مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه رب بِه

طرز تهیه رب بِه

اگر اندکی از طب سنتی سررشته داشته باشید، احتمالاً اسم رُب بِه را زیاد شنیده‌اید. این رب نه‌تنها خواص درمانی زیادی دارد و می‌تواند سلامت بدن ما را تضمین کند، بلکه بسیار خوشمزه نیز هست و می‌توان از آن استفاده‌های بسیاری در آشپزی کرد. شاید اکنون کنجکاو شده‌اید که بدانید طرز تهیه رب به چگونه است و چطور می‌توان آن را در منزل تهیه کرد؟

در پاسخ باید بگوییم که دستور تهیه رب به بسیار ساده است و نیاز به مهارت آشپزی چندانی ندارد. شما با اندکی صبر و حوصله، می‌توانید به‌راحتی این رب را تهیه کرده و از خواص بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید. در این مقاله از بلاگ تبرک، نگاهی به طرز تهیه این رب خواهیم داشت و همچنین با خواص رب به نیز آشنا می‌شویم؛ تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

روش تهیه رب به

موادی که برای تهیه این رب به آن‌ها نیاز خواهید داشت، همیشه و هر زمان در دسترس شما هستند. به‌جز خود میوه به که باید برای تهیه‌اش تا فصل پاییز صبر کنید، الباقی را همیشه می‌توانید در خانه خود پیدا کنید. شما می‌توانید از به، مربا نیز تهیه کنید. مربای به با رنگ سرخ خود، از محبوب‌ترین مرباهای ایرانی است.

اگر عاشق تهیه مرباهایی با رنگ سرخ هستید، مقاله طرز تهیه مربای قرمز در بلاگ تبرک، بدون شک می‌تواند توجه شما را به خود جلب کند. در طرز تهی رب به اما شما به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:

میوه به تازه و رسیده: 3 تا 5 کیلوگرم

نبات، شکر قهوه‌ای یا پودر قند: 1 پیمانه

گلاب (دلخواه): 3 قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده (دلخواه): 1/2 پیمانه

این مقدار مواد اولیه که در طرز تهیه رب به گفتیم، حدود 500 گرم یا نیم کیلو رب به شما خواهد داد. (هر 3 کیلو به برابر با 500 گرم رب خواهد شد.) اگر بار اولتان است که می‌خواهید این ر ب خوشمزه را درست کنید، توصیه می‌کنیم که از مواد اولیه کمتری استفاده کنید؛ در غیر این صورت، می‌توانید میزان مواد اولیه را به نسبت مساوی افزایش داده و مقدار رب بیشتری در نهایت تهیه کنید.

مراحل تهیه رب به

مراحل تهیه رب به

چنان که در مقدمه نیز به آن اشاره کردیم، طرز تهیه رب به بسیار ساده است. شما می‌توانید این رب را خیلی آسان و بدون دردسر تهیه کرده و سپس از فواید و خواص آن بهره‌مند شوید. تنها چیزی که برای تهیه این رب به آن نیاز خواهید داشت، مقداری صبر و حوصله است؛ زیرا که مدت‌زمان تهیه آن ممکن است اندکی طولانی شود.

اصولاً شما برای تهیه انواع رب، به زمان زیادی نیاز خواهید داشت. رب غوره نیز از جمله رب‌هایی است که تهیه‌اش ممکن است به درازا بکشد؛ در مقاله طرز تهیه رب غوره می‌توانید به‌خوبی متوجه این موضوع شوید.

در طرز تهیه رب به باید مطابق با مراحل زیر عمل کنید:

قبل از هر چیز، ابتدا باید به‌ها را به‌خوبی بشویید و اجازه دهید که تا حدی خشک شوند. سپس باید پوست آن‌ها را کامل گرفته و همچنین هسته آن‌ها را نیز به طور کامل جدا کنید. بعدازاین مراحل، لازم است که به‌ها را به قطعات مکعبی کوچک برش دهید و در نهایت، در یک ظرف (تشت یا قابلمه مناسب) بریزید.

اکنون باید روی به‌ها آب بریزید؛ آن‌قدر آب بریزید که روی به را به طور کامل بپوشاند. حال اجازه دهید که به‌ها حدود 4 تا 5 ساعت در آب بمانند. می‌توانید برای راحتی کار خود، این کار را از شب قبل انجام دهید تا بیش از اندازه معطل نشوید. بعد از این مدت، به‌ها را از آب خارج کرده، داخل آبکش بریزید تا آب اضافی‌اش کشیده شود.

حال باید به‌ها را به‌صورت کامل لِه کنید. برای این کار از هر دستگاهی که راحت‌تر هستید استفاده کنید. بهترین کار آن است که به‌ها را داخل آبمیوه‌گیری یا مخلوط‌کن بریزید. بعد از اینکه به‌ها را کاملا له کردید، باید آن‌ها را از صافی عبور دهید تا تفاله‌هایش گرفته شود. بعد از آن می‌توانید به سراغ پختن رب به بروید.

در این مرحله، باید آب به یا همان پوره به را در قابلمه‌ای مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید. این مرحله ممکن است اندکی طولانی شود، به همین دلیل باید صبور باشید و حواستان را جمع کنید تا رب شما ته نگیرد. بعد از آنکه آب اضافی رب خشک شد و رب شما شروع به بستن کردن، بهتر است که هر چند دقیقه یک‌بار آن را هم بزنید تا ته نگیرد.

در روش سنتی تهیه رب به، نبات را نیز باید در همین مراحل اضافه کنید. تا قبل از آنکه رب شما شروع به غلیظ شدن کند، لازم است که نبات یا شکر را نیز به آن اضافه کنید. بعضی از افراد گلاب را نیز در همین مراحل اضافه می‌کنند، اما بهتر است که این کار را در اواخر پخت انجام دهید تا مزه و عطر گلاب حفظ شود.

زمانی که رب شما به غلظت دلخواه رسید، می‌توانید آن را از روی حرارت بردارید. بعد از برداشتن قابلمه از روی شعله، آن‌ را در محیط آشپزخانه قرار دهید تا خنک شود. بعد از آن می‌توانید رب را در ظرف‌های کاملا تمیز و خشک بریزید و آن‌ها را انبار کنید. اکنون طرز تهیه رب به به پایان رسیده و شما می‌توانید آن را نوش جان کنید!

مراحل تهیه رب به

نکات مهم در تهیه رب به

هرچند که طرز تهیه این رب بسیار ساده است، اما نکات کلیدی و فوت‌های کوزه‌گری زیادی وجود دارد که می‌تواند مزه و کیفیت رب شما را بهبود ببخشد. اگر شما هم می‌خواهید که رب بهتر و حرفه‌ای‌تری داشته باشید، این بخش را بادقت مطالعه کنید:

  • هدف از اضافه‌کردن نبات، عسل، شکر یا پودرقند، آن است که ماندگاری رب را بیشتر کنید. مزه رب شما نیز در این صورت بهتر خواهد شد.
  • گلاب و زعفران هر دو اختیاری هستند؛ گلاب مزه و عطر بهتری به رب شما می‌بخشد و زعفران می‌تواند رنگ آن را بهتر کند.
  • می‌توانید در کنار میوه به، از سیب نیز استفاده کرده و خواص رب به را بیشتر کنید.
  • روش دیگری نیز برای تهیه رب به وجود دارد که شما می‌توانید میوه را از همان ابتدا بدون خیساندن در آب پوره یا له کرده، آب، عسل یا نبات به آن اضافه کنید و مستقیما روی حرارت قرار دهید تا غلیظ شود.
  • رب را باید در فضایی خنک و تاریک نگهداری کنید. یادتان باشد که این رب خیلی زود کپک می‌زند، پس بهتر است مقدار کمتری از آن درست کنید و سریع مصرفش کنید.

خواص و فواید رب به چیست؟

چنان که در بخش‌های قبلی نیز به آن اشاره کردیم، رب به خواص و فواید بسیاری دارد. از این رب در طب اسلامی بسیار یاد شده است و مصرف آن به‌صورت روزانه، بعد از هر وعده غذایی، می‌تواند مزایای بسیاری برای سلامت شما داشته باشد. از جمله مهم‌ترین خواص رب به می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • طبع این رب، گرم و تر می‌تواند است برای خنثی‌کردن طبع‌های دیگر مفید باشد.
  • مصرف این رب به‌صورت روزانه می‌تواند شادی‌آور باشد و علائم افسردگی را کاهش دهد.
  • مصرف این رب قبل از غذا می‌تواند از بروز اسهال جلوگیری کند و مصرف آن بعد از غذا، می‌تواند ملین باشد.
  • برای کاهش ویار و حالت تهوع در دوران بارداری، این رب می‌تواند بسیار مفید باشد.
  • خواص رب به می‌تواند سلامت جنین را در اوایل بارداری تضمین کند.
  • این رب می‌تواند در بهبود سلامت دستگاه گوارش و عملکرد آن، مفید باشد.
  • رب به می‌تواند دردهای قاعدگی و خون‌ریزی ناشی از آن را در بانوان کاهش دهد.
  • در نهایت، مصرف این رب می‌تواند حرارت بدن را متعادل کرده و آن را تقویت کند.

کلام آخر

در این مقاله طرز تهیه رب به را با شما در میان گذاشتیم. این رب خوشمزه علاوه بر مزه بسیار خوبی که دارد، دارای خواص بسیاری نیز هست. مصرف این رب می‌تواند سلامت ما را تضمین کند. دستور تهیه رب به بسیار ساده است و شما می‌توانید در عرض چند ساعت آن را حاضر کنید. توصیه می‌کنیم که به محض موجود شدن میوه به در بازار، برای تهیه این رب دست به کار شوید و آن را حتما امتحان کنید.

سوالات متداول

رب به را با چه چیزهایی می‌توان مصرف کرد؟

این رب را می‌توان به‌‌صورت خالی، همراه با صبحانه، در عصرانه همراه با بیسکوییت یا بعد از غذا به شکل دارویی مصرف کرد.

آیا می‌توان به رب به دارچین نیز اضافه کرد؟

بله، شا می‌توانید برای بهبود مزه این رب به آن دارچین نیز اضافه کنید. یادتان باشد که با این کار، طبع رب به تغییر خواهد کرد.

آیا می‌توان در تهیه رب به، شیرین‌کننده‌ها را حذف کرد؟

بله، اگر به‌های شما به‌اندازه کافی رسیده و شیرین هستند، می‌توانید شیرین‌کننده‌ها را از دستور تهیه حذف کنید. استفاده از شیرین‌کننده‌ها اختیاری است.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید