مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه آبگوشت قنبید (کلم قمری)

طرز تهیه آبگوشت قنبید (کلم قمری)

هرکدام از شهرهای ایران یک امضای مخصوص خود دارد. امضایی که به آن سوغات آن شهر می‌گوییم. به‌عنوان‌مثال ایلام را به خورشت تره کوهی، ارومیه را به آش کلم و کرمانشاه را با دنده کباب آن می‌شناسند. اغلب شهرهای ایران چنین غذای محلی دارند. غذاهای محلی متناسب با شرایط محیطی شهرها درست شده‌اند. اگر به استان قم سفر کرده باشید احتمالاً نام آبگوشت قنبید (کلم قمری) به گوشتان خورده است. استان قم واقع در کویر مرکزی ایران معمولاً آب شوری دارد و املاح آن زیاد است. مردم این استان به همین دلیل در غذاهایشان از کلم قمری استفاده می‌کنند. کلم قمری یکی از سبزی‌های مفید برای دفع املاح از کلیه است. آبگوشت قنبید که ماده اصلی آن کلم قمری است در سلامت کلیه‌های بدن بسیار مؤثر است. در ادامه این مقابله به بررسی ارزش غذایی آبگوشت قنبید (کلم قمری) و طرز تهیه آن می‌پردازیم.

ارزش غذایی آبگوشت قنبید (کلم قمری)

ارزش غذایی آبگوشت قنبید (کلم قمری)

کلم قمری با داشتن مقدار زیادی پتاسیم، خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان، دیابت، سکته مغزی و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. این ماده غذایی دارای منیزیم، فسفر، کلسیم، آهن، ویتامین ث و فولیک‌اسید است. خوردن غذاهای دارای ویتامین ث در هنگام سرماخوردگی می‌تواند در بهبود سریع‌تر بیماری مؤثر باشد. ترکیب ویتامین ث و اسیدفولیک در کنار هم باعث جذب اسیدفولیک می‌شود و در افرادی که از کم‌خونی رنج می‌برند بسیار توصیه می‌شود.

کالری کلم قمری کم است، اما در خوردن آن نباید زیاده‌روی کرد، چراکه ممکن است باعث نفخ شود. فیبر موجود در کلم قمری می‌تواند در کاهش فشارخون مؤثر باشد. اگر علاقه دارید بدانید غذاهای فیبردار کدام‌اند، به مقاله‌ای با همین عنوان سر بزنید. همچنین کسانی که رژیم لاغری دارند بهتر است کلم قمری را وارد سبد غذایی خود کنند، زیرا درعین‌حال که کالری کمی دارد، مواد مغذی موجود در آن هم زیاد است. همچنین اثر سیرکنندگی خوبی دارد و فرد با مصرف آن سریع گرسنه نمی‌شود. لوبیا سفید موجود در این آبگوشت هم منبع خوبی از پروتئین گیاهی است و خواص زیادی دارد.

یک فنجان کلم قمری رنده شده (حدود 200 گرم) دارای ارزش غذایی زیر است:

کالری: 36 کیلوکالری

پروتئین: 2 گرم

کربوهیدرات: 8 گرم

فیبر: 5 گرم

قند: 4 گرم

یکی دیگر از آبگوشت‌های محلی خوشمزه، متعلق به استان اراک و لرستان است که در مقاله طرز تهیه آبگوشت دودار (دوگوله دودار)، روش تهیه آن را آوردیم.

روش تهیه آبگوشت قنبید (کلم قمری)

روش تهیه آبگوشت قنبید (کلم قمری)

برای تهیه آبگوشت قنبید (کلم قمری)، مواد اولیه موردنیاز تقریباً مانند سایر آبگوشت‌ها است. با این تفاوت که در این آبگوشت از کلم قمری استفاده می‌شود. در ادامه مواد اولیه موردنیاز برای تهیه آبگوشت قنبید قرار داده می‌شود.

مواد اولیه موردنیاز برای آبگوشت قنبید برای 4 نفر عبارتند از:

گوشت: 600 گرم

لیموعمانی: 3 عدد (در صورت تمایل می‌توانید از یک قاشق چای‌خوری پودر لیموعمانی هم استفاده کنید.)

پیاز: 1 عدد بزرگ یا 2 عدد متوسط

کلم قمری: 2 عدد بزرگ یا 3 عدد متوسط

لوبیا سفید: 300 گرم

گندم: 100 گرم

رب گوجه: 2 تا 3 قاشق

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

آویشن پودر شده: در صورت تمایل به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

مراحل تهیه آبگوشت قنبید (کلم قمری)

برای تهیه این آبگوشت لازم است جهت جلوگیری از ایجاد نفخ و دل‌درد از شب قبل لوبیا را خیس کنید. همچنین بهتر است از گندم پوست‌کنده در تهیه این آبگوشت استفاده کنید. گندم‌ها را نیز از شب قبل خیس کنید. در دستور اصلی تهیه این آبگوشت از گندم پوست‌گرفته و سالم استفاده می‌شود. اما در صورت تمایل می‌توان گندم‌ها را کمی کوبید تا خرد شوند. گوشت را هم به‌اندازه دلخواه خرد کنید. بهتر است گوشت آبگوشت کمی بزرگ باشد. در این آبگوشت، کلم‌قمری‌ها به سایز دلخواه باید خرد شوند. بهتر است کلم‌قمری‌ها خیلی بزرگ نباشند.

برای شروع پخت، ابتدا لازم است پیاز را ریز خرد کنید. البته سایز ریز کردن پیاز به‌دلخواه شما می‌تواند تغییر کند، اما بهتر است برای طعم و لعاب بیشتر، آن را زیر خرد کنید. سپس به همراه کمی روغن آن را تفت دهید. حالا گوشت را اضافه کرده و تا جایی تفت دهید که رنگ گوشت تغییر کند. ادویه‌ها را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید. دقت کنید که در این مرحله نمک را اضافه نکنید زیرا باعث افزایش زمان پخت گوشت می‌شود. در این مرحله 2 تا 3 قاشق غذاخوری رب را نیز به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ رب باز شود. اگر در این آبگوشت از رب خانگی استفاده کنید طعم و عطر آن عالی می‌شود. مقاله رب خانگی را چطور درست کنیم، در تهیه یک رب خانگی باکیفیت و عالی به شما کمک می‌کند.

حالا لوبیا و گندم را که از شب قبل آن‌ها را خیس کردید، به مواد اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید. کلم‌قمری‌های پاک شده و خرد شده را نیز به قابلمه اضافه کرده و کمی دیگر تفت می‌دهیم. سپس آب را به آبگوشت اضافه می‌کنیم. دقت کنید که به آبگوشت خیلی زیاد آب اضافه نکنید. در حدی که کمی بالاتر از سطح مواد داخل قابلمه باشد کافی است. وقتی آبگوشت به جوش آمد، شعله را ملایم کنید و اجازه دهید با در بسته خوب پخته شود. گوشت داخل آبگوشت را چک کنید؛ هر زمان که به پخت کامل رسیده بود، نمک را به آن اضافه کنید. در 30 دقیقه آخر پخت، لیموعمانی یا پودر لیموعمانی را به آبگوشت اضافه کنید. اگر تمایل به اضافه‌کردن آویشن دارید در 10 دقیقه آخر پخت آن را اضافه کنید. پس از اینکه آبگوشت کاملاً پخت، آن را به همراه نان موردعلاقه و سبزی سرو کنید. نوش جان!

اگر طرفدار غذاهای محلی هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که به مقاله غذاهای محلی بدون خورشت نگاهی بیندازید و به برنامه غذایی خود تنوع دهید.

کلام آخر

کسانی که اهل سفر به شهرهای مختلف ایران هستند، می‌دانند که غذای محلی هر شهر را باید امتحان کرد، اما خیلی از افراد امکان سفر به نقاط مختلف ایران را ندارند. برای این افراد گزینه مناسب طبخ غذای آن شهر در خانه است. دسترسی آسان به اینترنت این امکان را فراهم کرده که غذاهای مختلف شهرهای ایران را امتحان کنیم. آبگوشت قنبید، یک غذای محلی و متعلق به استان قم است. ما در این مطلب طرز تهیه این آبگوشت را برایتان توضیح دادیم. آبگوشت قنبید به دلیل داشتن کلم قمری، سلامت کلیه‌ها را تضمین می‌کند و برای بدن نیز بسیار مفید است.

سؤالات متداول

مواد مغذی موجود در کلم قمری چیست؟

کلم قمری دارای مقدار زیادی پتاسیم، منیزیم، فسفر، کلسیم، آهن، ویتامین ث و فولیک‌اسید است. ترکیب ویتامین‌ها و کلسیم و اسیدفولیک در کنار هم کلم قمری را به یک ماده بسیار مفید برای افرادی که رژیم لاغری یا رژیم سالم خوری دارند، تبدیل کرده است.

گندم مورداستفاده در این آبگوشت باید چگونه باشد؟

در تهیه این آبگوشت باید از گندم پوست گرفته شده استفاده شود و در صورت تمایل می‌توان مقداری آن را خرد کرد.

در تهیه آبگوشت قنبید از کدام یک از حبوبات استفاده می‌شود؟

در تهیه آبگوشت قنبید از لوبیا سفید استفاده می‌شود.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید