در فرهنگ غذایی ایرانی، چاشنیهای زیادی وجود دارد. همین چاشنیها به آشپزی ایرانی رنگ و بو بخشیدهاند و کاری کردهاند که همه دنیا، حسرت غذای ما ایرانیها را داشته باشند. از جمله همین چاشنیها خاص و خوشمزه، رب غوره است. این رب یکی از خاصترین افزودنیهایی است که میتوانید برای بهبود غذای خود به بهترین شکل، از آن استفاده کنید.
در این مقاله از بلاگ تبرک، میخواهیم طرز تهیه رب غوره را در کنار هم مرور کنیم. تهیه این رب بسیار ساده است و تنها چیزی که شما برای تهیهاش به آن نیاز دارید، چند ساعت وقت و مقداری حوصله است. باقی دستور پخت رب غوره را ما در این مطلب با شما عزیزان به اشتراک خواهیم گذاشت. اما اولازهمه، بیایید ببینیم که مواد اولیه رب غوره چیست.
روش تهیه رب غوره
از جمله مهمترین ویژگیهایی که تهیه این رب دارد، آن است که مواد اولیه آن بسیار اندک است و به چیز خاصی نیاز ندارد. تنها کافی است که صبر کنید تا فصل غوره فرابرسد، بعد از آن میتوانید مواد اولیه این رب را تهیه کرده و یک چاشنی فوقالعاده حاضر کنید. رب گوجه را نیز میتوان با کمترین مواد اولیه حاضر کرد، شما میتوانید طرز تهیه رب گوجه را نیز از بلاگ تبرک بخوانید.
از جمله مواد لازم در طرز تهیه رب غوره میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
غوره تازه: 1 کیلوگرم
نمک: 1/2 پیمانه
آب: 1/2 پیمانه
این مقدار از مواد لازم در طرز تهیه رب غوره، حدود یک شیشه متوسط رب به شما خواهد داد. اگر اولینبارتان است که میخواهید این رب را تهیه کنیم، توصیه میکنیم با همین مقدار شروع کنید تا با جزئیات کار آشنا شوید. برای دفعات بعدی، میتوانید میزان مواد اولیه را به نسبت مساوی افزایش دهید. البته بهتر است که نمک را کمکم اضافه کنید تا رب شما بیش از اندازه شور نشود و مزه خود را از دست ندهد.
مراحل تهیه رب غوره
مهم نیست که چقدر مهارت آشپزی دارید؛ طرز تهیه این رب آنقدر ساده است که میتوانید بهراحتی آن را تهیه کنید. حال فرقی ندارد که هنر آشپزی شما در حد جوشآوردن آب باشد! در دستور تهیه رب غوره که هماکنون در اختیار شما قرار خواهیم داد، میتوانید در عرض چند ساعت، این رب را تهیه کرده و در غذاهای مختلف استفاده کنید.
از جمله غذاهایی که میتوان از رب غوره در آنها استفاده کرد، مرغ شکمپر است. شما میتوانید در بلاگ تبرک، طرز تهیه مرغ شکم پر اصل شمالی را مطالعه کنید.
در تهیه رب غوره باید مطابق با مراحل زیر پیش بروید:
قبل از هر چیز، باید غوره مناسب انتخاب کنید. غوره عسکری بهترین نوع غوره برای تهیه رب است. این غوره هسته ندارد و فرایند کار شما را آسانتر خواهد کرد. میتوانید از غورههای دیگر نیز استفاده کنید، اما باید بدانید که دردسر کارتان بیشتر خواهد شد.
بعد از خرید غوره، بهتر است که آنها را با آب و نمک بشویید تا کاملاً تمیز شوند. چند بار غوره را آبکشی کنید و سپس داخل آبکش قرار دهید. آبش که رفت، آنها را روی پارچه تمیز پهن کنید تا کاملاً خشک شوند. بعد از آن باید چوب سر غورهها را جدا کرده و همه آنها را بهخوبی دانه کنید.
حال باید یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و غورهها را داخل آن بریزید. نمک و آب را نیز به داخل قابلمه اضافه کنید. قابلمه را روی شعله متوسط قرار دهید و آن را روشن کنید. باید آنقدر صبر کنید که غورهها کاملاً بپزند و نرم شوند. هر چند دقیقه یکبار، غورهها را زیرورو کنید تا بهصورت یکدست بپزند.
بعد از اینکه غوره پخت، اجازه دهید که مقداری خنک شود. حال آنها را داخل یک آبکش بریزید و آبکش را روی تشت یا قابلمهای بزرگ قرار دهید. به کمک دست یا کفگیر، غورهها را خوب له کنید تا آب آنها بهخوبی خارج شود و هسته و پوست غوره کاملاً جدا شود. برای اینکه آبغوره یکدستتری داشته باشید، میتوانید یکبار دیگر نیز آن را از صافی عبور دهید.
آبغورهها را داخل قابلمه برگردانید و قابلمه را مجدداً روی حرارت قرار دهید. اکنون بخش اصلی کار تمام شده است؛ شما باید آنقدر صبر کنید که آبغوره غلیظ شود. در این مرحله، لازم است که محتویات قابلمه را مرتباً به هم بزنید تا ته نگیرد. زمانی که آب اضافی غوره کشیده شد و به غلظت دلخواه رسیدید، میتوانید قابلمه را از روی حرارت بردارید.
اکنون باید صبر کنید تا رب غوره شما کاملاً خنک شود. بعد از اینکه رب شما خنک شد، میتوانید آن را در ظرفهای موردنظر خود ریخته، در آنها بهخوبی بسته در جایی خشک و خنک قرار دهید. میتوانید رب را بستهبندی کرده و در فریزر نیز به مدت طولانی نگهداری کنید. طرز تهیه رب غوره همینجا به پایان میرسد، نوش جان!
نکات مهم در تهیه رب غوره
تلاش ما بر آن بود تا تمام نکات لازم را در طول دستور تهیه رب غوره به شما آموزش دهیم؛ اما باید بدانید که همیشه راهکارهای بسیاری برای بهبود دستورهای تهیه وجود دارد. اگر شما نیز دوست دارید که رب غوره حرفهایتری درست کنید و همه را با هنر خود انگشتبهدهان بگذارید، نکات زیر را به یاد داشته باشید:
- اولازهمه، باید بدانید که برای راحتی کار خود، میتوانید از آبغوره آماده نیز استفاده کنید؛ ولی استفاده از غوره تازه کیفیت کار شما را بیشتر خواهد کرد.
- در میزان استفاده از نمک محتاط باشید؛ ابتدا مقدار کمتری نمک اضافه کنید و در صورت نیاز، مجدداً در مراحل آخر نمک را متعادل کنید.
- نوع دیگری از رب غوره وجود دارد که در آن از پوره گوجهفرنگی نیز استفاده میشود. این رب بیشتر به رب گوجهفرنگی معمولی شباهت دارد و تنها در آن از رب غوره استفاده شده است.
- اضافهکردن مقداری روغنمایع در مراحل پایانی پخت، کمک خواهد کرد که رب شما ماندگاری بیشتری داشته باشد.
کلام آخر
در این مقاله از بلاگ تبرک، در کنار هم طرز تهیه رب غوره را یاد گرفتیم. این رب خوشمزه را میتوان بهسادگی آماده کرد و از آن بهعنوان چاشنی برای انواع و اقسام غذاها استفاده کرد. این رب را میتوانید در فصل غوره تهیه کنید، یا اینکه از آبغوره برای تهیهاش استفاده کنید. اگر تجربه استفاده از این رب خوشمزه را دارید، آن را با ما نیز به اشتراک بگذارید.
سؤالات متداول
از رب غوره در چه غذاهایی میتوان استفاده کرد؟
از این رب در اکثر غذاها میتوان استفاده کرد، برای خورشت غوره مسما، مرغ شکمپر یا برای مزهدار کردن مرغ معمولی، میتوان از این رب استفاده کرد.
میزان استفاده از رب گوجهفرنگی در صورت استفاده از آن، چقدر است؟
میزان استفاده از پوره گوجه و غوره تازه، باید به یک اندازه باشد. این دو را باید با نسبت مساوی آماده کرده و سپس برای تهیه رب از آنها استفاده کنید.
رب غوره را چند ماه میتوان نگهداری کرد؟
در صورت نگهداری در شرایط مناسب، این رب را میتوان تا 6 ماه یا حتی بیشتر نیز نگهداری کرد. برای ماندگاری بیشتر میتوانید آن در فریزر قرار دهید.
شبکه های اجتماعی