میوهها و مواد مختلف قرمزرنگی وجود دارند که میتوان از آنها ترشی یا مرباهای خوشمزهای تهیه کرد. شما اهل مربا و شیرینی هستید؟ دوست دارید طعم مرباهای مختلفی را تجربه کنید؟ اگر دوست دارید پس باید به شما مژده طعمها و مزههای مختلفی را بدهیم که میتوانید امتحان کنید.
یکی از مرباهای بسیار محبوب و خوشمزهای که وجود دارد، مربای به است. یک مربای اصیل و خوشرنگ ایرانی که روشها و دستورهای مختلفی تهیه میشود. نکته جالبی که درباره مربای به وجود دارد، رنگ آن است. اگرچه رنگ خود این میوه زرد است، اما مربایی که از آن درست میشود به رنگ قرمز درمیآید. دوست دارید طرز تهیه چند مربای قرمز را یاد بگیرید؟ در این مطلب همراه ما باشید تا طرز تهیه مرباهای قرمزرنگ را به شما نشان دهیم.
طرز تهیه مربای به
دستور تهیه مرباهای مختلف را با آموزش مربای به قرمز به شما یاد میدهیم. میوهای که گوشتی خشک و کرکی دارد و طعم آن ترش و گس است. یکی از میوههای خوشمزه پاییزی است و خواص بینظیری دارد. از میوه به برای جلوگیری از خطر ابتلا به سرطان، کاهش وزن، کاهش کلسترول خون، خواص ضدویروسی و … استفاده میشود. علاوه بر اینکه به را بهعنوان یک میوه و بهصورت خام میتوان خورد و در خورشتها، دمنوشها، ترشیها و مرباها هم استفاده میشود. برای تهیه مربای به در قدم اول لازم است مواد اولیه لازم را تهیه کنید.
موادی که برای درستکردن مربای به نیاز دارید شامل موارد زیر است:
- به: ۱ کیلوگرم
- شکر: ۱ کیلوگرم
- هل: ۲ عدد
- چوب دارچین: ۱ تکه
- آب لیموترش: ۱ قاشق غذاخوری
همانطور که گفتیم، به را میتوان در خوراکها، خورشتها و ترشیها و مرباهای مختلفی استفاده کرد؛ یک میوه بسیار خوشطعم و پرمصرف که همه سلیقهها و ذائقهها را غافلگیر میکند. در مقاله طرز تهیه خورشت به آلو مجلسی بیشتر بخوانید.
مراحل تهیه مربای مجلسی به
برای درستکردن این مربای خوشمزه ابتدا بهها را بهخوبی بشویید و تکهتکه کنید. به یاد داشته باشید که وقتی بهها را پوست میگیرید، ممکن است مربا هنگام پخت له شود، برای همین بهتر است پوست به را نگیرید و فقط برای اطمینان، مرحله شستن بهها را بهخوبی و با وسواس انجام دهید. بعد از تکهتکه کردن بهها، برای اینکه رنگ به تغییر نکند و کدر نشود، از یک قابلمه مسی یا رویی استفاده کنید. بهخودیخود وقتی که مربای به را درست میکنید، رنگ آن قرمز میشود اما قابلمه مسی کمک میکند تا رنگ قرمز مربای شما به سیاهی نرود و خوشرنگ و جذاب باقی بماند. سپس بهاندازه اینکه سطح آب، یک بند انگشت از سطح بههای داخل قابلمه بیشتر باشد، به آن آب اضافه کنید. اجاقگاز را روشن کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب آن شروع به جوشیدن کند.
بعد از گذشت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بعد شکر، چوب دارچین و هل را به قابلمه اضافه کنید. سپس حرارت را ملایم کنید و یک دمکنی رو در قابلمه بگذارید. دقت کنید که حرارت باید بسیار کم باشد تا مربا خوشرنگ شود و بهآرامی پخت آن کامل شود.
۲ تا ۳ ساعت بعد آبلیموترش را به قابلمه اضافه کنید تا از شکرکزدن مربا جلوگیری کنید. یک جوش کوچک دیگر و سپس مربای به خوشمزه شما آماده است.
یکی دیگر از مرباهای پرطرفدار مربای توتفرنگی است. در مقاله طرز تهیه مربای توت فرنگی، این مربا را کامل معرفی کردیم.
مربای انار قرمز
انار هم از آن میوههای پرطرفدار زمستانی است که هم خورشت خوشمزهای دارد و هم نوشیدنیها و دسرهای جذابی دارد. این بار انار را با یک طرز تهیه متفاوتتر درست کنید و مربای خوشمزهای داشته باشید.
موادی که برای درستکردن مربای انار نیاز دارید، شامل موارد زیر است:
- آب انار: ۴ لیوان
- دانه انار: ۱ لیوان
- شکر: ۳ لیوان
- آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربای انار
برای تهیه مربای انار ابتدا به ۳ لیوان آب انار و یک لیوان دانه آب نگرفته انار نیاز دارید. برای این کار، از هر روشی که میتوانید آب انار را بگیرید. روشی که ما برای آبگیری انار توصیه میکنیم یک روش بسیار آسان و سریع است. انار را به دونیم تقسیم کنید و با فشار دست آب انار را بگیرید و سپس دانههای انار را هم خارج کنید. این روش کمک میکند تا آب انار تلخ نشود.
سپس در ظرفی آب انار و شکر را با هم ترکیب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به مدت ۳۰ دقیقه بجوشد. سپس دانههای انار و آبلیمو را به داخل قابلمه در حال جوش بگذارید و ۳۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا پخت آن کامل شود. بسته به قوامی که دوست دارید مربای شما داشته باشد میتوانید زمان جوشیدن مربای را بیشتر کنید.
اگر طرفدار غذاها و خوراکیهای ترش باشید، مطمئناً رب انار یکی از ترشیهای بسیار خوشمزه و محبوب شماست. از مقاله طرز تهیه رب انار خانگی غافل نشوید.
مربای آلو قرمز
آلو قرمز هم یکی دیگر از میوههای تابستانی است که میتوان یک مربای قرمز آسان و خوشمزه از آن درست کرد. اگر برای درستکردن این مربای خوشمزه آماده هستید، مواد لازم مربای آلو قرمز را بخوانید.
برای تهیه مربای آلو قرمز، داشتن این مواد اولیه ضروری است:
- آلو قرمز درشت و سفت: ۲ کیلو
- شکر: ۲ تا 2/5 کیلو
- آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه مربای آلو قرمز
اولین مرحله برای درستکردن مربای آلو، شستن و تمیزکردن آلوها است. قسمت چوبی آلو (دم آلو) را جدا کنید و کامل بشویید. سپس در یک ظرف آب را به جوش بیاورید و آلوها را داخل آن بریزد. یک جوش کوچک و زمان کوتاه کافی است تا پوست آلوها نرم شود و بتوانید پوست آن را بگیرید. بعدازاین کار، آلوها را در صافی خالی کنید و بلافاصله پوست و هسته آلوها را جدا کنید. سپس آلوها را در یک ظرف بریزید، شکر به آن اضافه کنید و ۳۶ ساعت در یخچال بگذارید تا شکر در آلوها حل شود و آلو آب بیندازد. باگذشت این زمان، نوبت به پخت آلو میرسد.
حدود 1/5 لیوان آب داخل قابلمه بریزد و روی حرارت بگذارید. قبل از اینکه آب کامل داغ شود و آلوها نرم شوند، آلو را از آب بیرون بیاورید تا شربت بجوشد و غلیظ شود. بعد از قوام آمدن شربت، آبلیمو را در آن بریزید و اجازه دهید 2 تا 3 جوش دیگر بزند، سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا مربا سرد شود. مربای آلو قرمز شما آماده است.
چه خورشتهایی با آلو درست میشوند؟ خواندن مطلبی با عنوان خورشت به آلو با رب انار شما را با یکی از محبوبترین خورشتها آشنا میکند.
کلام آخر
این مطلب از مجله تبرک درباره درستکردن 3 مربای قرمز با شما صحبت کردیم. انار، آلو قرمز و به از جمله میوههایی هستند که میتوان با آنها مرباهای قرمزرنگ و جذابی درست کرد. به یاد داشته باشید کیفیت موادی که برای مربا استفاده میکنید و میزان حرارت و زمان پخت مربا، روی غلظت و رنگ آن بسیار تأثیرگذار است. شما چه مواد دیگری را برای این لیست پیشنهاد میکنید؟ تجربیات و فوت و فنهایی که بلد هستید با خوانندگان ما به اشتراک بگذارید.
سؤالات متداول
خواص به چیست؟
از میوه به برای جلوگیری از خطر ابتلا به سرطان، کاهش وزن، کاهش کلسترول خون، خواص ضدویروسی و … استفاده میشود.
چرا آبلیمو به مربا اضافه میکنند؟
معمولاً یک قاشق غذاخوری یا کمتر آبلیمو به مرباها اضافه میکنند تا از شکرکزدن مربا جلوگیری کنند.
چرا باید از قابلمه مسی برای درستکردن مربای به استفاده کنیم؟
رنگ میوه به زرد است و بهخودیخود وقتی که مربای به را درست میکنید، رنگ آن قرمز میشود. اما قابلمه مسی کمک میکند تا رنگ قرمز مربای شما به سیاهی نرود و خوشرنگ و جذاب باقی بماند.
شبکه های اجتماعی