مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه پای مرغ

طرز تهیه پای مرغ

خوردن پای مرغ اگرچه ممکن است برای خیلی از افراد خوشایند نباشد؛ اما سرشار از خاصیت است. بسیاری از افراد وقتی دچار شکستگی استخوان می‌شوند این غذا را تهیه می‌کنند. بسیاری از افراد مشکلی که با پای مرغ دارند، بوی بد آن است. پای مرغ بوی زهم و بدی دارد که باید با سایر مواد غذایی زهم‌گیری شود. برای پخت پای مرغ روش‌های مختلفی وجود دارد. در این مقاله بهترین دستور پخت پای مرغ بدون بو را هم به‌صورت سوپ و هم به‌صورت کرانچی به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.

روش تهیه پای مرغ

برای تهیه این غذا شما به مواد اولیه زیادی نیاز ندارید؛ کافی است پای مرغ را تهیه کنید و تمام! در ادامه مواد اولیه موردنیاز برای ۴ نفر قرار داده شده است. اگر شما آن را برای تعداد افراد بیشتری تهیه می‌کنید، به نسبت میزان مواد آن را بیشتر کنید.

پای مرغ: ۱ بسته

هویج: ۱ عدد

کرفس: چندتکه از ساقه کرفس

نمک: به میزان لازم

برگ‌بو: ۱ عدد

زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم

پیاز: ۲ عدد

سیر: ۲ حبه

مراحل تهیه پای مرغ

زمان حدودی برای پخت پای مرغ: ۴ ساعت

برای تهیه این غذای مفید کافی است پای مرغ را کاملاً تمیز کرده و خوب بشویید. حالا آن را در قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید. قابلمه را روی اجاق بگذارید و اجازه دهید به جوش بیاید و کف کند. حالا آب پای مرغ‌ها را عوض کرده و تمام مواد اولیه را به آن اضافه کنید. حالا آن را روی اجاق گذاشته و اجازه دهید به جوش بیاید. وقتی به جوش آمد با شعله ملایم اجازه دهید حدود ۴ ساعت روی گاز باشد. پس از گذشت حدود ۳ ساعت می‌توانید به آن لیموعمانی هم اضافه کنید که دلخواه است و کمی مزه عصاره آن را ترش می‌کند. پس از پخت کامل پای مرغ‌ها باید آن را سرو کرده یا فریز کنید. برای سروکردن دو روش دارید. در روش اول عصاره پای مرغ را از صافی رد کرده و در کاسه بریزید. حالا پاهای مرغ را هم در ظرفی جداگانه سرو کنید. در روش دوم می‌توانید گوشت پای مرغ را از استخوان آن جدا کرده و داخل عصاره آن که از صافی رد کرده‌اید بریزید. در این روش در صورت تمایل می‌توانید گوشت پای مرغ را میکس کرده و به عصاره اضافه کنید. اگر قصد فریز کردن عصاره پای مرغ را دارید، مطابق روش دوم گوشت پای مرغ را میکس کرده و با عصاره آن مخلوط کنید. حالا آن را داخل قالب‌های مدنظر خود ریخته و فریز کنید. از این عصاره می‌توانید در تمام سوپ‌ها، آش‌ها و خورشت‌ها استفاده کنید. شما می‌توانید گوشت پای مرغ را جداگانه در انواع توپک‌های مرغ هم استفاده کنید. یعنی آن را با مرغ ترکیب کنید. اگر به پخت توپک مرغ علاقه‌مند هستید می‌توانید مقاله طرز تهیه توپک مرغ و سیب‌زمینی را بخوانید.

طرز تهیه پای مرغ

نکات مهم در پخت پای مرغ

  • برای پخت پای مرغ باید حتماً تمام آلودگی‌ها را از پای مرغ خارج کنید. هرگونه تیرگی یا کثیفی را با چاقو ببرید.
  • تمام ناخن‌های پای مرغ باید از آن جدا شود.
  • شما در صورت تمایل می‌توانید به مواد اولیه فلفل‌دلمه‌ای، انواع ادویه دلخواه و حتی سبزیجات دیگری را هم اضافه کنید. این موضوع بستگی به سلیقه شما دارد؛ اما اگر قصد دارید عصاره آن را فریز کنید پیشنهاد می‌شود مواد اولیه را تغییر ندهید؛ زیرا ممکن است عصاره پای مرغ را در سوپ یا غذایی استفاده کنید که مزه سبزیجات داخل آن با غذای شما همخوانی نداشته باشد؛ پس بهتر است آن را ساده تهیه کنید.
  • زمان آماده‌سازی این غذا در حالتی گفته شده که غذا در قابلمه عادی پخته شود. اگر شما از زودپز برای این کار استفاده می‌کنید ۲ ساعت زمان پخت کافی است.

طرز تهیه پای مرغ کرانچی

اگرچه روش قبلی معمول‌ترین روش پخت پای مرغ است؛ اما برخی افراد دوست دارند آن را به‌صورت سوخاری شده مصرف کنند. در ادامه دستور پخت پای مرغ کرانچی را هم برای شما قرار خواهیم داد.

مواد اولیه موردنیاز برای تهیه پای مرغ کرانچی برای ۴ نفر:

پای مرغ: ۱ بسته

هویج: ۱ عدد

کرفس: چندتکه از ساقه کرفس

نمک: به میزان لازم

برگ‌بو: ۱ عدد

زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم

آرد معمولی: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

پودر سوخاری: به مقدار لازم

پودر فلفل قرمز: ۱ قاشق غذاخوری

تخم‌مرغ: ۱ عدد

شیر: ۱ پیمانه

پیاز: ۲ عدد

سیر: ۲ حبه

طرز تهیه پای مرغ

مراحل تهیه پای مرغ کرانچی

در این روش هم دقیقاً مانند روش قبل پای مرغ را آب‌پز کنید. با این تفاوت که این بار نیاز نیست پای مرغ ۴ ساعت بپزد؛ بلکه ۱ ساعت زمان برای پخت آن کافی است. پس از پختن کامل پای مرغ، باید آن را سوخاری کنید. برای این کار پودر فلفل قرمز، پودر سوخاری، آرد معمولی، شیر و تخم‌مرغ را با هم مخلوط کنید تا خمیری به دست آید. حالا پاهای مرغ را داخل خمیر گذاشته و در روغن کاملاً داغ سرخ کنید. پس از سرخ‌شدن، روغن اضافی آن را گرفته و نوش جان کنید. اگر به مرغ‌سوخاری علاقه دارید می‌توانید مقاله طرز تهیه مرغ سوخاری در بلاگ تبرک را بخوانید.

خواص پای مرغ

پروتئین، اسید چرب امگا ۳ و ۶، فولات، کلسیم و ویتامین ای از مواد مغذی تشکیل‌دهنده پای مرغ است. به همین دلیل پای مرغ برای تقویت مفاصل، شکستگی استخوان‌ها، دیسک کمر و زانودرد مفید است. از قدیم‌الایام از پای مرغ برای بهبود زودتر انواع شکستگی استفاده شده است که علت آن وجود همین مواد مغذی در آن است. در پای مرغ مقدار زیادی غضروف وجود دارد که این غضروف باعث تقویت مفاصل می‌شود. در واقع، شاید بتوان اصلی‌ترین اثر پای مرغ را بر غضروف‌ها دانست. به همین دلیل این غذا برای افرادی که دچار روماتیسم هستند، بهترین انتخاب است. در واقع مصرف پای مرغ برای افراد روماتیسمی توسط بسیاری از پزشکان طب سنتی توصیه می‌شود. همچنین اضافه‌کردن این بخش از مرغ به غذای سالمندان یا کودکان در بهبود و تقویت غضروف‌های بدن آن‌ها مؤثر خواهد بود. ویتامین آ و ب۹ هم به‌وفور در پای مرغ یافت می‌شوند که اثر مثبتی روی سلامت پوست و مو دارند؛ بنابراین اگر می‌خواهید پوست و موی بهتری داشته باشید، مصرف پای مرغ را فراموش نکنید.

کلام آخر

پای مرغ از غذاهای قدیمی و معروف است. در گذشته اطرافیان هر کس که دچار شکستگی می‌شد برای او سوپ پای مرغ می‌پختند. همچنین برای کودکانی که در سن رشد بودند هم این غذای مقوی پخته می‌شد و بزرگ‌ترها اعتقاد داشتند مصرف آن برای کودکان درحال‌رشد خوب است. برای پختن پای مرغ روش‌های مختلفی وجود دارد؛ اما در میان آن‌ها دو روش آب‌پز و کرانچی از بقیه بهتر و خوشمزه‌تر است. در این مقاله ما این دو دستور پخت را برای شما قرار دادیم. امیدواریم آن را تهیه کرده و در کنار خانواده از آن لذت ببرید.

سؤالات متداول

آیا اگر در ابتدا به پای مرغ نمک بزنیم گوشت آن سفت می‌شود؟

باتوجه‌به اینکه زمان پخت این غذا زیاد است و درهرصورت ۴ ساعت می‌پزد، مانعی در اضافه‌کردن نمک وجود ندارد.

آیا کودکان می‌توانند پای مرغ بخورند؟

مصرف پای مرغ به‌ویژه برای کودکان بسیار مفید است؛ زیرا باعث غضروف‌سازی و تقویت آن می‌شود؛ بنابراین نه‌تنها این غذا برای کودکان بد نیست بلکه خواص زیادی هم برای آن‌ها دارد.

آیا پای مرغ چربی زیادی دارد؟

پای مرغ را می‌توان نسبت به بقیه قسمت‌های مرغ چرب‌تر دانست؛ اما چربی آن در حدی نیست که کلسترول بد خون را به‌شدت افزایش دهد؛ بنابراین سالمندان و افرادی که چربی دارند هم می‌توانند آن را مصرف کنند. این افراد بهتر است این غذا را با آبغوره یا آبلیمو میل کنند یا پیش از خوردن روغن آن را بگیرند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید