کباب تابهای یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که با برنج ایرانی زعفرانی و گوشت چرخکرده تازه آماده شده و همراه با ریحان، دوغ طعمدار و البته سماق فراوان سرو میشود.
کباب در فرهنگ غذای ایرانی، ترکی و عربی جایگاه ویژه دارد و معمولاً روی زغال طبخ میشود؛ اما همیشه شرایط پخت روی منقل وجود ندارد، به همین خاطر برای خانوادههایی که عاشق طعم کباب هستند و امکان طبخ غذا با زغال را ندارند، کباب تابهای پای ثابت سفره غذایشان است. ما هم در ادامه این مقاله روش سنتی و خانگی پخت این غذای خوشمزه را برایتان آوردیم، پس در ادامه با طرز تهیه کباب تابهای همراهمان باشید. اگر هم عاشق طعم انواع کباب ایرانی هستید حتماً سری به مقاله طرز تهیه کباب بناب بزنید.
روش تهیه کباب تابهای
قدم اول آماده کردن مواد اولیه است، ما در ادامه مواد اولیه طرز تهیه کباب تابهای را برای 4 نفر آوردیم، پس اگر تعداد مهمانان بیشتر است، حواستان به مقدار این مواد اولیه باشد. برای شروع:
برنج سفید: 4 پیمانه
گوشت چرخکرده گوسفندی یا مخلوط گوسفند و گوساله: 400 گرم
پیاز درست سفید: 1 عدد
نمک، فلفل، سماق: به مقدار لازم
گوجهفرنگی: 3 تا 4 عدد
زعفران دم شده: به مقدار لازم
را آماده کنید تا سراغ طرز تهیه کباب تابهای برویم. در ضمن تا این مواد اولیه را آماده میکنید، بد نیست یک طرز پخت دیگر هم یاد بگیرید، پس مقاله طرز تهیه کباب کوبیده را هم بخوانید.
مراحل تهیه کباب تابهای با برنج زعفرانی
ما در این مقاله قرار است دو مدل طرز تهیه کباب تابهای را یاد بدهیم که اولی با برنج زعفرانی و دومی بهصورت کباب لای پلو است، پس دستبهکار شده و 4 پیمانه برنج ایرانی خوشمزه و باکیفیت را حداقل یک ساعت با نمک دریا یا نمک معمولی (به مقدار لازم) خیس کنید.
پیاز درشت را رنده ریز کرده و یا با دور متوسط میکسر خورد کنید سپس آب پیاز را کامل خالی کرده و گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید. در این مرحله گوشت و پیاز را به قدری ورز دهید تا حسابی میکس شده و اصلاً اثری از پیازها نباشد. ادویهها یعنی نمک، فلفل و کمی سماق را اضافه کرده و مجدد کباب را ورز دهید.
گوشت چرخکرده و ورز خورده را به ماهیتابه مخصوص اضافه کرده و در سطح ظرف پخش کنید، در صورت تمایل هم میتوانید از حالا گوشت بهصورت نواری برش داده یا به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید. برای خوشمزهتر شدن کباب نصف قاشق غذاخوری کره و نصف پیمانه آب را به ماهیتابه اضافه کرده و بگذارید تا کمی آب به درجه جوش برسد. حالا شعله را کم کرده و بگذارید تا کباب خودش را بگیرد. 20 دقیقه بعد میتوانید کبابها را زیر و رو کرده و کمی سماق روی آن اضافه کنید.
در این مرحله از طرز تهیه کباب تابهای گوجهها را به 4 قسمت تقسیم کرده و روی کباب بگذارید تا طعم گوجه به خورد گوشت برود. در صورت تمایل میتوانید گوجهها را جداگانه روی شعله گاز با سیخ چوبی یا سیخ جگر، کباب کرده و جداگانه کنار برنج سرو کنید. در ضمن اگر میخواهید غذا سالمتر باشد، میتوانید به جای کره مقدار کمی روغن روی گوشت اسپری کرده و اگر غذای چرب میخواهید که البته کالری زیادی هم دارد، میتوانید کره بیشتری اضافه کنید.
برنج را بهصورت کته و دمی میتوانید آماده کرده و با زعفران تزیین کنید، منتها یادتان باشد برای بهتر دم کشیدن زعفران اول یک قالب یخ به زعفران اضافه کرده و بعد که یخ آب شد، 1 تا 2 قاشق غذاخوری آبجوش اضافه کنید. برای تهدیگ هم نان لواش و هم سیبزمینی پیشنهاد میشود.
برنج بعد از 20 دقیقه آماده است و با سالاد شیرازی، دوغ، سبزی خوردن و بهخصوص ریحان طعمی بینظیر دارد. در ضمن، حالا که با طرز تهیه کباب تابهای آشنا شدید، بد نیست برای غذای بعدی از مقاله طرز تهیه دنده کباب کرمانشاهی کمک بگیرید.
طرز پخت کباب تابهای لا پلو
دومین روش پیشنهادی طرز تهیه کباب تابهای بهصورت سرو کباب لا پلو است که با مراحل بالا هیچ فرقی ندارد با این تفاوت که برنج را آبکش کرده و کناری بگذارید تا کباب خوب پخته و آماده شود. حالا قابلمه را روی شعله ملایم گذاشته و تهدیگ موردنظرتان را کف قابلمه بچینید. برای این مدل کباب تهدیگ برنج بهتر است، پس مقداری کنجد کف قابلمه ریخته و یک لا برنج زعفرانی را بهعنوان تهدیگ اضافه کنید. بعد از تهدیگ، نصف برنج آبکش شده را اضافه کرده و سپس کباب را روی برنج بگذارید، گوجههای قاچ شده، کره و سماق فراوان را روی گوشت گذاشته و نصف دیگر برنج را اضافه کنید تا دم بکشد.
این مدل طرز تهیه کباب تابهای که جدیداً در شبکههای اجتماعی مشهور شده، بینهایت خوشمزه و البته چرب و پرکالری است که با دوغ یا نوشابه، انواع ترشی و ماست بینهایت خوشمزه خواهد شد. در ضمن بهترین برای پخت این مدل کباب، ماهیتابه گرد است تا شکل بهتری روی برنج داشته باشد، پس از ماهیتابههای مربع و تفلون اصلاً استفاده نکنید.
کلام آخر
در این مقاله 2 مدل طرز تهیه کباب تابهای به روش خوشمزه و خانگی را برایتان آوردیم. کباب از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که با برنج زعفرانی طعمی بینظیر دارد و در کنار دوغ یا نوشابه، سالاد کاهو یا سالاد شیرازی، ماست و یا انواع ترشی یک وعدهغذای خوشمزه و باب میل کودکان خواهد بود. البته همانطوری هم که از طرز تهیه کباب تابهای متوجه شدید، این غذا بسیار چرب و پرکالری است و مدل طبخ رژیمی آن معمولاً این طعم و مزه خوب را ندارد، پس حسابی تمرین کرده، کالری سوزانده و بعد با خیال راحت کباب را آماده کرده و از طعم بینظیرش لذت ببرید.
سؤالات متداول
بهترین گوشت چرخکرده برای کباب تابهای کدام مدل است؟
بهترین گوشت برای کباب تابهای چرخکرده گوسفندی و چرخکرده میکس گوسفندی و گوسالهای است. برای کباب تابهای و انواع کوفته اصلاً چرخکرده گوساله پیشنهاد نمیشود.
بهترین ماهیتابه برای پخت کباب تابهای کدام مدل است؟
این روزها در هر خانهای تفلون پیدا میشود، اما پخت کباب تابهای در ماهیتابه روحی و مسی با کره، گوجهفرنگی و سماق فراوان خوشمزهتر است
برای تهدیگ زعفرانی کباب تابهای کدام است؟
برنج و سیبزمینی هر دو تهدیگهای خوشمزهای برای کباب تابهای هستند، منتها برای خوشمزهتر شدن حتماً مقداری کنجد و زعفران را در قابلمه ریخته و با روغن هم بزنید، سپس تهدیگ نان و یا سیبزمینی را اضافه کنید تا هم خوشرنگتر و هم خوشمزهتر و ترد باشد. البته هنگام گذاشتن تهدیگ شعله باید بسیار ملایم باشد؛ زیرا کنجد خیلی زود میسوزد.
شبکه های اجتماعی