تاکو، این غذای ساده و خوشمزه، چگونه از غذای ساده بومیان مکزیکی به غذایی بینالمللی و مشهور تبدیل شده است؟ درستکردن انواع تاکو به دلیل دستور پخت آسان آن محبوبیت زیادی بین آمریکاییها دارد و یادگیری طرز تهیه تاکوی مرغ یک ایده عالی برای چیدمان میز ناهار یا شام مهمانیها و دورهمیهای شما است.
این مدل تاکو که امروزه در رستورانهای مکزیکی و بینالمللی سرو میشود، ترکیبی از دستورالعملهای قدیمی مکزیکی و تغییراتی است که بهمرورزمان در طرز تهیه تاکو ایجاد شده است. بااینحال، قبل از محبوبیت تاکو در آمریکا، بومیان مکزیکی نسخههای متفاوتی از تاکو را میخوردند. مکزیکیهای قدیم نان تازه و نرم تورتیلا ذرت را با ماهی و گوشتهای پخته شده دیگر پر میکردند و همین تاکو ساده را بهعنوان وعده غذای اصلی میخوردند. این تاکوها با پنیر، کاهو، گوجهفرنگی و خامه ترش که امروزه استفاده از آنها متداول شده، پر نمیشدند. در واقع تاکوی محبوبی که امروز ما به رسمیت میشناسیم کمتر از ۱۰۰ سال قدمت دارد. با این مقاله از مجله تبرک برای یادگیری طرز تهیه تاکوی مرغ با انواع نان ترتیلا، پیتا و لواش همراه باشید.
طرز تهیه تاکوی مرغ ساده
- نان پیتا: 4 عدد
- کره: 50 گرم
- پاپریکا: 1 قاشق غذاخوری
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل: 1 قاشق چایخوری
- آویشن: 1 قاشق چایخوری
- پنیر خامهای: 100 گرم
- فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری
- فلفل قرمز: 1 قاشق چایخوری
- سینه مرغ پخته شده: 1 عدد
- سس مایونز چیلی: به مقدار لازم
- سبزی معطر خرد شده: برای تزیین در صورت تمایل
برای تهیه تاکوی مرغ، ابتدا نان پیتا را با استفاده از قالب به اندازههای یکسان درآورید. در یک کاسه، کره، پاپریکا، مقدار کمی نمک، فلفل و آویشن را بریزید و با هم مخلوط کنید. طرف بیرونی نان پیتا را با مواد آماده شده چرب کنید و به حالت تا شده و بهطور عمودی در قالب فر قرار دهید. نان پیتا را به مدت 5 دقیقه در دمای 180 درجه فر قرار دهید. در یک ظرف دیگر، پنیر خامهای، فلفل سیاه، مقدار کمی نمک و فلفل قرمز را با هم مخلوط کنید. سینه پخته شده را به ترکیب اضافه کنید و هم بزنید. مواد آماده شده را در داخل خمیر تا شده بریزید و برای تزیین آن از سبزیهای معطر استفاده کنید. در نهایت سس مایونز چیلی را به تاکوی مرغ خود اضافه کنید. تاکوی مرغ شما آماده سرو است. در کنار این غذای خوشمزه میتوانید سالاد کاهو هم درست کنید.
برای آنکه تاکوی مرغ شما خوشمزهتر شود، میتوانید از سس مایونز چیلی تبرک استفاده کنید و از طعم خوب آن لذت ببرید.
انواع تاپینگ تاکو مرغ
امروزه تاکو در هر مکانی پیدا میشود! از غرفه غذاهای خیابانی محل گرفته تا منو رستورانهای لوکس و هر مکان تجربه متفاوتی برای ارائه دارد. آشنایی با انواع تاپینگ تاکو مرغ ایدههای خوبی برای تنوع بخشیدن به مدل و طعم تاکو به شما میدهد.
- سس سالسا
- خامه ترش
- پنیر فتا
- پیاز قرمز
- پیاز کاراملیزه
- گشنیز خرد شده
- کاهو خرد شده
- هالوپینو برش خورده
- گواکامولی (دیپ آووکادو مکزیکی)
تاپینگهای پیشنهاد شده طعم و تجربه جدیدی به تاکو مرغ میدهند و گزینه خوبی برای مهمانیهای آخر هفته و دورهمیهای شما هستند. علاوهبراین، شما باید به ذائقه خانواده و مواد اولیه قابلدسترس خود توجه کرده و خلاقیت را چاشنی کار کنید. خواندن مقاله سسهای معروف دنیا از مجله تبرک به شما ایدههای خوبی برای انتخاب و سرو سسهای خاص و متنوع در کنار این غذای خوشمزه میدهد.
چگونه تاکو مکزیکی با مرغ درست کنیم؟
لزلی تلز، نویسنده مکزیکی کتاب آشپزی، طرز تهیه تاکو مکزیکی با مرغ را با جزئیات آموزش داده و تاپینگهای متنوعی را برای خوشمزه شدن این غذا پیشنهاد میکند.
مواد لازم برای تهیه تاکو مرغ:
- ران مرغ بدون استخوان و پوست: 0.5 کیلوگرم
- لیمو متوسط: ۱ عدد
- زیره آسیاب شده: ۱ قاشق چایخوری
- نمک کوشر یا دریا: ۱ قاشق چایخوری
- فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
- روغن کانولا یا روغنهای مخصوص پختوپز: ۱ قاشق چایخوری
- نان تورتیلا با آرد ذرت: ۱۲ عدد
تاپینگهای پیشنهادی
تاپینگهای پیشنهادی میتوانند این مواد غذایی باشند: کلم بنفش رنده شده، پنیر کوتیجا که بیشترین شباهت را با فتا دارد، گشنیز، تربچه، پیازترشی، پیازچه، پیاز قرمز، پیاز سفید، فلفل هالوپینو، آووکادو، لیموترش سبز، سس تند یا سالسا، خامه مکزیکی، لوبیا سیاه کنسروی یا پخته شده.
اگر به غذاهای محلی کشورهای مختلف علاقه زیادی دارید، به رسپی غذاهای ایتالیایی سری بزنید.
روش تهیه تاکو مکزیکی با مرغ
ابتدا ران مرغ بدون پوستواستخوان را به مربعهای کوچک تکهتکه کنید و در یک کاسه متوسط قرار دهید. بعد از آن، آب یک لیموترش متوسط را روی ظرف مرغ بریزید. سپس یک قاشق غذاخوری زیره آسیاب شده، یک قاشق غذاخوری نمک کوشر و نصف قاشق چایخوری پاپریکا را اضافه کرده و بهطور کامل این ترکیبات را باهم مخلوط کنید. روی ظرف را به مدت ۳ دقیقه بپوشانید و آن را در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
کلم قرمز را ریز خرد کنید، کوتیجا یا سایر پنیرهای دلخواه را رنده کنید، گشنیز را خرد کنید، تربچه (پیازچه، پیاز، فلفل و آووکادو) را نازک برش بزنید. لیمو را قاچ کنید و تمام مواد از جمله لوبیا سیاه، سالسا و خامه را در کاسههای جداگانه قرار دهید.
یک قاشق روغن کانولا یا روغن مخلوط در یک تابه بزرگ حرارت داده و مرغ را به آن اضافه کنید. مرغ به زمانی حدود ۷ دقیقه برای طلایی شدن و پختن به این شیوه نیاز دارد. سپس مرغ پخته شده را به ظرف سرو منتقل کنید.
۱۲ عدد نان تورتیلا را (۳ عدد برای هر نفر) در فر یا ماکروویو گرم کنید و با مرغ مکزیکی و تاپینگ سرو کنید. نانهای پیتا و لواش نیز برای این کار مناسب هستند. حتی بعضی از افراد خلاقیت بهخرج داده و تاکو با خمیر یوفکا درست میکنند. این دستور برای ناهار و شام یک خانواده 4 نفره مناسب است.
پخت مرغ را میتوان از قبل انجام داد و در زمان درستکردن تاکو آن را در ماکروویو گرم کرد، یا مرغ را با فویل پوشانده و با حرارت ملایم در فر گرم نگهداشت. اگر به تاکو بهعنوان یک غذای مکزیکی و بدون برنج علاقهمندید، به شما خواندن مقاله غذاهای محلی بدون برنج را پیشنهاد میکنیم.
ترکیب ادویه اصلی تاکو مکزیکی
اگر به دنبال درستکردن یک تاکو مکزیکی اصیل در خانه هستید، جزئیات ترکیب ادویه اصلی تاکو مکزیکی را یاد گرفته و با یکدیگر خوب ترکیب کنید.
- ۳ قاشق غذاخوری پاپریکا
- ۳ قاشق غذاخوری پودر پیاز
- ۲ قاشق غذاخوری پودر سیر
- نصف قاشق غذاخوری لیمو فلفلی
- ۱ قاشق غذاخوری فلفل سیاه
- نصف قاشق غذاخوری زیره آسیاب شده
- نصف قاشق غذاخوری جعفری خشکشده
- نصف قاشق غذاخوری پونه کوهی خشکشده
- نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز (این گزینه اختیاری است)
میزان نمک اضافه شده به این ترکیب کاملاً بستگی به ذائقه و میزان شوری غذاهای شما دارد، اما ما پیشنهاد میکنیم در ابتدا نصف قاشق چایخوری اضافه کنید و آن را بچشید. اگر شوری ترکیب ادویه موردپسند شما نیست، کمکم به آن نمک اضافه کنید.
کلام آخر
آشنایی با فرهنگ غذایی ملل مختلف و غذاهای بینالمللی، نهتنها تنوع سبد غذایی یک خانواده ایرانی را بالا میبرد، بلکه درک بیشتری از فرهنگ و شرایط زیستی آنها پیدا میکنند. همه تاکو را بهعنوان یک غذای مکزیکی میشناسند که در حال حاضر با دستورالعملهای مختلف در نقاط مختلف جهان سرو میشود. یادگیری طرز تهیه تاکوی مرغ، شما را با یک غذای سبک و مقوی در زمان کمبود وقت یا برگزاری مهمانیهای خودمانی آشنا میکند.
سؤالات متداول:
تاکوی مرغ را با چه چیزی پر کنیم؟
تاپینگهای زیادی برای پرکردن نان تاکو وجود دارد که سس سالسا، خامه ترش، پنیر فتا، پیاز قرمز، پیاز کاراملیزه، گشنیز خرد شده، کاهو خرد شده، هالوپینو برش خورده و دیپ آووکادو از متداولترین آنها هستند.
غذای تاکو متعلق به کدام کشور است؟
ریشه این غذای ساده و سبک که محبوبیت زیادی در بین آمریکاییها دارد مکزیکی است، اما تاکوی امروزی با تغییراتی که کرده را نمیتوان متعلق به جای بهخصوصی دانست.
آیا تاکو مکزیکی مزه تندی دارد؟
ادویه اصلی تاکو مکزیکی از چند مدل فلفل به همراه موادی دیگر درست میشود. به همین دلیل خیلی دور از ذهن نیست که تاکو مکزیکی غذای تندی باشد، اما میزان استفاده از فلفل بستگی به ذائقه افراد متغیر است.
شبکه های اجتماعی