مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه کمپوت گلابی

طرز تهیه کمپوت گلابی

گلابی از دیگر میوه‌های فصل تابستان است که خواص زیادی برای آن ذکر شده است. مصرف گلابی به علت طبیعت گرم و‌ تر آن از بروز برخی بیماری‌ها جلوگیری و موارد دیگری را نیز درمان می‌کند. به عنوان مثال مصرف گلابی به علت فیبر بالای آن باعث رفع یبوست شده و از بیماری‌های کلیوی نیز جلوگیری خواهد کرد. کمپوت و مربا نمونه‌ای از فراورده‌های گلابی است که به شما این امکان را می‌دهد تا در هر فصل و زمانی از خواص گلابی بهره‌مند شوید. از این رو، این مقاله را به طرز تهیه کمپوت گلابی به روش خانگی و روش بازاری را با تمامی نکات طلایی مربوط به آن اختصاص داده‌ایم. اگر از طعم گلابی و کمپوت آن لذت می‌برید، توصیه می‌کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما بمانید.

فواید گلابی و کمپوت آن

گلابی سرشار از فیبر، کلسیم، آنتی‌اکسیدان، ویتامین ث، ویتامین آ، ترکیبات فلانوئید، بتاکاروتن، لوتئین و زی گزانتین است. به همین دلیل از بروز یبوست، بیماری‌های کلیوی، سرطان، قلب و عروق و ریه جلوگیری می‌کند. همچنین متخصصان به هنگام درگیری با کرونا یا آنفولانزا مصرف گلابی یا کمپوت آن را به‌شدت توصیه می‌کنند.

مصرف کمپوت گلابی برای رفع مشکلات مربوط به دستگاه گوارش و کوتاه کردن دوران نقاهت بیماری‌های مربوط به ضعف جسمانی بسیار مناسب است. کم بودن مقدار کالری موجود در گلابی باعث می‌شود تا این میوه یا فراورده‌های کم شیرین آن، یک میان‌وعده مناسب برای رژیم‌های لاغری یا درمانی دیابت باشند. اگر به دنبال انواع غذا و خورشت‌های رژیمی هستید، حتماً به بلاگ مجموعه تبرک سری بزنید.

مراحل تهیه کمپوت گلابی ساده و خانگی

طرز تهیه کمپوت گلابی ساده و خانگی

برای تهیه دو ظرف یک لیتری کمپوت گلابی به روش خانگی باید مواد زیر را خریداری کرده و مطابق دستورالعمل پیش بروید:

مواد لازم برای تهیه کمپوت گلابی عبارتند از:

گلابی: ۱ کیلوگرم

آب: ۱ لیتر

شکر: ۲۰۰ گرم

گلاب: ۳ قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده: ۱ قاشق غذاخوری

هل: ۱ دانه

مراحل تهیه کمپوت گلابی ساده و خانگی

ابتدا گلابی‌ها را خوب بشویید و پوست بگیرید. میوه‌ها را به یک اندازه برش بزنید. معمولاً ۲ تا ۴ قسمت کردن هر گلابی ایده‌آل خواهد بود. یادتان باشد که حتماً چمبه و دانه‌های گلابی‌ را جدا کنید.

قابلمه مناسبی را انتخاب کرده و آب را داخل آن بریزید. اجاق را روشن کنید و حرارت را در حالت متوسط تنظیم کنید. قابلمه را روی اجاق قرار داده و اجازه دهید تا آب به جوش بیایید.

شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا دانه‌های شکر در آب جوش حل شوند. زمانی که شکر در آب حل شد، زعفران دم‌کرده را به شربت اضافه کنید. پس از ۱۰ دقیقه شربت به قوام مناسبی خواهد رسید.

گلابی‌ها را در قابلمه بچینید و اجازه دهید ۵ دقیقه با آب و شکر بپزد. گلاب و هل را اضافه کنید و ۲ دقیقه صبر کنید تا عطر هل و گلاب بلند شود. قابلمه را از روی حرارت بردارید و منتظر بمانید تا شربت کمی خنک شود.

ظرف مناسبی که درپوش هم دارد برای نگهداری کمپوت گلابی انتخاب کنید. کمپوت را داخل ظرف ریخته و در یخچال بگذارید. زمانی که کمپوت سرد شد برای سرو آماده است. ماندگاری این نوع کمپوت گلابی به مدت یک هفته تا ده روز در یخچال است.

مراحل تهیه کمپوت گلابی به روش بازاری

طرز تهیه کمپوت گلابی به روش بازاری

اگر قصد دارید کمپوت گلابی را بیش از چند روز نگه‌داری کنید، باید راز ماندگاری آن را بیاموزید. ابتدا مواد زیر را فراهم کنید و نهایتاً مانند دستور تهیه کمپوت گلابی به روش بازاری پیش بروید.

مواد زیر برای تهیه کمپوت گلابی لازم است.

گلابی: ۱ کیلوگرم

آب: ۱ لیتر

شکر: ۳۰۰ گرم

سرکه سفید: ۳ قاشق غذاخوری

وانیل: ½ قاشق چای‌خوری

گلاب: ۲ قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه کمپوت گلابی به روش بازاری

اول خوب گلابی‌ها را بشویید و پوست بگیرید. دانه گلابی و چمبه آن را نیز جدا کنید. اگر گلابی‌ها یک‌دست نبودند، خودتان با برش زدن قطعات را هم اندازه و متناسب با یکدیگر خرد کنید. برای داشتن کمپوت گلابی به روش کارخانه نیازی به خرد کردن زیاد نیست. گلابی‌ها را نصف یا به چهار قسمت تقسیم کنید.

کاسه‌ای را با آب سرد و سرکه سفید پر کنید. گلابی‌های خرد شده را در مخلوط آب و سرکه بگذارید تا رنگشان سیاه نشوند. قابلمه‌ای را روی حرارت ملایم اجاق قرار داده و آب را به آن اضافه کنید.

اکنون باید منتظر بمانید تا آب به جوش بیاید. شکر را پس از جوش آمدن آب به قابلمه اضافه کرده و هم بزنید تا در آب حل شود. اکنون باید زعفران دم‌کرده را اضافه کنید تا رنگ آن در آب پخش شود.

گلابی‌ها را از آب در بیاورید تا آب اضافی آن از بین برود. زمانی که شربت کمی غلیظ شد، وانیل و گلاب را اضافه کنید. منتظر بمانید تا عطر گلاب و وانیل در فضا پخش شود. معمولاً ۲ تا ۴ دقیقه برای این مرحله کافی است.

شیشه‌های در فلزی را برای نگه‌داری کمپوت‌ها انتخاب کنید. گلابی‌ها را داخل شیشه بچینید و شربت را به آن اضافه کنید. قبل از افزودن شربت به شیشه دقت داشته باشید که شربت از حرارت افتاده باشد.

در شیشه‌ها را محکم ببندید و داخل قابلمه آب جوش، به‌صورت بر عکس قرار دهید. قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم بگذارید و توجه کنید که حداقل ۱/۳ شیشه‌ها داخل آب باشد. ۱۰ دقیقه برای پلمب شدن شیشه‌ها کافی است. همین که شربت داخل شیشه‌ها شروع به حباب زدن کرد، یعنی شما کار خود را به‌خوبی انجام دادید.

با گذشت این زمان، اجاق را خاموش کنید و منتظر بمانید تا آب درون قابلمه از حرارت بیفتد. شیشه‌ها را به‌آرامی در بیاورید و به کمک یک دستگیره درپوش آن را خوب محکم کنید تا هوای اضافی آن خارج شود. پس از یک هفته کمپوت شما کاملاً جا افتاده و می‌توانید میل کنید.

کمپوت گلابی تهیه شده به روش کارخانه را می‌توان به مدت ۶ ماه در جای خنک نگهداری و مصرف است.

اگر اهل میوه نیستید و به کمپوت تمایل بیشتری دارد، مقاله طرز تهیه کمپوت گیلاس را از دست ندهید.

مراحل تهیه کمپوت گلابی به روش بازاری

نکات مهم در تهیه کمپوت گلابی خوشمزه در خانه

  • گلابی‌های سفت و سالم بهترین نوع گلابی برای تهیه کمپوت گلابی هستند.
  • بسته به درشت یا ریز بودن گلابی‌ها آن‌ها را نصف یا به چهار قسمت برش بزنید.
  • برای جلوگیری از تغییر رنگ گلابی‌ها می‌توانید آن‌ها را در مخلوط آب و سرکه یا آب و آب‌لیمو قرار دهید.
  • اگر تمایل ندارید که گلابی‌ها در ترکیب آب و سرکه یا آب و آب‌لیمو قرار بگیرند، ابتدا شربت کمپوت را آماده کنید و در طی این زمان گلابی‌ها را پوست گرفته و خرد کنید تا تغییر رنگ ندهند.
  • افزودن هل، گلاب و وانیل کاملاً اختیاری است؛ اما استفاده از این ادویه‌ها موجب خوش‌طعم و خوش‌عطر شدن بیشتر کمپوت شما خواهد شد.
  • میزان شکر مصرفی به درجه شیرین بودن گلابی‌ها نیز بستگی دارد. قبل از افزودن شکر بسته به ذائقه از میزان شیرین بودن گلابی‌ها اطمینان حاصل کنید.
  • کم یا زیاد کردن شکر کاملاً به ذائقه شما بستگی دارد و در صورت پیروی کردن از رژیم غذایی خاص می‌توانید شکر را حذف کرده و به‌جای آن از شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند عسل نیز کمک بگیرید.
  • در صورت تمایل می‌توانید یک تکه کوچک چوب دارچین نیز به هنگام پخت به شربت کمپوتتان اضافه کنید.
  • بهترین زمان برای تشخیص پخت ایده‌آل گلابی‌ها، آزمایش آن‌ها با چنگال است. اگر چنگال با اندکی فشار داخل گلابی‌ها فرو رفت، کار تمام است. بیش از این گلابی‌ها را در شربت در حال جوش نگه ندارید. زیرا شل و نرم می‌شوند.
  • شیشه‌های داغ را بلافاصله از درون آب جوش خارج نکنید. چراکه احتمال شکسته شدن شیشه‌ها وجود دارد.

توصیه می‌کنیم برای آشنایی هر چه بیشتر با خواص کمپوت میوه‌ها به مجله غذایی گروه تبرک نگاهی بیندازید.

کلام آخر

ما این مقاله را به دو طرز تهیه کمپوت گلابی به روش خانگی و بازاری اختصاص داده‌ایم. با مطالعه این مقاله شما توانستید تمامی فوت و فن‌های مربوط به طرز تهیه کمپوت گلابی خوشمزه را بیاموزید. علاوه بر این‌ها دریافتید که این میوه و فراورده‌های آن چه خواص و ویژگی‌هایی دارند. چنانچه در رابطه با این دستور تهیه‌ها دچار ابهام یا مشکلی شدید، می‌توانید برایمان پیغام بگذارید. اگر مطالب مقاله طرز تهیه کمپوت گلابی مورد توجهتان قرار گرفت، لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید تا آن‌ها نیز از طعم بی‌نظیر این کمپوت بی‌نصیب نمانند.

سؤالات متداول

چه نوع گلابی برای تهیه کمپوت آن مناسب است؟

فرقی نمی‌کند شما از چه نوع گلابی برای تهیه کمپوت استفاده می‌کنید؛ اما باید توجه داشته باشید که بافت آن سالم، سفت و منسجم باشد.

دلیل افزودن سرکه یا آب‌لیمو به گلابی‌ها در زمان پخت کمپوت آن چیست؟

برای جلوگیری از تغییر رنگ در گلابی‌های پوست گرفته شده، توصیه می‌شود که از آب‌لیمو یا سرکه سفید استفاده کرده و گلابی‌ها را برای مدتی در ترکیب آب با سرکه یا آب‌لیمو قرار دهید.

مدت زمان نگهداری کمپوت گلابی به روش بازاری چقدر است؟

6 ماه. اگر خوب درپوش شیشه‌ها محکم کرده و به روش گفته شده آن‌ها را کاملاً پلمب کنید تا ۶ ماه می‌توانید کمپوت خود را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید