مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه حلوا زنجبیلی

طرز تهیه حلوا زنجبیلی

حلوا زنجبیلی تبریز یکی از خوشمزه‌ترین دسرهای مخصوص مناطق آذری‌زبان است. حلوایی که کمی با تصور ما از حلوا فرق می‌کند و با بافتی ترد و شکننده، و طعمی متفاوت هر کسی را سر ذوق می‌آورد. طرز تهیه حلوا زنجبیلی تبریزی زیاد سخت نیست و می‌توانید با مواد اولیه بسیار ساده‌ای آن را درست کنید. در طرز تهیه حلوا زنجبیلی مواد اولیه مقوی و گرمی وجود دارد که این دسر خوشمزه را بسیار پرخاصیت می‌کند. شما می‌توانید حلوا زنجبیلی گردویی را به عنوان یک خوراکی بسیار خوشمزه و پرطرفدار برای کودکان درست کنید یا برای میل کردن کنار چای، حلوا زنجبیلی دورنگ را امتحان کنید. در این مقاله به طرز تهیه حلوا زنجبیلی گردویی ، طرز تهیه حلوا زنجبیلی با آرد نخودچی، فوت و فن حلوا زنجبیلی و همه نکات درباره پخت آن می‌پردازیم. با این مقاله تبرک همراه باشید:

طرز تهیه حلوا زنجبیلی تبریز

در مطلب غذاهای محلی تبریز چندین و چند غذای محلی خوشمزه این خطه را به شما معرفی کرده‌ایم. حلوا زنجبیلی تبریز یکی از دسرهای معروف این شهر است که در واقع همان حلوا زنجبیلی ساده است. ساده‌ترین شکلی که می‌توانید حلوا زنجبیلی خوشمزه و مقوی را آماده کنید. در طرز تهیه حلوا زنجبیلی ساده به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:

آرد گندم یا همان آرد صفر قنادی: 1 پیمانه

کره و روغن جامد: 70 گرم مخلوط

پودر هل: 1 قاشق چای خوری

پودر زنجبیل: 1 قاشق سوپ‌خوری

پودر قند: 1 پیمانه

پودر گردو، بادام و مغزهای دیگر به دلخواه: 50 گرم

در طرز تهیه حلوا زنجبیلی مرحله به مرحله، در قدم اول، آرد را دو بار الک می‌کنیم. سپس آرد را در تابه‌ای انقدر تفت می‌دهیم تا بوی خامی‌اش از بین برود، ولی رنگ آن عوض نشود. حالا باید آرد را دوباره الک کنیم. در مرحله بعد روغن و کره را درون تابه ذوب می‌کنیم و آرد الک شده را به آن اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم تا روغن به خورد آرد برود. وقتی روغن و آرد خوب مخلوط شدند و قوام پیدا کردند، پودر زنجبیل و هل را به مواد اضافه و خوب مخلوط می‌کنیم. بعد از اینکه مواد از حرارت افتاد، نوبت اضافه کردن پودر قند است. با مخلوط کردن پودر قند با مواد، حلوای ما تقریبا حاضر است. مواد که کاملا یکدست شد، باید حلوا را برای برش و سرو آماده کنیم. راحت‌ترین روش این است که در یک ظرف مستطیلی کم‌عمق کاغذ روغنی بگذاریم و حلوا را درون ظرف بریزیم و با قاشق خوب صاف کنیم. حالا مغزهای خورد شده مثل گردو و بادام را روی حلوا می‌پاشیم. حلوا را داخل فریزر می‌گذاریم تا نیم ساعتی خنک شود. سپس حلوای کاملا سرد شده را با کاتر به شکل دلخواهمان برش می‌دهیم و در ظرف سرو می‌چینیم.

طرز تهیه حلوا زنجبیلی

مراحل تهیه حلوا زنجبیلی گردویی

طرز تهیه حلوا زنجبیلی با گردو ، بسیار شبیه به حلوا زنجبیلی ساده است. فقط به مواد اولیه، 50 گرم گردوی خردشده اضافه می‌شود. در مرحله‌ای که پودر هل و پودر زنجبیل را به آرد و روغن اضافه می‌کنیم، گردو را هم به مواد اضافه و مخلوط می‌کنیم. حلوای زنجیبیلی با گردو بسیار خوشمزه، مقوی و پرطرفدار است. اگر بعضی تکه‌های گردو زیر دندان بیاید که محشر است. فقط ممکن است در این صورت کمی با برش دادن حلوا مشکل داشته باشید. شاید بهتر باشد در طرز تهیه حلوا زنجبیلی گردویی، از قالب‌های سیلیکونی برای شکل دادن حلوا استفاده کنید تا در زمان برش دادن حلوا با تکه‌های گردو به مشکل نخورید.

طرز تهیه حلوا زنجبیلی با آرد نخودچی

طرز تهیه حلوا زنجبیلی با آرد نخودچی هم تقریبا شبیه طرز تهیه حلوا زنجبیلی ساده است. این نوع حلوا را در اردبیل به حلوا کفگیری زنجبیلی هم می‌شناسند و به جای اینکه برای سرو برش بزنند، با کفگیر آن را داخل ظرف سرو برمی‌گردانند و نوش جان می‌کنند. مواد لازم برای طرز تهیه حلوا زنجبیلی با آرد نخودچی:

آرد نخودچی: 1 پیمانه

آرد قنادی: 2 پیمانه

کره: 50 گرم

پودر قند: 1.5 پیمانه

روغن جامد: 2/3 پیمانه

پودر گردو یا بادام: 1/2 پیمانه

پودر هل: 2 قاشق چای خوری

پودر زنجبیل: 2 قاشق چای خوری

مراحل تهیه حلوا زنجبیلی با آرد نخودچی

طرز تهیه حلوا زنجبیلی با آرد نخودچی به این صورت است که بعد از الک کردن، آرد قنادی را در تابه با حرارت ملایم تفت می‌دهیم تا از خامی در بیاید. بعد از حدود نیم ساعت بوی خامی آرد می‌رود. در مرحله بعد آرد نخودچی را به تابه اضافه می‌کنیم و در حد 10 دقیقه دیگر تفت می‌دهیم. حالا آردها را الک می‌کنیم تا سبک شود. سپس کره و روغن را درون تابه‌ای ذوب می‌کنیم. آردها را به مخلوط کره و روغن جامد اضافه می‌کنیم و مخلوط می‌کنیم تا کمی قوام پیدا کند. بعد از حدود 10 دقیقه مخلوط آماده است. مخلوط را از روی حرارات برمی‌داریم تا از دما بیفتد. سپس به ترتیب پودر رنجبیل و پودر هل، گردو و پودر قند را اضافه و خوب مخلوط می‌کنیم. در اینجا به مرحله آخر طرز تهیه حلوا زنجبیلی با آرد نخودچی رسیدیم. حلوای آماده را با کفگیر درون ظرف مورد نظر می‌کشیم و برای سرو با پودر قند، پودر بادام و گردو، گل سرخ و… تزئین می‌کنیم.

 مقاله طرز تهیه شیرینی نخودچی، یک دسر خوشمزه و سنتی را ببینید.

طرز تهیه حلوا زنجبیلی

طرز تهیه حلوا زنجبیلی دو رنگ

حلوا زنجبیلی دو رنگ هم به همان روش طرز تهیه حلوا زنجبیلی تبریزی درست می‌شود با این تفاوت که از پودر کاکائو برای طعم‌دار کردن نصف دیگر حلوا استفاده می‌شود. مواد اولیه در طرز تهیه حلوا زنجبیلی دو رنگ :

آرد قنادی: 4 پیمانه

روغن جامد: 1 پیمانه

کره: 2 قاشق غذاخوری

پودر قند: 2 پیمانه

زنجبیل: 2 قاشق غذاخوری

پودر هل: 1 قاشق چای خوری

پودر کاکائو: 2 قاشق غذاخوری

خلال بادام: مقدار کمی

شکلات تخته‌ای: 1/2 پیمانه

مراحل تهیه حلوا زنجبیلی دو رنگ

ابتدا آرد را دو بار الک می‌کنیم. سپس آرد را تفت می‌دهیم تا بوی خامی‌اش گرفته شود. حالا زنجبیل را به مواد اضافه می‌کنیم و چند دقیقه دیگر تفت می‌دهیم. در مرحله بعد آرد را دوباره الک می‌کنیم. حالا همه مواد را به صورت مساوری تقسیم می‌کنیم. نصف آرد را با تصف کره تفت می‌دهیم. از روی حرارت برمی‌داریم و به ترتیب پودر قند و پودر هل را به مواد اضافه می‌کنیم و ورز می‌دهیم تا به حالت دلخواهمان در بیاید. در مرحله بعد در تابه‌ای دیگر نصف دیگر کره را ذوب می‌کنیم و پودر کاکائو را به کره اضافه می‌کنیم. بعد از چند دقیقه تفت خوردن، بقیه آرد را اضافه می‌کنیم، مواد را با هم تفت می‌دهیم. حالا مواد را از حرارت برمی‌داریم، پودر قند را به مواد اضافه می‌کنیم و ورز می‌دهیم تا مواد خوب منسجم شود. حالا ابتدا مواد سفید را داخل قالب کمربندی می‌ریزیم و خوب صاف و فشرده می‌کنیم، سپس مواد قهوه‌ای را اضافه می‌کنیم و به همان روش قبل خوب صاف و منسجم می‌کنیم. حالا برای خوشمزه‌تر و زیباتر شدن حلوا زنجبیلی دو رنگ از شکلات استفاده می‌کنیم. شکلات تخته‌ای را به روش بن ماری آب می‌کنیم و یک لایه بسیار نازک از آن را روی حلوا می‌کشیم. آخرین مرحله ریختن خلال بادام روی شکلات است. حالا حلوا را درون یخچال می‌گذاریم تا خوب خنک شود. پس از سرد شدن کامل، حلوا را از قالب جدا می‌کنیم و برش می‌دهیم. حلوای بسیار خوشمزه و شیک ما حاضر است.

اگر به پختن انواع دسر علاقه دارید مطلب طرز تهیه کیک هویج هم برایتان جالب خواهد بود.

طرز تهیه حلوا زنجبیلیطرز تهیه حلوا زنجبیلی ارومیه

در ابتدای مقاله به شما گفتیم که حلوا زنجبیلی مخصوص مناطق آذری‌زبان هست. ارومیه‌ای‌ها هم به روش خودشان این حلوای خوشمزه را درست می‌کنند که با طرز تهیه حلوا زنجبیلی تبریز کمی متفاوت است. مواد اولیه حلوا زنجبیلی ارومیه:

آرد نخودچی: 200 گرم

آرد سفید: 800 گرم

پودر قند: 500 گرم

کره: 200 گرم

پودر زنجبیل: 5 قاشق چای خوری

پودر هل: 3 قاشق چای خوری

زعفران دم کرده: 3 قاشق غذاخوری

گلاب: 3 قاشق غذاخوری

روغن مایع : 200 گرم + 1/3 پیمانه جداگانه

گردو: 10 عدد

مراحل تهیه حلوا زنجبیلی ارومیه

در طرز تهیه حلوا زنجبیلی با آرد نخودچی مخصوص ارومیه، برعکس دستورهای دیگر، از روغن مایع هم استفاده می‌کنیم. مرحله اول الک کردن آرد است. سپس آرد قنادی را تفت می‌دهیم تا خامی‌اش گرفته شود. وقتی خامی آرد سفید گرفته شد، آرد نخودچی را اضافه می‌کنیم و دوباره به مدت 10 تا 15 دقیقه تفت می‌دهیم. آردهای تفت داده شده را دوباره الک می‌کنیم. کره را می‌گذاریم ذوب شود سپس با روغن مایع و آردها می‌گذاریم کمی تفت بخورد. حالا مواد را از روی حرارت برمی‌داریم و می‌گذاریم کمی خنک شود. در مرحله بعد، پودر قند را اضافه می‌کنیم و خوب ورز می‌دهیم تا پودر قند به خورد مواد برود.

در این مرحله مواد را به 2 بخش تقسیم می‌کنیم. نصف مواد را با پودر هل، پودر زنجبیل و پودر گردو مخلوط می‌کنیم. نصف دیگر را با گلاب، زعفران و 1/3 پیمانه روغن مایع خوب ورز می‌دهیم تا حسابی قوام بیاید. حالا 2 رنگ حلوا زنجبیلی داریم که می‌توانیم به صورت کفگیری در ظرف سرو بکشیم یا به صورتی که قبلا گفتیم، در ظرفی بریزیم، حلوا را با پشت قاشق خوب صاف و فشرده کنیم، بگذاریم سرد شود و قالب بزنیم یا برش دهیم.

طرز تهیه حلوا زنجبیلی زعفرانی

با اضافه کردن 2 تا 3 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به مواد اولیه طرز تهیه حلوا زنجبیلی ساده ، می‌توانیم یک حلوا زنجبیلی زعفرانی بسیار خوشمزه داشته باشیم.

طرز تهیه حلوا زنجبیلی بدون  آرد برنج

در اکثر دستورهای پخت حلوا زنجبیلی، آرد برنج وجود ندارد اما ممکن است بعضی افراد برای تهیه حلوا زنجبیلی ارومیه، از آرد برنج هم در کنار آرد قنادی و آرد نخودچی استفاده کنند.

فوت و فن حلوا زنجبیلی

  • مرحله تفت دادن آرد در تابه بدون روغن بسیار مهم است. اگر کمتر از حد لازم آرد را تفت بدهیم بوی خامی آرد در حلوا توی ذوق می‌زند. از طرفی آرد خام باعث می‌شود حلوا کمتر خودش را بگیرد و وا برود یا زود پودر شود. همین طور اگر آرد را زیاد تفت بدهیم و رنگ عوض کند، علاوه بر اینکه در رنگ حلوایمان تاثیر می‌گذارد، در طعمش نیز توی ذوق می‌زند. طعم آرد بو داده شده، در حلوا غالب می‌شود و بوی زنجبیل را کمتر احساس می‌کنیم.
  • حتما در درست کردن این حلوا از کره و روغن جامد استفاده کنید که برای بافت حلوا بسیار مهم است. همین طور اگر دسترسی به روغن جامد ندارید، می‌توانید به جای روغن جامد از کره استفاده کنید.
  • بعد از اضافه کردن پودر قند، می‌توانید مواد را کمی مزه کنید تا ببینید آیا به شیرینی دلخواهتان رسیده است یا نه. اگر نه، کمی پودر قند بیشتر اضافه کنید.
  • برای اضافه کردن پورد قند به مواد عجله نکنید و بگذارید کمی مواد اولیه از حرارت بیفتد. حرارت زیاد باعث می‌شود که پودر قند ذوب ‌شود و به هم بچسبد و حلوا حالت پودری خود را از دست بدهد.
  • مقدار زنجبیل و پودر هل در طرز تهیه حلوا زنجبیلی به ذائقه شما بستگی دارد. اگر از طعم تند زنجبیل خوشتان می‌آید، کمی بیشتر زنجبیل اضافه کنید. اگر نمی‌خواهید خیلی تند و زنجبیلی باشد، مقدارش را کمتر کنید. مقدار هل هم باید طوری باشد که عطر هل را بفهمیم، اما عطر هل بیشتر از زنجبیل نباشد. اگر از هل بیش از حد استفاده کنیم طعم حلوایمان تلخ می شود.
  • الک کردن آرد در پخت این حلوا بسیار مهم است زیرا به پوک و ترد شدن حلوا در آخر کمک می‌کند.
  • در طرز تهیه حلوا زنجبیلی 2 رنگ دقت کنید که لایه شکلات روی حلوا نباید ضخیم باشد چون برای برش دچار مشکل می‌شوید و از آنجایی که حلوا زنجبیلی بسیار ترد و پوک است، موقع برش دادن خرد می‌شود.
  • حلوا زنجبیلی را می‌توانید برای یک هفته در ظرف دردار در یخچال و به مدت یک ماه در فریزر نگهداری کنید.

کلام آخر

در این مقاله به طرز تهیه حلوا زنجبیلی به شکل‌های گوناگون و فوت و فن های حلوا زنجبیلی پرداختیم. زنجبیل خواص فراوانی دارد و حلوای زنجبیلی می‌تواند یک میان وعده مغذی و مفید برای بدن باشد. زنجبیل برای دستگاه گوارش، ریه و کاهش التهاب  مفید است. اگردرد مفاصل دارید به دردتان می‌خورد و با تقویت سیستم ایمنی جلوی بیماری‌های ویروسی را می‌گیرد. همین طور برای لاغری بسیار مؤثر است. با توجه به همه این خواص، حلوای زنجبیل مخصوصا برای روزهای سرد پاییز و زمستان یک شیرینی عالی برای سرو در کنار چای است. حتما این دسر خوشمزه را در مدل‌های مختلف تهیه و نوش جان کنید. اگر تا به حال این حلوا را خورده‌اید طعمش را می‌پسندید؟ اگر اهل درست کردن انواع حلوا هستید، تا به حال حلوا زنجبیلی درست کرده‌اید؟ با کدام دستور؟ تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

علت خرد شدن حلوا زنجبیلی چیست؟

ممکن است آردتان را به اندازه کافی تفت نداده باشید. وقتی حس می‌کنید زمان برداشتن آرد از روی گاز رسیده است، اول کمی از آرد را در دهان بگذارید. اگر خودش را جمع کرد و به سقف دهانتان چسبید یعنی کار تمام است. در ضمن ترکیب کره و و روغن جامد بسیار مهم است. اصولا روغن مایع بافت ترد و پفکی حلوا را از بین می‌برد.

چگونه حلوا زنجبیلی‌مان را زیباتر سرو کنیم؟

می‌توانید در طرز تهیه حلوا زنجبیلی از قالب‌های سیلیکونی استفاده کنید. حلوا را در قالب‌ها بریزید و فشار دهید تا خوب خودش را بگیرد. بعد قالب را داخل یخچال قرار دهید و وقتی حسابی سرد شد، با احتیاط از قالب در بیاورید. می‌توانید کف قالب‌ها از پودر گل سرخ، مغزهای آسیاب شده و… استفاده کنید تا حلوایتان به زیبایی تزئین شود.

طرز تهیه حلوا زنجبیلی با روغن مایع چگونه است؟

با روغن مایع در واقع نمی‌شود به خوبی حلوا زنجبیلی را تهیه کرد. یکی از خصوصیات حلوا زنجبیلی ترد و پوک بودن این حلواست که با روغن مایع این خاصیت از بین می‌رود. اما اگر صرفا طعم حلوا برایتان مهم است و بافت آن برایتان اهمیتی ندارد، می‌‌توانید کره را با همان مقدار روغن مایع جایگزین کنید.

آیا می‌توان در تهیه حلوا زنجبیلی از شکر استفاده کنیم؟

بله، در طرز تهیه حلوا زنجبیلی با شکر، می‌توانید به جای پودر قند، شکر را به خوبی آسیاب کنید تا کاملا پودر شود و سپس الکش کنید. حالا در مرحله‌ای که پودر قند نیاز است از پودر قند دست‌سازتان استفاده کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید