اگر یک سوپ باشد که هم برای میهمانی مناسب باشد و هم برای بهبود مریضی، آن سوپ مرغ است؛ سوپی که هم سبزیجات دارد، هم پروتئین. برای تهیه این سوپ میتوانید از هر قسمتی از مرغ که بیشتر دوست دارید، استفاده کنید. اگر به بوی مرغ حساس هستید از قسمت سینه و اگر میخواهید آهن بیشتری دریافت کنید از قسمت ران مرغ استفاده کنید. شاید مقداری اسکلت مرغ داشته باشید که تکههای کوچک گوشت به آن چسبیده است. آن را دور نیندازید! با همان اسکلت مرغ هم میتوانید سوپی مقوی با لعاب و خواص فراوان درست کنید. با ما همراه باشد تا طرز تهیه سوپ مرغ را با همه فوت و فنهایش به شما آموزش دهیم.
روش تهیه سوپ مرغ
برای تهیه سوپ مرغ به مواد زیر نیاز داریم:
مرغ: ۲۰۰ گرم
هویج: ۱ عدد
جو: ۱ لیوان (پرک یا بلغور بنا بهدلخواه) یا ورمیشل: ۱ فنجان
پیاز: ۱ عدد متوسط
سیر: ۲ حبه
فلفلدلمهای: 1/2
ساقه کرفس: یکتکه کوچک (در صورت تمایل)
جعفری خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
کره: ۵۰ گرم
روغن: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز را نگینی خرد کنید. در قابلمهای که مناسب سوپ باشد، پیازها را همراه با نصف کره و یک قاشق روغن تفت دهید تا سبک شوند. حالا مرغ را اضافه کنید. سیرها را از وسط نصف کرده و به مرغ اضافه کنید. توجه کنید که سیر را برای طعم بهتر و گرفتن بوی بد مرغ اضافه میکنید و نباید آن را رنده یا له کنید. در این صورت طعم غالب سوپ شما سیر خواهد بود.
هویج را رنده کرده و به همراه کرفس و فلفلدلمهای به مواد اضافه کنید. در انتهای پخت سوپ، کرفس و فلفلدلمهای را باید از سوپ خارج کنید تا جلوهای بهتری داشته باشد؛ پس آنها را خرد نکنید.
شما میتوانید در سوپ خود از جو یا ورمیشل استفاده کنید. اگر جو را انتخاب کردید باید بدانید که جو و بلغور آن نسبت به پرک جو زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد. در واقع جو نفاخ است و بهتر است از قبل آن را خیس کرده باشید.
جو را به همراه ۵ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و حدود یک ساعت زمان بدهید تا مرغ خوب پخته شود. بعد از این مدت مرغ را خارج کنید و ریشریش کنید. بهتر است که ریشههای درازی نداشته باشید.
بقیه کره را با رب تفت دهید تا خامی رب از بین برود. یک ملاقه کوچک از آب سوپ را به رب اضافه کرده و نمک و فلفل را به مقدار دلخواهتان با آن مخلوط کنید.
مخلوط رب و مرغها را به قابلمه اضافه کنید. یک ساعت دیگر با حرارت ملایم و در نیمهباز بگذارید سوپ جا بیفتد و آن را هم بزنید تا ته نگیرد. اگر در قابلمه را ببندید در مدت کمی جو ته میگیرد.
درصورتیکه از ورمیشل استفاده کردید در ۱۵ دقیقه پایانی پخت سوپ، آن را اضافه کنید.
از جعفری در لحظات آخر در داخل سوپ و یا فقط برای تزیین آن استفاده کنید.
پس از خاموشکردن حرارت و موقع سرو، فلفلدلمهای و ساقه کرفس را خارج کرده و فقط کمی آبلیمو اضافه کنید.
اگر سوپ غذای ثابت برنامه غذاییتان است، به شما پیشنهاد میکنیم در برنامه غذایی خود سوپهای متنوع قرار دهید و از خواص آنها بهرهمند شوید. یکیدیگر از سوپهای محبوب ایرانی، سوپ قارچ است که در مقاله طرز تهیه سوپ قارچ، روش تهیه آن را آوردیم.
نکات مهم در پخت سوپ مرغ
- استفاده همزمان از جو و ورمیشل مجلسی نیست اما بنا بهدلخواه خود اگر این کار را کردید، توجه کنید که به مقدار آب بیشتری نیاز دارید. ورمیشل بعد از پخت ۳ برابر میشود و کل آب سوپ را جذب خود میکند. اضافهکردن آب در لحظات نهایی پخت غذا نیز کار درستی نیست، چراکه طعم غذا را خراب میکند.
- جعفری رنگ سبز زیبا و طعم خوبی دارد. برای حفظ این موضوع آن را در لحظات آخر به سوپ اضافه کنید. اگر زمان پخت آن بیشتر شود از عطر آن کم شده و رنگ آن نیز کدر میشود.
- اگر از اسکلت مرغ میخواهید استفاده کنید آن را بهصورت جدا در زودپز همراه با سیر، هویج، فلفلدلمهای، برگبو، نمک، فلفل و ۴ لیوان آب به مدت یک ساعت بپزید تا عصاره آن کامل خارج شود. سپس آن را صاف کنید که استخوانهای ریز آن وارد غذا نشوند. گوشتها را نیز جدا کرده و ریشریش کنید و به جو اضافه کنید. استفاده از ادویه و عصاره صنعتی جای خاصیت مرغ را نمیگیرند.
- اگر این سوپ را برای بهبود مریضی طبخ میکنید، از تفت دادن مواد و استفاده از روغن، کره و فلفل خودداری کنید. همچنین جو را برای گرفتن نفخش چند ساعت خیس کنید.
- برگ کرفس طعم غالبی را وارد سوپ میکند. اگر این طعم را دوست دارید مقدار کمی از برگ کرفس را در سوپ بریزید. در غیر این صورت اگر نمیدانید با برگهای کرفس چه درست کنید، پیشنهاد میکنیم مقاله با برگ کرفس چه غذاهایی درست میشود؟ را مطالعه کنید.
- آبلیمو را در حین جوشیدن به هیچ غذایی اضافه نکنید، چراکه امکان تلخ شدن غذا را به همراه دارد. مقدار کمی آبلیمو جهت چاشنی به سوپ اضافه کنید و همیشه در هنگام سرو سوپها آبلیمو، نمک و فلفل را در سفره قرار دهید تا هرکس بنا به ذائقه خود طعم دلخواهش را اضافه کند.
- با حذف کره و ورمیشل سوپ شما رژیمی میشود. یک بشقاب سوپ مرغ با حذف کره و ورمیشل چیزی در حدود 300 واحد کالری دارد.
کودکان معمولا سوپ دوست ندارند. برای آنکه کودکان شما از خواص سوپ بهرهمند شوند، میتوانید برای آنها سوپ شیر درست کنید. سوپ شیر، یکی از سوپهای محبوب کودکان است. برای تهیه این سوپ خوشمزه و پرخاصیت، میتوانید به مقاله طرز تهیه سوپ شیر مراجعه کنید.
کلام آخر
سوپ مرغ بسیار مقوی و خوشطعم است. اگر در هنگام بیماری این سوپ را طبخ میکنید، از مواد تازه استفاده کنید تا مواد معدنی بیشتری به بدن بیمار برسانید. شما میتوانید این سوپ خوشمزه را در کنار غذاهای ایرانی و خارجی سرو کنید و از عطروطعم همهپسند آن لذت ببرید.
سوالات متداول
آیا سوپ مرغ چاقکننده است؟
خیر، اگر از کره و ورمیشل استفاده نکنید، یک بشقاب سوپ مرغ چیزی در حدود 300 واحد کالری دارد و یک غذای رژیمی بهحساب میآید.
آیا جو نفاخ است؟
بله، به همین دلیل بهتر است قبل از مصرف، آن را چند ساعت خیس کنید.
آیا میتوان با استفاده از عصارههای موجود در بازار سوپ مرغ درست کرد؟
بله، عصارهها به دلیل وجود ادویه و طعمدهندهها ممکن است طعم خوبی به سوپ شما بدهند، اما قطعاً خواص اصلی مرغ و سبزیجات را شامل نمیشوند.
شبکه های اجتماعی