یکی از غذاهای اصیل ایرانی که بسیار ساده و آسان هم تهیه میشود گوشت چرخکرده تابهای است. این خوراک را میتوان در کنار گوجه و سیبزمینی سرخ شده با برنج یا نان هم میل کرد. تنوع در نوع گوشت چرخکرده به شما این امکان را میدهد با هر نوع گوشتی که در خانه دارید کباب تابهای یا گوشت چرخکرده تابهای تهیه کنید. گوشت چرخکرده منبع خوبی از آهن، پتاسیم، فسفر، ویتامینهای ب۱، ب۲ و ب۶ است و درعینحال خیلی سریعتر از گوشتهای کبابی و خورشتی پخته میشوند؛ بنابراین استفاده از آنها بسیار راحتتر از سایر همتایان آن خواهد بود.
در این مقاله از مجله تبرک شما با ۳ طرز تهیه گوشت چرخکرده تابهای با تمامی فوت و فنهای مربوط به آن آشنا میشوید. شما میتوانید این غذا را بهصورت ساده، رستورانی، بدون روغن و زعفرانی تهیه کنید.
روش تهیه گوشت چرخکرده تابهای
برای تهیه کباب تابهای یا گوشت چرخکرده تابهای که به همراه برنج سرو شود باید مقدار مواد اولیه زیر را آماده کنید. این حجم از مواد برای ۴ تا ۵ نفر مناسب خواهد بود.
گوشت چرخکرده: ۵۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۲ عدد
گوجهفرنگی: ۴ عدد
زعفران دمکرده: ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
پودر سیر: 1/2 قاشق چایخوری
رب گوجهفرنگی: 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه: 1/2 قاشق چایخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
روغن یا کره: به میزان لازم
مراحل تهیه گوشت چرخکرده تابهای
اگر قصد دارید که کباب تابهای را با کمک طرز تهیه گوشت چرخکرده تابهای به روش رستورانی تهیه کنید باید مانند دستور مرحلهبهمرحله پیش بروید.
کار را با پوست گرفتن پیازها آغاز کنید. پس از اینکه پیازها را شستید آنها را با رنده درشت خوب خرد کرده و آب اضافی را تاحدامکان بگیرید. نیازی نیست که پیاز کاملاً خشک باشد.
پیازهای رنده شده را به همراه گوشت چرخکرده، زردچوبه، پودر سیر، نمک و فلفل داخل کاسه بزرگی بریزید تا بتوانید راحتتر مایه گوشت را ورز دهید.
گوشت را تا حدی ورز میدهید که بهصورت یک توپ در کاسه جمع شود و اندکی چربی از آن خارج شود. مایه گوشت چرخکرده تابهای را برای یک ساعت یا بیشتر در یخچال بگذارید تا خوب مزهدار شوند.
با گذشت زمان استراحت، تابه مناسبی را انتخاب کنید و روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید. کمی روغن یا کره بسته به سلیقه داخل تابه بریزید تا گرم شود.
بهمحض گرم شدن روغن، مایه گوشت چرخکرده تابهای را در ظرف خوب پخش کنید تا قطر کباب در همهجا یکسان باشد. به کمک یک کاردک یا کفگیر مایه گوشت را شکل داده و برش بزنید. میتوانید؛ مانند کبابلقمه یا کبابکوبیده برشهای طولی ایجاد کنید.
درپوش تابه را بگذارید تا کبابها بهخوبی بپزند. پس از پخت در تابه را بردارید و صبر کنید تا گوشت چرخکرده تابهای شما برشته شود. زمانی یک طرف تغییر رنگ داد، کبابها را پشتورو کنید تا طرف دیگر هم برشته شود.
تا طرف دیگر کباب میپزد برای تهیه سس گوشت چرخکرده تابهای اقدام کنید. اگر فرصت دارید یک قاشق غذاخوری پیاز سرخ کرده را به همراه رب گوجهفرنگی و روغن در تابهای تفت دهید. در این مرحله توصیه میشود مقدار کمی آبلیمو هم اضافی شود.
بهمحض تغییر رنگ رب گوجهفرنگی یک فنجان آب جوش و زعفران دمکرده را به سس اضافه کنید. اجازه بدید سس با حرارت ملایم و برای چند دقیقه بجوشد تا کمی غلیظ شود. زمانی که سس به غلظت دلخواهتان رسید، کمی نمک و فلفل اضافه کرده و اجاق را خاموش کنید.
سس را روی گوشت چرخکرده تابهای بریزید و اجازه بدید برای ۱۰ دقیقه باحرارت بسیار کم در سس مزهدار شود. قبل از سرو گوشت چرخکرده تابهای در یک تابه گوجهفرنگیها را سرخ کنید تا در کنار برنج و کباب سرو شود. نوش جان.
طرز تهیه گوشت چرخکرده تابهای با زعفران و کره
برای داشتن کبابی با عطروطعم زعفران و کره طبق دستور قبلی پیش بروید؛ اما در مرحله آخر که قصد دارید کبابها را برای سرو آماده کنید ۲ قاشق غذاخوری زعفران دمکرده را به همراه ۲۵ گرم کره بن ماری شده روی گوشت چرخکرده تابهای بریزید و در ظرف را بگذارید. پس از ۵ دقیقه کباب را برای میل کردن از تابه خارج کنید.
در نوع دیگری از این کباب میتوانید از مقدار زعفران نهایی کم کرده و بهاندازه ۱ قاشق غذاخوری زعفران دمکرده را به مایه گوشت قبل از استراحت و پخت اضافه کنید.
طرز تهیه گوشت چرخکرده تابهای بدون روغن
اگر میخواهید که کباب شما بدون روغن تهیه شود بهتر است که گوشت شما مقداری چربی داشته باشد. در کنار این مؤلفه شما باید از تابههای گریل یا چدنی استفاده کنید. حرارت در حین پخت باید کم باشد تا کباب شما آبدار بماند و خشک نشود.
طرز تهیه بریانی اصفهان با گوشت چرخکرده نوع دیگری از این خوراک است که میتوانید آن را بدون روغن تهیه کنید.
فوت و فنهای تهیه گوشت چرخکرده تابهای
- گوشت چرخکرده مخلوط که شامل گوشت گوسفندی و گوساله میشود، برای تهیه این کباب بسیار مناسب است.
- استفاده از کره و زعفران کاملاً اختیاری است؛ اما برای داشتن عطروطعم بهتر از این دو ماده غذایی کمک بگیرید.
- افزودن پودر سیر و پیازداغ به مایه گوشت و سس گوشت چرخکرده تابهای کاملاً سلیقهای است. در صورت عدم تمایل میتوانید آنها را از ترکیب حذف کنید.
- برای داشتن ظاهری بهتر میتوانید چند عدد سیبزمینی را بهصورت خلالی خرد و سرخ کنید.
- اگر گوشت چرخکرده تابهای را با نان میل میکنید، سس غذا را غلیظتر کنید.
- سس غذا اگر رقیق باشد، باعث از هم پاشیده شدن مایه گوشت خواهد شد و ظاهر غذا را به هم میریزد.
اگر از طعم گوشت چرخکرده تابهای لذت میبرید حتماً از طعم میتلف هم لذت خواهید برد. پیشنهاد میکنیم که به مقاله طرز تهیه میتلف گوشت چرخکرده سری بزنید.
کلام آخر
گوشت چرخکرده به دلیل پخت آسان و سریعی که دارد همیشه در مرکز توجهات قرار میگیرد. اگر شما بدانید که با این ماده غذایی مغذی چه خوراکهایی میتوانید تهیه کنید دیگر برای پخت غذا تردید نخواهید کرد. در این مقاله از مجله تبرک شما با ۴ طرز تهیه گوشت چرخکرده تابهای آشنا شدید و راز خوشمزه شدن این خوراک را دریافتید.
شما این فرصت را دارید که با رعایت نکات گفته شده یکی از بهترین کبابهای تابهای را در خانه تهیه و نوش جان کنید. امیدواریم که از مطالب این مقاله استفاده کرده باشید. در صورت تمایل آن را برای دوستان خود ارسال کنید.
سؤالات متداول
برای تهیه گوشت چرخکرده تابهای از چه نوع گوشتی میتوان استفاده کرد؟
انواع گوشت چرخکرده قرمز یا گوشت مرغ را میتوان در تهیه گوشت چرخکرده تابهای به کار بست؛ اما گوشت چرخکرده مخلوط از بهترین نوع آن است.
چگونه گوشت چرخکرده تابهای بدون روغن بپزیم؟
برای پخت گوشت چرخکرده تابهای بدون روغن باید از تابه چدن یا گریل استفاده کرد و گوشت مقداری چربی داشته باشد. حرارت در حین پخت باید کم باشد و مایه گوشت را بهخوبی ورز داده باشید.
برای داشتن عطروطعم بیشتر زعفران و کره در تهیه گوشت چرخکرده تابهای چه باید کرد؟
مقداری زعفران دمکرده را در مایه گوشت بریزید و در ۵ دقیقه آخر پخت ۲ قاشق غذاخوری زعفران دمکرده و کره ذوب شده به سس و کبابها اضافه کنید.
شبکه های اجتماعی