مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه نان تست

طرز تهیه نان تست

نان تست در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. بسیاری از مردم به خوردن نان تست علاقه دارند و در انواع وعده‌های غذایی خود در کنار غذاهای گوناگون از آن استفاده می‌کنند، اما آیا تابه‌حال دقت کرده‌اید که نان تست چه فوایدی دارد و یا با تست کردن نان چه اتفاقی می‌افتد؟ هنگامی که نان خود را تست می‌کنیم ارزش غذایی موجود در نان نیز تغییر می‌کند و این با مزایای زیادی همراه است. این نوع از نان برای افراد دیابتی بسیار خوب است؛ چراکه نان تست، نسبت به سایر نان‌های موجود، چربی و شاخص گلیسمی کمتری دارد. این دو عامل در سلامت افراد دیابتی نقش بسیار مهمی دارند. درنتیجه مصرف نان تست، به‌جای سایر نان‌های سنگین، به افراد دیابتی توصیه می‌شود.

روش تهیه نان تست

روش تهیه نان تست

دستورالعملی که در ادامه گفته می‌شود یک دستورالعمل بسیار ساده است که به شما در پخت یک نان نرم، لطیف و باکیفیت خانگی کمک می‌کند.

مواد زیر برای تهیه نان تست لازم است:

مخمر: 1 قاشق‌چای‌خوری

شیر: 1 لیتر

شکر: 50 گرم

نمک: 10 گرم

روغن یا کره: 60 گرم

تخم‌مرغ: 1 عدد بزرگ یا 2 عدد کوچک (یک عدد زرده تخم‌مرغ برای رومال نان به‌دلخواه)

آرد: ‌ حدود 200 گرم (ترجیحاً آرد نان فانتزی باشد و دوبار الک شود.)

آب ولرم: ‌به میزان کافی (بستگی به نوع آرد و قدرت جذب آن دارد.)

کنجد: ‌به‌میزان کم برای روی نان (به‌دلخواه)

قالب مخصوص نان تست (هر قالب فر دلخواه)

مراحل تهیه نان تست

ابتدا شیر، شکر، نمک و خمیرمایه فوری را درون ظرفی ریخته و در حدود ۱۰ دقیقه تا ۱۵ دقیقه به آن استراحت می‌دهید تا روی مواد را کف بگیرد. سپس به آن روغن، تخم‌مرغ و آرد الک شده را به آن اضافه کرده و خوب ورز دهید. شکر در طلایی شدن رویه‌ی نان مؤثر است و باعث می‌شود تا نان مدت طولانی‌تری سالم بماند. نکته مهم در تهیه نان تست استفاده از آرد مخصوص نان فانتزی است. زیرا این آرد سبک‌تر از بقیه آردها بوده و در تهیه نان تست معمولاً باید از این آرد استفاده شود. در این مرحله اگر خمیر سفت است و تمام آرد به خورد مواد نرفته است، می‌توان مقداری آب را نیز اضافه کرد تا جایی که خمیر به دست نچسبد. پس از آن خمیر را به مدت ۱۵ دقیقه ورز دهید یا این که آن را ۶۰ بار به سطح کار بکوبید. حال باید یک کاسه شفاف گود را با کره یا روغن چرب کنید، خمیر را به شکل یک چانه درآورده و در داخل کاسه قرار دهید. اگر کاسه شفاف باشد بهتر است چرا که میزان پف کردن خمیر در آن مشخص است. روی کاسه را با یک دستمال پارچه‌ای تمیز بپوشانید و سپس به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در جای گرم استراحت دهید. پس از گذشت این زمان، خمیر پف‌کرده و حجم آن تقریباً ۲ تا ۳ برابر می‌شود. خمیر را دوباره مقداری ورز دهید و از کاسه خارج کنید. حال خمیر را به‌اندازه قالب‌های خود چانه بگیرید و پس از چرب کردن قالب‌ها، خمیر را در آن قرار داده و دوباره روی آن را بپوشانید و به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه استراحت دهید تا دوباره خمیر کمی پف کند. در این مرحله می‌توان در صورت دلخواه مقداری کنجد روی نان ریخت و یا با زرده تخم‌مرغ آن را رومال کرد. حال باید فر را از قبل گرم کرده و روی دمای ۱۹۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. قالب‌های نان را در آن قرار دهید تا پخت نان به مدت ۴۵ دقیقه انجام شود. بعد از پخت، نان را از فر خارج کرده و اجازه دهید تا کاملاً در هوای محیط خنک شود. پس از خنک شدن، با یک چاقوی تیز و تمیز آن را برش دهید و در کیسه مخصوص نان قرار دهید تا خشک نشود و بتوانید از آن برای مدت طولانی‌تری استفاده کنید. در صورت دلخواه می‌توان در این مرحله نان را فریز کنید و در مواقع نیاز آن را از فریزر خارج کرده و گرم کنید.

نان تست یکی از نان‌های محبوب و کاربردی است که در پیک نیک هم می‌توان از آن استفاده کرد. در مقاله غذاهای مناسب برای پیک نیک، خوراکی‌های مناسب پیک را هم معرفی کردیم.

نکات مهم در تهیه نان تست

نکات مهم در تهیه نان تست

در تهیه نان تست و مواد اولیه استفاده شده در آن توجه به یک سری نکات بسیار ضروری است. در واقع وجه تمایز یک نان خوب و باکیفیت بالا از یک نان معمولی، توجه و دقت به همین نکات ساده است. در ادامه در خصوص مواردی که برای تهیه یک نان باکیفیت باید موردتوجه قرار گیرد، صحبت می‌شود.

استفاده از مخمر خشک

در تهیه نان تست استفاده از مخمر خشک بهتر است و باعث می‌شود که نان بهتر عمل بیاید و حجم آن بیشتر شود. اگر قبلاً از مخمر استفاده نکرده‌اید اصلاً نگران نباشید زیرا کار بسیار راحتی است. در این دستور از شکر استفاده شده است که هم برای طعم‌دهی بهترین نان است و هم برای کمک به مخمر.

اضافه‌کردن آب به مقدار کم

توجه داشته باشید که هر نوع آردی قدرت جذب متفاوتی دارد و ممکن است خمیر شما نیاز به‌اضافه کردن آب داشته باشد. در اضافه‌کردن آب عجله به خرج ندهید. زیرا ممکن است مقدار زیادی آب را اضافه کنید و مایه خمیر شما رقیق شود. ابتدا باحوصله خمیر را ورز دهید و درصورتی‌که نیاز به اضافه‌کردن آب بود به آن مقدار کمی آب اضافه کرده و دوباره ورز دهید. این عمل را تا جایی تکرار کنید که خمیر به دست نچسبد.

ورز دادن نان به‌اندازه کافی

یکی از نکات مهم در تهیه یک خمیر باکیفیت ورز دادن کافی خمیر است. در ورز دادن خمیر باید بسیار صبور باشید. در واقع باید تا جایی خمیر را ورز دهید که در هنگام کشیدن آن، خمیر پاره نشود، بافت نرم و لطیفی داشته و به دست نیز نچسبد.

استفاده از مواد اولیه با دمای محیط

در هنگام تهیه خمیر نان، باید مواد اولیه مانند شیر، تخم‌مرغ و کره را از قبل از یخچال خارج کرده و در دمای محیط قرار دهید.

قراردادن خمیر در جای گرم

برای خوب به‌عمل‌آمدن خمیر حتماً باید آن را در جای گرم قرار داد. درصورتی‌که محیط خانه شما سرد است، می‌توانید خمیر را داخل فری که خاموش است، قرار دهید. زیرا داخل فر از محیط خانه کمی گرم‌تر است. برای این کار می‌توانید یک کاسه آب را داخل فر قرار داده و فر را با پایین‌ترین درجه ممکن روشن کنید. پس از گذشت ۵ دقیقه فر را خاموش کرده و کاسه آب را از آن خارج کنید و چند دقیقه صبر کنید. پس از گذشت ۳ تا ۴ دقیقه خمیر را در داخل فر خاموش شده قرار داده و به آن به مدت ۲۰ دقیقه استراحت دهید تا خمیر شما به‌عمل بیاید.

تاثیر مصرف نان تست در سلامت بدن

تاثیر مصرف نان تست در سلامت بدن

چربی موجود در نان نه‌تنها برای افراد دیابتی، بلکه برای سایر افراد نیز یک عامل مهم است. نان یک ماده اصلی در سبد غذایی افراد است و هرروزه مصرف می‌شود؛ در نتیجه با مصرف نانی با کالری و چربی کمتر، می‌توان اضافه‌وزن و چربی خون را تا حد قابل قبولی کنترل کرد. درست مانند چربی، شاخص گلیسمی موجود در نان نیز یک عامل چاقی است، بنابراین با میل کردن نان تست که شاخص گلیسمی کمتری دارد، می‌توان قدم مهمی در سلامت بدن و کنترل وزن برداشت. نشاسته یک عامل مهم در تأمین انرژی بدن است که در نان وجود دارد. به همین علت است که بسیاری از مردم در وعده صبحانه نان مصرف می‌کنند تا انرژی آن‌ها در طول روز تأمین شود. نان تست نوعی نشاسته با شاخص گلیسمی پایین دارد. ازاین‌رو با مصرف نان تست انرژی بدن برای مدت طولانی تأمین می‌شود و کمتر از سایر نان‌ها باعث اضافه‌وزن می‌شود.

اگر رژیم دارید و می‌خواهید بدانید چه غذاهایی برای شما مناسب است، به مقاله خورشت‎های رژیمی سر بزنید.

کلام آخر

نان تست سال‌هاست که در سبد غذایی خانواده‌های سراسر جهان جا خوش کرده است. توجه به ارزش غذایی نان تست و زمان استفاده از آن از اهمیت زیادی برخوردار است. این نوع از نان به دلیل ارزش غذایی و کم‌چرب‌تر بودن نسبت به سایر نان‌ها، در حفظ سلامت بدن افراد سالم و هم‌ چنین افراد با بیماری‌های خاص مؤثر است. می‌توان با پیروی کردن از یک دستورالعمل ساده این نان سالم و سبک را در خانه تهیه کرد. در تهیه این نوع نان نکات ظریفی را باید رعایت نمود که به آن‌ها اشاره شده است. همچنین می‌توان این نوع نان را در کنار انواع مربا، عسل و … میل کرد. نوش جان!

سؤالات متداول

بهترین وعده برای میل‌کردن نان تست چه وعده‌ای است؟‌

این نان در مقایسه با سایر نان‌ها حاوی نشاسته‌ با مقدار کمی شاخص گلیسمی است. باتوجه‌به اینکه نشاسته برای تأمین انرژی بدن لازم است، بهتر است این نان در وعده صبحانه مصرف شود تا انرژی موردنیاز برای کار و فعالیت تا زمان خوردن وعده بعدی فراهم شود.

مصرف نان تست به کدام دسته از افراد بیشتر از سایرین پیشنهاد می‌شود؟

چربی و شاخص گلیسمی، دو عامل مهم در اضافه‌وزن و دیابت هستند. باتوجه‌به کم بودن میزان چربی و شاخص گلیسمی  این نوع نان در مقایسه با سایر نان‌ها، به افرادی که دارای اضافه‌وزن هستند و قصد کاهش وزن دارند یا افرادی که درگیر بیماری دیابت هستند، پیشنهاد می‌شود.

دلیل وجود شکر در دستور تهیه نان تست چیست؟

شکر در تهیه خمیر نان یک عامل کلیدی است. این ماده علاوه بر طعم‌دهی به خمیر، باعث فعال‌کردن خمیرمایه نیز می‌شود. هم‌چنین در طلایی و خوش‌رنگ شدن رویه نان هم مؤثر است. از طرفی وجود این ماده در خمیر نان باعث می‌شود تا ماندگاری نان نیز طولانی‌تر شود.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید