کمپوت سیب میتواند بهعنوان یک میانوعده عالی یا حتی یک خوراکی مقوی هنگام مریضی یا بیاشتهایی استفاده شود. تهیه کمپوت سیب اصلاً کار سختی نیست؛ اما فوتوفنهایی دارد که میتواند یک کمپوت را از کیفیت صفر به صد برساند. در واقع تهیه یک کمپوت با کیفیت نیاز به مواد اولیه زیادی ندارد؛ اما در گرو دقت به فوتوفنهای آن است. در این مقاله ما آموزش تهیه کمپوت سیب همراه با تمام فوتوفنهای آن را برای شما عزیزان قرار خواهیم داد.
روش تهیه کمپوت سیب
برای تهیه کمپوت سیب، شما فقط مواد اولیه ساده و در دسترس نیاز دارید. شاید تعجب کنید اگر بدانید مواد اولیه موردنیاز برای تهیه هر نوع کمپوت فقط میوه و شکر است؛ اما میزان ترکیب این دو از اهمیت زیادی برخوردار است. برای تهیه کمپوت سیب شما به مواد اولیه زیر نیاز دارد.
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه کمپوت سیب عبارتند از:
سیب: 1 کیلو
شکر: 6 قاشق غذاخوری
هل: 1 عدد (در صورت تمایل)
زعفران: 2 قاشق غذاخوری (در صورت تمایل)
گلاب: 1 قاشق غذاخوری
مراحل تهیه کمپوت سیب
مانند هر کمپوت دیگر ابتدا باید سیبها را بشویید. حالا آنها را خوب خشک کرده و پوست بگیرید. بهتر است پوست سیبها را بگیرید؛ اما درصورتیکه زمان نداشتید از این مرحله صرفنظر کنید ولی باید بدانید این کار کیفیت کمپوت شما را پایین میآورد. پس از پوست کندن سیبها، آنها را بهاندازه دلخواه خود خرد کنید. حالا سیبها را همراه با شکر، هل، زعفران و کمی گلاب داخل یک شیشه با در فلزی بریزید. اضافهکردن هل، گلاب و زعفران اختیاری بوده و شما کمپوت را فقط با سیب و شکر هم میتوانید تهیه کنید. حالا روی مواد را با آب جوش پر کنید. شیشهها را داخل یک قابلمه قرار داده و تا جایی که آب تا نصف شیشهها بیاید، داخل قابلمه آب بریزید. قابلمه را روی گاز قرار داده و اجازه دهید حدود 40 دقیقه با شعله ملایم قل بخورد. سپس شیشهها را از داخل قابلمه خارج کرده و روی یک دستمال برگردانید تا هواگیری شوند. حالا شیشهها را پس از خنکشدن داخل یخچال قرار دهید. کمپوت سیب شما آماده است. نوشجان!
یکیدیگر از کمپوتهای خوشمزه، کمپوت زردآلو است که در مقاله طرز تهیه کمپوت زردآلو، روش تهیه آن را آوردیم.
نکات مهم در تهیه کمپوت سیب
- پس از باز کردن کمپوتها بهتر است تا 3 روز آنها را مصرف کنید.
- کمپوت سیب بهتر است با سیبهای سفت تهیه شود. اگر سیبهای شما نرم است بهتر است در درستکردن کمپوت تجدیدنظر کرده و بهجای آن مربای سیب تهیه کنید. طرز تهیه مربای سیب در بلاگ تبرک قرار داده شده است و در صورت تمایل میتوانید آن را بخوانید.
- پس از تهیه کمپوت هرچه بیشتر آنها را در یخچال نگهداری کنید بهتر است. اگر زمان دارید حتی تا یک شبانهروز هم برای سردشدن کامل کمپوت به آن زمان دهید.
- نحوه خردکردن سیبها به شما بستگی دارد. میتوانید سیب را چهارقاچ کرده یا آن را خردتر هم بکنید؛ اما در حالت کلی اگر قاچهای سیب شما درشتتر باشد بهتر است.
- هیچگاه از سیب درسته برای تهیه کمپوت استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است سیب کرمخورده باشد و در این صورت تمام کمپوت شما را خراب میکند. حتماً سیبها را بازکرده و از سلامت آنها اطمینان حاصل کنید.
- هنگام تهیه کمپوت به این نکته دقت داشته باشید که حتماً آب روی میوهها پس از شستن خوب خشک شود تا کیفیت کمپوت شما بهتر شود.
مقاله طرز تهیه کمپوت گلابی، شما را با یکی از محبوبترین کمپوتها آشنا میکند.
کلام آخر
اگرچه سیب جزو میوههایی است که در بسیاری از فصلها در بازار میوه وجود دارد؛ اما بسیاری از افراد ممکن است زمان رفتن به بازار را نداشته باشند. در این گونه مواقع میتوان یک کمپوت سیب را باز و نوشجان کرد! باتوجهبه اینکه تهیه کمپوت سیب اصلاً کار سختی نیست، پس توصیه میشود حتماً یک بار هم که شده این کمپوت را تهیه کنید.
سؤالات متداول
چرا شیشه کمپوت سیب میشکند؟
علت اصلی شکستن شیشه کمپوت شوک دمایی وارد شده به آن است. به همین دلیل پس از خارجکردن شیشه کمپوت از داخل آب جوش، نباید بلافاصله آنها را داخل یخچال قرار دهید؛ بلکه اجازه دهید کاملاً خنک شده و به دمای محیط برسند، سپس آنها را داخل یخچال قرار دهید.
تا چند وقت میتوان کمپوت سیب را نگهداری کرد؟
اگر کمپوت خود را بهخوبی کنسرو کرده و کمپوت سیب شما هواگیری شده باشد، کمپوت سیب تا 1 سال ماندگاری دارد؛ اما باید با در بسته و در محیط خنک نگهداری شود.
آیا باید هستههای سیب از آن جدا شوند؟
بهتر است این کار را انجام دهید. وجود هسته سیب داخل کنسرو کیفیت کنسرو شما را پایین میآورد.
شبکه های اجتماعی