ایجاد تنوع در وعدههای غذایی تاثیر زیادی بر شادکامی ما دارد. به راحتی میتوانیم با اضافه کردن غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی مثل انواع کوکوها به وعدههای غذایی خانواده، اعضای خانواده را غافلگیر کنیم و با خوردن غذاهایی مثل کوکو عدس به تقویت سیستم ایمنی و حال عمومی و رشد کودکان کمک کنیم. در این مطلب به طرز تهیه کوکو عدس و انواع مختلف آن مثل طرز تهیه کوکو عدس خام، طرز تهیه کوکو عدس ساده، طرز تهیه کوکوی عدس و گردو و تمام فوت و فنهای پخت کوکو عدس میپردازیم. با ما همراه باشید:
طرز تهیه کوکو عدس ساده
سادهترین روش پخت کوکو عدس را با در دسترسترین مواد اولیه برایتان آوردهایم:
عدس: 1.5 پیمانه
آرد سوخاری: 3 قاشق غذاخوری
سیر: 2 حبه
پیاز: 1 عدد
تخم مرغ: 2 عدد
رب گوجه فرنگی:1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
ادویه کاری: به مقدار کافی
روغن: به مقدار کافی
در ابتدای طرز تهیه کوکو عدس ساده ، عدسها را میگذاریم با مقداری آب خوب بپزد. سیر و پیاز را رنده میکنیم و آبشان را کاملا میگیریم. سپس عدس پخته را میکوبیم یا میکس میکنیم. رب گوجه، عدس پخته، سیر و پیاز، نمک، فلفل و کاری را هم اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. سپس تخم مرغها را اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم. اگر مایه کمی شل و آبکی است، با افزودن مقداری آرد سوخاری، مایه را به انسجام دلخواهمان میرسانیم.
روغن را در ماهیتابه داغ میکنیم و کوکوها را یکی یکی با دست به فرمی که دلمان میخواهد در میآوریم و به روغن اضافه میکنیم. بعد از سرخ شدن یک طرف، طرف دیگر را هم سرخ میکنیم و نوش جان.
راستی یادتان باشد که چون در مایه کوکو عدس ساده ، رب وجود دارد ممکن است کمی زودتر بسوزد، پس زیر تابه را کم کنید و کوکوها را با زخامت کمتری درست کنید که قبل از سوختن رویه کوکو، خوب مغزپخت شود.
طرز تهیه کوکو عدس پخته با جعفری
طرز تهیه کوکو عدس پخته بسیار ساده است و زمان زیادی هم نیاز ندارد. این مدل کوکو بسیار خوشمزه است و میتواند در مهمانیها سفرهتان را رنگینتر کند.
مواد لازم:
عدس: 2 پیمانه
تخم مرغ: 1 عدد
پیاز درشت: 1 عدد
سیر: 1 حبه
جعفری: ۵۰ گرم
آرد سوخاری: 1.5 لیوان
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
زردچوبه: به مقدار کافی
روغن: به مقدار کافی
برای پختن کوکو عدس پخته، ابتدا عدسها را به همراه دو لیوان آب میگذاریم خوب بپزد. سپس پیاز را نگینی خرد میکنیم و تفت میدهیم. سیرها را رنده و جعفریها را ساطوری میکنیم. .سیر، جعفری، پیاز داغ و عدس را اضافه میکنیم و به همراه نمک و فلفل و زردچوبه خوب هم میزنیم. سپس تخم مرغها را یکی یکی به کوکو اضافه میکنیم تا وقتی که احساس کنیم مایه کوکو به غلظت مناسب رسیده است. شروع به ورز دادن کوکو میکنیم تا کاملا یکدست شود. سپس اگر مایه کوکو شل بود، مقداری آرد سوخاری اضافه میکنیم تا مواد منسجمتر شود.
برای سرخ کردن کوکوها، ابتدا تابه را روی حرارت قرار میدهیم و روغن میریزیم. وقتی روغن داغ شد، مقداری از مایه کوکو برمیداریم، به فرم دلخواه در میآوریم و میگذاریم خوب سرخ شود. وقتی یک طرف کوکو سرخ شد آن را برمیگردانیم. کوکوی شما پس از چند دقیقه آمده است.
اگر به کوکوها با پایه پروتئین علاقه دارید، طرز تهیه کوکو مرغ را هم ببینید.
طرز تهیه کوکو عدس خام
یک روش متفاوت برای پخت کوکو عدس ، استفاده از عدس خام است.
مواد لازم:
عدس: 1 لیوان
پیاز: 1 عدد
سیر: 1 عدد
جعفری: 1 قاشق
آرد سوخاری: 1 قاشق غذاخوری
تخم مرغ: 3 عدد
نمک، فلفل سیاه: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
اولین قدم در دستور پخت کوکو عدس خام ، خیساندن عدس از یک روز قبل است. هر دو ساعت باید آب عدس را عوض کنید. برای شروع کار، آب عدس را دور میریزید، پیاز و سیر را رنده میکنید و داخل میکسر میریزید تا خوب با هم میکس شود و حالت خمیری پیدا کند. بعد جعفری ساطوری شده، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه میکنید و خوب هم میزنید. بعد هم نوبت اضافه کردن دانه دانه تخم مرغهاست. غلظت مایه را با تخم مرغها و آرد سوخاری تنظیم کنید تا وقت سرخ کردن برسد. کوکوها را با قاشق به شکل دایرهای درون روغن داغ بریزید، وقتی یک طرف سرخ شد و کوکو خودش را گرفت، برش گردانید و سمت دیگر را هم خوب سرخ کنید.
این غذا را با سیبزمینی هم درست میکنند. میتوانید یک سیب زمینی خام رنده شده و یک سیب زمینی پخته پوره شده را به مواد اضافه کنید تا هم مایه غلظت بهترین پیدا کند هم بیشتر شود.
طرز تهیه کوکوی عدس و گردو
کوکوی عدس و گردو ، بسیار مقوی است و در عین حال لذیذ است. یک طعم خاص که باید حتما امتحانش کنید:
مواد لازم:
عدس: 1.5 پیمانه
سیب زمینی: 2 عدد
پیاز: 1 عدد
سیر: 2 حبه
تخم مرغ: 4 عدد
گردو: 5 عدد درشت
آرد سوخاری: 2 قاشق غذاخوری
دارچین: 1 قاشق چایخوری
پودر زیره سبز: 1 قاشق چایخوری
آویشن: 1/2 قاشق چایخوری
زردچوبه نمک و فلفل: به مقدار لازم
روغن مایع: به میزان لازم
ابتدا عدس و سیبزمینی را میگذاریم با هم آبپز شود. وقتی خوب با هم پختند، آب اضافی را با آبکش میگیریم و با میکسر یا گوشتکوب خوب مخلوطشان میکنیم. سیر و پیاز را با رنده ریز رنده میکنیم و آبشان را میگیریم. گردوها را هم رنده میکنیم. سپس پیاز و سیر رنده شده، گردو، پوره سیبزمینی و عدس، ادویهها و نمک را با هم خوب مخلوط میکنیم. حالا نوبت تخم مرغ هاست. تخم مرغ ها را یکی یکی به مواد اضافه میکنیم و هم میزنیم تا به بافت و غلظت مناسب برسد. اگر مایه داشت شل میشد، از آرد سوخاری استفاده میکنیم. سپس مایه را درون روغن داغ به سبک همیشگی سرخ میکنیم و نوش جان.
از دیگر غذاهای ساده و ارزان میتوان به کوکوسبزی اشاره کرد؛ طرز تهیه کوکو بادمجان را از بلاگ تبرک بخوانید.
طرز تهیه کوکو عدس با سیب زمینی
به نظر من که این دستورخوشمزهترین دستور پخت کوکو عدس با سیب زمینی است. سیب زمینی کوکو را لطیفتر و لذیذتر میکنید:
مواد لازم:
عدس: 500 گرم
سیبزمینی: 1 عدد
پیاز متوسط: 1 عدد
تخم مرغ: 3 عدد
پودر سیر: 1 قاشق چایخوری
آرد سوخاری: 2 قاشق غذا خوری
روغن مایع: به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه کوکو عدس با سیب زمینی یکی از سریعترین و خوشمزهترین روشهاست. ابتدا عدس و سیبزمینی را میگذاریم با هم آبپز شوند. بعد از اینکه عدس و سیبزمینی خوب پختند، آب اضافهشان را میگیریم و با میکسر یا گوشتکوب، خوب لهشان میکنیم. پیاز را هم در ظرفی جداگانه رنده ریز میکنیم و آبش را میگیریم. سپس، نمک و فلفل، پودر سیر، پیاز و مخلوط سیبزمینی و عدس را خوب هم میزنیم و تخم مرغها را هم دانه دانه اضافه میکنیم تا به غلظت دلخواه برسیم. مقداری آرد سوخای اضافه میکنیم تا مایه کوکو عدس به انسجام کافی برسد.
در ادامه، روغن را در ماهیتابه داغ میکنیم، مایه را به دلخواه شکل میدهیم و دو طرفش را خوب سرخ میکنیم.
طرز تهیه کوکو عدس با قارچ
یکی از خوشمزهترین و خاصترین روشهای پخت کوکو عدس، طرز تهیه کوکو عدس با قارچ است:
مواد لازم:
عدس پخته شده: 2 فنجان
پیاز کوچک: 1عدد
جو دوسر پرک: سه چهارم فنجان
قارچ: 230 گرم
سیر: 2حبه
تخم مرغ: 2 عدد
پاپریکا: 1 قاشق چایخوری
نمک: 1 قاشق چایخوری
ابتدا عدس را بگذارید خوب بپزد. پیاز را نگینی خرد و سرخ کنید. قارچها را نگینی خرد کنید و بگذارید تا با روغن کم، چند دقیقهای تفت بخورد. وقتی آب آن کاملا کشیده شد، سیرها را رنده کنید و به قارچها اضافه کنید و بگذارید طلایی شود. جو دوسر، عدس پخته، پیاز داغ، قارچ و سیر، ادویهها و نمک را خوب در میکسر با هم مخلوط کنید. آن وقت دانه دانه تخم مرغها را اضافه کنید و خوب هم بزنید. حالا که مایه کوکوی عدس و قارچ حاضر شد، میتوانید توی روغن داغ سرخ و نوش جان کنید.
اگر اهل غذاهای گیاهی هستید، طرز تهیه کوکو کدو سبز را هم ببینید.
فوت و فنهای دستور پخت کوکوی عدس
- برای از دست نرفتن مواد مغذی عدس، سعی کنید آب برای پختن عدس را طوری تنظیم کنید که تا آخر پخت عدس، آب هم کاملا کشیده شود. اینطوری مجبور نمیشوید آب اضافی عدس را دور بریزید و مواد مغذی عدستان هم از دست نمیرود.
- بعد از سرخ کردن کوکوها باید آن را روی دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافهاش گرفته شود و کوکو سنگین و چرب نباشد.
- برای از بین رفتن نفخ عدس، باید یکی دو ساعتی قبل از پختن عدس،ها، آنرا خیس کنید. سپس آب عدس را عوض کنید و بگذارید تا آبپز شود. نفخ عدس با مدت کمی در آب خیساندن از بین میرود.
کلام آخر
کوکو عدس، یکی از سریعترین و سادهترین غذاهای ایرانی است که به مواد اولیه زیادی هم احتیاج ندارد. همین طور میتواند میان وعدهای خوب برای تقویت بچهها یا صبحانهای خوشمزه برای یک روز کاری مهم باشد. به علاوه یک غذای ایدهآل برای وجترینها که بدنشان به پروتئین و آهن موجود در عدس احتیاج دارد. شما تا به حال کوکو عدس را درست کردهاید؟ کدام طرز تهیه کوکو عدس به نظرتان نتیجه خوشمزهتری دارد؟ شما کوکو عدس را به شکل دیگری درست میکنید؟ با مخاطبان ما به اشتراک بگذارید.
سؤالات متدوال
برای زیباتر شدن ظاهر کوکو عدس چه کار کنیم؟
یکی از مهمترین نشانههای آشپز خوب، زیبایی غذاهایی است که درست میکند. در این بخش به چند روش ساده برای بهتر و زیباتر سرخ و سرو کردن کوکو عدس میپردازیم.
در سرخ کردن کوکو عدس دقت داشته باشید که هر بار به مقدار مساوی از کوکو را بردارید و شکل بدهید تا کوکوهای یکدست و هماندازهای داشته باشید. مثلا به اندازه یک قاشق غذاخوری یا یک کف دست. اگر قالب فلزی یا یک کاسه کوچک دارید، برای حالت دادن هر کدام از کوکوها از آن ها هم میتوانید استفاده کنید.
در یک روش دیگر، میتوانید کل مایه یا نصف مایه را در ماهیتابه دو طرفه پخش کنید و در را بگذارید، وقتی یک طرف کمی سرخ شد طرف دیگر را روی حرارت بگذارید و منتظر بمانید تا طرف دوم هم خوب سرخ شود. وقتی هر دو طرف خوب سرخ شد به اشکال مختلف میتوانید کوکوی زیبایتان را برش بزنید و در ظرف سرو کنید.
استفاده از گوجه، خیار شور تبرک، کاهو، انواع سسهای تبرک و دورچین های دیگر برای تزئین کوکو عدس هم میتواند به زیبایی بیشتر ظرف شما کمک کند.
در تهیه کوکو عدس چه ادویههایی استفاده کنیم؟
ادویههایی که همه پیشنهاد میدهند پودر سیر، فلفل سیاه و زردچوبه است. میتوانید از کاری، پودر دارچین، پودر زنجبیل، زیره سبز، پاپریکا و هر ادویهای که عطرش را د.وست دارید استفاده کنید. از امتحان کردن و خلاقیت به خرج دادن در آشپزی نترسید.
چه کار کنیم که مایه کوکو شل نباشد؟
برای جلوگیری از شل شدن مایه کوکو، چند نکته اهمیت دارد: به دلیل اینکه اندزاه تخممرغها متفاوت است، ممکن است وقتی مایهتان را بر اساس دستور پخت کوکو عدس درست میکنید، تخم مرغهایتان بزرگ باشد و مایهتان شل شود. پس همیشه برای پخت کوکو، تخم مرغها را دانه دانه به مایه اضافه کنید، هم بزنید و هر جا که دیدید مایه به شکل دلخواه درآمده است، از اضافه کردن بیش از حد تخم مرغ خودداری کنید، حتی اگر در طرز تهیه کوکو عدس مقدار بیشتری تخم مرغ گفته شده باشد.
نکته دوم اینکه، گاهی مواد کوکو به دلیل ماهیتشان آب میاندازند. این مسئله خیلی طبیعی است. اضافه کردن قدری آرد سوخاری یا آرد ساده کمک میکند آب اضافی جذب شود.
همین طور وقتی سبزیجات را در مایه کوکو رنده میکنید باید حتما آبشان را کاملا بگیرید. اگر همانطور آبدار درون مایه بریزید، مایه شل میشود. با رعایت این نکات، احتمالا مشکل شل شدن مایه کوکو را نخواهید داشت. ولی این را هم بدانید هر دستور پخت کوکو عدس انسجام متفاوتی دارد و ممکن است مایه یکی از دیگری شلتر باشد.
شبکه های اجتماعی