اگر به دنبال یک غذایی کاملاً گیاهی، مقوی آسان و فوری هستید، طرز تهیه کوکو سبزی مجله تبرک را از دست ندهید. کوکو سبزی یکی از پرطرفدارترین کوکوهای ایرانی است که به کمک چند سبزی معطر، تخممرغ و مقداری چاشنی به سادهترین شکل ممکن آماده میشود.
اگر بدنتان به ویتامین و مواد مغذی نیاز دارد این غذا را در برنامه غذایی خود جای دهید. کوکو سبزی منبع خوبی از ویتامینهای A، C، E، ویتامینهای B۲ و B۶، آهن، پروتئین، اسید چرب امگا ۳، اسیدفولیک، کلسیم، منیزیم، آنتیاکسیدان، پتاسیم، کربوهیدرات و فیبر است. در ادامه قصد داریم تا طرز تهیه کوکو سبزی را به دو روش ساده و مجلسی بررسی کنیم. شما این فرصت را دارید که پس از مطالعه نکات و فوت و فنهای طلایی مربوط به این دستورها یکی از بهترین و خوشمزهترین کوکو سبزیهای طول عمرتان را تهیه کنید. پس با ما همراه شوید.
طرز تهیه کوکو سبزی ساده و فوری
سبزی که برای پخت کوکو سبزی مورد استفاده قرار میگیرد، شامل: گشنیز، تره، اسفناج، جعفری، شوید به میزان مساوی است. اگر قصد دارید که برای ۴ تا ۵ نفر کوکو سبزی فوری بپزید باید مواد اولیه زیر را به مقدار مورد نیاز تهیه کرده و مطابق دستور پیش بروید.
مواد لازم برای تهیه کوکو سبزی ساده و فوری عبارتند از:
سبزی کوکو: ۵۰۰ گرم
تخممرغ درشت: ۴ عدد
آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
سیر: ۵ حبه
پیاز کوچک: ۱ عدد
روغن: به مقدار نیاز
مراحل تهیه کوکو سبزی ساده و فوری
- پس از شستوشو کامل سبزیها و کشیده شدن آب اضافی آنها، باید سبزیها را خوب خرد کنیم.
- پیاز و سیر را پوست بگیرید و به کمک غذاساز یا رنده ریز کنید.
- آب اضافی پیازها را بگیرید.
- تخممرغها را به همراه ادویه، سیر و پیاز داخل غذاساز بریزید تا کاملاً سبک و کرم رنگ شود.
- اکنون یک کاسه بزرگ انتخاب کنید و همه مواد به جز روغن را باهم ترکیب کنید.
- مایه کوکو سبزی شما باید حالت پفکی و کشدار باشد.
- تابه را روی حرارت ملایم اجاق گرم کنید.
- روغن بریزید و کمی منتظر باشید تا روغن مناسب سرخ کردن کوکوها باشد.
- دیواره تابه را در نظر داشته باشید.
- اکنون مواد کوکو سبزی را بهاندازه ½ دیواره تابه در آن بریزید و درپوش تابه را بگذارید.
- ۱۰ دقیقه بعد اطراف کوکو شما تغییر رنگ خواهد داد.
- با قاشق مایه کوکو را از دیواره جدا کنید و بهآرامی تابه را مانند آونگ تکان دهید.
- اگر کوکو سبزی به همراه تابه حرکت کرد و از دیواره جدا شد، وقت آن رسیده تا کوکو را پشتورو کنید.
- به کمک یک سینی یا درپوش تابه، بدون برعکس کردن کوکو، کوکو سبزی را به سینی یا درپوش منتقل کنید.
- مجدداً در تابه روغن بریزید و کوکو سبزی را بهصورت پشتورو درون تابه بیندازید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.
- این کار را با صبر و حوصله بیشتری انجام دهید تا مایه کوکو نشکند یا تکهتکه نشود.
- این بار نیازی به گذاشتن درپوش تابه نیست. زیرا مغز مواد پخته شده است.
- شعله را به شکل کم تنظیم میکنیم و ۱۰ دقیقه دیگر زمان میدهیم تا طرف دیگر هم برشته شود.
- این زمان ممکن است تقریبی باشد. چراکه زمان پخت به حجم مایه کوکو، درجه اجاق، گنجایش و اندازه تابه شما بستگی دارد.
- اگر طبق آزمایش پخت، عمل کردید؛ اما مایه کوکو از دیواره و کف تابه جدا نشد بدون حرکت اضافی و اصرار چند دقیقه دیگر صبر کنید تا پخت کامل شود.
- با برشته شدن طرف دیگر کوکو، بهاندازه ۱ تا ۲ دقیقه صبر کنید تا کوکو سبزی از حرارت بیفتد. سپس کوکو را به ظرف سرو انتقال دهید. این کار باعث میشود تا کوکو سبزی بهصورت قالبی از تابه جدا شود.
- اگر قصد دارید که کوکوها را جداگانه سرخ کنید. هر بار بهاندازه یک قاشق غذاخوری مایه کوکو برداشته و درون تابه دارای روغن سرخ کنید.
- یکی از مزایای پخت قالبی کوکو سبزی استفاده کمتر از روغن و سالم ماندن غذا خواهد بود.
طرز تهیه کوکو سبزی مجلسی
کوکو سبزی در نوع ساده و مجلسی میتواند یک غذای مناسب برای گیاهخواران باشد. اگر شما یک گیاهخوار هستید احتمالاً طرز تهیه اشکنه شنبلیله نیز برایتان جالب خواهد بود. برای تهیه کوکو سبزی مجلسی مانند دستور تهیه کوکو سبزی ساده و فوری پیش خواهیم رفت. با این تفاوت که تعداد مواد مصرفی کمی افزایش پیدا خواهد کرد.
مواد لازم برای تهیه کوکو سبزی مجلسی عبارتند از:
سبزی کوکو: ۵۰۰ گرم
تخممرغ: ۶ عدد
آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری
گردو خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
زرشک: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
سیر: ۵ حبه
پیاز کوچک: ۱عدد
روغن: به مقدار نیاز
مراحل تهیه کوکو سبزی مجلسی
- سبزی کوکو را مطابق دستور قبلی آماده پخت کنید.
- پیاز را رنده بزنید و آب اضافی آن را بگیرد.
- سیر را به کمک رنده یا ساطور خوب ریز کنید.
- حالا سیر و پیاز را به سبزیها اضافه کرده و توجه کنید که سبزی آب اضافی نداشته باشد.
- تخممرغ را داخل دستگاه غذاساز بریزید تا خوب سبک و کشدار شود.
- زرشک و گردو را با تخممرغ مخلوط کنید؛ اما داخل غذاساز نریزید. این کار را به کمک قاشق انجام دهید.
- حالا نوبت به ترکیب کردن همه مواد با یکدیگر است. توجه کنید که روغن را داخل مایه کوکو نریزید.
- مطابق دستور قبلی کوکو را داخل تابه ریخته و سرخ کنید. نوش جان.
طرز تهیه کوکو سبزی در فر
برای پخت کوکو سبزی داخل فر ابتدا باید طبق دستور تهیه کوکو سبزی ساده یا مجلسی، مایه کوکو را آماده کنید.
- پس از اینکه مایه کوکو آماده شد، در مرحله آخر بهاندازه یک فنجان کوچک روغنمایع یا دو قاشق غذاخوری روغن جامد نرم شده به مواد اضافه کنید.
- مواد را ترکیب کرده تا روغن در همهجا پخش شود.
- در روش دیگر میتوانید در مرحلهای که تخممرغها سبک و کشدار شدن، روغن را اضافه کرده و نهایتاً با مایه کوکو مخلوط کنید.
- اکنون باید قالب یا ظرف موردنظر را با فرچه و کره کمی چرب کنید.
- مایه کوکو را داخل قالب چرب شده بریزید.
- فر را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه با درجه حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن کنید.
- در طی این مدت کوکو سبزی شما آماده خواهد شد.
- برای برشته شدن بیشتر کوکو سبزی میتوانید پس از تکمیل شدن زمان پخت با فرچه سطح آن را چرب کنید و منو گریل فر را برای ۳ دقیقه روشن نگه دارید.
- پس از پخت بلافاصله کوکو سبزیها را از فر خارج نکنید. ۵ دقیقه بعد کوکو شما آماده سرو است. نوش جان.
فوت و فنهای تهیه کوکو سبزی
افزودن سیر و پیاز کاملاً اختیاری است؛ اما وجود این دو باعث طعم و عطر بهتری خواهد شد.
اگر سبزی فریزری استفاده میکنید بدون شک آب بیشتری در مقایسه با سبزی تازه خواهد داشت؛ بنابراین آرد بیشتر، سبزی خشک یا کشیدن بخشی از آب سبزی میتواند باعث انسجام بیشتر کوکو سبزی شود.
آرد گندم، آرد سبوسدار، آرد برنج و آرد نخودچی برای تهیه کوکو سبزی گزینه مناسبی هستند.
اگر از شعله بزرگ اجاق برای پخت کوکو سبزی استفاده میکنید، بهتر است از شعلهپخشکن کمک بگیرید تا پخت یکنواخت انجام شود.
مخلوط کردن تخممرغ به کمک غذاساز یا همزن باعث میشود تا بافت کوکو سبزی پوک و سبک شود.
برای داشتن پف و بافتی پوک در کوکو سبزی علاوه بر همزدن تخممرغ میتوانید از یک قاشق غذاخوری ماست نیز استفاده کنید.
از دیگر راههای داشتن کوکوسبزی پفدار، افزودن ¼ قاشق غذاخوری بیکینگپودر به تخممرغ یا ماست است.
سعی کنید همه سبزیها را بهاندازه یکسان به کار بگیرید. چراکه ممکن است کوکو شما تلخ شود.
در صورت در دسترس نبودن اسفناج میتوانید از برگچغندر استفاده کنید.
اگر در سبزی خود کمی پیازچه میریزید، دیگر نیازی به افزودن پیاز نخواهد بود.
به هنگام پخت کوکو سبزی در فر میتوانید روی آن کمی کنجد بپاشید.
در زمان سرخ کردن کوکو سبزی در تابه حتماً تست پخت را انجام بدهید.
اگر از چشیدن طعم کوکوها لذت میبرید، مجله آشپزی تبرک برای شما لیست بلندبالایی از طرز تهیه کوکو را فراهم کرده است. برای مثال طرز تهیه کوکو پنیری.
کلام آخر
کوکو سبزی یک غذای ساده و سردستی است که افراد با ذائقه غذایی متفاوت از خوردن آن لذت خواهند برد. این کوکو میتواند گزینه سالم و مقوی برای گیاهخواران، کودکان و سالمندان باشد. چراکه با مصرف آن میتوانند مقدار زیادی آنتیاکسیدان، مواد مغذی و امگا ۳ دریافت کنند. در این قسمت از مجله آشپزی تبرک ۲ طرز تهیه کوکو سبزی ساده و مجلسی را به همراه نکات طلایی آن در اختیار شما قرار دادیم. شما با خواندن این مقاله دریافتید که چگونه بدون فر کوکو سبزی قالبی داشته باشید و شرط پخت این کوکو در فر چگونه است. امیدواریم که در کنار شما، خالق طعمهای لذیذ و دلنشین باشیم.
سؤالات متداول
برای پخت کوکو سبزی به چه سبزیهایی نیاز داریم؟
گشنیز، تره، اسفناج، جعفری، شوید و در صورت تمایل میتوانید از سیر تازه، پیازچه و برگچغندر هم کمک بگیرید.
راز پف کردن کوکو سبزی در چیست؟
برای پف کردن کوکو سبزی و پوک شدن بافت آن باید تخممرغ را بهخوبی هم بزنید تا از لختگی در بیاید. افزودن ماست، بیکینگپودر یا هر دوی اینها موجب پف کردن کوکو سبزی خواهد شد.
کدام روش سالمترین نوع پخت و سرخ کردن کوکو سبزی است؟
پخت قالبی کوکو سبزی در تابه یا پخت کوکو سبزی در فر به علت مصرف روغن و آسیب کمتر به بافت مواد غذایی، سالمترین نوع پخت و سرخ کردن کوکو سبزی است.
شبکه های اجتماعی