وقتی قرار است از مهمانان پذیرایی کنیم یا خودمان به مناسبتهای مختلف مانند تولد و سالگرد یک وعده پذیرایی ویژه داشته باشیم، همیشه با وسواس پیشغذا، سوپ، انواع خورشتها و البته دسر را انتخاب میکنیم. آمادهکردن دسر تقریباً زمانبر است و ریزهکاری دارد، ولی ما امروز قرار است یک پیشنهاد آسان، ساده و البته متفاوت داشته باشیم که تنها شرط آن فصل تابستان است، یعنی زمانی که بتوانید انبه خوشمزه، درشت و شیرین را در بازار پیدا کنید! پس در ادامه با ما همراه شوید که قرار است با طرز تهیه فرنی انبه آشنا شویم.
خواص انبه چیست؟
قبل از آشنایی با طرز تهیه فرنی انبه بهتر است که اول درباره خواص این میوه خوشمزه صحبت کنیم. انبه میوهای وارداتی، گرمسیری و استوایی است که از شروع خرداد تا تقریباً اوایل شهریور در بازار میوه و ترهبار ایران هم پیدا میشود. در مقاله طبع میوههای تابستانی دربارۀ میوههای خوشمزهای که از تیر تا شهریور در بازار پیدا میشود، مفصل صحبت کردیم که بهتر است نگاهی به آن داشته باشید.
انبه طبع تقریباً گرمی دارد و میوهای شیرین است، پس باید انتظار داشته باشیم که قند بالایی داشته باشد و اگر کسی دیابت دارد و انسولین تزریق میکند باید در مصرف انبه حسابی مراقبتهای لازم را در نظر داشته باشد. در ضمن این میوه خوشمزه سرشار از آنتیاکسیدان، ویتامین آ و ویتامین ث و آهن است. اگر علاقهای به مصرف قرص ففول و دیگر مکملهای آهن ندارید، مصرف انبه و کلم بروکلی برای شما لازم است، برای اطلاعات بیشتر از مقاله میوههای سرشار از آهن میتوانید کمک بگیرید.
علاوه بر این از مهمترین خواص انبه خوشطعم باید به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش چربی خون و کلسترول
- تأمین ویتامین کا بدن و جلوگیری از شکستی و پوکیاستخوان
- تأمین فیبر موردنیاز بدن و مفید برای سلامت سیستم گوارش
- جلوگیری از بیماریهای شبکیه به دلیل وجود بتاکاروتین
امکان بروز آلرژی را جدی بگیرید!
خب با این همه خواص اگر طعم انبه برایتان خوشایند باشد، احتمالاً دوست دارید که حداقل یک بار آن را امتحان کنید؛ اما متأسفانه باید حواستان باشد که انبه میوهای به شدت آلرژیزا است و اگر به آن حساسیت داشته باشید ممکن است باعث بروز آکنه، قرمزی پوست همراه با خارش یا تورم صورت شود. در ضمن اگر به بادامزمینی و کره بادامزمینی هم حساسیت دارید، بهتر است که اصلاً سراغ انبه نروید؛ چون به انبه هم آلرژی خواهید داشت.
قبل از امتحان کردن انبه بهتر است که مقدار کمی از آن را بخورید و اگر بدنتان واکنش نشان نداد با خیال راحت سراغ طرز تهیه فرنی انبه بروید.
روش تهیه فرنی انبه
انبه انواع مختلفی دارد که برخی مدلهای آن برای مصرف خوراکی است و برخی دیگر برای تهیه دسر یا غذا در نواحی استوایی و گرمسیری استفاده میشود.
معروفترین انبه که طعم شیرینی هم دارد و در ایران به آن شاه انبه میگویند، تقریباً درشت است و نام اصلیاش انبه آلفونسو است.
شما برای تهیه فرنی انبه باید انبههای درشت و شیرین که پوست نارنجی دارد را انتخاب کنید. در واقع انبه مناسب فرنی باید پوست مخلمی، بوی خوشایند و گرم و رنگ نارنجی داشته و تقریباً درشت باشد. انبههای زرد، سبز، کال، بدون بو و نرسیده برای طرز تهیه فرنی مناسب نیست.
برای تهیه فرنی انبه مخصوص 4 نفر مواد زیر را آماده کنید.
انبه درشت و شیرین: ۲ عدد
آرد برنج: 8 قاشق غذاخوری
آرد نشاسته: 1 قاشق غذاخوری
وانیل: به مقدار لازم
شیر: 2 پیمانه
خامه: به مقدار لازم
گلاب: به مقدار لازم
کره: به مقدار لازم
طرز تهیه فرنی انبه هیچ تفاوتی با فرنی ساده نداشته و فقط چند مرحله بیشتر دارد که قدمبهقدم باهم پیش میرویم. اگر هم فرنی ساده درست نکردید، سری به مقاله طرز تهیه فرنی بزنید.
مراحل تهیه فرنی خوشمزه با طعم انبه
اولین کاری که برای تهیه فرنی انبه باید انجام دهید این است که خامه، کره، شیر و انبه را به مدت بیست دقیقه خارج از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد. در ضمن چون انبه شیرین است نیازی به اضافهکردن شکر ندارید، اما اگر میخواهید که دسر شما رژیمی و کمکالری باشد باید خامه و کره را حذف کرده و از شیر غیر لبنی استفاده کنید.
انبه را با چاقوی تیز از وسط بریده و کمی دو طرفش را بچرخانید تا شل شده و از دانه جدا شود. هسته داخلی انبه بزرگ است و ریشه دارد که اگر انبه به آن چسبیده باشد با قاشق میتوانید جدا کنید. انبه جدا شده از هسته را داخل غذاساز ریخته و خوب پوره کنید. خامه و کره را بر اساس سلیقه خودتان به پوره اضافه کرده و مجدد ترکیب کنید تا به بافت خامهای برسد و حالا باید سراغ آمادهکردن فرنی برویم. یادتان باشد که هرچقدر خامه و کره بیشتری استفاده کنید، ترکیب خوشمزهتر، مخملیتر و البته پرکالریتری خواهید داشت.
دومین مرحله تهیه فرنی انبه گرمکردن شیر در شیرجوش یا ظرف مناسب روی شعله کم گاز است. آرد برنج و آرد نشاسته را هم به شیر اضافه کنید و با لیسک یا قاشق مخصوص هم بزنید تا خوب ترکیب شده و آرد گولهگوله نشود. اگر شیر خیلی سرد باشد آرد گوله شده و باید دوباره با شیری که دمای متوسط دارد همین مراحل را طی کنید.
وقتی شیر به غلظت موردنظر رسید، پوره انبه را همراه با گلاب یا حتی اگر دوست داشتید یک دانه هل شکسته به ترکیب غلیظ شیر اضافه کرده و خوب هم بزنید. شعله گاز باید حتماً کم باشد تا شیر ته نگیرد و طعمش را از دست ندهد.
وقتی ترکیب انبه و شیر به غلظت کافی رسید و حسابی مخلوط شد، فرنی آماده است و میتوانید در ظرفی که انتخاب کردید آن را سرو کنید. برای تزیین هم از انبههای مکعبی، پودر دارچین یا چوب دارچین، اسمارتیز، پودر نارگیل یا حتی کاکائو به سلیقه خودتان استفاده کنید.
در مقاله طرز تهیه فرنی با آرد گندم بدون شیر روش دیگری از تهیه فرنی را معرفی کردیم.
کلام آخر
طرز تهیه فرنی انبه نهایتاً 15 دقیقه طول میکشد که اگر هم بخواهید آن را سرد سرو کنید 1 تا 2 ساعت در یخچال بماند، کافی است. در نتیجه اگر فرصتی برای تهیه دسر خاص و متفاوت نداشتید و انبه تازه هم در بازار بود، پیشنهاد میکنم حتماً این دسر خوشطعم را امتحان کرده و از طعم بینظیرش لذت ببرید.
سوالات متداول
طرز تهیه فرنی انبه رژیمی چیست؟
کافی است خامه و کره را حذف و شیر غیر لبنی اضافه کنید.
نکته مهم در مصرف انبه چیست؟
انبه میوهای گرم و شیرین است و ممکن است نسبت به آن آلرژی داشته باشید.
برای تهیه فرنی انبه چقدر زمان لازم است؟
۱۵ تا ۲۰ دقیقه کافی است.
شبکه های اجتماعی