مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه بریانی پاکستانی

طرز تهیه بریانی پاکستانی

اسم بریانی را شاید زیاد شنیده باشید؛ یکی از غذاهای اصیل اصفهانی که دقیقاً با همین نام شناخته می‌شود. البته جالب است بدانید که خیلی از کشورهای خاورمیانه، غذایی به نام بریانی دارند. یکی از معروف‌ترین بریانی‌ها، بریانی پاکستانی است که البته با نام بریانی هندی نیز شناخته می‌شود. این غذا در صدر فهرست غذاهای محبوب این کشور قرار گرفته و در تمامی مجالس و محافل، سرو می‌شود. گفتنی است که برخلاف این‌همه دبدبه و کبکبه، طرز تهیه بریانی پاکستانی بسیار آسان است.

در این مقاله، قصد داریم که روش تهیه بریانی پاکستانی را در کنار هم یاد بگیریم. این بریانی خوشمزه، بسیار پربار است و پخت آن نیز همان‌طور که گفتیم، بسیار آسان است. علاوه بر مواد اولیه و دستور پخت، از ارزش غذایی بریانی هندی و فوت‌وفن تهیه آن نیز برای شما خواهیم گفت؛ با ما همراه باشید.

روش تهیه بریانی پاکستانی

روش تهیه بریانی پاکستانی

بریانی، یکی از پربارترین غذاها به‌حساب می‌آید. این نکته را می‌توان به‌راحتی با نگاهی به فهرست مواد اولیه بریانی پاکستانی که در ادامه شرح خواهیم داد، درک کرد. این خوراک بسیار کامل است و می‌تواند برای مجالس میهمانی‌های شما بسیار ایده‌آل باشد؛ آن‌قدر که حتی نیازی به درست‌کردن غذاهای دیگر نخواهید داشت. از دیگر غذاهای کاملی که می‌توانید برای مجالس درست کنید، مرغ شکم‌پر است. در ادامه می‌توانید مقاله طرز تهیه مرغ شکم پر را نیز بخوانید.

مواد اولیه بریانی پاکستانی که در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد، برای 6 نفر مناسب است، اما اگر دوست دارید که مقدار بریانی بیشتری تهیه کنید، می‌توانید مواد اولیه را به نسبت مساوی افزایش دهید و خوراک بیشتری برای خانواده و عزیزانتان تهیه کنید.

از جمله مواد اولیه بریانی پاکستانی، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

سینه مرغ بی‌استخوان: 600 گرم

ماست خامه‌ای: 1/2 پیمانه

روغن: 1 قاشق غذاخوری

ادویه گراماسالا: 2 قاشق غذاخوری

زیره سبز: 1/2 قاشق غذاخوری

پودر فلفل قرمز: 1/2 قاشق غذاخوری

زردچوبه: 1/3 قاشق غذاخوری

پودر جوز هندی: 1/3 قاشق غذاخوری

شکر قهوه‌ای: نوک قاشق چای‌خوری

نمک: 1 قاشق غذاخوری

برنج: 1.5 پیمانه

نمک: 1.5 قاشق غذاخوری

روغن: 1 قاشق غذاخوری

آبلیمو ترش: 1 قاشق غذاخوری

کره یا دنبه: 4 قاشق غذاخوری

پیاز: 2 عدد متوسط

سیر: 4 حبه

زنجبیل: 1 قاشق غذاخوری رنده‌شده

گوجه‌فرنگی: 1 عدد متوسط

فلفل دلمه: 1 عدد کوچک

آلو بخارا: 5 عدد

برگ‌بو: 3 عدد متوسط

هل: 5 عدد

چوب دارچین: 3 عدد متوسط

میخک: 5 عدد خرد شده

بادیان: 5 عدد

مراحل تهیه بریانی پاکستانی

مراحل تهیه بریانی پاکستانی

اکنون دیگر باید سر اصل مطلب برویم و طرز تهیه بریانی پاکستانی را به‌صورت کامل به شما آموزش دهیم. همان‌طور که قبل‌تر هم به شما گفتیم، طرز تهیه این غذا برخلاف اسمش و برخلاف مواد اولیه‌اش، بسیار ساده است؛ خورشت ماست اصفهانی نیز دقیقا مثال همین ادعاست. توصیه می‌کنیم که سری هم به مقاله طرز تهیه خورشت ماست بزنید.

فرقی ندارد که یک آشپز حرفه‌ای باشید یا تازه‌کار، به‌راحتی می‌توانید با دستوری که در ادامه مطالعه خواهید کرد، این غذای خوشمزه را برای مجالس خود حاضر کنید. گفتنی است که این طرز تهیه بریانی پاکستانی، حدود یک ساعت و 30 دقیقه به‌طول خواهد انجامید.

برای تهیه بریانی پاکستانی، باید مطابق با مراحل زیر پیش بروید:

در یک کاسه بزرگ، مرغ را همراه با ماست، ادویه ماسالا، پودر زیره، فلفل قرمز، پودر جوز هندی، روغن، زردچوبه، روغن و نمک، مخلوط کنید. خوب مواد را هم بزنید تا یکدست شوند و کل مرغ را بپوشانند. سپس روی کاسه مرغ را بپوشانید و به مدت یک شب، در یخچال قرار دهید تا مواد به خورد مرغ بروند و آن را مزه‌دار کنند.

بعد از یک شب، مرغ را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید که به دمای محیط برسد. در همین بین تا زمان آماده‌سازی همه مواد، برنج را بشویید، نمک بزنید و کنار بگذارید تا زمانش فرابرسد. بعد به سراغ سرخ کردن مواد سرخ‌کردنی بروید.

برای این کار، یک تابه بزرگ و ترجیحاً عمیق را انتخاب کنید. مقداری روغن و دنبه را داخل تابه بریزید و داغ کنید. سپس پیاز خردشده و ریز را به آن اضافه کنید و تفت دهید، آن‌قدر که پیاز طلایی شود. حال حدود 1/4 لیوان آب اضافه کنید و تفت دهید؛ زمانی که آب خشک شد، ادویه‌ها، سیر رنده شده و زنجبیل له‌شده را اضافه کنید. حدود 2 دقیقه دیگر نیز تفت دهید.

حال مرغ را با تمامی موادی که در آن قرار داشت، داخل تابه بریزید. آن‌قدر مرغ را تفت دهید که رنگش تغییر کند. سپس گوجه را رنده کرده و اضافه کنید و در کنار آن نیز آلو بخارا و فلفل دلمه‌ را داخل تابه بریزید. تفت بدهید تا تمام مواد به مایع بریانی آغشته شود. حدود نصف پیمانه آب جوش اضافه کنید و در تابه را ببندید. شعله را کم کنید، اجازه دهید که بریانی بجوشد و بپزد. حدود 30 دقیقه برای پخت کافی است.

حالا نوبت آماده‌کردن برنج است. حدود 7 لیوان آب در قابلمه‌ای مناسب بریزید و اجازه دهید که جوش بیاید. وقتی که جوش آمد، نمک و روغن و آبلیمو را به آن اضافه کنید. سپس برنج را به آن بیفزایید. اجازه دهید که برنج به مدت 5 دقیقه در بجوشد و نیم‌پز شود. بعدازاین، برنج را آبکش کنید.

حال باید همه مواد را برای دم‌کشیدن آماده کنید. یک قابلمه را که به‌اندازه کافی بزرگ باشد انتخاب کنید. مقداری از برنج را کف آن بریزید. سپس یک‌لایه از خورشت بریانی رویش بریزید. مقداری از ادویه‌ها (دارچین، هل، گراماسالا و …) رویش بریزید و باز هم یک لایه دیگر از برنج اضافه کنید. این کار را آن‌قدر ادامه دهید که قابلمه پر شود. در آخر مرحله روی برنج، مقداری زعفران (دم‌کرده یا پودر) نیز اضافه کنید. مقداری گشنیز، نعناع و لیمو نیز روی برنج قرار دهید و در قابلمه را ببندید.

در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار دهید. ابتدا حرارت را زیاد کنید که برنج شما بخار کند. بعد از اینکه بخار کرد، شعله را کم کنید تا دم بکشد. می‌توانید از دم‌کنی برای در قابلمه استفاده کنید. بعد از گذشت حدود 20 دقیقه تا 0.5 ساعت، می‌توانید برنج را از روی حرارت بردارید. برای تزیین برنج می‌توانید از لیمو، ادویه (بسته به سلیقه)، گوجه و سبزی معطر استفاده کنید. اکنون طرز تهیه بریانی پاکستانی به پایان رسیده و پلو شما آماده است؛ نوش جان!

ارزش غذایی بریانی پاکستانی

ارزش غذایی بریانی پاکستانی

برای کسانی که به خوردوخوراک خود اهمیت می‌دهند یا شاید رژیم غذایی دارند، توجه به ارزش غذایی بسیار مهم است. درست به‌همین دلیل است که ما تصمیم گرفتیم در این بخش، از ارزش غذایی بریانی پاکستانی نیز حرف بزنیم. همان‌طور که از مواد اولیه این غذا پیداست، باید انتظار ارزش غذایی بالایی را از آن، در هر پرس، داشته باشیم:

انرژی: 780 کالری

کربوهیدرات: 105 گرم

چربی: 23 گرم

پروتئین: 41 گرم

کلسترول: 300 میلی‌گرم

سدیم: 2300 میلی‌گرم

نکات مهم در تهیه بریانی پاکستانی

هرچند که این طرز تهیه بریانی پاکستانی، بسیار کامل و جامع بود و هیچ نکته‌ای جا نیفتاده، اما اگر دوست دارید که بریانی شما اصیل‌تر و صدالبته خوشمزه‌تر شود، بد نیست که نگاهی به نکات زیر نیز داشته باشید:

  • به‌جای استفاده از مرغ، می‌توانید از گوشت نیز استفاده کنید.
  • هرچقدر که ادویه‌های شما تازه‌تر باشد، این بریانی نیز خوشمزه‌تر خواهد شد.
  • برخی از دستورها از هویج و سیب‌زمینی نیز استفاده می‌کنند.
  • یک عدد فلفل تند قرمز یا سبز می‌تواند غذای شما را بهتر کند.
  • هراندازه که بیشتر از خارج‌شدن بخار داخل قابلمه جلوگیری کنید، غذای شما بهتر و باکیفیت‌تر خواهد شد.
  • تمام ادویه‌های لازم برای این غذا را می‌توانید از عطاری‌ها تهیه کنید.

اگر تمایل دارید در کنار این غذا، خورشتی آماده کنید، خورشت بادمجان را به شما پیشنهاد می‎دهیم. در مقاله طرز تهیه خورشت بادمجان، این خورشت خوشمزه را معرفی کردیم.

کلام آخر

در این مقاله، از طرز تهیه بریانی پاکستانی برای شما گفتیم. این غذای مجلسی، برای مواقعی که قرار است ضیافتی خاص ترتیب دهید، بسیار مناسب و جذاب است. این غذا، یک غذای کامل است و دیگر به هیچ‌چیزی به‌عنوان دورچین، نیازی ندارد. هرچند که ممکن است به دلیل ادویه‌های فراوان، این غذای خوشمزه پاکستانی یا هندی، باب میل همه نباشد، اما باز هم می‌توانید آن را برای یکبار هم که شده امتحان کنید و کمال لذت را از آن ببرید!

سؤالات متداول

بهترین گوشت برای تهیه بریانی چیست؟

گوشت خورشتی گوسفندی یا گوساله، بهترین گوشت برای این پلو به‌حساب می‌آید.

آیا می‌توانیم برخی از ادویه‌ها را از تهیه بریانی پاکستانی حذف کنیم؟

بله، اگر فکر می‌کنید که ذائقه شما با برخی از ادویه‌ها سازگار نیست، می‌توانید آن را از دستور تهیه این غذا، حذف کنید.

بهترین برنج برای تهیه بریانی پاکستانی کدام است؟

برنج بسمتی دانه بلند، بهترین نوع برنج برای این خوراک است، اما استفاده از برنج ایرانی نیز مانعی ندارد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید