زردآلو از میوههای تابستانی بسیار محبوب بین ایرانیها است. زردآلو خواص زیادی دارد و برخی از افراد دوست دارند از خواص آن در دیگر فصلها هم استفاده کنند. اگر دوست دارید این میوه را در فصلهای دیگر هم میل کنید، میتوانید از روشهایی مانند کمپوت کردن آن کمک بگیرید. تهیه کمپوت از میوه زردآلو کار راحتی است که در این مقاله ما آموزش قدمبهقدم طرز تهیه کمپوت زردآلو را برای شما عزیزان قرار میدهیم.
روش تهیه کمپوت زردآلو
برای تهیه کمپوت زردآلو تنها چیزی که نیاز دارید زردآلو و شکر است. به همین راحتی! این دو مواد اصلی موردنیاز برای تهیه کمپوت زردآلو هستند؛ اما اگر دوست داشتید میتوانید سایر افزودنیها را هم اضافه کنید. میزان زردآلو و شکر باید به نسبت زیر باشد.
مواد اولیه موردنیاز برای تهیه کمپوت زردآلو عبارتند از:
زردآلو: 1 کیلو
شکر: 5 قاشق غذاخوری
هل: 1 عدد (در صورت تمایل)
زعفران: 2 قاشق غذاخوری (در صورت تمایل)
مراحل تهیه کمپوت زردآلو
برای تهیه کمپوت زردآلو باید ابتدا زردآلوها را خوب بشویید. حالا آنها را روی یک دستمال ریخته و خوب خشک کنید. یک شیشه با در فلزی انتخاب کرده و شکر را داخل آن بریزید. حالا زردآلوها را اضافه کرده و روی آن را تا جایی که روی زردآلوها پوشانده شود، آب بریزید. در این مرحله میتوانید برای بهترشدن عطر، طعم و ظاهر کمپوت به آن هل و زعفران اضافه کنید. حالا در بطری را ببندید و خوب سفت کنید. حالا باید این شیشهها را داخل یک قابلمه قرار داده و نصف قابلمه را پرازآب کنید. آن را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید به مدت 45 دقیقه قل بخورد. پس از گذشت این زمان کمپوتهای شما آماده هستند. حالا آنها را از قابلمه درآورده و برگردانید. این کار باعث میشود کنسرو شده و هواگیری شوند. حالا باید برای خنکشدن آنها را به مدت 6 تا 7 ساعت یا یک شبانهروز داخل یخچال قرار دهید. در حالت کلی انواع کمپوت خواص بسیار زیادی دارند که در مقاله خواص کمپوت میوه در بلاگ تبرک به طور مفصل به آن پرداخته شده است.
نکات مهم در تهیه کمپوت زردآلو
- برای تهیه کمپوت زردآلو باید از زردآلو سفت و درشت استفاده کنید؛ زیرا زردآلوهای نرم و کوچک زود از هم وا میروند و کمپوت شما را از نظر ظاهر و مزه خراب میکنند.
- شما میتوانید هسته زردآلو را جدا کنید یا نکنید. این به سلیقه شما بستگی دارد. اگر هسته آن را جدا نکنید، کمپوت زردآلوی شما با هسته خواهد بود.
- هنگام تهیه کمپوت به این نکته دقت داشته باشید که حتماً آب روی میوهها پس از شستن خوب خشک شود تا کیفیت کمپوت شما بهتر شود.
- پس از خارجکردن شیشه کمپوت از داخل آب جوش، باید اجازه دهید کاملاً خنک شده و به دمای محیط برسند؛ سپس آنها را داخل یخچال قرار دهید.
در ادامه به شما پیشنهاد میکنیم که به مقاله طرز تهیه کمپوت سیب، سر بزنید و با روش تهیه این کمپوت خوش طعم آشنا شوید.
کلام آخر
برخی میوههای پرخاصیت مانند زردآلو فقط در یک فصل خاص در بازار پیدا میشوند. بسیاری از افراد ممکن است در فصلهای دیگر هوس چنین میوههایی را داشته باشند؛ اما این میوهها در دسترس آنها نباشد و مجبور شوند پس از جستوجوی زیاد با قیمت بسیار بالا در برخی مغازههای خاص آنها را پیدا کنند. این در حالی است که بهراحتی میتوان با کنسرو کردن آنها این مشکل را حل کرد. در واقع با تهیه کمپوت از زردآلو، در هر فصل و زمانی که هوس خوردن زردآلو داشتید، این میوه در دسترس شماست. در این مقاله طرز تهیه کمپوت زردآلو را برای شما قرار دادیم که امیدواریم برای شما مفید بوده باشد.
سؤالات متداول
کمپوت را پس از باز کردن تا چند روز میتوان نگهداری کرد؟
پس از باز کردن کمپوتها بهتر است تا 3 روز آنها را مصرف کنید.
آیا ممکن است کمپوت شکرک بزند؟
خیر، این موضوع فقط در صورتی ممکن است اتفاق بیفتد که میزان شکر را خیلی زیاد در نظر گرفته باشید. چون در تهیه کمپوت از شکر زیادی استفاده نمیشود؛ بنابراین احتمال شکرک زدن کمپوت هم بسیار پایین است.
کمپوت را چه مدت میتوان نگهداری کرد؟
با روش گفته شده کمپوت شما تا یک سال ماندگاری دارد؛ اما باید با در بسته و در محیط خنک نگهداری شود. این زمان در صورتی صادق است که کمپوت شما به خوبی هواگیری شده و کنسرو شده باشد.
شبکه های اجتماعی