آرد کیک: ۲ فنجان
- روغن: ۲ لیوان برای سرخ کردن (ترجیحاً نباتی)
- نشاسته ذرت: به مقدار لازم
- سس سیر چیلی: به مقدار لازم
- سس سویا: به مقدار لازم
در قدم اول، روغن را در یک سرخکن عمیق یا در یک قابلمه بزرگ گرم کنید تا به دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت برسد. سپس مرغ را بهصورت نوارهای نازک برش دهید و با سس سیر و سس سویا مزهدار کنید. مرغ را در نشاسته ذرت بغلتانید.
در یک کاسه بزرگ، تخممرغ، نمک و نوشابه را با هم ترکیب و با چوبهای نازک یا چاپ استیک مخلوط کنید. آرد کیک را ابتدا بهاندازه نصف فنجان به آن اضافه کنید و با کمک چوبها مخلوط کنید تا به خورد هم بروند. در ادامه بقیه آرد را اضافه کنید. اگر گولههای ترکیب نشده آرد مشاهده کردید، سعی نکنید آنها را کاملاً ترکیب کنید. این خمیر باید قوامی مانند خمیر پنکیک داشته باشد، پس نیازی نیست خیلی مخلوطش کنید.
حالا تکههای مرغ را در خمیر تمپورا بغلتانید تا سطح آنها پوشیده شود. سپس هر تکه را داخل روغن داغ بیندازید و اجازه دهید کمی بپزند.
ممکن است تکههای چیکن تمپورا به ته تابه سقوط کنند، نگران نباشید. سعی کنید همه مرغها را یکجا سرخکنید. برای سرخ کردن تمپورا بهتر است از روغن نباتی استفاده کنید. روغنهای ذرت، کلزا، کنجد یا بادامزمینی معطر هستند و اضافهکردن چند قاشق غذاخوری یا بیشتر از آنها عطر تمپورا را تغییر میدهند.
برای این تکههای نازک چیزی حدود ۴ دقیقه زمان کافی است تا پخته شوند. اگر هنوز شک دارید که غذا کاملاً مغزپخت شده، یک تکه را که ضخیمتر است، امتحان کنید.
مرغها را روی کاغذ یا یک دستمال تمیز بگذارید تا روغن اضافی آنها خارج شود. شما میتوانید آنها را با نانهای تستشده در کنار سیبزمینی یا با نودل و برنج نوشجان کنید.
در ادامه میتوانید به مقاله طرز تهیه مرغ سوخاری سر بزنید و از این غذای خوشمزه برای خود درست کنید.
کلام آخر
ما در این مقاله طرز تهیه چیکن تمپورا را معرفی کرده و به شما آموزش دادیم. فرهنگ غذایی چین یکی از اصلیترین مکتبهای آشپزی است و هر تکه از آن طعمی بینظیر دارد. پس برای تهیه این خوراکی آسان و خوشمزه دستدست نکنید.
سؤالات متداول:
چیکن تمپورا از چه موادی تهیه میشود؟
همانطور که از نام آن پیداست، تمپورا مرغ یک مرغ سرخ شده به سبک تمپورا است. سینه یا ران مرغ بهصورت نوار بریده میشود، در مخلوط سس سویا و سیر مرینیت میشود، در خمیر تمپورا پوشانده میشود و سرخ میشود.
کالری چیکن تمپورا چقدر است؟
ارزش غذایی ۳ تکه تمپورا به این ترتیب است: ۱۳/۸ گرم کربوهیدرات کل، ۱۳ گرم کربوهیدرات خالص، ۱۱ گرم چربی، ۱۹ گرم پروتئین و ۲۲۶ کالری.
بهترین روغن برای سرخ کردن چیکن تمپورا چیست؟
برای سرخ کردن تمپورا بهتر است از روغن نباتی استفاده کنید. روغنهای ذرت، کلزا، کنجد یا بادامزمینی معطر هستند و اضافهکردن چند قاشق غذاخوری یا بیشتر از آنها عطر تمپورا را تغییر میدهند.
شبکه های اجتماعی