مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

مراحل تهیه آبگوشت بادمجان و کشک

طرز تهیه آبگوشت بادمجان و کشک

از اصیل‌ترین و قدیمی‌ترین غذاهای ایرانی، می‌توان به انواع آبگوشت‌ها اشاره کرد. در هر گوشه‌وکنار سرزمین پهناورمان که قدم بگذارید، آبگوشتی متفاوت پیدا خواهید کرد. یکی از جالب‌ترین و متفاوت‌ترین آبگوشت‌های ایرانی، آبگوشت بادمجان و کشک است. این آبگوشت، مختص خطه همدان و لرستان است، اما امروزه در سرتاسر ایران شهرت دارد.

امروز در این مقاله قصد داریم تا طرز تهیه آبگوشت بادمجان و کشک را به شما آموزش دهیم. این آبگوشت شباهت زیادی به کشک بادمجان دارد، اما روش تهیه آن کاملاً متفاوت است. اگر به دنبال ایجاد تنوع در برنامه غذایی خود هستید، می‌توانید این آبگوشت را امتحان کنید. قبل از آن، بد نیست که سری هم به مقاله طرز تهیه تاس کباب یزدی بزنید و با دستور پخت آن آشنا شوید.

روش تهیه آبگوشت بادمجان و کشک

مواد لازم در طرز تهیه آبگوشت بادمجان و کشک، ممکن است در هر منطقه متفاوت از منطقه دیگر باشد، اما این تفاوت آن‌قدر زیاد نیست که در ترکیب نهایی تغییر ایجاد کند. در برخی از دستورها نخود و لوبیا هم وجود دارد و برخی، بدون این دو طبخ می‌شوند.

توجه داشته باشید که مواد اولیه آبگوشت بادمجان و کشک که در ادامه ذکر خواهیم کرد، برای 4 نفر مناسب است؛ اگر می‌خواهید که آبگوشت بیشتری درست کنید، تنها کافی است که مواد اولیه را به نسبت مساوی، افزایش دهید.

مواد اولیه لازم در طرز تهیه آبگوشت بادمجان و کشک، به شرح زیر هستند:

گوشت آبگوشتی: 300 گرم

بادمجان: 3 عدد متوسط

کشک: 1 پیمانه

پیاز: 1 عدد بزرگ

سیر: 3 حبه

عدس: 1/2پیمانه

نعناع داغ: 1 قاشق غذاخوری سرپر

لوبیا سفید و نخود (اختیاری): هرکدام 1/2 پیمانه

روغن و ادویه (نمک و فلفل و زردچوبه): به میزان لازم

مراحل تهیه آبگوشت بادمجان و کشک

مراحل تهیه آبگوشت بادمجان و کشک

آبگوشت از جمله غذاهای ساده و راحت به شمار می‌رود؛ به‌عبارت‌دیگر شما برای تهیه و طبخ آن به مهارت و ظرافت نیازی ندارید. در عوض تنها چیزی که به آن نیاز دارید، صبر است! هراندازه که بیشتر برای جاافتادن آبگوشت بادمجان و کشک صبر کنید، نتیجه کار خوشمزه‌تر و باکیفیت‌تر و بهتر خواهد بود.

در طرز تهیه آبگوشت بادمجان و کشک هم باید حداقل 3 تا 4 ساعت صبر کنید که حسابی جا بیفتد. به شما توصیه می‌کنیم که در کنار این مقاله، به طرز تهیه آبگوشت عربی هم نگاهی بیندازید، این آبگوشت نیز بسیار لذیذ است و می‌تواند چالشی برای برنامه غذایی هرروزه شما باشد.

در طرز تهیه آبگوشت بادمجان و کشک باید مطابق با مراحل زیر عمل کنید:

اول از هر چیز، اگر قصد دارید که نخود و لوبیا به این آبگوشت اضافه کنید، بهتر است که از یک شب قبل همه را خیس کنید. عدس را نیز درست به همین شکل از یک شب قبل در آب بگذارید و در این مدت، حداقل 2 مرتبه آبشان را عوض کنید.

زمان آماده‌سازی، باید پیاز را به شکل نگینی خرد کنید و در یک قابلمه مناسب همراه با مقداری روغن، تفت دهید. زمانی که پیاز شفاف و سبک شد، سیر را نیز رنده کنید و به آن اضافه کنید. در نهایت نیز نوبت ‌اضافه کردن گوشت آبگوشتی می‌رسد. مقداری زردچوبه، فلفل و دارچین نیز در همین مرحله به گوشت اضافه کنید.

بعد از اینکه رنگ گوشت عوض شد، حدود 2 تا 3 لیوان آب داخل قابلمه بریزید. حرارت را زیاد کنید تا آب جوش بیاید. سپس نخود و لوبیا را نیز آبکش کنید و به داخل قابلمه اضافه کنید. حدود 5 دقیقه که از جوش آمدن آب گذشت، شعله را کم کنید، در قابلمه را ببندید و اجازه دهید که گوشت با حرارت ملایم بپزد.

در همین حین به سراغ بادمجان‌ها بروید. پوست بادمجان را بگیرید و تخم‌های آن را جدا کنید. آن را به‌صورت حلقه‌ای برش بزنید و برای 30 دقیقه در محلول آب‌نمک قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود. بعد از آن، در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. نعناع خشک را نیز در روغن باقی‌مانده از بادمجان، سرخ کنید.

بعد از گذشت یک ساعت از پخت، عدس را نیز اضافه کنید. علاوه‌برآن، بادمجان سرخ‌شده، نعناع داغ و کشک را نیز داخل قابلمه بریزید. اجازه دهید که یک ساعت دیگر هم آبگوشت روی شعله ملایم باقی بماند و خوب جا بیفتد. در آخرین مرحله آبگوشت را بچشید و اگر نیاز داشت، مقداری نمک و ادویه اضافه کنید.

اکنون آبگوشت شما حاضر است! می‌توانید آن را در کاسه بزرگی ریخته و سرو کنید. روی آن را هم می‌توانید با نعناع داغ، پیازداغ یا سیر داغ تزیین کنید. نوش جان!

اگر مهمانی دارید و می‌خواهید خورشت متنوعی درست کنید، مقاله طرز تهیه خورشت بادمجان را از دست ندهید.

نکات مهم در تهیه آبگوشت بادمجان و کشک

نکات مهم در تهیه آبگوشت بادمجان و کشک

همان‌طور که خودتان هم مشاهده کردید، این طرز تهیه آبگوشت بادمجان و کشک، تمام نکات لازم را دربرداشت و هیچ ناگفته‌ای پیرامونش باقی نماند، اما اگر دوست دارید که آبگوشتی درجه یک و مجلسی‌تر داشته باشید، بد نیست که نکات زیر را هم به‌خاطر بسپارید:

  • برای داشتن آبگوشت غلیظ‌تر، می‌توانید یک عدد سیب‌زمینی هم اضافه کنید.
  • استفاده از مقداری آب قلم و دنبه نیز می‌تواند طعم و مزه آبگوشت شما را بهتر کند.
  • اگر دوست داشتید، می‌توانید بادمجان را بعد از سرخ‌کردن، لِه کنید و به آبگوشتی اضافه کنید.
  • در نوع مجلسی این آبگوشت، باید مثل دیزی خوردن عمل کنید؛ یعنی آب را جدا بخورید و باقی مواد را بکوبید.
  • زیاد تفت دادن نعناع باعث تلخ شدن مزه آن می‌شود.
  • و در آخر، توجه داشته باشید که کشک نباید زیاد در آبگوشت بجوشد.

علاوه بر تهیه آبگوشت، شما می‌توانید با بادمجان آش خوشمزه‌ای نیز درست کنید. با مراجعه به مقاله طرز تهیه آش بادمجان، با روش تهیه آن آشنا می‎شوید.

کلام آخر

در این مقاله ما طرز تهیه آبگوشت بادمجان و کشک را به شما آموزش دادیم. این آبگوشت، با تمام آبگوشت‌هایی که تا به امروز خورده‌اید، متفاوت است و بسیار مزه جالبی دارد. توصیه می‌کنیم که برای تهیه این آبگوشت وقت را تلف نکنید و همین امروز برای تهیه آن، آستین بالا بزنید!

سؤالات متداول

آیا در آبگوشت بادمجان و کشک حبوبات می‌ریزند؟

عدس همیشه در این آبگوشت وجود دارد، اما نخود و لوبیا را می‌توان به‌دلخواه اضافه کرد.

برای بهترشدن مزه آبگوشت بادمجان و کشک چه می‌توان کرد؟

اضافه‌کردن مقداری عصاره قلم و دنبه، می‌تواند مزه آبگوشت شما را چندین برابر بهتر کند.

نمک را در کدام مرحله به آبگوشت بادمجان و کشک اضافه کنیم؟

نمک باید در آخرین مرحله و قبل از پایان پخت به آبگوشت اضافه شود. در غیر این صورت ممکن است آبگوشت شما شور شود.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید