مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

سس رستورانی

سس‌های خاص

سس، مایه غلیظی است که برای مزه‌دار کردن انواع خوراکی‌ها استفاده می‌شود. مایونز پرطرفدارترین و معروف‌ترین سس در دنیا شناخته شده، اما سس‌ها تنوع بی‌شماری دارند.

سس‌های شیرین تا انواع ترش و تند آن، هر کدام به ما کمک می‌کنند تا طعم غذاها را قوی‌تر و لذیذتر تجربه کنیم. سس کارامل، سس شکلات و سس‌های میوه‌ای مخصوص دسرها و نوشیدنی‌ها هستند.

سس باربیکیو، سس گوجه و سس کچاپ را حتما می‌شناسید، پس با ما همراه شوید تا لیست کاملی از انواع سس‌های خاص را به شما معرفی کنیم؛ سس‌های بی‌نظیری که طعم غذاهای شما را جادویی می‌کنند.

سس‌های پایه

سس‌های پایه

در آشپزی بین‌المللی چهار نوع سس اصلی وجود دارد که پایه و اساس سس‌های دیگر هستند. سس‌های پایه، همگی از چند عنصر اصلی تشکیل شدند. در بیشتر آنها از آرد و روغن برای ایجاد غلظت بیشتر استفاده می‌شود.

سس بشامل غلیظ و خوشمزه است و برای نرم کردن ورقه‌های لازانیا و پاستا استفاده می‌شود. سس بشامل پایه اصلی آشپزی ایتالیایی و فرانسوی است. در بیشتر پاستاها از ترکیب بشامل و خامه استفاده می‌کنند.

برای درست کردن بشامل آرد و کره را تفت می‌دهند و شیر را کم کم به آن اضافه می‌کنند تا غلیظ شود. سس چدار، سس خامه و سس خردل را با اضافه کردن انواع پنیر، خامه و عصاره گیاه خردل به سس بشامل درست می‌کنند.

سس اسپانیایی یکی از خوشمزه‌ترین سس‌های مادر است. سس اسپانیایی قهوه‌ای رنگ بوده و از ترکیب پوره سیب‌زمینی، سبزیجات مختلف، آرد و روغن درست می‌شود. سس قارچ، سس رابرت و سس مادیرا همگی بر پایه سس اسپانیایی آماده می‌شوند.

سس هلندی یک سس کره‌ای، نرم و خوشمزه است که با اضافه کردن آب به زرده تخم‌مرغ گرم آن را درست می‌کنند. این سس هم پایه اصلی بسیاری از سس‌ها در آشپزی اروپایی است.

سس هلندی یک سس امولیزه‌ شده ‌است که در آن از کره هم استفاده می‌شود، زیرا کره خالص به ثابت ماندن ترکیب سس کمک می‌کند. سس هلندی به قدری غلیظ و خوش‌طعم است که به تنهایی هم مصرف می‌شود. این سس را برای طعم دادن به غذاهای دریایی و سبزیجات به‌کار می‌برند.

سس گوجه‌فرنگی پایه اصلی بسیاری از غذاها را تشکیل می‌دهد. قدیمی‌ترین سس، از ترکیب گوجه‌فرنگی، روغن و ادویه درست شده و بدون این سس، پاستا و پیتزا ابداع نمی‌شدند.

در تهیه این سس به روش سنتی، گوجه‌فرنگی را در فر با حرارت ملایم می‌پزند، سپس به آن روغن، نمک و ادویه اضافه می‌کنند. سس کچاپ با ایجاد تغییراتی در دستور سس گوجه تهیه می‌شود.

اگر دوست دارید بدانید که آشپزها در سراسر دنیا با استفاده از این سس‌های پایه، دست به چه خلاقیت‌هایی زده‌اند، سری به مقاله سس‌های معروف دنیا بزنید.

سس خانگی برای سالاد

سس خانگی برای سالاد

تا اینجا با سس‌های اصلی در دنیا آشنا شدید. برای درست کردن سس خانگی و خوشمزه ابتکار عمل به خرج دهید و با ساده‌ترین مواد اولیه دست به کار شوید. در ادامه چند سس خوشمزه و خانگی را به شما آموزش می‌دهیم.

سس سیر

یکی از لذیذ‌ترین سس‌های خانگی سس سیر است. شما می‌توانید آن را در خانه درست کنید. این روزها بیشتر رستوران‌ها و فست‌فودها، سس سیر مخصوص به خود را دارند.

در روش اول، تنها کافی است دو قاشق غذاخوری سس مایونز را با یک قاشق غذاخوری ماست پرچرب و چند قطره آبلیمو مخلوط کنید. چند حبه سیر را له کنید و به سس اضافه کنید.

در روش دوم، می‌توانید مایونز را حذف کنید. برای درست کردن این سس، 6 حبه سیر را له کرده و یک قاشق آبلیموی تازه به آن اضافه کنید. یک عدد تخم‌مرغ را به همراه یک قاشق سس خردل با مواد قبلی ترکیب کنید و به آرامی هم بزنید. سس سیر شما غلظتی شبیه به مایونز خواهد داشت و بسیار سالم و خوش‌طعم است.

سس فلفل

اگر برای مزه‌دار کردن سالاد، همبرگر یا کباب خود، به‌دنبال یک سس تند هستید، سس فلفل درست کنید. 4 عدد فلفل قرمز و تند را کبابی کنید. پوسته و دانه‌های فلفل را جدا کرده و آنها را خوب ساطوری کنید.

یک ظرف شیشه‌ای درب‌دار بردارید. فلفل‌ها را به‌همراه یک فنجان آب، یک قاشق سرکه و مقداری نمک داخل شیشه بریزید. درب آن را محکم ببندید و شیشه را 5 تا 8 دقیقه به‌خوبی تکان دهید تا سس کاملا یکدست شود.

به افراد گیاهخوار پیشنهاد می‌کنیم به مقاله سس سالاد برای گیاهخواران بروید و با دستور تهیه انواع سس‌ گیاهی سازگار با رژیم غذایی خود آشنا شوید.

سس پرتقال

سس پرتقال، طعم ملس و دلچسبی به سالاد شما می‌دهد و درست کردن آن بسیار راحت است. ابتدا یک قاشق غذاخوری کره را در یک قابلمه کوچک، آب کنید و یک قاشق نشاسته ذرت به آن اضافه کنید.

بعد از اینکه نشاسته را کمی تفت دادید، یک لیوان آب پرتقال به آن اضافه کنید و هم بزنید. برای عطر بهتر، می‌توانید پوسته پرتقال را به مقدار کمی داخل سس رنده کنید. شما می‌توانید یک قاشق مرباخوری شکر اضافه کنید تا سس کمی شیرین شود.

سس کاری

سس کاری بیشتر در غذاهای آسیایی و هندی استفاده می‌شود. ادویه کاری طعم دلپذیری دارد و با ذائقه ایرانی‌ها سازگار است. این سس را می‌توانید در کنار غذاهای گوشتی نوش‌جان کنید.

برای درست کردن سس کاری، 50 گرم کره را در یک قابلمه کوچک آب کنید. 2 قاشق غذاخوری آرد سفید را داخل کره تفت دهید تا کاملا طلایی شود. 2 پیمانه آب گوشت یا آب قلم را داخل قابلمه بریزید و خوب هم بزنید.

سس کاری ترکیب غلیظی دارد. در پایان یک قاشق ادویه کاری و کمی نمک به سس اضافه کنید. سس کاری، بر پایه سس بشامل درست می‌شود و غلظتی شبیه به آن دارد.

دوست دارید خودتان در خانه سس مایونز درست کنید؟ حتما سری به مقاله طرز تهیه سس مایونز بزنید.

سس خامه

این سس بسیار لطیف و آبدار است و بهترین انتخاب برای انواع پاستا خواهد بود. شما می‌توانید سس خامه را به سوپ مرغ یا سوپ جو اضافه کنید. سس خامه در کنار استیک و سبزیجات هم کاربرد دارد.

ابتدا 50 گرم کره را در یک قابلمه کوچک، آب کنید و 3 قاشق خامه صبحانه به آن اضافه کنید. سیر رنده شده و آویشن از ادویه‌های اصلی این سس هستند. ادویه‌ها و نمک را اضافه کنید و مواد را به‌خوبی هم بزنید تا ترکیب یکدستی به‌دست آید.

طرز تهیه سس رستورانی

طرز تهیه سس رستورانی

حتما تا به حال برای شما هم پیش آمده که طعم سس سالاد یا ساندویچ رستورانی خاص، در ذهن شما بماند. راز خوشمزگی سس‌های رستورانی چیست؟ در اینجا شما را با فوت‌وفن‌های سس رستورانی آشنا می‌کنیم.

سس آلفردو

پاستا مرغ به همراه سس آلفردو یک غذای اصیل ایتالیایی است که احتمالا آن را در رستوران چشیده‌اید. این غذا را می‌توانید در خانه درست کنید، به شرط آن که سس آن را به سبک رستورانی آماده کنید.

در طرز تهیه سس آلفردو، 25 گرم کره را داخل تابه کوچکی آب کنید و چند حبه سیر له شده را در آن تفت دهید. دو قاشق غذاخوری خامه صبحانه را داخل تابه بریزید و خوب هم بزنید. نمک، جوز هندی و فلفل سیاه از ادویه‌های جادویی این سس هستند.

اگر سس شما زیادی غلیظ شده، کمی شیر پرچرب به آن اضافه کنید و در پایان دو قاشق غذاخوری پنیر پارمزان رنده شده داخل سس بریزید.

سس چیلی

خوشمزه‌ترین همبرگرها و هات‌داگ‌ها را با سس مخصوص چیلی مزه‌دار می‌کنند. این سس، تند و تیز است و طرفداران زیادی دارد. سس چیلی بر پایه کچاپ درست می‌شود و بسیار راحت است.

برای درست کردن سس چیلی، 6 عدد فلفل قرمز و تند را بشویید. آنها را خرد کرده و دانه‌ها را دور بریزید. فلفل‌ها را با یک استکان آب داخل قابلمه کوچکی بپزید تا خوب نرم شوند.

فلفل‌ها را به کمک همزن پوره کرده و دو قاشق چای‌خوری شکر، کمی نمک و یک قاشق غذاخوری سرکه سیب به آنها اضافه کنید.

سس چیلی خیلی تند است، هر بار مقدار کمی از آن را روی ساندویچ یا کباب خود بریزید. باقیمانده را در ظرف شیشه‌ای مناسب به مدت دو هفته در یخچال نگه دارید.

سس چیلی را می‌توانید با سس کچاپ ترکیب کنید. پیشنهاد ما به شما سس کچاپ تبرک است که بسیار سالم و باکیفیت تولید شده و طعم غذای شما را بی‌نظیر خواهد کرد.

سس رابرت

سس رابرت یکی از مشتقات سس اسپانیایی است و در آشپزی فرانسوی بسیار کاربرد دارد. این سس نوعی خردل قهوه‌ای است و در کنار استیک، گوشت و مرغ گریل‌ شده در رستوران‌ها سرو می‌شود.

برای درست کردن این سس، به سس اسپانیول نیاز دارید. در مرحله اول یک پیاز را خرد کرده و در 25 گرم کره تفت دهید. یک پیمانه سس اسپانیول آماده و 2 قاشق غذاخوری خردل به آنها اضافه کنید.

سس را با یک پیمانه عصاره گوشت یا آب قلم رقیق کنید. نصف پیمانه سرکه سفید و یک قاشق شکر به این سس اضافه کنید تا طعم ملایمی داشته باشد. در پایان کمی نمک و فلفل داخل سس بریزید. سس رابرت یکی از سس‌های حرفه‌ای در آشپزی بین‌المللی است و درست کردن آن نیاز به مهارت خاصی دارد.

کلام آخر

سس‌ها یکی از اصلی‌ترین چاشنی‌ها در طعم‌دار کردن غذا هستند. در بیشتر مواقع راز خوشمزگی غذای شما مربوط به عطر و طعم سس آن می‌شود. درست کردن سس‌، کار سختی نیست، اما خلاقیت و خوش‌ذوقی خاصی می‌طلبد.

فرانسوی‌ها و ایتالیایی‌ها در این زمینه پیشرو هستند و اغراق‌آمیز نخواهد بود اگر بگوییم که هر آشپز فرانسوی، سس جادویی مخصوص به خود را دارد. در این مقاله سعی داشتیم خاص‌ترین سس‌ها را به شما معرفی کنیم.

‎‌سوالات متداول:

سس‌های پایه کدام هستند؟

سس بشامل، سس گوجه‌فرنگی، سس هلندی و سس اسپانیایی.

سس رابرت چیست؟

سس رابرت یا خردل قهوه‌ای یکی از مشتقات سس اسپانیایی است و در کنار استیک و مرغ گریل شده سرو می‌شود.

خاص‌ترین سس‌های رستورانی کدامند؟

سس آلفردو، سس چیلی، سس رابرت و سس بشامل. البته بیشتر رستوران‌ها سس‌های مخصوص به خود را سرو می‌کنند.

 

 

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید