آشها از غذاهای سنتی ایرانی هستند که در مناسبتهای مختلف درست میشوند. طرز تهیه آش جو با کشک نیز به روشهای متفاوتی درست میشود و همه شهرهای ایران این آش را مشابه هم درست نمیکنند. هرچند آش جو با کشک را به هر روشی درست کنید، آش خوشمزهای از آب در میآید و برای دورهمیها یا عصرهای سرد زمستان حسابی پیشنهاد میشود. این آش بیشتر در شهرهای شمالی و غرب ایران محبوبیت دارد، اما شما در هر شهری که هستید پیشنهاد میکنیم این آش را درست کنید و از طعم مطبوع آن لذت ببرید. در ادامه مقاله طرز تهیه آش جو با کشک و ترفندهای خوشمزهتر شدن آن را به شما یاد میدهیم.
روش تهیه آش جو با کشک
برای تهیه آش جو با کشک خوشمزه و لعاب دار برای ۸ نفر، مواد لازم زیر را تهیه کنید. حتما از مواد اولیه تازه استفاده کنید که تاثیر زیادی بر کیفیت نهایی غذای شما میگذارد. مخصوصا در انتخاب کشک دقت کنید. انتخاب یک کشک تازه و خوشمزه میتواند طعم این آش را حسابی تغییر دهد.
لوبیا چیتی: ۱ پیمانه
نخود: ۱ پیمانه
جو پوست کنده: ۲ پیمانه
سبزی آش: ۱ کیلوگرم
پیاز: ۶ عدد
سیر: ۱۰ حبه
کشک: ۱ کیلوگرم
نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
در روش تهیه آش ماسوا ایلام نه تنها از کشک استفاده میشود، بلکه دوغ نیز بخش مهمی از این آش است. اگر از آش دوغ خوشتان میآید، حتما مقاله طرز تهیه آش ماسوا ایلام را بخوانید و این آش را درست کنید.
مراحل تهیه آش جو با کشک
مدت زمان آماده سازی و پخت آش جو با کشک حدود ۳ ساعت است.
قبل از پختن آش، باید حبوبات را خیس کنید که نفخ آنها کاملا گرفته شود. پس از شب قبل یا حداقل ۸ ساعت قبل از پختن آش، حبوبات و جو را خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید. بعد از آن، نوبت به پختن حبوبات و جو میرسد. هر کدام را در قابلمههای مجزایی بریزید و بگذارید تا بپزند. پیشنهاد میکنیم جو را در قابلمه آش بپزید و زیاد ظرف کثیف نکنید. حالا اجازه دهید که حبوبات کاملا پخته شوند و جو لعاب بیندازد. حدود ۲ ساعت طول میکشد که حبوبات و جو پخته شوند.
سبزی آش را از قبل بشویید و خرد کنید یا در فاصله پختن حبوبات این کار را انجام دهید. معمولا از ترکیب تره، اسفناج، جعفری، گشنیز و شوید برای تهیه این آش استفاده میکنند. فقط حواستان باشد که سبزیها را خیلی ریز خرد نکنید. بعد از اینکه جو کاملا پخت و لعاب انداخت، لوبیا، نخود و سبزی آش را به آن اضافه کنید. سپس کمی نمک اضافه کنید و حدود ۳۰ دقیقه به آش زمان بدهید.
در این فاصله که سبزی پخته میشود، سیر داغ و پیاز داغ درست کنید. پیاز و سیر را خلال کنید و در روغن داغ طلایی کنید. بعد از آن در همین روغن نیز نعنا داغ درست کنید. حالا همه چیز آماده است که این مواد را به همراه کشک و زردچوبه به آش اضافه کنید. فقط مطمئن شوید که حبوبات و سبزیجات کاملا پخته شده باشند. بعد از اینکه حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه مواد باهم جوشیدند، نصف سیر داغ و پیاز داغ را به همراه کشک و زردچوبه و فلفل سیاه به آش اضافه کنید. مواد را کاملا مخلوط کنید و حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید که آش جا بیفتد. آش را در ظرفهای دلخواه بریزید و با پیاز داغ، نعنا داغ و سیرداغ تزیین کنید.
اگر از طعم کشک در غذاها استقبال میکنید و به دنبال یاد گرفتن غذاهای جدید هستید، پیشنهاد میکنیم طرز تهیه آبگوشت بادمجان و کشک را نیز یاد بگیرید. این غذای سنتی با مواد اولیه خوشمزهای درست میشود که ارزش امتحان کردن را دارد.
نکات مهم برای تهیه آش جو با کشک
همیشه نکاتی وجود دارند که با رعایت کردن آنها غذای شما خوشمزهتر میشود. رعایت نکات زیر نیز آش شما را خوشمزهتر میکند:
- میزان نمک آش را بعد از اضافه کردن کشک تنظیم کنید.
- استفاده از مقداری جود پرک باعث میشود که آش جو لعاب بیشتری داشته باشد.
- کشک تازه و مطابق ذائقه خود و اعضای خانواده انتخاب کنید.
- حتما حبوبات و جو را از قبل خیس کنید.
- مقدار پیاز و سیر را طبق سلیقه خود کم و زیاد کنید.
کلام آخر
در این مقاله درباره روش تهیه آش جو با کشک صحبت کردیم و طرز تهیه آن را مرحله به مرحله به شما یاد دادیم. حالا میتوانید این آش مقوی و خوشمزه را به لیست غذاهای خود وارد کنید و بهجای آش رشته، این بار این آش جدید را برای دورهمی یا مهمانیها بپزید. اگر در شهری که شما زندگی میکنید، آش جو را با روش متفاوتتری درست میکنند، خوشحال میشویم در بخش نظرات برای ما از روش تهیه آن بنویسید.
سوالات متداول
طرز تهیه آش جو با عدس چیست؟
در طرز تهیه آش جو با عدس، علاوه بر نخود و لوبیا، عدس نیز اضافه میشود و تفاوتی با آش جو با کشک ندارد.
طرز تهیه آش جو یزدی چیست؟
وجود سیرابی، رب انار و عدس مهمترین تفاوت آش جو یزدی با آش جو است. علاوه بر این، در این آش فقط از نعناع داغ استفاده میشود و از سبزی آش خبری نیست.
طرز تهیه آش جو با گوشت چیست؟
در روش تهیه آش جو با گوشت، ابتدا گوشت را در قابلمه جدا میپزند. سپس گوشت پخته شده را با گوشت کوب برقی یا دستی له میکنند و به آش در حال پخته شدن اضافه میکنند.
1 نظر
خانمرفعیان
۲۶ آبان ۱۴۰۲, ۱۶:۲۱به نطر من نعنا داغ هم بریزیم خوشمزه تر می کند