اگر میخواهید غذایی جذاب و خوشمزه برای کودکانتان یا برای میهمانیهای خاص خود تدارک ببینید، توپک مرغ و سیب زمینی انتخاب خوبی است. پخت این غذا زمان زیادی از شما نمیگیرد، بهعلاوه اینکه مواد اولیه زیادی هم لازم ندارد و شما میتوانید با موادی که در منزل دارید این غذا را تهیه کنید. توپک مرغ و سیبزمینی یک انتخاب عالی بهعنوان فینگرفود است. شما میتوانید این غذا را در مهمانیهای خود همراه با مخلفات تزیینشده بهعنوان فینگرفود سرو کرده و از خوردن آن لذت ببرید. در ادامه این مقاله با طرز تهیه توپک مرغ و سیب زمینی و خواص آن بیشتر آشنا خواهیم شد.
روش تهیه توپک مرغ و سیبزمینی
برای تهیه توپک مرغ و سیب زمینی برای ۴ نفر به مواد اولیه زیر نیاز دارید.
تخممرغ: ۱ عدد
سیبزمینی: ۳ عدد بزرگ یا ۴ عدد متوسط
سینه مرغ: ۱ عدد
گردو: به مقدار لازم (دلخواه)
قارچ: ۱۰۰ گرم (دلخواه)
فلفلدلمهای: ۱ عدد کوچک (دلخواه)
پنیر پیتزا: به مقدار لازم
آرد سوخاری: ۱۰ قاشق
روغن: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و کاری: به میزان لازم
سیر: ۱ حبه
پیاز: ۱ عدد
برگبو: ۱ برگ
جعفری: ۱ دسته کوچک (دلخواه)
مراحل پخت توپک مرغ و سیب زمینی
زمان حدودی پخت غذای توپک مرغ و سیب زمینی: ۱۰۰ دقیقه
قبل از اینکه طرز تهیه این غذا را آموزش دهیم، باید بگوییم که مواد اولیه مصرفی در این غذا میتواند بهدلخواه آشپز تغییر کند. شما میتوانید مواد داخل توپک را هرطور که دوست داشتید انتخاب کنید. در مرحله اول لازم است سینه مرغ را به همراه پیاز، سیر، برگبو، ادویهها و نمک بپزید. برای این کار حداقل یک ساعت زمان لازم است.
در این زمان، سیبزمینیها را هم در یک قابلمه قرار داده و آنها را هم آبپز کنید. پس از اینکه سیبزمینیها پختند آنها را پوستکنده و در یک ظرف بریزید. کمی نمک به آن اضافه کنید، سپس با گوشتکوب آنها را له کرده و کنار بگذارید. حالا باید مرغ پختهشده را هم ریشریش کرده و کنار بگذارید. جعفری را خوب شسته و خرد کنید. گردوها را کمی خرد کنید. میتوانید گردوها را بهصورت درسته هم داخل توپک قرار دهید، اما اگر کمی خرد شوند بهتر است. حالا قارچها را ریز خردکرده و آنها را کمی تفت دهید تا آب آنها کشیده شود. فلفلدلمهای را ریز خرد کنید. زرشک را هم همراه کمی کره تفت دهید و کنار بگذارید. حالا اجازه دهید تمام مواد سرد شوند.
در این فاصله کمی ادویه به آرد سوخاری اضافه کنید. یک عدد تخممرغ را هم در ظرفی شکسته و آن را خوب هم بزنید. حالا مقداری از سیبزمینی را برداشته و کف دست خود باز کنید. حالا مقداری سینه مرغ، جعفری، فلفلدلمهای، گردو، زرشک و پنیر پیتزا داخل آن ریخته و آن را ببندید. حالا باید توپکها را یک مرحله در تخممرغ و سپس در آرد سوخاری بغلتانید. پس از اینکه تمام توپکها آغشته به مواد سوخاری شدند، آنها را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. سپس مقداری روغن را در یک قابلمه گرم کرده و توپکها را در آن سرخ کنید. حالا توپکهای سرخ شده را با گوجه، سس، خیارشور و سبزی تزیین کنید.
یکی از غذاهای پرطرفدار امروزی رولت مرغ است که در مقاله طرز تهیه رولت مرغ روش تهیه آن را آوردیم.
نکات مهم در پخت توپک مرغ و سیب زمینی
- برای تهیه این غذا شما میتوانید از قسمتهای دیگر مرغ مانند ران هم استفاده کنید؛ اما مزه و بوی نهایی غذا با سینه مرغ بسیار بهتر میشود.
- میتوانید سیبزمینیها را بهجای آبپز، بخارپز هم بکنید.
- بهتر است هنگام تفت قارچها شعله را زیاد کنید. این کار از تیرهشدن قارچها جلوگیری میکند.
- حتماً قبل از سرخکردن توپکها آنها را داخل یخچال قرار دهید تا کمی استراحت کنند. این کار هم باعث میشود که توپکها وا نروند و هم به پفکیتر شدن آنها کمک میکند.
- روغن را بیش از حد داغ نکنید؛ زیرا توپکها در روغن خیلی داغ میسوزند درحالیکه مغز آنها خام است.
- اگر دوست دارید توپک شما حالت پفکیتر و سوخاریتر داشته باشد بهتر است مراحل غلتاندن در تخممرغ و آرد سوخاری را دو بار تکرار کنید.
اگر مهمانی دارید و میخواهید مرغ درست کنید، مقاله طرز تهیه مرغ شکم پر را از دست ندهید.
خواص غذای توپک مرغ و سیب زمینی
در تهیه توپک مرغ و سیب زمینی از فلفلدلمهای استفاده شده که سرشار از اکسیدان است و میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. این ماده غذایی برای تقویت فولیکول مو و بهبود سلامت پوست مؤثر است. همچنین فلفلدلمهای ویتامین آ دارد که باعث تقویت بینایی هم میشود. یکی دیگر از خواص غذای توپک مرغ و سیب زمینی، پیشگیری از پوکیاستخوان و افزایش عضلهسازی است. این موضوع به دلیل وجود مرغ و سیبزمینی در این غذاست.
مصرف این غذا میتواند به درمان کمخونی هم کمک کند. ترکیب قارچ و مرغ در این غذا باعث شده که یک منبع خوب پروتئین تشکیل شود که هم برای کودکان و هم برای ورزشکاران بسیار مهم است. جعفری به مقدار زیادی ویتامین ث دارد که همین امر باعث جذب بهتر آهن میشود. این غذا پنیر پیتزا هم دارد که در کنار طعم عالی، خواص زیادی دارد. اگر دوست دارید درمورد خواص پنیر پیتزا بیشتر بدانید، مقاله خواص پنیر پیتزا را بخوانید. در حالت کلی توپک مرغ و سیبزمینی حاوی مقادیر قابلتوجهی از ویتامینهای گروه ب، پتاسیم، سدیم و آهن است که همگی این ویتامینها برای حفظ سلامت بدن بسیار مفید هستند.
کلام آخر
توپک مرغ و سیب زمینی غذایی است که میتواند کودکان شما را تشویق به غذاخوردن کند. اگر کودک بدقلقی دارید که غذا نمیخورد میتوانید این غذا را تهیه کرده و با مخلفات محبوب او آن را تزیین کنید. این غذا خواص بسیار زیادی مانند تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به جذب آهن در بدن و افزایش مقاومت بدن در برابر سرماخوردگی دارد. امیدواریم این غذا را در کنار خانواده تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید.
سؤالات متداول
آیا در توپک مرغ و سیبزمینی میتوان گوشت قرمز را جایگزین کرد؟
بله، مواد بهکاررفته در این غذا میتواند بنا به سلیقه و ذائقه افراد تغییر کند. میتوانید بهجای مرغ از گوشت قرمز استفاده کنید.
آیا توپک مرغ و سیب زمینی چاقکننده است؟
این غذا را اگر در روغن کم سرخکرده و پس از آن با یک دستمال تمیز روغن آن را بگیرید، بههیچعنوان چاقکننده نخواهد بود؛ حتی برعکس، به دلیل خاصیت سیرکنندگی آن، میتواند باعث کاهش میل به غذاخوردن در وعدههای بعدی شود.
توپک مرغ و سیب زمینی برای چه افرادی مناسب است؟
این غذا یکی از بهترین غذاها برای کودکان، نوجوانان و ورزشکاران است. این موضوع به دلیل وجود پتاسیم، پروتئین و سدیم موجود در این غذاست.
1 نظر
فرسته
۲۸ خرداد ۱۴۰۲, ۱۶:۵۳ممنون ازاشپزیهای خوبتون