مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه سس کچاپ

طرز تهیه سس کچاپ

سس گوجه‌فرنگی یا سس کچاپ یکی از پرطرف‌دارترین چاشنی‌های بین‌المللی است که محبوبیت فراوانی دارد. فرقی نمی‌کند که شما چه سن و سالی داشته باشید؛ اما بدون شک از خوردن سس کچاپ با یک غذا لذت می‌برد. به‌خصوص بچه‌ها که از این سس تحت هیچ شرایطی نمی‌گذرند. به‌طوری‌که اگر ممکن باشد کچاپ را روی لقمه نان و پنیر خود هم خواهند ریخت.

در این قسمت از مجله آشپزی تبرک طرز تهیه سس کچاپ را در دو نوع خانگی و بازاری با تمامی نکات طلایی آن را بررسی خواهیم کرد. شما می‌توانید با مطالعه مطالب پیش رو سس کچاپ بدون نگهدارنده تهیه کنید.

طرز تهیه سس کچاپ خانگی و فوری

یکی از آسان‌ترین راه‌های پخت این سس، تهیه سس کچاپ با رب گوجه‌فرنگی است. برای این دستور شما به مواد زیر نیاز دارید و باید طبق دستورالعمل پیش بروید:

رب گوجه‌فرنگی: 2 قاشق غذاخوری

پودر سیر: 1 قاشق چای‌خوری

پودر پیاز: 1 قاشق چای‌خوری

سرکه: 1/3 لیوان

شکر: 2 قاشق غذاخوری

نشاسته ذرت: 1 قاشق چای‌خوری

آب جوشیده: 1 لیوان

روغن‌مایع: 1 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به مقدار لازم

مراحل تهیه سس کچاپ با رب گوجه‌فرنگی

ابتدا یک قابلمه مناسب انتخاب کنید. آب را به همراه پودر نشاسته، پودر سیر و پودر پیاز داخل آن بریزید تا به‌خوبی در آب حل شوند.

قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا آب به جوش بیاید. اکنون باید سرکه، شکر و رب گوجه‌فرنگی را به ترکیبات اضافه کنید و مدام هم بزنید.

پس از باز شدن رب گوجه‌فرنگی، به سراغ اضافه کردن نمک، فلفل و روغن‌مایع بروید. در طی این مدت کنار اجاق بمانید تا سس ته نگیرد یا نسوزد.

وقتی که سس کچاپ خانگی شما به غلظت مناسب رسید، زیر اجاق را خاموش کنید تا سرد شود. نهایتاً سس را در ظرفی درپوش‌دار بریزید و به مدت ۲ تا ۳ هفته در یخچال نگهداری کنید. نوش جان.

طرز تهیه سس کچاپ

طرز تهیه سس کچاپ به روش بازاری

همان‌طور که می‌دانید یکی از سس‌های معروف‌ دنیا، سس کچاپ است که نوع بازاری آن عطروطعم ویژه‌ای دارد. برای داشتن یک ظرف نیم لیتری سس کچاپ بازاری به مواد زیر نیاز دارید.

گوجه‌فرنگی: 1 کیلوگرم

ادویه کاری: 1 قاشق چای‌خوری

پودر سیر: 1 قاشق چای‌خوری

پودر پیاز: 1 قاشق چای‌خوری

سرکه: 1/3 لیوان

شکر: 2 قاشق غذاخوری

نشاسته ذرت: 1 قاشق چای‌خوری

آب جوشیده: 1/2 لیوان

روغن‌مایع: 1 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به مقدار لازم

مراحل تهیه سس کچاپ بازاری

گوجه‌فرنگی‌ها را پوست بگیرید و خرد کنید. قابلمه مناسبی بردارید و گوجه‌فرنگی‌های خرد شده را به همراه کمی نمک درون آن بریزید. در ظرف را ببندید تا آب گوجه‌فرنگی‌ها خارج شود.

در طی این مدت چند مرتبه گوجه‌ها را زیرورو کنید تا نسوزند. زمانی که آب گوجه‌فرنگی‌ها خشک شد، اجاق را خاموش کنید. اجازه دهید تا مواد خنک شوند. گوجه‌فرنگی را در مخلوط‌کن بریزید و چند دقیقه مخلوط کنید تا کاملاً پوره شود.

پوره به‌دست‌آمده را از صافی رد کنید تا دانه یا پوست اضافی گوجه‌ها گرفته شود. ترکیب حاصل شده را داخل قابلمه بریزید و روی اجاق با حرارت کم بگذارید.

نشاسته را درون مقدار آبی که در دستور آمده است بریزید و هم بزنید تا به‌خوبی در آب حل شود. به همین مخلوط شکر، سرکه و ادویه‌ها را اضافه کنید. مواد را کاملاً ترکیب کنید و نهایتاً داخل قابلمه بریزید.

مخلوط را به‌خوبی هم بزیند و روغن‌مایع را به سس کچاپ اضافه کنید. اجازه دهید تا سس کاملاً بجوشد و غلیظ شود. زمانی که سس به درجه دلخواه رسید، زیر اجاق را خاموش کنید تا خنک شود.

سس کچاپ بازاری شما حاضر است. سس را در ظرفی درپوش‌دار بریزید و برای ۳ تا ۴ هفته در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه سس کچاپ

فوت و فن‌های طرز تهیه سس کچاپ

  • گوجه‌فرنگی مورداستفاده در سس کچاپ باید از کیفیت خوبی برخوردار باشد و کاملاً رسیده باشد.
  • هر نوع سرکه‌ای را می‌توان در طرز تهیه سس کچاپ به کار گرفت؛ اما سرکه انگور سفید بهترین نوع است.
  • به‌جای روغن‌مایع می‌توانید از روغن زیتون هم استفاده کنید.
  • میزان تندی سس کچاپ به شما بستگی دارد. اگر طعم‌های تند را می‌پسندید مقدار بیشتری پودر فلفل اضافه کنید.
  • سس کچاپ خانگی بدون نگهدارنده است؛ بنابراین بهتر است به مقدار کمتری تهیه شود یا مقدار اضافی آن را در فریزر قرار دهید.
  • افزودن برخی ادویه‌ها مانند پودر پاپریکا و پودر کاری امری سلیقه‌ای است. در صورت تمایل این مواد را حذف یا به ترکیبات اضافه کنید.

کلام آخر

شما در این مقاله از مجله تبرک تحت عنوان طرز تهیه سس کچاپ با روش پخت این چاشنی که یکی از سس ها خاص اما کاربردی است، به‌خوبی آشنا شدید. شما آموختید که چگونه در خانه و با رب گوجه‌فرنگی و چند مواد در دسترس دیگر سس کچاپ ساده و فوری تهیه کنید. علاوه بر این‌ها به راز خوشمزگی سس کچاپ بازاری نیز پی بردید. اکنون می‌توانید باتکیه‌بر آموخته‌های خود سس کچاپ بدون افزودنی را در خانه تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. در صورت مفید بودن مطالب این مقاله آن را برای دوستان خود ارسال کنید.

سؤالات متداول

برای تهیه سس کچاپ از چه نوع گوجه‌ای استفاده کنید؟

گوجه‌فرنگی سالم و با کیفیتی که کاملاً رسیده باشد، بهترین نوع ماده اولیه برای تهیه سس کچاپ خانگی است.

چه سرکه‌ای را می‌توان در تهیه سس کچاپ به کار برد؟

انواع سرکه مناسب تهیه سس کچاپ است؛ اما سرکه سفید ایده‌آل‌ترین آن‌ها است.

از چه ادویه‌هایی برای پخت سس کچاپ استفاده کنیم؟

پودر سیر، پودر پیاز، فلفل سیاه و قرمز، نمک، ادویه کاری و پودر پاپریکا از متداول‌ترین ادویه‌های پخت سس کچاپ هستند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید