مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه ماش پلو

طرز تهیه ماش پلو

ماش پلو یکی از غذا‌های سنتی ایرانی است که خاصیت زیادی دارد. این غذا نیز مانند عدس پلو به‌صورت ساده یا همراه با گوشت‌های مختلف پخته می‌شود. طرز تهیه ماش پلو بسیار آسان است. کافی است چند ماده ساده اولیه را در خانه داشته باشید تا خودتان را به یک غذای خوشمزه خانگی مهمان کنید. ماش پلو را به همراه سالاد شیرازی، ترشی یا ماست بخورید تا حسابی بچسبد. از آنجا که پختن ماش پلو در زمان‌های قدیم رایج‌تر بوده و در نسل جدید مورد کم‌لطفی قرار گرفته‌ است، در این مقاله طرز تهیه ماش پلو را به شما آموزش می‌دهیم. این غذای ساده و خوشمزه گزینه‌ای عالی برای مهمان‌های سرزده و دورهمی‌های خودمانی است.

طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده

ترکیب گوشت چرخ‌ کرده با ماش پلو نیز مانند ترکیب گوشت چرخ ‌کرده با عدس پلو بسیار لذیذ و خوشمزه است. شما می‌توانید ماش پلو ساده را با گوشت چرخ کرده ساده درست کنید یا گوشت چرخ‌کرده را قل‌قلی کرده و روی ماش پلو بگذارید. در هر دو صورت چیزی از خوشمزگی این غذا کم نمی‌شود. اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که از پلو‌های ترکیبی استقبال می‌کنید و به دنبال ایجاد تنوع در غذا‌های خود هستید، طرز تهیه رشته پلو نیز برای شما مناسب است. این غذای قدیمی جایش در میان سفره‌های خانواده‌های ایرانی حسابی خالی است!

مواد زیر برای درست کردن ماش پلو با گوشت چرخ کرده لازم است:

برنج: ۲ پیمانه

ماش: ۱ پیمانه

گوشت چرخ‌کرده: ۴۰۰ گرم

پیاز: ۲ عدد

زعفران دم‌کرده: ۳ قاشق غذاخوری

پیازداغ: ۴ قاشق غذاخوری

ادویه، نمک، فلفل: به میزان لازم

روغن مایع: به میزان لازم

طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده

مراحل تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده

ماش و برنج را باید از قبل خیس کنید. معمولاً مدت‌زمان خیس کردن حبوبات بیشتر از برنج است. از آن‌جایی‌که ماش به زمان پخت زیادی نیاز ندارد و مانند لوبیا سفت‌وسخت نیست، ضروری نیست که آن را از شب قبل بخیسانید. چند ساعت قبل از پختن ماش پلو نیز خیس‌کردن ماش کفایت می‌کند. حتی اگر دچار کمبود وقت هستید، یک ساعت نیز برای خیس‌کردن ماش کافی است! حالا فرض می‌کنیم که ماش و برنج را خیس کرده‌اید و آماده درست‌کردن ماش پلو هستید. یک قابلمه بردارید ماش‌ها را با مقداری آب و نمک بپزید. حواستان به مقدار پختن ماش باشد. از آن‌جایی‌که ماش باید دوباره با برنج دم بکشد، نباید آن را بسیار نرم بردارید. در این صورت ماش ظاهر خوبی در ماش پلو پیدا نمی‌کند. همین کار را برای پختن برنج نیز تکرار کنید.

ماش‌های پخته شده و برنج‌های پخته شده را آبکش کنید و کناری بگذارید. سپس به سراغ ادامه کار بروید. در ادامه پیاز‌ها را پوست گرفته، خلال کرده و در ماهیتابه با مقداری روغن تفت دهید. این کار را تا طلایی شدن پیاز‌ها ادامه دهید. سپس گوشت چرخ شده را به همراه ادویه، نمک و فلفل به پیاز‌ها اضافه کنید. گوشت را با مواد تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. معمولاً گوشت چرخ کرده در این حالت پخته می‌شود، اما اگر به میزان پخت گوشت حساس هستید، بهتر است یک لیوان آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت‌ها خوب مغز پخت شوند. بعد از آن روی آن زعفران دم‌کرده بریزید. در نهایت یک قابلمه بردارید، کف آن را روغن بریزید و لایه‌لایه برنج، ماش و گوشت چرخ کرده قرار دهید. اضافه‌کردن مقداری زعفران دم کرده بعد از هر لایه این غذا را خوشمزه‌تر می‌کند. موقع سرو غذا روی آن را با پیازداغ تزیین کنید.

طرز تهیه ماش پلو با مرغ نیز مانند طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده است. فقط جای گوشت و مرغ باهم عوض می‌شود. در هر دو مدل شما می‌توانید مرغ یا گوشت را به شکل‌های متفاوت به غذا اضافه کنید. مراحل ترکیب کردن این غذا در قابلمه بسیار شبیه لوبیا پلو است. اگر به مقاله طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی را نگاهی بیندازید، متوجه شباهت پخت این دو غذا خواهید شد.

طرز تهیه ماش پلو افغانی

طرز تهیه ماش پلو افغانی

ماش پلو افغانی تفاوت‌هایی با ماش پلو ساده دارد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که طرز تهیه ماش پلو افغانی را نیز به شما آموزش دهیم. دستور این غذای ساده و خوشمزه متعلق به فرهنگ غذایی افغانستان است.

مواد لازم مورد نیاز برای درست کردن ماش پلو افغانی:

برنج: ۲ پیمانه

ماش: ۱ پیمانه

سینه مرغ: ۱ عدد

پیاز: ۲ عدد

سیر: ۱ حبه

ماست چکیده: ۱ پیمانه

پوره گوجه: ۱ پیمانه

زنجبیل: ۱ قاشق مرباخوری

زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری

ترکیب زردچوبه، پاپریکا، فلفل سیاه، پودر تخم گشنیز، ادویه ماسالا: ۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به مقدار لازم

روغن مایع: به مقدار لازم

مراحل تهیه ماش پلو افغانی

برنج و ماش را در دو ظرف جدا خیس کنید و کنار بگذارید. معمولاً برنج را با مقداری نمک خیس می‌کنند. مدت‌زمان یک ساعت برای خیساندن ماش و برنج کفایت می‌کند، اما افرادی که حساسیت زیادی به نفخ حبوبات دارند، بهتر است چند بار آب ماش را عوض کنند. بعد از آن ماش را به همراه کمی نمک بپزید و حواستان باشد که به‌هیچ‌وجه نرم نشود. بعد از اینکه ماش در حال جوشیدن بود به سراغ مزه‌دار کردن مرغ‌ها بروید. مرغ‌ها را به شکل مکعب‌ یا شکل دلخواه برش بزنید و با تمام ادویه‌های گفته شده، زعفران و روغن مایع خوب ترکیب کنید تا مرغ مزه‌دار شود. سپس مرغ را در یخچال بگذارید تا برای یک ساعت استراحت کند. البته شما می‌توانید این کار را از قبل انجام دهید تا موقع آشپزی زیاد وقتتان گرفته نشود.

پیاز‌ها را پوست بگیرید، خلال کنید و با سیر و زنجبیل رنده شده در روغن مایع تفت دهید. در ادامه پوره گوجه‌فرنگی را به بقیه مواد اضافه کنید. پوره را تا جایی سرخ کنید که تغییر رنگ بدهد. پوره‌های گوجه‌فرنگی سرخ شده رنگ خوبی به ماش‌پلو افغانی می‌دهند. بعد از اینکه همه مواد با هم تفت ‌داده شدند، ماست چکیده را اضافه کنید. سپس مرغ‌ها را از یخچال خارج کنید و بقیه مواد اضافه کنید. حالا وقت آن است که همه مواد به‌خوبی باهم ترکیب شوند تا مزه‌های یکدیگر را بگیرند. بین ۵ تا ۱۰ دقیقه به مرغ زمین بدهید تا با دیگر مواد ترکیب شود.

در نهایت به سراغ برنج بروید و آن را با مقداری آب روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب قابلمه به جوش آمد، وقت آن است که ماش‌هایی که از قبل پخته‌اید را به آن اضافه کنید. بعد از پخت برنج، ترکیب برنج و ماش را آبکش کنید.

قابلمه را دوباره روی حرارت بگذارید. مقداری روغن بریزید و کف قابلمه ته‌دیگ دلخواهتان را بزارید. سپس یک‌لایه ترکیب برنج و ماش و یک‌لایه مرغ بگذارید. بعد از آن نیز کمی زعفران روی مواد بریزید. دوباره این لایه‌ها را تکرار کنید. این کار را چند بار ادامه دهید تا مواد تمام شوند. سپس در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا ماش پلو افغانی دم بکشد. اگر به این مدل پلو‌ها علاقه دارید، طرز تهیه پلو مخلوط را نیز امتحان کنید. برخلاف ماش پلو، این پلو را با هر چیزی که در یخچال دارید می‌توان درست کرد.

نکات مهم در تهیه ماش پلو مجلسی

نکات مهم در تهیه ماش پلو مجلسی

رعایت نکات زیر ماش پلو را خوشمزه‌تر می‌کند:

  • در استفاده از زعفران دست و دلباز باشید.
  • اضافه کردن دارچین به گوشت مرغ، ماش پلو با مرغ را خوشمزه‌تر می‌کند.
  • موقع سرو ماش پلو روی غذا را با کره چرب کنید.
  • ماش را قبل از اینکه نرم شود آبکش کنید.
  • نسبت ماش به برنج را رعایت کنید.

اگر این نکات ساده را در طرز تهیه ماش پلو مجلسی رعایت کنید، ماش پلو ظاهر جذاب‌تر و طعم بهتری خواهد داشت.

کلام آخر

ماش پلو یکی از غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که با ساده‌ترین مواد اولیه ممکن درست می‌شود. ماش پلو با مرغ و ماش پلو با گوشت چرخ کرده از انواع متداول این غذا هستند. اگر شما نکات بهتری برای طرز تهیه ماش پلو بلد هستید، خوشحال می‌شویم که در قسمت نظرات ما را با آن ترفند‌ها آشنا کنید.

سوالات متداول

چگونه ماش پلو را خوشمزه بپزیم؟

اضافه‌کردن زعفران به مقدار زیاد، کمی دارچین و کره این غذا را خوشمزه‌تر می‌کند. البته نباید از گذاشتن ته‌دیگ‌های مختلف برای این غذا غافل شد.

طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده چیست؟

ماش و برنج را خیس کنید و با مقداری آب بپزید. سپس آنها را آبکش کرده و با گوشت چرخ کرده پخته شده لایه‌لایه در قابلمه بریزید.

طرز تهیه ماش پلو افغانی چه فرقی با ماش پلو دارد؟

ماش پلو ساده از برنج، ماش و پیاز درست می‌شود، اما ماش پلو افغانی مرغ، ماست چکیده، پوره گوجه‌فرنگی، ادویه ماسالا، سیر و زنجبیل دارد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید